Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" uzņems KHL rupjāko komandu

Jānis Celmiņš

"Dinamo" uzņems KHL rupjāko komandu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas "Dinamo" hokejisti šodien "Arēnā Rīga" aizvadīs kārtējo Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) spēli, tiekoties ar Čehovas ''Vityaz'' vienību, kura 17 līdzšinējās spēlēs pratusi uzvarēt tikai reizi, taču ir līgas līderi citā rādītājā – soda minūtēs… Mača sākums 19.30, tiešraide LTV7 un ''Viasat Sport Baltic'' ekrānos.

Rīgas ''Dinamo'' pēdējos mačos bija uzņēmis lielisku tempu, uzvarot pat piecas spēles pēc kārtas, taču zaudējums pret Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas ''Dynamo'' komandu dinamiešiem bija jau trešais pēc kārtas. Iepriekš tika zaudētas arī Čerepovecā pret ''Severstal'' (2:4) un Sanktpēterburgā pret ''SKA'' (3:5). Neveiksmes pēdējos mačos atspoguļojas arī turnīra tabulā. Šobrīd "Dinamo" ar izcīnītiem 31 punktu dala 9. – 12. vietu, lai gan iepriekš bija krietni augstāk.

Pēdējā spēlē daudz ūdens izlēja Krišjānis Rēdlihs un Sandis Ozoliņš, kuriem šovakar būs jāreabilitējas, ja vien treneri dos šādu iespēju. Aizsargu līnijā komandas vadība ir radījusi ļoti pieklājīgu konkurenci, tāpēc Krišjānim spēle pret "Dynamo" bija vien sestā sezonā. Ozoliņam malā sēdēt pagaidām nav nācies, līgas rezultatīvākais spēlētājs joprojām tiek sūtīts laukumā kā vairākumā tā mazākuma un brīžiem šāda loma Ozo šķiet par smagu. Arī šovakar "Dinamo" būs jāiztiek bez Ģirta Ankipāna, kurš dziedē savainojumu. Tikmēr jau septiņas spēles pēc kārtas rezultativitātes punktus ir guvis Lauris Dārziņš, vai tas viņam izdosies arī šovakar? Iespējas noteikti būs!

Šovakar "Dinamo" pretī stāsies līgas turnīra tabulas pastarīte Čehovas ''Vityaz'' komanda, kas 17 līdzšinējās spēlēs pratusi uzvarēt tikai reizi. Jā, "Vityaz" ir pastarīte turnīra tabulā, taču vismaz vienā rādītājā komanda ir līderu statusā. Jau aizvadītajā sezonā Čehovas komandu hokeja līdzjutēji iepazina kā asu un bezkompromisa cīņu mīlošu komandu. "Vityaz" hokejisti uz noraidīto soliņa ilgu laiku pavada arī šosezon. Statistikas rādītājā "nopelnītās soda minūtes" pirmās četras vietas ieņem tieši šīs komandas hokejisti - Brendons Sagdens, Džošuā Gratons, Kriss Saimons un Darsijs Vero. Šobrīd ''Vityaz'' ir pārliecinoši rupjākā komanda – 625 soda minūtes, kamēr otrajā vietā esošais Maskavas "Spartak" nopelnījis 309 soda minūtes.

Pirms spēles ar Rīgas "Dinamo" Kriss Saimons gan atzinis, ka komandai jāsāk domāt ne tikai par kautiņiem, bet arī par punktu krāšanu. "Šobrīd mums jādomā, kā sākt krāt punktus. Mums daudz kur jāpieliek. Pats svarīgākais – mums jāiemācās spēlēt visas 60 minūtes. Mums bieži gadās tā – izejam uz ledus, demonstrējam kvalitatīvu hokeju, taču, zaudējot vārtus, nespējam atspēlēties. Mēs pametam savu spēli, tāpēc mums jācīnās vairāk. Otrkārt, jāsamazina noraidījumu skaits. Nevar uzvarēt spēli visu laiku atrodoties uz noraidīto soliņu," pauda hokejists. Vai šovakar "Arēnā Rīga" tiks izvicinātas dūres un vai Rīgas "Dinamo" komandai izdosies pārtraukt zaudējumu sēriju, redzēsim. Skaidrs ir viens līdzjutēji gaidīs abus – interesantu un spraigu spēli, kā arī savu mīluļu uzvaru.

Nākamā iespēja redzēt dinamiešus uz "Arēna Rīga" ledus hokeja līdzjutējiem būs vairāk nekā pēc mēneša – 28. novembrī. KHL regulārā čempionāta pirmo cēlienu "Dinamo" noslēgs izbraukumā, pēc tā sekos pelnīta atpūta, bet pirmās spēles pēc pauzes rīdzinieki aizvadīs izbraukumā.

60. dzimšanas dienu tieši šodien svin "Dinamo" galvenais treneris Juliuss Šuplers, kuru komanda noteikti vēlēsies sveikt ar uzvaru!

"Dinamo" šovakar

  • 415

  • 77