Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

LIELAIS GALDS: MĒS TO TĀ NEATSTĀSIM jeb PROTESTA VILNIS SĀCIES

LIELAIS GALDS: MĒS TO TĀ NEATSTĀSIM jeb PROTESTA VILNIS SĀCIES
Rīts Daugavpilī. Pilsēta Baltkrievijas pierobežā pirmā modās protesta garā.

B

Dārgie tautieši!

Ir noticis neticamais, neaptveramais, neizskaidrojamais… Ir noticis traģiskais. Latviešu tauta ir cietusi pazemojumu visas pasaules acīs. Mēs esam piesmieti un, jā, nebaidos šī vārda- izvaroti. Mums atņēma trīs punktus. Un kur?! Pasaules (!!!) čempionātā hokejā, kurš pulcina visus labākos pasaules hokejistus, notikumā, kuru vēro visa pasaule. Sazvērestība? Atriebība? Neiecietība? Naids? Tie laikam paliks neatbildēti jautājumi.

Taču šoreiz gan vainīgie nepaliks nesodīti. Latvietis vienmēr cīnījies par savām tiesībām. Mēs esam mazi, bet lepni, nekad nepadodamies. Mēs esam uzvarētāju tauta. Un tā tam būs būt arī šoreiz.

Uzreiz pēc spēles beigu signāla Lielā Galda eksperti, norijuši krupi, dažs vēl slaucīdams naida un dusmu asaras, nekavējoties sasauca ārkārtas sanāksmi rīcības plāna izstrādei. Lai saprastu protesta akciju dziļuma pakāpi, mēģinājām novērtēt notikušā smagumu. Mūsu vērtējumā notikušais ir trešais lielākais noziegums pret Latvijas tautu pēdējā gadsimta laikā. Lūk, mūsu top-5:

1. 1939.gada Molotova-Rībentropa pakts un tam sekojošā okupācija 1940.gadā.
2. Tautas izsūtīšanas 1941. un 1949.gadā.
3. Daugaviņa neieskaitītie vārti spēlē pret Baltkrieviju.
4. 1991.gada 20.janvāra notikumi Latvijā.
5. Soču bobsleja un kamaniņu trases izbūve Tretjakova vajadzībām.

Šorīt plkst. 8,25 noslēdzās Lielā Galda plānveidīgs darbs visas nakts garumā. Tas bija strukturēts darba grupās, lai izstrādātu specifiskas protesta akciju šķautnes. Plenārsēdē vienojāmies par kopējo stratēģiju, struktūru un secību.

Neviens no mums nedrīkst palikt malā! Šodien mums jābūt tik vienotiem kā nekad.

Iepazīstinu Jūs ar LIELĀ PROTESTA akcijas elementiem un plānu:

BADA STREIKS

Lielā Galda eksperti vienojās, ka tikai tukša runāšana un tautas musināšana nav tas, kā mēs strādājam. Mēs esam rīcības cilvēki. Pagaidām vēl nespersim radikālus soļus, lai gan aktīvi tika apspriesta arī iespējamā pašsadedzināšanās uz sārta Doma laukumā. No plkst. 12,30 šodien Čehijas vēstniecības apkaimē mēs izvietosim Lielā Galda bada streikotāju telti, kurā piedalīsies visi LG pārstāvji, izņemot Leonardu Dravnieku, kuram ir kunģa čūla. Bada streiks ilgs līdz brīdim, kamēr tiks ieskaitīti Daugaviņa gūtie vārti.

VĒSTULE ANO ĢENERĀLSEKRETĀRAM PANAM KIMUNAM

Vēstule jau ir sagatavota. Šobrīd ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir iespēja to parakstīt jebkurā Latvijas novada domē vai Latvijas pasta klientu apkalpošanas centros, kā arī Lielā Galda birojā. Vēstuli plānojam sūtīt šodien plkst.16,00. Tajā, cita starpā, ir aicinājums izslēgt Čehiju no ANO organizācijas. Mūsu juristi ir atraduši pamatojuma punktus līgumos. Tie ir saistīti ar klaju agresiju un necieņas izrādīšanu pret suverēnu valsti.

VĒSTNIEKU UN DIPLOMĀTISKĀ KORPUSA ATSAUKŠANA

Ņemot vērā politiķu aktīvo iesaistīšanos sociālajos medijos (priekšvēlēšanu laiks) protestos pret vakardienas noziegumu, pieprasīsim visa Latvijas vēstniecību diplomātiskā korpusa atsaukšanu no Čehijas un Baltkrievijas. Tāpat nolēmām, ka drošības pēc atsaucam vēstnieku arī no Slovākijas, kas ir čehu kaimiņu tauta un vēl tikai pāris gadu desmitus atpakaļ bija viena valsts kopā ar Čehiju.

EKONOMISKĀS SANKCIJAS

Jau no šodienas pilnībā atsakāmies no čehu alus, knēdlihiem, baltkrievu traktoru iegādes, baltkrievu šņabja, kā arī citām precēm un pakalpojumiem ar šo valstu izcelsmi. Autovadītājiem, kuru īpašumā ir Škoda auto markas mašīnas, lūgums apsvērt iespēju tās pārdot, vietā iegādājoties, piemēram, Renault automašīnas, jo Francija mums netraucēja kvalificēties Olimpiskajām spēlēm. Būtu vēlams atteikties arī no Bohēmijas stikla, pārejot uz keramikas vai plastmasas traukiem ikdienas maltītēs.

AKCIJA „IZLEJ ČEHU ALU!”

Šodien plkst. 13,00 pulcēsimies pie Kongresu nama strūklakas, kur notiks pieminētā akcija. Katrs ņemam līdzi veikalā iegādātās 2 čehu alus pudeles un demonstratīvi izlejam strūklakas baseinā, tādējādi nodarot neatgriezenisku ļaunumu čehu alus darītājiem. Der arī stiprais dzēriens Becherovka.

SANKCIJAS KULTŪRAS JOMĀ

Nekavējoties pieprasām attiecīgajām instancēm no arhīviem dzēst digitalizētos 2001.gada uzveduma „Šveiks” ierakstus, kā arī pārtraukt jebkāda formāta šīs lugas demonstrēšanu Latvijas teritorijā turpmāk. No visām Latvijas bibliotēkām izņemt un sadedzināt visus čehu rakstnieku darbus.

ĪPAŠĀ PRASĪBA VALDĪBAI UN VALSTS VALODAS CENTRAM

Pieprasīsim valstiskā līmenī neatzīt Čehijas Republiku kā valsti, atgriežot mūsu attiecības uz līmeni, kas Čehijas teritorija bija Vācijas sastāvā Bohēmijas protektorāta statusā. Valsts Valodas centram turpmāk visos dokumentos apstiprināt „Čehijas Republika” lietošanas pārtraukšanu, tā vietā lietojot „Bohēmijas protektorāts”. Tāpat mainīt attiecīgi arī citu čehu izcelsmes vārdu lietošanu, piemēram, aizstājot čehisko „Plzeņa” ar vācisko „Pilzene”.

PROTESTI „UZ VIETĀM”

Protestiem ir jāaptver visa Latvijas teritorija. Katras pilsētas, novada centrālajā pulcēšanās vietā šodien plkst. 15,00 aicinām izveidot izbāzeni (voodoo lelli) čehu tiesneša formā un publiski to sadedzināt, kopīgi rokās sadodoties dziedot „Pūt, vējiņi!” un vērojot kā liesmās izkvēp mūsu tautas ienaidnieks.

CENTRĀLAIS PASĀKUMS- PIE ČEHIJAS VĒSTNIECĪBAS

Plkst. 16,45 pie Čehijas vēstniecības sāksies vērienīga akcija, kura ilgs apmēram divu stundu garumā, uz kuru tiek aicināti ierasties visi Latvijas iedzīvotāji. Visi protesta dalībnieki tiek aicināti ierasties tiesnešu formās. Ja nav tiesnešu forma, var izlīdzēties ar „teļņaškām” (kaut kas līdzīgs desantnieku formai). Uz vietas būs virkne akcijas koordinatoru, kas piedāvās konkrētus pasākumus. Protams, kā parasti dziedāsim dziesmas, svilpsim utt. Ir doma, ka plkst. 17,15 visi varētu vienoties kopīgā pliku dibenu parādīšanā pret Čehijas vēstniecības logiem. Protams, pieprasīsim vēstnieka tikšanos ar latviešu tautu.

„PORNO VETO”

Tie, kuru dzīvē nozīmīgu lomu ieņem pašapmierināšanās, būs ievērojuši, ka diezgan daudzos pikanta rakstura sižetos piedalās čehu izcelsmes aktrises. Ir aicinājums turpmāk atteikties no sevis aplaimošanas, par vizuālo materiālu izmantojot sižetus ar čehu aktrišu līdzdalību.

Gribētos nobeigt uz pozitīvas nots. Lai kā arī ar mums neizdarītos ienaidnieki, latviešus jūs neapturēsit- tāpat skeletonā, BMX un blakusvāģu motokrosā mēs jums ieliksim kloķi. Tāpat mēs esam un būsim labākie!

Būsim vienoti un cīnīsimies par savas nācijas godu un tiesībām!

Lielā Galda vārdā,
Bimbambols

1 2 46 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-20 11:27, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: pirmkārt nekādus trīs, bet labākajā gadījumā divus punktus, bet jā šis PČ ir tiesāšanas ziņā viens liels cirks, nav brīnums, ka ZA PČ neuztver nopietni
Nepiekrītu. Ja būtu ieskaitīts Daugaviņa gols, mēs atlikušajā laikā noteikti iemestu vēl vienus vārtus- tas taču jebkuram ir skaidrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-20 11:29, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Tas ir pieņēmums, ka iemestu, bet es to ļoti apšaubu, ka iemestu
Esmu praktiski pilnīgi drošs, jo baltkrievi vienkārši salūztu pēc tāda nokdauna. Tā parasti notiek.

     [+] [-]

, 2014-05-20 11:36, pirms 10 gadiem
Nu beidz par pamatskolniekiem ņirgāties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-20 11:43, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: nez, vienīgi jautājums vai mūsējie tikpat aktīvi ietu uz priekšu, nevis gaidītu jau OT
Grūti teikt. Sliecos domāt, ka tomēr ietu, jo 3 punkti garantētu 1/4F. Gan jau Meija vai Daugava ieliktu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-20 11:48, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: tas diemžēl ir no sērijas, kas būtu ja būtu, tagad galvenā ir spēle pret Šveici
Nu, ja, te Tev taisnība. Sasparosimies. Bet tas nenozīmē, ka drīkstam atstāt bez ievērības pāridarījumus. Ir visiem jācīnās vienotā frontē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-20 11:57, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Tur piekrītu! Es nez kuro reizi atārtošos, bet labākie tiesneši pašlaik Stenliju tiesā un bija OS, tagad ir redzams, kāpēs tieši OS bija tik daudz no ZA
Diemžēl šo pāridarījumu būs grūti atgriezt. Varbūt LHF ir jāpieprasa, lai Pasaules čempionātu tiesā NHL tiesneši. Viņi varētu savus NHL play-off pārbīdīt uz priekšu vai atpakaļ. Tas būtu sakarīgs risinājums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-20 12:04, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Šaubos vai NHL to darītu, bet PČ OS gadā ir bezjēdzīgs
Par NHL grūti spriest. Pasaules čempis tomēr ir Pasaules čempis, nevis divu valstu (ASV un Kanāda) lokāls pasākums.
Un, manuprāt, drīzāk ir otrādi- Pasaules čempionāta gadā Olimpiskās spēles ir bezjēdzīgas. Olimpisko spēļu devīze ir "Galvenais ir piedalīties", bet uz Pasaules čempionātu brauc kapāt par medaļām. Jautājums tomēr diezgan strīdīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-05-20 12:34, pirms 10 gadiem
Par to alu es domāju ka praktiskāk būtu viņu strūklakā nogādāt tā teikt "caur sevi". Un par to p.orno...viņas tomēr ir labas, būs grūti noturēt ignoru, jo neviens to tāpat neuzzinās....

  +4 [+] [-]

, 2014-05-20 12:37, pirms 10 gadiem
Rīcības plāna izpilde tiek veikta! Tikko klauvēja kaimiņš Gunvaldis. Šis esot likvidējis visu savu xvideos.com aplaudoto mapi (baidos, ka bekapus atstājis cietnī, bet lai jau tam žīdam tiek). Saku šim, ka dārgais čehu kaņepju degvīns ar jālej laukā, bet viņa Grieta pēc vakardienas pamatīgā tintē un tā šo sūc tagad paģiraina.

Kaut kāds vāks. Pats jau esmu atcēlis savu jūlija ceļojumu uz Karlovi Variem.

...milzīga tukšuma sajūta..vai šovakar ņemsim? Kas tiesās spēli? Ceru, ka nebūs zviedru brigāde, jo likstas gadījumā nevēlētos atteikties no Swedbank sniegtajiem pakalpojumiem, lai gan, kas gan cits atliks? Hokeja vārdā kā jau kārtīgs lettiņš esmu gatavs uz visu!

     [+] [-]

, 2014-05-20 12:56, pirms 10 gadiem
Loti zheel kaut vai 1 punkts mums pienaaktos, jo tad veel vareetu paciiniities par otro vietu ar noteikumu ka asv neuzvar Vaaciju un pretii 1/4 finaalaa sanjemt vaajaaku pretinieku Nevis Zviedriju un Kanaadu, bet Franciju Cehiju vai Slovakiju

  +1 [+] [-]

, 2014-05-20 13:08, pirms 10 gadiem
huy rakstīja: Par to alu es domāju ka praktiskāk būtu viņu strūklakā nogādāt tā teikt "caur sevi". Un par to p.orno...viņas tomēr ir labas, būs grūti noturēt ignoru, jo neviens to tāpat neuzzinās....
Kārtīgam hokeja fanam tomēr ir jāprot savaldīt savas hormonu vētras. Ir tomēr arī alternatīvas- portugālietes, tepat uz ielas redzētās, TV dīvas. Tā teikt, ir varianti..

     [+] [-]

, 2014-05-20 13:10, pirms 10 gadiem
Gregors Asamblejs rakstīja: Rīcības plāna izpilde tiek veikta! Tikko klauvēja kaimiņš Gunvaldis. Šis esot likvidējis visu savu xvideos.com aplaudoto mapi (baidos, ka bekapus atstājis cietnī, bet lai jau tam žīdam tiek). Saku šim, ka dārgais čehu kaņepju degvīns ar jālej laukā, bet viņa Grieta pēc vakardienas pamatīgā tintē un tā šo sūc tagad paģiraina.

Kaut kāds vāks. Pats jau esmu atcēlis savu jūlija ceļojumu uz Karlovi Variem.

...milzīga tukšuma sajūta..vai šovakar ņemsim? Kas tiesās spēli? Ceru, ka nebūs zviedru brigāde, jo likstas gadījumā nevēlētos atteikties no Swedbank sniegtajiem pakalpojumiem, lai gan, kas gan cits atliks? Hokeja vārdā kā jau kārtīgs lettiņš esmu gatavs uz visu!
Vai būsi gatavs arī savu Šveices pulksteni mest krūmos un atteikties no bankas konta Šveicē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-20 13:43, pirms 10 gadiem
Mīlas Bimbambols rakstīja: Kārtīgam hokeja fanam tomēr ir jāprot savaldīt savas hormonu vētras. Ir tomēr arī alternatīvas- portugālietes, tepat uz ielas redzētās, TV dīvas. Tā teikt, ir varianti..
Kādas ir Tavas domas par epizodi?

     [+] [-]

, 2014-05-20 13:52, pirms 10 gadiem
huy rakstīja: Kādas ir Tavas domas par epizodi?
Izklausīsies neticami, taču patiešām neesmu redzējis. Vakarā noskatīšos.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-20 14:00, pirms 10 gadiem
Šis vārtu guvums man vienlaicīgi atgādina Krimas atbrīvošanu un Koncitas Wurst uzvaru eirovīzijā. Ar protestriem un sankcijām te nebūs gana.

     [+] [-]

, 2014-05-20 14:11, pirms 10 gadiem
pelikans rakstīja: Šis vārtu guvums man vienlaicīgi atgādina Krimas atbrīvošanu un Koncitas Wurst uzvaru eirovīzijā. Ar protestriem un sankcijām te nebūs gana.
Lielais Galds ir apsvēris arī militāra spēka pielietošanu. Taču pagaidām par to pāragri runāt. Tas tikai galējā gadījumā.

     [+] [-]

, 2014-05-20 14:18, pirms 10 gadiem
Starkovu mums izdevās padzīt. Tagad nākamajam kārta ...

  +2 [+] [-]

, 2014-05-20 14:26, pirms 10 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: Būšu centrā ap 18:00-18:20, pēc tam pēc 20:00, noteikti aiziešu līdz Čehu vēstniecībai, cerams pasākums būs ievērojams!
Ja jau saimnieks būs, tad visiem sc.com lietotājiem jāmet citi vakara plāni pie malas un jādodas uz vēstniecību!

  +3 [+] [-]

, 2014-05-20 14:41, pirms 10 gadiem
Bez iekšām. Kur var pieteikties LG jaunumiem telefonā?

  +1 [+] [-]

, 2014-05-20 15:39, pirms 10 gadiem
esmu notikuma vieta, rakstu no wi-fi, mes te paslaik dazi sanakusie, bet diezgan iespaidigs pulis tuvojas mums no Elizabetes un Kr.Valdemara ielas stura, ceru, ka turpmak Bimbis parnems tieso reportazu savas rokas, gaidam aktivitates!!

  +2 [+] [-]

, 2014-05-20 16:03, pirms 10 gadiem
Gregors Asamblejs rakstīja: esmu notikuma vieta, rakstu no wi-fi, mes te paslaik dazi sanakusie, bet diezgan iespaidigs pulis tuvojas mums no Elizabetes un Kr.Valdemara ielas stura, ceru, ka turpmak Bimbis parnems tieso reportazu savas rokas, gaidam aktivitates!!
Man ir diezgan čābīgi ar to reportēšanu, jo mēs bada streika dalībnieki esam ārstu uzraudzībā, un ārsti mums ir rekomendējuši taupīt spēkus, pēc iespējas mazāk kustēties, runāt utt.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-20 16:18, pirms 10 gadiem
slimiķi

     [+] [-]

, 2014-05-20 16:18, pirms 10 gadiem
slimiķi

  +6 [+] [-]

, 2014-05-20 18:39, pirms 10 gadiem
kas par gaazienu nesen bija! lielo lietavu laikaa sadevamies rokas un atbalstoties pret Chehijas vestniecibas vartiem skali breecaam - SPARTAAAAA!!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-05-20 19:04, pirms 10 gadiem
Nebūsim liekuļi - skaidrs, ka boikotēt čehu aktrises ir vieglāk, bet aicinu tomēr boikotēt arī čehu aktierus, lai kā arī gribētos skatīties. Skatīsimies poļus, slovākus, itāļus!

  +5 [+] [-]

, 2014-05-20 19:17, pirms 10 gadiem
1. 1939.gada Molotova-Rībentropa pakts un tam sekojošā okupācija 1940.gadā.
2. Tautas izsūtīšanas 1941. un 1949.gadā.
3. Daugaviņa neieskaitītie vārti spēlē pret Baltkrieviju.
4. 1991.gada 20.janvāra notikumi Latvijā.
5. Soču bobsleja un kamaniņu trases izbūve Tretjakova vajadzībām.


Good, good.
1 2 46 komentāri