Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

DINAMO RĪGA sastāvu papildina Aleksandrs Jerofejevs

DINAMO RĪGA sastāvu papildina Aleksandrs Jerofejevs
Aleksandrs Jerofejevs
Foto: www.vhlru.ru

DINAMO RĪGA sastāvu papildinās 30 gadus vecais Latvijas izlases aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, kurš iepriekšējo sezonu Krievijas Austākās līgas (VHL) komandā Almetjevskas ŅEFTJAŅIK, bet Latvijas izlases sastāvā ir piedalījies 5 pasaules čempionātos. Jerofejevs DINAMO rindās spēlēs ar 23. numuru.

Aleksandrs Jerofejevs (augums 188 cm, svars 86 kg) dzimis 1984. gada 12. aprīlī Rīgā. Savu karjeru viņš sāka Latvijā, tad divas sezonas aizvadīja Ziemeļamerikā spēlējot USHL un UHL līgās, bet pēc tam spēlējis Somijā, Slovākijā, Čehijā un Krievijā. Čehijas Ekstra līgā, spēlējot Prāgas SPARTA sastāvā, Jerofejevs aizvadījas 69 spēles (2 vārti un 3 piespēles). Slovākijas Ekstra līga, spēlējot SKP POPRAD un Bratislavas SLOVAN sastāvā, viņš aizvadīja 55 spēles (6 vārti un 11 piespēles), turklāt SLOVAN sastāvā 2012. gadā kļuva par Slovākijas čempionu. Krievijā Aleksandrs Jerofejevs divas ar pusi sezonas aizvadīja KHL, spēlējot Ņižņekamskas ŅEFTEHIMIK (12 spēles) un Novokuzņeckas METALLURG (82 spēles) sastāvā, kopā aizvadot 94 spēles (5 vārti un 14 piespēles). Pēdējās divas sezonas viņš aizvadīja Krievijas Augstākās līgas (VHL) komandās – 2012./2013. gada sezonā Krasnodaras KUBAŅ sastāvā 52 spēles (5 vārti un 15 piespēles), bet iepriekšējā sezonā Almetjevskas ŅEFTJAŅIK sastāvā regulārajā čempionātā 44 spēles (10 rezultatīvas piespēles) un vēl 5 mači play-off (2 piespēles).

Latvijas izlases sastāvā Aleksandrs Jerofejevs ir piedalījies 5 pasaules čempionātos un vienā Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kopā valstsvienībā 98 spēlēs gūstot 7 vārtus un 13 rezultatīvas piespēles.

Avots: DINAMO RĪGA sastāvu papildina Aleksandrs...