Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Skudra: "Tikai pāris dienas trenējamies kā grupa un varam izvilkt tādas spēles"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Skudra: "Tikai pāris dienas trenējamies kā grupa un varam izvilkt tādas spēles"
Pēteris Skudra. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv

Rīgas ''Dinamo'' komanda ar zaudējumu sākusi četru mājas spēļu sēriju, atzīstot Ņižņekamskas ''Neftekhimik" pārākumu (1:3). Kopā rīdzinieku zaudējumu sērija jau sasniegusi desmit pēc kārtas zaudētu maču atzīmi. Sportacentrs.com piedāvā ''Dinamo'' galvenā trenera Pētera Skudras un vienīgo vārtu autora Zaka Mičela komentārus pēcspēles preses konferencē.

"Neskatoties uz rezultātu, spēle laba. Čaļiem grūti kaut ko pārmest. Sataisījām tik daudz momentu - priekš pāris spēlēm noteikti,'' pēc mača pauda Pēteris Skudra, kura vadītā komanda gan piedzīvoja desmito neveiksmi pēc kārtas. Pirmā spēle pēc ilgāka pārtraukuma beidzot tika aizvadīta optimālā sastāvā.

Trenerim gan arī bija atbilde uz to, kas visvairāk pietrūcis: "Realizācija, momentu realizācija. Dotajā brīdī stāvoklis ir tāds, kāds tas ir. Bet čaļi šodien atdeva pilnīgi visu uz laukuma. Vēlreiz saku - kad tu pārmētā pretinieku divas reizes un kontrolē spēles gaitu, un zaudē - tas ir sāpīgi. Bet ir ļoti daudz pozitīvas lietas. Tikai pāris dienas trenējamies beidzot visi kopā kā grupa un varam izvilkt tādas spēles. Tas ir pozitīvi un mēs ejam tālāk. Mums ir četras dienas līdz nākamajai spēlei un palēnām mēs kļūsim tikai labāki." Metienu attiecība spēlē - 39:24 par labu ''Dinamo''.

Desmit zaudēto spēļu sērijas nogrieznī pieklibojusi ir ''Dinamo'' spēle nevienādos sastāvos. Šovakar gan izdevās pārtraukt četru spēļu sēriju bez realizētiem vairākumiem, tomēr Skudra atklāja, ka tieši pie šā komponenta visvairāk tiks strādāts treniņos: "Pirmkārt, mums ir jāsakārto spēle vairākumā. Tas mums pēdējā laikā ir pilnīgi izjucis dēļ Covid slimošanas [tās radīto sastāva iztrūkumu dēļ]. Spēle vairākumā jādabū atpakaļ tajā līmenī, kur mēs bijām pirms karantīnas - pat "Top 5" līgā."

"Viennozīmīgi, turpinām strādāt pie kondīcijām. Tas ir ļoti svarīgi, lai mēs varētu spēlēt ātru, kombinacionālu hokeju. Ideāla kondīcija, domāju, šogad mums nebūs, bet mums ir jābūt virs vidējā. Strādāsim pie kondīcijas, spēles vairākumā un, protams, ķīmija. Ķīmija virknējumos ir ļoti svarīga. Čaļi pēdējā laikā nav daudz bijuši kopā, tāpēc strādāsim pie komandas ķīmijas caur treniņu procesu,'' turpmākos plānus līdz nākamajai spēlei ceturtdien pret ''Sochi'' ieskicēja Skudra.

''Dinamo'' komanda joprojām gaida pievienojamies jaunāko papildinājumu - amerikāņu vārtsargu Zeinu Makintairu, kurš vēl nevar papildināt sastāvu veselības problēmu dēļ: "Makintairs palēnām izslimo kovidu. Mēs ceram, ka pēc pāris dienām viņš varēs sākt vieglu treniņprocesu. Kontrolējam viņa stāvokli - slimība iet uz beigām, tā kā mēs ceram, ka pēc pāris dienām viņš sāks strādāt individuāli, un pēc tam jau kopā ar komandu."

Trenerim Skudram tika arī uzdots jautājums par sadarbības pārtraukšanu ar Gintu Meiju un Miķeli Rēdlihu - spēlētājiem, kuri komandā bija pavadījuši vairāk nekā desmit sezonas. "Tā ir profesionāla komanda. Neiet runa, ko tu esi izdarījis piecus, desmit gadus atpakaļ. Svarīgi ir tas, ko tu dari šodien komandas labā. Tas ir ļoti maldinošs viedoklis, ka es te esmu nospēlējis desmit vai divdesmit sezonas, un man ir jāturpina šeit spēlēt. Tev ir jāpierāda katru dienu sevis vajadzība komandai, savs profesionalitātes līmenis un sporta režīms. Te ir tās nianses, kāpēc šie puiši diemžēl nav ar mums. Bet viņi abi ir pieauguši un kaut kādas lietas - tās ir viņu izvēles. Kā viņiem veicās pēdējā laikā, un tāpēc tāds lēmums tika pieņemts."

Vienīgos vārtus mačā pret savu bijušo komandu ''Dinamo'' labā guva kanādiešu uzbrucējs Zaks Mičels. "Vēl viens sāpīgs zaudējums, bet šī ir mūsu pirmā spēle atpakaļ kā pilnai komandai vairāk nekā mēneša laikā, līdz ar to ir sarežģīti. Nevaram izdarīt attaisnojumus - tagad mums ir laba komanda un jāsāk uzvarēt spēles, jāpierod vienam pie otra arvien vairāk,'' pārdomās par spēli dalījās Mičels.

27 gadus vecais uzbrucējs savu pirmo sezonu KHL pērn aizvadīja tieši ''Neftekhimik'' sastāvā, 54 spēlēs gūstot 26 (17+9) punktus. Uzbrucējam tika jautāts, vai spēlēs pret bijušo komandu ir papildus motivācija izcelties? "Protams, nedaudz ir. Zinu visus tos puišus, bet nedrīkst novirzīties no savas spēles. Ir savā ziņā jautri spēlēt pret dažiem saviem draugiem, bet uz ledus ir vienkārši jāsacenšas pret viņiem. Kopumā, jā - tas dod nedaudz vairāk motivācijas."

Divos statistikas rādītājos Mičels ir līderis komandā - aizvadītajās spēlēs (15) un gūtajos vārtos. Pret ''Neftekhimik'' kanādietis guva savus piektos vārtus šosezon, realizējot vairākuma izspēli: "Pirms spēles izpētījām video un pamanījām, ka ir daudz vietas vārtu priekšā, tāpēc izveidojām pāris izspēles. Izmēģinājām ko līdzīgu arī pirms tam un sanāca labi. Centāmies izmantot to brīvo vietu vārtu priekšā un zināju, ka tad, kad Vaitijs [Mets Vaits] iedos piespēli, man būs brīva vieta, un man izdevās iemest."

  +4 [+] [-]

, 2020-11-07 19:51, pirms 3 gadiem
... ir pozitīvi vektori...

  -3 [+] [-]

, 2020-11-07 20:01, pirms 3 gadiem
Te arī atbilde, kāpēc prom abi. Laida luni un lika jaunajiem sieriņus mazgāt un nūjas aptīt.

  +4 [+] [-]

, 2020-11-07 20:31, pirms 3 gadiem
Petak turies ,pagaidām viss ir tā,kā tam jābūt.

  +3 [+] [-]

, 2020-11-07 20:37, pirms 3 gadiem
Puišiem daudz jāstrādā svaru zālē, lai pavasarī spētu pacelt Savicka vārdabrāli Jurčiku Gagārinu!

  +9 [+] [-]

, 2020-11-07 20:57, pirms 3 gadiem
visa Skudras dzīve un karjera ir pastāvīga frustrēšana- mēģinājumi sevi pierādīt, zināmu panākumu gūšana, bet paši galvenie mērķi tā arī paliek nesasniegti. Nu grib viņš tagad ar rd pierādīt Latvijas publikai, ka kādreiz viņu nav novērtējuši, nepatiesi apvainojuši utt Bet atkal viss brūk un nesanāk... un tas ceļš arī nav īsti simpātisks... savākt kaut kādus krievu spēlētājus vecos čomus tā vietā, lai izveidotu komandu no vietējiem čaļiem, dotu viņiem savu pieredzi, spētu viņus motivēt, izspiest maksimumu un tikt beidzot tanī po vai pat tālāk. Jā, tad viņu varbūt arī atzītu, kaut ko aizmirstu un varbūt pat pieņemtu. Bet šobrīd izvēlētais ceļš ved vēl dziļākā neatzīšanā un izsmieklā, kas beigsies ar atgriešanos "padomju dzimtenē" un nogrimšanu aizmirstībā

  -2 [+] [-]

, 2020-11-07 21:03, pirms 3 gadiem
Muļķīgs zaudējums,bet raksturīgs Dinamo.pēc vairākuma un iemestiem vārtiem zaudēt 2 vārtus minūtes laikā, Par to treneris nerunāja. Ja zaudē arī Sočiem,tad arī man zudīs pacietība. Lai veicas,cerība vēl ir...

  +2 [+] [-]

, 2020-11-07 21:12, pirms 3 gadiem
vektors ir, rēķina nav, vai tos sočus beidzot uzvilks ?!

  +2 [+] [-]

, 2020-11-08 09:16, pirms 3 gadiem
kucens_pogis rakstīja: visa Skudras dzīve un karjera ir pastāvīga frustrēšana- mēģinājumi sevi pierādīt, zināmu panākumu gūšana, bet paši galvenie mērķi tā arī paliek nesasniegti. Nu grib viņš tagad ar rd pierādīt Latvijas publikai, ka kādreiz viņu nav novērtējuši, nepatiesi apvainojuši utt Bet atkal viss brūk un nesanāk... un tas ceļš arī nav īsti simpātisks... savākt kaut kādus krievu spēlētājus vecos čomus tā vietā, lai izveidotu komandu no vietējiem čaļiem, dotu viņiem savu pieredzi, spētu viņus motivēt, izspiest maksimumu un tikt beidzot tanī po vai pat tālāk. Jā, tad viņu varbūt arī atzītu, kaut ko aizmirstu un varbūt pat pieņemtu. Bet šobrīd izvēlētais ceļš ved vēl dziļākā neatzīšanā un izsmieklā, kas beigsies ar atgriešanos "padomju dzimtenē" un nogrimšanu aizmirstībā
Ļoti precīzi

  +1 [+] [-]

, 2020-11-08 09:36, pirms 3 gadiem
Skudra nav ielidis puzni,bet ir iesprudis cekista meslu cupa...

     [+] [-]

, 2020-11-08 11:04, pirms 3 gadiem
skudra, atkāpies uz roģinu !