Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Kristo: "Neesam pārāk daudz strādājuši pie vairākuma - treneri ļauj improvizēt"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kristo: "Neesam pārāk daudz strādājuši pie vairākuma - treneri ļauj improvizēt"
Denijs Kristo
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" Latvijas Dzelzceļa kausu ievadījis ar divām uzvarām pēc kārtas, un abos mačos ar precīziem metieniem izcēlās amerikāņu uzbrucējs Denijs Kristo, kurš sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka viņa virknējumam ātri izdevies atrast kopīgu valodu.

Svētdien rīdzinieki atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 3:2 pieveica Minskas "Dinamo". Izlīdzinājumu trīs minūtes līdz otrās trešdaļas beigām panāca Denijs Kristo, kurš neitrālajā zonā apzaga pretinieku un pretuzbrukumu realizēja ar metienu starp kājsargiem. Arī vakar izdevās iemest trīs ripas pēc kārtas – 3:1 pret Kazaņas "Ak Bars". Šoreiz Kristo atklāja rezultātu, pēc izturēta mazākuma izmantojot asprātīgu Tīdžeja Galjardi piespēli no aizvārtes.

"Ir patīkami, ka pārbaudes spēlēs krājas uzvaras – tās palīdz pārliecības iegūšanai. Treneri ielika labā virknējumā, ātri izdevās atrast kopīgu valodu ar partneriem, un tagad cenšos izmantot situāciju. Labi, ka mūsu saikne strādā no pirmā mirkļa, un ceru, ka tāpat turpināsim arī regulārajā sezonā," sacīja 27 gadus vecais Kristo, kurš aizvada pirmo sezonu ārpus Ziemeļamerikas. Pašlaik viņš pirmo maiņu veido kopā ar Galjardi un Miku Indraši.

"Nedomāju, ka visātrāk kopīgu valodu laukumā atrodu ar citiem ārzemniekiem. Vienkārši ir spēlētāji, ar kuriem viss uzreiz sanāk. Ar Miku tā ir – viņš ir augumā liels, prot pieturēt un aizsargāt ripu, tajā pat laikā viņš ļoti labi lasa spēli un prot radīt bīstamas situācijas pie sāncenšu vārtiem. Galjardi ir ātrs un gudrs centrs. Manuprāt, mūsu virknējumam nav problēmu ar kopīgas valodas atrašanu," norādīja uzbrucējs, vienlaikus piebilstot, ka vienmēr ir lietas, kuras uzlabot, piemēram, sadarbība vairākumā vai pēc uzvarētiem iemetieniem. "Svarīgākais ir katru dienu progresēt. Pagaidām esam aptvēruši tikai pamatus."

Gan pirmajā, gan otrajā mačā Rīgas "Dinamo" bija vairākas labas iespējas skaitliskajā vairākumā, tostarp pieci pret trim divu minūšu garumā, taču ripa vārtos nelidoja. Viena no vairākuma centrālajām figūrām ir Kristo, kurš mēģina pielāgoties lielajam laukumam. "No vienas puses, ir vairāk laika, lai radītu bīstamus momentus. No otras puses, atrodies tālāk prom no vārtiem. Ziemeļamerikā visu laiku ir spiediens, visu laiku jāmūk. Šeit komandas aizsargājas pasīvāk, citādi ripa tiks nogādāta pie vārtiem un būs bīstama situācija."

Kristo, kurš pagājušajā sezonā Amerikas Hokeja līgā iemeta tikai desmit vārtus, kaut pirms tam trijos no četriem gadiem bija sasniedzis 25 vārtu slieksni, norādīja, ka Ziemeļamerikā viņš pieradis vairākumā biežāk mest pa vārtiem, kamēr Rīgā viņa pamatfunkcija ir piespēļu dalīšana. "Ja godīgi, neesam pārāk daudz strādājuši pie vairākuma – pagaidām treneri ļauj improvizēt. Ozo pats ir spēlējis, tāpēc viņš mūs respektē. Protams, ir zināma sistēma un lietas, kurām pievēršam uzmanību, taču pagaidām mums uzticas."

Pieci pret trim vairākumā Kristo bieži atradās zilās līnijas tuvumā. Viņš norādīja, ka pie tā nav pieradis, lai gan pieredze ir. "Koledžā pirmos divus gadus vairākumā spēlēju kā aizsargs. Lielajā vairākumā biežāk esmu zilās līnijas tuvumā. Kad pēc treniņa ir laiks, cenšos piestrādāt – kāju kustība, ripas pavilkšana zem sevis, aizsargu apmānīšana un piespēļu meklēšana," teica uzbrucējs. "Man patīk atrasties augšā, jo situāciju redzu labāk un ripa pie manis ir ilgāk."

Pagājušajā nedēļā Kristo beidzot ievācies dzīvoklī, kuru dala ar kanādiešu aizsargu Karlu Stoleriju, kurš iepriekš atzina, ka gaida šo mirkli, lai ātrāk tiktu virtuvē un varētu sev pagatavot ēst. "Viņš ir diezgan veselīgs čalis, kuram tiešām patīk gatavot," teica Kristo. "Pagaidām daudz laika esam pavadījuši izbraukumā, tāpēc man nav bijis laiks izpausties."

Kristo arī atzina, ka hokeja pasaule ir maza, tāpēc dzīvot kopā ar tikko iepazītu svešinieku nav dīvaina situācija. "Karls pagājušajā sezonā spēlēja kopā ar vienu no maniem bijušajiem komandas biedriem, ar kuru četrus gadus kopā mācījos un spēlēju koledžā. Viņi bija labi draugi, mēs bijām labi draugi, un tas mūs uzreiz apvienoja. Taču nav tā, ka saikne veidojas tikai starp ārzemniekiem – visa komanda ir diezgan cieša, valda labs noskaņojums."

  +2 [+] [-]

, 2017-08-15 09:19, pirms 7 gadiem
Protams,musu zeni jau mak anglu valodu,aizbrauktu uz austrumiem tur tik slavus varetu dzirdet,un diezvai butu apmierinats.

  +4 [+] [-]

, 2017-08-15 09:27, pirms 7 gadiem
Go0dFather rakstīja: Protams,musu zeni jau mak anglu valodu,aizbrauktu uz austrumiem tur tik slavus varetu dzirdet,un diezvai butu apmierinats.
Tieši tā, ierastos kautkādā Čeļanbinskā, tur uz jautājumu angliski saňemtu atbildi: Čo ***? Nr fakts, ka tas nebūtu no komandas biedriem

  +1 [+] [-]

, 2017-08-15 12:36, pirms 7 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Tieši tā, ierastos kautkādā Čeļanbinskā, tur uz jautājumu angliski saňemtu atbildi: Čo ***? Nr fakts, ka tas nebūtu no komandas biedriem
Nepārspīlē, jo jaunie krievu hokejisti tīri normāli runā angliski. Viņiem ir sapnis aizbraukt uz NHL, bet priekš tā jāmācās runāt angliski.
PSRS laikā, kad sāka ļaut braukt spēlētājiem uz NHL, pirmā pazīme kas spēlētājs tam gatavojas bija, ka viņš intensīvi sāk mācīties angļu valodu.

     [+] [-]

, 2017-08-15 12:52, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nepārspīlē, jo jaunie krievu hokejisti tīri normāli runā angliski. Viņiem ir sapnis aizbraukt uz NHL, bet priekš tā jāmācās runāt angliski.
PSRS laikā, kad sāka ļaut braukt spēlētājiem uz NHL, pirmā pazīme kas spēlētājs tam gatavojas bija, ka viņš intensīvi sāk mācīties angļu valodu.
Citi arī NHL spēlējot neiemācījās.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-15 13:24, pirms 7 gadiem
naninoi rakstīja: Citi arī NHL spēlējot neiemācījās.
Protams, ka bija arī tādi, jo cirvji ir visur.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-15 13:40, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Protams, ka bija arī tādi, jo cirvji ir visur.
Tas īpaši raksturīgs krievu nācijai.

     [+] [-]

, 2017-08-15 14:50, pirms 7 gadiem
elninjo2 rakstīja: Tas īpaši raksturīgs krievu nācijai.
Nedomāju, ka attiecībā uz krieviem vienmēr var lietot vārdu cirvis, jo šeit vairāk iederētos vārds-attieksme. Augstprātīgā attieksme pret tautām, kuru valstu teritorijā tie mīt. Īpaši pret mazo valstu nācijām.

     [+] [-]

, 2017-08-15 15:20, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nedomāju, ka attiecībā uz krieviem vienmēr var lietot vārdu cirvis, jo šeit vairāk iederētos vārds-attieksme. Augstprātīgā attieksme pret tautām, kuru valstu teritorijā tie mīt. Īpaši pret mazo valstu nācijām.
Tā varētu būt. Kad mūsu sportistiem intervijās jautā, vai viņi iemācijās vietējo (somu, zviedru, itāļu, spāņu, ....) valodu, gandrīz, vienmēr saka, kaut ko jau saprot, ļoti maz ir gadījumi, kad kāds iemācās latviešu valodu.

     [+] [-]

, 2017-08-15 18:27, pirms 7 gadiem
Go0dFather rakstīja: Protams,musu zeni jau mak anglu valodu,aizbrauktu uz austrumiem tur tik slavus varetu dzirdet,un diezvai butu apmierinats.
Jā bet diemžēl pie lielāka piedāvājuma mūsu leģionāri tāpāt aizskrien uz kādu krievu klubu, ļoti bieži pēc tās aizskriešanas norokot sev karjeru KHL, jo citā klubā vairs nedod to iespēju un laiku. Kā piemērs Galiardi, kurš Medvescak rindās sevi parādija pieklājīgi jo bija normāla komunikācija - un tajā pašā sezonā aizbraucot uz Niznekamsku pārvērtās par nulli. Bet nu tāda ir tā realitāte, ka Rīgai gandrīz jebkurš klubs var nocelt jebkuru spēlētāju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja