Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Skudra: "Esam vienojušies ar gandrīz visiem vadošajiem latviešiem un 3-4 krieviem"

Agris Suveizda

Skudra: "Esam vienojušies ar gandrīz visiem vadošajiem latviešiem un 3-4 krieviem"
Pēteris Skudra. Foto: hctraktor.org

Kontinentālās hokeja līgas komandas Rīgas "Dinamo" jaunais galvenais treneris Pēteris Skudra intervijā krievu laikrakstam komentēja atlaišanu no Čelabinskas "Traktor" un jauno izaicinājumu Rīgā.

"Ar mani "Dinamo" pārstāvji pirmoreiz sazinājās aprīlī. Ziniet, pārrunu procesa kā tāda nemaz nebija. Klubs izskatīja dažādus variantus – tādā situācijā vienkārši gaidi lēmumu un paralēli gatavojies sezonai," sacīja Skudra. "Konkrētu piedāvājumu no citiem KHL klubiem nebija. Pēc pirmās sarunas ar "Dinamo" izlēmu, ka gaidīšu, kā izvērtīsies situācija. Izslēdzu iespējas braukt uz Eiropu, Ziemeļameriku vai arī kļūt par kāda trenera asistentu. Man galvenais bija Rīgas lēmums. Nekādu pārrunu par naudu nebija. Klubs izdarīja noteiktu piedāvājumu, un es bez jebkādas apspriešanas piekritu. Pārrunas bija tikai par darba mehāniku. "Dinamo" struktūra man ir ļoti tuva – līdzīgā veidā es strādāju arī Ņižņijnovgorodā."

Skudra uzskata, ka galvenā trenera un ģenerālmenedžera pienākumus apvienot nebūs problēmu: "Ģenerālmenedžera darbs ir koncentrēts vasaras periodā. Kad ķersimies klāt treniņiem, tad slodze kļūs arvien mazāka, tādēļ nekādu bažu nav. Kolīdz beigsies sastāva komplektācija, koncentrēšos uz trenera darbu. Komplektācijas jautājumā pagaidām nedaudz iepaliekam, bet pēdējo dienu laikā ir paveikts ļoti daudz darba. Esam panākuši vienošanos ar praktiski visiem vadošajiem latviešu hokejistiem, ar trim četriem krieviem. Ir arī ārzemnieku grupa, ar kuriem pārrunas ir finiša taisnē. Darbs notiek ļoti agresīvi. Jau kopš aprīļa, kad notika pirmā saruna ar "Dinamo" vadību, gatavoju spēlētāju sarakstu, kurus gribētu redzēt sastāvā."

Lai arī preses konferencē trešdien Skudra nevēlējās komentēt runas par krievu vārtsarga Iļjas Proskurjakova iespējamo pievienošanos, nu viņš apstiprināja, ka 33 gadus vecais vārtu vīrs ir interešu lokā. Tāpat Skudra atzina, ka būtu vēlējies redzēt sastāvā arī 20 gadus veco Jāni Vori, kurš karjeru turpinās Dānijā: "Protams, gribētu viņu redzēt, bet viņš ir jauns puisis – vārtsargam tādā vecumā ir svarīgi gūt spēļu praksi. Tādēļ viņa aiziešana savā ziņā ir loģiska. Daudz lielāks trieciens klubam ir vadošā aizsarga Uvja Balinska aiziešana [uz Čehijas "Litvinov"], bet mēs sekosim un uzturēsim saikni ar abiem spēlētājiem."

Vaicāts par budžeta būtisku samazināšanos un komandas veidošanu no nulles, Skudra šajā situācijā redz iespēju: "Esmu tikai priecīgs, ka komandu nākas būvēt no nulles. Jebkurš galvenais treneris, ierodoties klubā, vēlas ieviest savu filosofiju. Tagad man rokas nav sasietas ar vecajiem līgumiem, un tas ir pluss. Būs arī rotācija, bet lielākoties vietējo jauniešu vidū. Uzskatu, ka mums ir ļoti perspektīva jaunatne – ir spēlētāju grupa, kas jau tagad nepazustu KHL līmenī. Bez savainojumiem iztikt regulārajā sezonā nav iespējams – tad mēs noteikti izmantosim tieši jaunos puišus, kuri būs gatavi cīnīties par rezultātu."

Skudra arī "Dinamo" trenera amatā sola tikpat atklātas preses konference kā agrāk: "Diez vai mainīšos šajā ziņā – man nepatīk atbildēt ar šablona frāzēm. Ja jau preses konference notiek, ir iespēja kaut ko paskaidrot, izstāstīt, un es to izmantoju. Neveiksme "Traktor" ir pieredze, kādas man iepriekš nebija. Jā, neizdevās sasniegt plānoto rezultātu, bet sapratu, ka ir noteikts sistēmas darbs, kurā nevari izmantot savu trenera potenciālu. Tādas pieredzes man nekad nebija, un iepriekšējo sezonu es nenožēloju. Kādēļ tā sanāca? Ir viena vienkārša atbilde. Kad lazaretē ir septiņi spēlētāji no pirmajām divām maiņām, ir grūti dot plānoto rezultātu. Tas arī viss. Niku Beilenu zaudējām jau pirmajā spēlē, un viņš manā vadībā tā arī neatgriezās. Tādēļ, ja nav sastāva dziļuma, ir vienkārši nereāli nospēlēt tādā līmenī, kādā aizvadījām kaut vai veiksmīgo pirmssezonu. Tas ir jāatzīst."

Lai arī sliktiem rezultātiem bija pamatots iemesls, Skudra nebrīnās, ka tika atbrīvots no amata: "Kas gan tur var pārsteigt? Saprotiet, es nestrādāju, lai baidītos, ka mani atlaidīs. Ja es baidītos, tad tā nebūtu mana profesija."

Izmantotie resursi:
https://www.sport-express.ru/hockey...

  +1 [+] [-]

, 2020-07-24 23:22, pirms 4 gadiem
Ko Paste par šo saka???

  +3 [+] [-]

, 2020-07-24 23:56, pirms 4 gadiem
Patīk, kā izsakās par Vori un Balinski.
Slēpts komentārs: Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans
Slēpts komentārs: huters

  +2 [+] [-]

, 2020-07-25 08:45, pirms 4 gadiem
Petruha molodčiks! Veiksmi jaunajā amatā!

  -2 [+] [-]

, 2020-07-25 08:55, pirms 4 gadiem
neesmu sekojis kā Petka citur jaunos iespēlēja, bet no intervijas noprotams, ka jaunie ir labi, bet tāpat viņi būs tikai balastam un caurumu ielāpam...
pamatu veidos 30+ čekeri!

  +1 [+] [-]

, 2020-07-25 09:56, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Patīk, kā izsakās par Vori un Balinski.
Patīk ka pateica, ka Voris būtu beņķi pulējis?

     [+] [-]

, 2020-07-25 12:10, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: neesmu sekojis kā Petka citur jaunos iespēlēja, bet no intervijas noprotams, ka jaunie ir labi, bet tāpat viņi būs tikai balastam un caurumu ielāpam...
pamatu veidos 30+ čekeri!
Uz sitienu tie jaunie prātā nenāk, taču, kas nāk prātā - Skudra vienmēr izmanto salīdzinoši daudz spēlētājus. Sezonas laikā tie ir vairāk kā 40 stabili (dažreiz pat pietuvojoties 50).

Salīdzinājumam - visā RD jaunlaiku vēsturē ir bijusi tikai VIENA sezona, kad izmantoto spēlētāju skaits ir pārsniedzis 40. Šuplers, salīdzinot, vispār ar +/- 30 spēlētājiem sezonu aizvadīja.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-25 13:03, pirms 4 gadiem
Galvenais lai tiek astotniekā apnikušas tās pēdējās vietas

  -1 [+] [-]

, 2020-07-25 13:23, pirms 4 gadiem
“Beidzot esam kļuvuši par krieviem”

  +2 [+] [-]

, 2020-07-25 13:32, pirms 4 gadiem
Interesanti kad latviešu hokeja balerīnas rakstīs vēstuli, tāpat kā FK Valmiera mīkstie? Šeit jau arī dažs jutīsies apvainojies, kad liks vairāk trenēties.

     [+] [-]

, 2020-07-25 13:35, pirms 4 gadiem
adrock rakstīja: “Beidzot esam kļuvuši par krieviem”
Paskaties labāk Futbola dirslīgu, tev par prieku tur pērtiķi dragā, labāki par Krieviem, vai ne tā?

     [+] [-]

, 2020-07-25 13:39, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Interesanti kad latviešu hokeja balerīnas rakstīs vēstuli, tāpat kā FK Valmiera mīkstie? Šeit jau arī dažs jutīsies apvainojies, kad liks vairāk trenēties.
Šitas ir labs! Taču te ir acīmredzams pārspīlējums, gan par mūsu "balerīnam", gan arī par Skudru-forčekinga monstru Skudras Torpedo, ja kas, bija viens no labākajiem vairākumos, tas arī daudz ko saka par "forčekingošanas" politiku un taktiku

     [+] [-]

, 2020-07-25 13:41, pirms 4 gadiem
hokejists77 rakstīja: Galvenais lai tiek astotniekā apnikušas tās pēdējās vietas
Pati pēdējā vieta vēl nekad nav bijusi un, cerams, ka arī nekad nebūs!

  +1 [+] [-]

, 2020-07-25 14:47, pirms 4 gadiem
Bet protams, "vadošie" - Meija, Pavļiks, Sotnieks un visi parējie "Vadošie", agrāk pazīstami kā "jaunie un perspektīvie" 25+ gadu vecumā. Kopā mož pa 5 goliem un 10 punktiem pielasīs.

     [+] [-]

, 2020-07-25 19:47, pirms 4 gadiem
asteus rakstīja: Pati pēdējā vieta vēl nekad nav bijusi un, cerams, ka arī nekad nebūs!
šogad būs, stabili!

     [+] [-]

, 2020-07-25 23:23, pirms 4 gadiem
Sory, bet 90% te komentē pilnīgi mudaki un divāna pirdēji! Paņemat jūs ar kapeikam uztaisat komandu un tad runājiet ! Viss ir slikti , nafig tos krievus utt. Jāpriecājas ka vispār iedeva kādu rubuli un var salasīt sastāvu !!!! Peķka mēģina izspiest maksimums no grašiem!