Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

LIELAIS GALDS: DINAMO LĪDZJUTĒJS DAINIS

LIELAIS GALDS: DINAMO LĪDZJUTĒJS DAINIS
Daiņa 35 gadu jubilejā, kad izdevās viņu pieķert smaidām. Kopš 2008.gada smaidījis 2 reizes- kad RD uzveica Znaroku, un 2011.gadā klases salidojumā, kad draugs Ivo pie galda skaļi nopirdās.

B

Labvakar!

Rīga, Avotu iela. Trīsstāvīga kocene, sētas māja. Pēc neilgas atkaušanās no nikni rejoša pūdeļa es kāpju pa čīkstošām koka kāpnēm uz otro stāvu. Kāpnēs smird pēc slapjas malkas, kaķa urīna un končikiem. Starp pirmo un otro stāvu pie atvērta loga uz palodzes sēž Gena(42) ar miliča ūsām un Boriss(44) rūtainā kreklā, šortos un čībās. Uz palodzes stāv arī nupat iesāktais Optima plastmastnieks. Boriss, cīgai tirinoties lūpu kaktā, Genam ar žestiem aizrautīgi izklāsta sīkas detaļas par to, kā viņš muterītei ar nazi pārgriezīs rīkli, ja šī šovakar atkal piedzersies.

Nonāku pie vajadzīgā dzīvokļa durvīm. Zvans karājas vadiņos, tomēr piezvanīt ir iespējams. Tikai pēc trešās zvanīšanas reizes ir saklausāma pirmā dzīvības pazīme aiz durvīm- klepus. Pēc mirkļa var dzirdēt lēnus, šļūcošus soļus. Dainis zina, ka šodien nākšu pie viņa ciemos. Kad durvis ir atvērtas, Dainis uz mani paskatās tikai tik ilgi, lai pārliecinātos, ka atnācis tiešām esmu es. Dodamies iekšā. Un tikai tad, kad esmu jau pagājis garām diviem vienīgajiem apavu pāriem koridorī (parastas melnas kurpes ar spēcīgi apdilušām šņorēm, zolēm un baltiem plankumiem no sētnieku kaisītās sāls, kā arī viens botu pāris), Dainis, izstaipoties un nožāvājoties, beidzot izsaka pirmo vārdu: „Nu!”.

Te jums tiek pedāvāts vēl viens Dinamo līdzjutēju tips:

Dainis Žvīgurs, 39 gadi.

Nekad nav bijis un nebūs precējies vai attiecībās. Klusa, neatkarīga vecpuiša dzīve ir tas, kas Daini apmierina. Puvušus sētas mietiņus atgādinošie zobi un čerkstošā balss ir liecība mīlestībai pret smēķiem kopš 14 gadu vecuma. Stāvot tuvāk, sarunas laikā var sajust arī pelnatrauka smaku no Daiņa mutes. Ir neliela vizuāla līdzība ar Čaku Norisu paģirainā stāvoklī.

Absolūts sporta fans kopš 8 gadu vecuma. Regulāri gājis uz Dinamo, Daugavas, VEF, TTT, Radiotehniķa, Auroras, Celtnieka, pat Latvijas Bērza un RASMS spēlēm padomju laikos. Kā liecība sensenai sporta mīlestībai bija jau pieminētajā tikšanās reizē manis atrastā klade, kurā detalizēti atspoguļotas visas Mexico-86 Pasaules kausa futbolā spēles, vārtu guvēji, sastāvi un pārējās nianses. Skolas gados sētā vienmēr bija viens no vadošajiem katrā no trim klasikām- futbolā, hokejā un basketbolā. Nu jau gan vairākus gadus kedas kājās nav vilcis. Prevalē citas alternatīvas- alus, cigaretes, televizors, Optibet.

Īpašu uzmanību ir vērts pievērst galdam, kurš atrodas Daiņa dzīvokļa vienīgajā istabā. Uz tā atrodam trīs pēdējos „Sport-Express” numurus. Dainis joprojām nav lielos draugos ar internetu un tā sniegtajām prieksrocībām. E-pasta adrese gan formāli Dainim skaitās un ir reģistrēta iekš e-apollo kaut kad pirms 8 gadiem. Nosūtīts viens e-pasts- dienā, kad adrese tika reģistrēta- vienam čomam, kura adrese bija pierakstīta uz lapiņas. Ar tekstu: „Čau! Ko dari, kā iet? Šitā ir mana e-pasta adrese. Dainis.”. Godīgi jāatzīst, ka visi trīs SE numuri ir izlasīti no pirmās līdz pēdējai lapai. Lasa arī laikrakstu „Sporta avīze”, agrāk arī „Sports”.

Blakus Sport-Express uz galda mētājas arī aizkosts desas gabals, virtuves nazis ar sviesta paliekām uz tā, iztukšota Aldara skārdene, šķiltavas, pelnu trauks, vairākas Optibet likmju lapiņas un bieza Optibet likmju izdruka, uz kuras ar pildspalvu ir apviklti ņemamie kofi (kā saka pats Dainis- verņaki). Tieši likmju likšana tagad Dainim nodrošina ikdienas interesi par dzīvi. Jārēķinās, ka vienīgā lieta, par kuru ar viņu būs iespējams kārtīgi aprunāties, ir likmes. Prevalēs stāsts par neizgājušajiem eksprešiem. Apmēram tā: „Iedomājies, uzliku ekspresīti no 7 spēlēm. Atdeve 14,2. Bayern parastā uzvara izgāja bez jautājumiem, Azarenka arī izgāja ar foru, stabili nospēlēja Maccabi-Rytas over162,5, paņēmu vēl šito te, nuu... Avangard uzvaru pret Barys 1.periodā, tad vēl Skonto nezaudēšanu Gulbenei par 1,01 un Nice-Nancy U2,5 Francijā. Viss izgāja. Paliek pēdējā spēle- Dinamo-Traktors. Uzliku uz mūsējo uzvaru. Padomā- nu, cik var zaudēt? 3.periodā izgāja vadība! B..., piz..., beigās noraka visu ekspresi. Mož dagavorka, nesaprotu...Sukas, bļ..”.

Seko līdzi visiem sporta notikumiem Latvijā, tomēr pārliecinoša prioritāte ir Dinamo. Ja par futbolistiem un basketbolistiem Dainim ir pilnīgi skaidrs, ka tie ir „absolūti miroņi”, tad, lai arī pēdējā laika rezultāti neiepriecina, ticība Dinamo renesansei sirds dziļumos ir spēcīga. Un, lai arī visu laiku sarunās tiek kritizēti Pekka, Sotnieks, Galviņš, Ņiživijs u.c., Dinamo spēles ir svētākā lieta un ir pilnīgi skaidri redzams, ka pie TV ekrāna spēles laikā šajā nu jau vīstošajā ķermenī pēkšņi pieplūst jauna asiņu deva, atmostas emocijas. Spēļu dienās kaimiņi, kuri cauru dienu nīkst pie logiem, zina, ka pl. 19,22, 20,03, 20,50 un 21,40 pavērsies 2.stāva logs un varēs apspriesties ar Daini par notiekošās spēles iespaidiem.

No jaunlaiku Dinamo atribūtiem Dainim nav nekā- ne šalles, ne kepkas, ne krekla. Nav pat uzlīmes mājās uz vecās sekcijas „Zīle”, kuru muterīte nopirka 1983.gadā. Tur gan vēl saglabājušās citas uzlīmes- „Rallijs Gulbis-1988”, vecā parauga Dinamo ar zilo fonu uzlīme, ir arī Spartak un Kijevas Dinamo padomju laiku uzlīmes. Pie sienas- Fetisova, Ivana Lendla, Oļega Protasova, Rinata Dasajeva attēli no leģendārā 80-to gadu Čehoslovākijas žurnāla „Stadion”.

Pēdējo reizi Dainis Dinamo spēlē klātiene bijis 1990.gadā. Iespējams, tieši šī iemesla dēļ viņš visu laiku salīdzina pašreizējo Dinamo komandu ar tā gada virknējumiem. Tajā laika viņš bija maiņas Znaroks-Pavlovs-Vītoliņš fans. No aizsargiem patika Čuda (Čudinovs), jo tam bija vājprātīgs šķēliens.

Jāatzīst, ka Dainis, salīdzinot ar iepriekš aplūkotajiem fanu tipažiem ir stipri atšķirīgs un varbūt mazliet garlaicīgāks- uz Arēnu neiet, neizceļas ar totālām marginālībām utt. Tomēr Lielais Galds uzskata, ka šīs kategorijas DR fanus nedrīkst aizmirst un nepieminēt.

Ar cieņu,
Bimbambols

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-27 02:29, pirms 12 gadiem
Par strauju! Ir cita doma. Dažiem, varbūt loterijas veidā vai īpašu nopelnu pēc, ir jākļūst par DR fanu ( tikai organizēto!) ēnām! Apmēram, kā nāca Repšem ēnot, un rezultāts uz sejas! Vinnētāji ( ēnotāji) varētu būt kādi 5-7. Pa pozīcijām. Iepriekš jāparaksta līgums. Nevarēs tā, ka pēkšņi pasaka, ejiet .irst, es pārmetos uz biatlonu Igaunijā. Ne-e! Ir jāpārvar visas grūtības un jābauda visi prieki, bēdas, līdzbraukšanas, sapulces, karoga saņemšanas un nodošanas procedūras, arī neliela ieslīgšana miestiņa baudīšanā, parakstīšanās pilnsapulcēs utt. Tas, ka būsi tikai ēna ir jāapzinās. Nedrīkst brūķēt muti un kačāt savas pravas jau pirmajā saietā! Mierīgi jāvēro un jāsecina, es gribu būt šajā lepnajā saimē jeb tikai īslaicīgi spodrināt spalvas, skurbulī patapinot no vecbiedra Jura, Kr.Rēdliha neapdomīgi raidīto ripu no savas aizsardzības zonas tribīnēs, tādējādi nodrošinot pretiniekiem 2min uzturēšanos mūsu pusē un palielinot validola patēriņu Valdemāra ielas tuvējās aptiekās. Kā superbonusu, ēnu vinnētājam, var piedāvāt došanos līdzi DR komandai Krievijas skursteņu ārēs par nominālcenu. P.S. Pārbaudiet pases derīguma termiņu!
P.S.2. Ja nopietnāk, tad kādreiz gribētos dzirdēt atbildi no DR turētājiem, par nākotnes plāniem, jo tik uzticīgus līdzjutējus ( nepazīstu jēdzienu fans, jo tie asociējas ar Bimbja aprakstītajiem tipāžiem), nav nācies sastapt nekad un nekur.....
Slēpts komentārs: Andromeeds

  +4 [+] [-]

, 2012-10-27 05:02, pirms 12 gadiem
Aprakstos noteikti jāiekļauj arī tādu fanu kategorija kā "nelabojami optimisti"! Tādi, no kuriem var dzirdēt tādas frāzes kā: "Džeriņš vēl jau jauns puika, gan jau atvērsies un sāks spēlēt!", "Jā, leģionāri šogad nemet, bet nekas, vēl jau tikai pussezona pagājusi, gan jau puiki saspēlēsies un tad tā lieta aizies!". Optimisti, spriedelējot par Dinamo izredzēm, vienmēr raugās ar cerību pilnu skatienu: "Jā, šogad gāzes Juris ir komandai uzstādījis visaugstākos mērķus...būs grūti, bet galvenais jau iekļūt play-off un pirmo kārtu pārvarēt, tālāk jau viss kas var notikt...".

  +8 [+] [-]

, 2012-10-27 05:08, pirms 12 gadiem
Un nevajag aizmirst par tādiem tipāžiem kā Kharlamovs32. Tādiem, kuri ar asarām acīs atceras "vecos, labos laikus", kuri skumjos rudens vakaros mēdz youtube.com skatīties leģendārās ussr - canada spēles, kuri vienmēr un visur aizstāv KHL un uzskata to par labāko hokeja līgu pasaulē, varenās padmoju savienības hokeja tradīciju turpinātāju. Šādi cilvēki visai sāpīgi un saasināti uztver jebkādu KHL veltītu kritiku.

  +4 [+] [-]

, 2012-10-27 07:59, pirms 12 gadiem
Ikdienā ir kautrīgs, tomēr īsts rokenrols sākas kad Dainis izšāvis ~500g šņabja. Tad kompānijā kļūst zinošākais gan par politiku, gan sportu. Īpaši iekarst ja uzrodas kāds oponents sarunā par RD dienām vai nedienām. Šādos momentos Dainis var iedot arī pa tāfeli. Ja iedzeršanā piedalās dāmas, Dainis pēc "pasēdēšanas" neatteiksies samīlēt 65 gadus veco atraitni - kaimiņieni Vaļu. Lai arī Valentīna ir 'tīri tā nekas' - pasvaigi balināti mati un frizūra (a'la Rozentāle), skaidrā ķerties klāt dāmai Dainis neuzdrošinās. Mulsina Vaļas divi priekšējie zelta zobi.

  +4 [+] [-]

, 2012-10-27 08:10, pirms 12 gadiem
Jasaka ta... Tadi cilveki ir! Visos personazhos atpazistu kadu sev pazistamu cilveku! Un jasaka,ka 1ajam un 4ajam ir loti skumja dzive!
Bimbis nav slikts psihologs manuprat!

  +4 [+] [-]

, 2012-10-27 09:42, pirms 12 gadiem
Pēc izskata ļoti līdzīgs Ivaram Žvīguram. Regulāri apmeklējot VEF spēles, esmu šo tipu ievērojis tribīnēs, kur šamais ļoti jūt līdz Ivaram Rihardam Žvīguram. Gan jau radinieks piešķir ielūgumus un arī kādu kapeiciņu aliņam.

  +4 [+] [-]

, 2012-10-27 10:04, pirms 12 gadiem
Vēl vajag aprakstīt to tipāžu, kas neatrodas vairs Latvijā un regulāri prms RD spēlēm raksta "eu, pasakiet lūdzu, kur no UK varēs netā redzēt spēli"

  +1 [+] [-]

, 2012-10-27 10:42, pirms 12 gadiem
skumji pat nedaudz , bet domaaju, ka saadam tipam jaaliek gadi 50 - 60.
zem 40 gadiem bik pa jauns

  +3 [+] [-]

, 2012-10-27 10:44, pirms 12 gadiem
Šitas puika patīk.

     [+] [-]

, 2012-10-27 10:46, pirms 12 gadiem
Rigas Bimbis rakstīja: Vasarā kreklam vienmēr ir atrotītas rokas. Ziemā vienmēr staigā melnā dermantīna jakā, tumši zilos džinsos un ziemas cepurē ar uzrakstu "Bandy is fun".
Ne vienmēr. Ziemasgalvassegu inventāra krājumā no 90-to gadu sākuma ir "aizķēries" arī klasiskais "cirvītis" ar uzrakstu "SKI".

  +6 [+] [-]

, 2012-10-27 10:52, pirms 12 gadiem
Nopietni. Pārlasu jau otro reizi, šur tur atpazīstu arī sevi. It īpaši par Mexico-86 kladi, sētas sportu un Auroru. Katrā ziņā kungs ir daudz tuvāks par pirmajos stāstos aprakstītajiem jaunajiem dinamiešiem.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-27 10:54, pirms 12 gadiem
un, protams, toto.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-27 11:53, pirms 12 gadiem
Bieži esmu Daini saticis Melnā kaķa Optibetā. Lieki teikt, ka tur aizejot, viņš jau ir priekšā ar savu apdriskāto kladīti, kas, dienu no dienas, rūpīgi pierakstīta gandrīz pilna. Arī pieminēti Sport Express numuri ir līdzi, vienīgi žēl, ka uz lapām ar katru reizi paliek arvien vairāk kafijas rinķīšu. Ja Dainis ir Optibet, tad noteikti tur sastapsi arī Ķengaraga Aleksandru, jeb kā Dainis saka - Saškinu, un Pļavnieku Juri. Šie trīs cienījamie kungi diemžēl bieži nobremzē visu rindu, liekot 40 čekus ar pēc kārtas. Lieki piebilst, ka pirms tam tiek iedoti vakardienas 40 čeki, uz pārbaudi tā teikt.

  +3 [+] [-]

, 2012-10-27 12:34, pirms 12 gadiem
ass kečups rakstīja: Bieži esmu Daini saticis Melnā kaķa Optibetā. Lieki teikt, ka tur aizejot, viņš jau ir priekšā ar savu apdriskāto kladīti, kas, dienu no dienas, rūpīgi pierakstīta gandrīz pilna. Arī pieminēti Sport Express numuri ir līdzi, vienīgi žēl, ka uz lapām ar katru reizi paliek arvien vairāk kafijas rinķīšu. Ja Dainis ir Optibet, tad noteikti tur sastapsi arī Ķengaraga Aleksandru, jeb kā Dainis saka - Saškinu, un Pļavnieku Juri. Šie trīs cienījamie kungi diemžēl bieži nobremzē visu rindu, liekot 40 čekus ar pēc kārtas. Lieki piebilst, ka pirms tam tiek iedoti vakardienas 40 čeki, uz pārbaudi tā teikt.
Tevis minētie kungi (zināmi arī kā "ekspresionisti", jo liek neskaitāmu daudzumu ekspres likmju pa 1 latam), ir īsta sērga priekš citiem likmju veicējiem. Viņu dēļ es savulaik pievērsos tikai un vienīgi likmēm caur internetu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-10-27 21:01, pirms 12 gadiem
Man liekas, ka Dainis šad un tad Fēniksa laimētavā arī ieskrien.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-27 21:36, pirms 12 gadiem
senscore rakstīja: Man liekas, ka Dainis šad un tad Fēniksa laimētavā arī ieskrien.
Protams, kad makā ir kāds lieks latiņš, tad to vajag ieripināt arī 'grāmatu spēlē'.. Dainis aterās, ka 2008.gadā tieši ar 'grāmatu spēli' viņam izdevās noķert 14 bonus spēles pēc kārtas, kas viņa latiņu 2X9 santīmu līnijās pārvērta 257 Ls.. Protams, ka 57 Ls viņš noripināja cerot uz bonusu 'povtoreņije'..

  +7 [+] [-]

, 2012-10-28 03:45, pirms 12 gadiem
Nevar nepieminēt,ka Dainim ir USA-California kepons.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-28 18:06, pirms 12 gadiem
Vinsh jau reali nevar redzet dinamo speles jo vinam nav tv6 ,bet varbut ir pasdarinats satelits uztverejs un zagi kabeļi kas nodrošina translāciju !

Par cipuli !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja