Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Gagarina kausa izslēgšanas spēļu vilciens

Viedoklis: Gagarina kausa izslēgšanas spēļu vilciens
Vai Dinamo paspēs iekāpt izslēgšanās spēļu vilcienā, kas aizved Gagarina kausu?

Rīgas "Dinamo" no komandas, kas sēž uz čemodāniem perona maliņā, noskatoties kā attālinās Gagarina kausa izslēgšanas spēļu vilciens, lēnā garā ir pārtapusi par komandu, kas vēlas (ne tikai vārdos, bet arī darbos) un ir cienīga atrasties šajā vilcienā.

Tikai viena problēma. Vilciens jau ir pamatīgi attālinājies. Un distance, kuras laikā noķert pēdējo vagonu, paliek arvien īsāka.

Rīgas "Dinamo" Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) ir aizvadījuši tieši pusi no regulārajā sezonā paredzētajām spēlēm. Pašlaik punkti nekrājas kā gribētos, un ar 32 punktiem 28.spēlēs komanda ir 10.vietā rietumu konferencē. No kārotās 8.vietas Rīgas "Dinamo" šķir astoņi punkti. Jāņem arī vērā, ka tuvākie konkurenti ir aizvadījuši mazāk spēlēs nekā Rīgas "Dinamo", proti, ja skatās pēc zaudētajiem punktiem, tad Rīgas Dinamo situācija ir vēl sliktāka. Protams, tas, ka konkurentiem ir spēles rezervē, viņiem punktu skaitu automātiski nepalielina, bet manevru iespējas gan.

Galvenie konkurenti ir pašlaik 7.vietā esošais "Torpedo" (27 spēles 40 punkti) un 9.vietā esošais Minskas "Dinamo" (27.spēles 35 punkti). Kā redzams, visām komandām ir spēle rezervē , 8.vietā esošajai "CSKA" komandai (25.spēles 40 punkti) pat trīs, kas pesimistiskākajā variantā var rezultēties deviņos punktos, tāpēc "CSKA" komandas pozīcijas dotajā brīdī ir krietni izdevīgākas nekā pārējām minētajām komandām.

Pēc novembra pārtraukuma Rīgas "Dinamo" ir mobilizējies un rāda labu spēli, kas komandai ienes arī punktus. Ir izcīnītas trīs uzvaras, piedzīvoti divi zaudējumi pamatlaikā, viens papildlaikā un viens pēcspēles metienos, proti, septiņas spēlēs no maksimālā 21punkta ir iegūti 11 punkti. Sezonas sākumā tas būtu pietiekami, bet dotajos apstākļos, kad jālikvidē atrāvums, šāds ātrums ir nepietiekams. Īpaši žēl par neizmantotajām iespējām, jo pēc demonstrētās spēles un izveidotajiem vārtu gūšanas momentiem pēdējās spēlēs bija visas iespējas iegūt un bija jāiegūst vairāk punkti.

Lai komanda varētu cerēt sadeldēt tik lielu atrāvienu (un astoņi punkti ir daudz), būtiski ir uzvarēt tā sauktās sešu punktu jeb savstarpējās spēles. Diemžēl ar "Torpedo" rīdzinieki pirmo spēli zaudēja bez variantiem un turpinājumā gaida vēl tikai viena savstarpēja spēle. Ar Minskas "Dinamo" ir citādāk, lai arī pirmajā spēlē izdevās izcīnīt tikai vienu punktu, turpinājumā ar minskiešiem būs jāspēlē vēl trīs spēlēs un, iespējams, ka tieši savstarpējās spēles izšķirs, kura komanda atradīsies augstāk rezultātu tabulā.

Rīgas "Dinamo" iespējas pietuvoties vai pat noķert aizejošo vilcienu izšķirsies tuvāko 10 spēļu laikā. Kāpēc tieši 10 spēļu laikā? Tāpēc, ka jo tuvāk sezonas noslēgumam, jo svarīgāk ir atrasties pozīcijā, kas reāli ļauj cīnīties par "play-off". Ja tuvāko 10 spēļu laikā konkurenti vēl vairāk palielinās vai kaut vai noturēs esošo atrāvumu, tad Rīgas "Dinamo" iespējas kļūs tikai matemātiskas.

Turpinājumā dinamiešus gaida ļoti sarežģītas spēles ar spēcīgiem pretiniekiem – "Lokomotiv", "Spartak", "MVD", "Ņeftehimik", "AK Bars", "Lada", Minskas "Dinamo" (2x), Maskavas "Dinamo" un "CSKA". Līdz šim rīdziniekiem no šiem pretiniekiem no maksimāli iespējamiem 36 punktiem ir izdevies paņemt tikai 14 jeb 39% no iespējamajiem punktiem.

Savukārt "Torpedo" tuvākajās 11 (jo viena spēle rezervē) spēles sagaida – Magņitogorskas "Metallurg", "Automobilist", "Traktor", "CSKA" (2x), "SKA", "Severstaļ" (2x), "Atlant", "Lokomotiv", "Vityaz". "Torpedo" no šiem pretiniekiem no maksimāli iespējamajiem 33 punktiem ir ieguvis 24 (!!!) jeb 73% punktus.

Minskas "Dinamo" tuvākajās 11 spēles jāspēlē ar "SKA", "MVD", "Lokomotiv", "Spartak", "Lada", "Ņeftehimik", "AK Bars", Rīgas "Dinamo" (2x), Maskavas "Dinamo", "Sibir". Minskas "Dinamo" no šiem pretiniekiem no maksimāli iespējamajiem 39 punktiem ir ieguvuši 15 jeb 38% punktus.

Kā redzams, tad Rīgas "Dinamo" ir labas iespējas tuvākajās 10 spēles pacīnīties ar Minskas "Dinamo" un uzlabot savu pozīciju rezultātu tabulā, bet "Torpedo" komandas iespējas izskatās krietni pārliecinošākas.

Atliek cerēt, ka tās ir tikai prognozes un ka prognozes ir domātas tam, lai tās nepiepildītos. Tomēr, lai cik tas dīvaini nebūtu, tieši pēdējās spēles, kad komanda spēlē labi ("MVD", "SKA", "Lada") un pat apspēlē pretinieku ("Lokomotiv"), bet tik un tā nespēj realizēt savas iespējas un paņemt trīs punktus, liek domāt, ka vilciens ir aizbraucis pārāk tālu un distance ir pārāk īsa.

1 2 63 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2009-11-27 15:05, pirms 14 gadiem
man patika virsraksts. pirmajā brīdī padomāju, ka RD Tu salīdzini ar spēļu vilcienu

 +32 [+] [-]

, 2009-11-27 15:07, pirms 14 gadiem
tiešām sakarigi pasniegta informacija! it ka jau viss zinams(par so temu)bet tapat,patikami lasit sadus argumentetus rakstus ar jegu!

  +7 [+] [-]

, 2009-11-27 15:10, pirms 14 gadiem
marciss77 rakstīja: tiešām sakarigi pasniegta informacija! it ka jau viss zinams(par so temu)bet tapat,patikami lasit sadus argumentetus rakstus ar jegu!
piekrītu - autors diezgan labi argumentējis. Tiesa gan, nav iekļauti atsevišķi būtiski fakti - piemēram, Torpedo šobrīd ir traumēti abi pirmie vārtsargi (pie kam, Bruklers šosezon vairāk nespēlēšot). Jau iepriekšējo spēli Torpedo vārtos stājās trešais vārtsargs. (tiesa gan, tas netraucēja viņiem uzvarēt)
Slēpts komentārs: obana

  +1 [+] [-]

, 2009-11-27 15:15, pirms 14 gadiem
RD sniegums ir uzlabojies, vilcienu var noķert, bet tad ir jāspēlē par visiem 100% un arī jācer uz veiksmi. Un nedrīkst spēlēt tik bezatbildīgi, nolaidīgi un pavirši, kā to dara atsevišķi RD spēlētāji, kuri met garām tukīem vārtiem un taisa baigos provalus aizsardzībā.

     [+] [-]

, 2009-11-27 15:18, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: man patika virsraksts. pirmajā brīdī padomāju, ka RD Tu salīdzini ar spēļu vilcienu
Ar tādu točna nevienu nenoķersi

     [+] [-]

, 2009-11-27 15:19, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: piekrītu - autors diezgan labi argumentējis. Tiesa gan, nav iekļauti atsevišķi būtiski fakti - piemēram, Torpedo šobrīd ir traumēti abi pirmie vārtsargi (pie kam, Bruklers šosezon vairāk nespēlēšot). Jau iepriekšējo spēli Torpedo vārtos stājās trešais vārtsargs. (tiesa gan, tas netraucēja viņiem uzvarēt)
sito es gan nezinaju.. bet tur jau ta lieta,ja komanda turpina uzvaret,tad viss ir kartiba! vienigi jautajums,ka tam trešajam vartusargam bus ar stabilitati ilgtermina..(cerams,ka svaki) , jo izejot no si briza situacijas tabula,uzskatu ka musu "klienti" uz punktiem ir torpedo un misnkas dinamo! tomer jabtu realiem un uzskatu ,ka CSKA pavisam driz atrausies vel ieverojamak.. nemot vel ari papildus faktu vera,ka viniem ir pievienojies Filatovs..

  +4 [+] [-]

, 2009-11-27 15:20, pirms 14 gadiem
Super apskats. Nebiju līdz tam aizdomājies, cik ļoti svarīgi ir atņemt punktus no tuvākajiem konkurentiem, it īpašiem no tiem ar kuriem spēlējam 4 reizes...

     [+] [-]

, 2009-11-27 15:22, pirms 14 gadiem
21 vieta vairākuma realizācijā, 17 vieta mazākuma.. kādi plejofi? Kamēr mīkstais Šuplers vadīs komandu ar nesakārtotiem pieciniekiem, tikmēr neredzēt mums plefojus. autors gadījumā nav piemirsis, ka apsteidzot Minskas Dinamo, mēs būsim tikai devītajā vietā un Torpedo šā kā tā ir jāapsteidz, ja gribam iekļūt plejofos?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-11-27 15:29, pirms 14 gadiem
Jurchiks#2 rakstīja: 21 vieta vairākuma realizācijā, 17 vieta mazākuma.. kādi plejofi? Kamēr mīkstais Šuplers vadīs komandu ar nesakārtotiem pieciniekiem, tikmēr neredzēt mums plefojus. autors gadījumā nav piemirsis, ka apsteidzot Minskas Dinamo, mēs būsim tikai devītajā vietā un Torpedo šā kā tā ir jāapsteidz, ja gribam iekļūt plejofos?
Nav gan piemirsis. Ja būtu piemirsis, tad nebūtu tādas pēdējās rindkopas.

  -4 [+] [-]

, 2009-11-27 15:37, pirms 14 gadiem
Tikai viena šķirba, RD ir sasnieguši savu iespēju griestus, labāk spēlēt vairs nav iespējams, jo vienkārši trūkst talanta, turpretīm Torpēdo un jo sevišķi MnD ir krietni kur pielikt, sākot jau ar uzbrukumu tieši minskiešiem!

  -1 [+] [-]

, 2009-11-27 15:40, pirms 14 gadiem
toties ir piemirsts Severstaļ, kuri atpaliek no RD 4 punktu attālumā, taču ir aizvadījuši 1 spēli mazāk. Ja Čerepoveca to spēli vinnē, tad jau nostājas gandrži vai blakus RD...

  +2 [+] [-]

, 2009-11-27 15:45, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: toties ir piemirsts Severstaļ, kuri atpaliek no RD 4 punktu attālumā, taču ir aizvadījuši 1 spēli mazāk. Ja Čerepoveca to spēli vinnē, tad jau nostājas gandrži vai blakus RD...
Es centos neskatīties atpakļ, bet uz priekšu - svarīgi jau ir kā tikt uz play-off, nevis kā var nokrist vēl zemāk. Reāli jau pēc zaudētajiem punktiem mēs tikai par 1 apsteidzam gan Severstaļ, gan Vitaz.

     [+] [-]

, 2009-11-27 15:51, pirms 14 gadiem
Packa rakstīja: Es centos neskatīties atpakļ, bet uz priekšu - svarīgi jau ir kā tikt uz play-off, nevis kā var nokrist vēl zemāk. Reāli jau pēc zaudētajiem punktiem mēs tikai par 1 apsteidzam gan Severstaļ, gan Vitaz.
nu, jā, bet Severstaļ jau arī konkurenti un RD ar šiem jau ar kaut kad jāspēlē.
Bez tam, līdervienības uz regulārā turnīra beigām nometīs apgriezienus, kamēr tādi Severstaļ vēl ilgi cīnīsies ar zobiem un nagiem par vietu zem saules.

  +4 [+] [-]

, 2009-11-27 15:53, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: nu, jā, bet Severstaļ jau arī konkurenti un RD ar šiem jau ar kaut kad jāspēlē.
Bez tam, līdervienības uz regulārā turnīra beigām nometīs apgriezienus, kamēr tādi Severstaļ vēl ilgi cīnīsies ar zobiem un nagiem par vietu zem saules.
Tas pats par sevi Bet nu piekritīsi, ka šobrīd galvenā latiņa ir Torpedo un nevis Severstaļ vai pat MnD. Ja izdosies tikt garām Torpedo (kas ir ļoti sarežģīts uzdevums), tad visticamāk, nebūs jāuztraucas par Severstaļ vai MnD, kaut protams tīri matemātiski jau visvisādi varianti ir iespējami, jo matemātsiki skatoties, tikai puse sezonas aizvadīta, viss var otrādi apgriezties

     [+] [-]

, 2009-11-27 15:56, pirms 14 gadiem
Packa rakstīja: Tas pats par sevi Bet nu piekritīsi, ka šobrīd galvenā latiņa ir Torpedo un nevis Severstaļ vai pat MnD. Ja izdosies tikt garām Torpedo (kas ir ļoti sarežģīts uzdevums), tad visticamāk, nebūs jāuztraucas par Severstaļ vai MnD, kaut protams tīri matemātiski jau visvisādi varianti ir iespējami, jo matemātsiki skatoties, tikai puse sezonas aizvadīta, viss var otrādi apgriezties
tieši šobrīd - jā; taču kopumā ir, kā Tu pats nobeigumā saki: kaut protams tīri matemātiski jau visvisādi varianti ir iespējami, jo matemātsiki skatoties, tikai puse sezonas aizvadīta, viss var otrādi apgriezties
Piemēram, MnD pēc kārtām četrām apdzen Torpedo...
Slēpts komentārs: Cietsmaidis

     [+] [-]

, 2009-11-27 16:00, pirms 14 gadiem
Tak nebūs Dinamo šogad playoff, cik skatos, ja nebūtu mums Hossa nebūtu pat tie 32pts.

  -2 [+] [-]

, 2009-11-27 16:05, pirms 14 gadiem
Muzikants123 rakstīja: Tak nebūs Dinamo šogad playoff, cik skatos, ja nebūtu mums Hossa nebūtu pat tie 32pts.
Nu vismaz kāds šeit domā loģiski, ja būtu vēl kāds pārītis Hosam līdzīgo, tad pavisam noteikti RD būtu astotniekā, bet šogad par to ir jāaizmirst un jāsāk gatavoties nākamajai sezonai jau tagad!

  +3 [+] [-]

, 2009-11-27 16:07, pirms 14 gadiem
Ļoti labs raksts. Tiešām itkā liekas, ka Dinamo jau ir tuvu tam lai tiktu, bet tai pat laikā, nekas. Nu ja sākums ir ielaists, tad tagat ir jārada brīnumi, uz ko es arī ceru!

  +2 [+] [-]

, 2009-11-27 16:07, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: tieši šobrīd - jā; taču kopumā ir, kā Tu pats nobeigumā saki: kaut protams tīri matemātiski jau visvisādi varianti ir iespējami, jo matemātsiki skatoties, tikai puse sezonas aizvadīta, viss var otrādi apgriezties
Piemēram, MnD pēc kārtām četrām apdzen Torpedo...
Matemātiski viss ir iespējams Bet dotajā brīdī RD ir jādomā, kā likvidēt šos 8-11 punktus. Ja likvidēs tos, bet kāds no tuvākajiem konkurentiem būs spēlējis vēl labāk, tad būs jāmaina fokuss. Bet tagad fokusēties uz MnD vai Severstaļ būtu muļķīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-27 16:10, pirms 14 gadiem
Packa rakstīja: Matemātiski viss ir iespējams Bet dotajā brīdī RD ir jādomā, kā likvidēt šos 8-11 punktus. Ja likvidēs tos, bet kāds no tuvākajiem konkurentiem būs spēlējis vēl labāk, tad būs jāmaina fokuss. Bet tagad fokusēties uz MnD vai Severstaļ būtu muļķīgi.
anyway - fokusēties sanāk uz pašu uzvarām, un divtik īpaši - uz spēlēm pret tuvākajiem konkurentiem (vienalga, priekšā vai pakaļā).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-11-27 16:12, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: anyway - fokusēties sanāk uz pašu uzvarām, un divtik īpaši - uz spēlēm pret tuvākajiem konkurentiem (vienalga, priekšā vai pakaļā).
Kā jau vienmēr, pirmām kārtām, viss no pašiem atkarīgs.

  +3 [+] [-]

, 2009-11-27 16:21, pirms 14 gadiem
Komandas ir aizvadījušas apmēram pusi no regulārā turnīra spēlēm (28 no 56). Izdarot pavisam vienkāršus aprēķinus, nākas konstatēt, ka Rietumu konferencē, lai tiktu astoņniekā, vajadzēs 80-84 punktus. Dinamo ir 32 - tātad atlikušajās spēlēs jānopelna vismaz 50. Tas nozīmē to, ka 2.aplis jāaizvada tādā līmenī, kā pirmo ir aizvadījušas Lokomotiv, MVD, Maskavas Dinamo, Avangard - šīm komandām tagad ir 50 punkti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-11-27 16:35, pirms 14 gadiem
Raksts ir tiešām viegli lasāms, saprotams un noderīgs, bet negribu piekrist, ka gaidāmās spēļu sērijas (10, 11 un 11 spēles) iznākumu var kaut kādā mērā prognozēt ar iegūtajiem punktiem pret šīm komandām līdz šim. KHL ir labs pierādījums, ka gandrīz jebkurš var apspēlēt jebkuru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-11-27 16:40, pirms 14 gadiem
Avery rakstīja: Pagajusosezon pedejas 28 speles Dinamo ieguva 54 punktus
pagājušogad RD bija vienā divīzijā ar Ladu, Amur un Sibirj, šogad viņu vietā ir Minska, Spartak un CSKA...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-11-27 16:51, pirms 14 gadiem
revits rakstīja: Raksts ir tiešām viegli lasāms, saprotams un noderīgs, bet negribu piekrist, ka gaidāmās spēļu sērijas (10, 11 un 11 spēles) iznākumu var kaut kādā mērā prognozēt ar iegūtajiem punktiem pret šīm komandām līdz šim. KHL ir labs pierādījums, ka gandrīz jebkurš var apspēlēt jebkuru!
Tas tiesa, tikai citi biežāk un citi retāk
1 2 63 komentāri