Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidents tiek saistīts ar dalību piekaušanā līdz nāvei

Rolands Eliņš

Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidents tiek saistīts ar dalību piekaušanā līdz nāvei
Dmitrijs Baskovs. Foto: Hockey.by

Baltkrievijas mediji vēsta, ka 11. novembra vakarā Minskā uzbrukumā vietējam iedzīvotājam Romānam Bondarenkam, kurš tika piekauts līdz nāvei, iesaistīts Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidents Dmitrijs Baskovs un bijušais taiboksa cīkstonis Dmitrijs Šakuta. Gan Baskovs, kurš vēl pavisam nesen izpildīja trenera pienākumus Rīgā KHL mačā starp Minskas un Rīgas "Dinamo", gan Šakuta atsacījušies no sarunām ar Baltkrievijas medijiem.

Pirms četrām dienām Minskā vairāki cilvēki maskās un civildrēbēs tā sauktajā Pārmaiņu pagalmā ieradās novākt baltsarkanbaltās lentītes un aizvākt citu simboliku, kas pausta, atbalstot pārmaiņas Baltkrievijas politiskajā režīmā. Šie cilvēki iesaistījās konfrontācijā ar vietējiem iedzīvotājiem un fiziski uzbruka 31 gadu vecajam Romānam Bondarenkam, viņu piekaujot un aizvedot sev līdzi. Bondarenka vēlāk tika nogādāts slimnīcā ar smagu galvas traumu un nākamajā dienā mira. Baltkrievijas Iekšlietu ministrija vēlāk paziņoja, ka Bondarenka bijis alkohola reibumā (ko noliedz mediķu sniegtā informācija) un ka minētajā pagalmā novākt opozīcijas simbolisku bija atbraukuši "nevienaldzīgi pilsoņi".

Baltkrievijas mediji vēsta, ka šo maskās tērpto cilvēku vidū aculiecinieku filmētajos video atpazītas divas Baltkrievijas sporta personības – Baltkrievijas Hokeja federācijas septembrī ieceltais prezidents Dmitrijs Baskovs un taiboksa cīkstonis un treneris Dmitrijs Šakuta. Viņi jau iepriekš tikuši saistīti ar dalību līdzīgās akcijās, un 11. novembra notikumu aculiecinieki pēc tam atpazinuši Baskovu un Šakutu.

Baltkrievijas mediji "Tut.by" un "Tribuna" no traģiskās epizodes aculiecinieku stāstītā secina, ka Šakutam un Baskovam līdzīgas personas kopā ieradušās minētajā pagalmā ar saukļiem "Ieviesīsim kārtību!". Bondarenkam fiziski uzbrucis Šakuta, kamēr Baskovs uz to noskatījies turpat blakus.

Baskovs iepriekšējo dienu laikā izvairījies no mediju jautājumiem par šo tēmu, kopš 12. novembra neatbildot uz "Tribuna" žurnālistu zvaniem, kamēr "Tut.by" vēsta, ka 13. novembra rītā Baskovs ticis sazvanīts, taču, uzzinājis, kas zvana, uzreiz beidzis sarunu. Savukārt Šakuta uz "Tribuna" žurnālista zvanu atbildēja šādi: "Kam jums? Komentāri kādi jāsniedz? Rakstu taisīsiet?" Kad tas tika apstiprināts, arī Šakuta esot komunikāciju pārtraucis.

Šakuta un Baskovs ir savstarpēji labi pazīstami, un abi ir pietuvināti Aleksandra Lukašenko režīmam. Baskovs iepriekš spēlējis Baltkrievijas hokeja čempionātā, pārstāvējis arī Baltkrievijas izlasi un bijis MHL komandas treneris, kā arī bijis vadošais funkcionārs Minskas "Dinamo" KHL komandā. Vēl pavisam nesen Baskovs Rīgā ieņēma Minskas "Dinamo" galvenā trenera vietas izpildītāja pozīciju KHL spēlē. Baltkrievijas mediji viņa celšanos pa karjeras kāpnēm saista arī ar faktu, ka viņš bijis Lukašenko dēla treneris hokejā.

Latvija un Baltkrievija kopīgi apņēmušās rīkot 2021. gada pasaules čempionātu hokejā. IIHF lēmums par to, vai čempionātu plānotajā formātā iespējams aizvadīt drošos apstākļos, plānots 18. novembrī.

Izmantotie resursi:
https://bytribuna.global.ssl.fastly...
https://bytribuna.global.ssl.fastly...
https://www.sports.ru/hockey/109098...

 +15 [+] [-]

, 2020-11-15 12:07, pirms 3 gadiem
Un te vel kāds grib, lai mēs kopā ar slepkavām organizējam hokeja čempionātu.

  +4 [+] [-]

, 2020-11-15 12:15, pirms 3 gadiem
Malači Rīgas Dinamo hokejisti! Malači!

Te nav nekāda attaisnojuma, protams, ka Savickis liks braukt, bet te ir mūsu pašu Latvijas hokejistu pienākums pasūtīt viņu un solidarizēties ar Balariem. Kauns!

  +1 [+] [-]

, 2020-11-15 12:19, pirms 3 gadiem
Murgs!
Slēpts komentārs: maris777

  +8 [+] [-]

, 2020-11-15 12:29, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Vispār jau dīvaini izklausās, ka Hokeja federācijas prezidents ar uzvilktu masku sit vārturūmē cilvēkus. Tiešām tādiem darbiem nav speciāli apmācītu cilvēku?
Ir,ir... Tikai viņiem režīms piemeklē arī amatus. Vajag uzticamus krievfašistus.

  +8 [+] [-]

, 2020-11-15 12:37, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Vispār jau dīvaini izklausās, ka Hokeja federācijas prezidents ar uzvilktu masku sit vārturūmē cilvēkus. Tiešām tādiem darbiem nav speciāli apmācītu cilvēku?
Vienmēr būs kāds, kas brīvprātīgi pieteiksies gestapo, nkvd, utt, dēļ sadisma, dēļ varas, dēļ karjeras. Arī šeit tādi būtu, bet šobrīd tas ir Baltkrievijā un tas bezpriģels ir jāaptur.

  +5 [+] [-]

, 2020-11-15 12:46, pirms 3 gadiem
Ieteiktu VDD kārtīgi izsijāt Latvijas cīņas sportu federāciju vadību un fizkultūriesu klubus , tur šādu rašistu pa pilnam. Pat futbola federāciju nu pārņēmuši krievu mafijas darboņi.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-15 12:52, pirms 3 gadiem
Šajā labi var redzēt sportu kopā ar bruņutransportieriem. (Tsmoki basketa komandas buss.)

  +1 [+] [-]

, 2020-11-15 12:53, pirms 3 gadiem
Neizdevās ievietot. Tūlīt atradīšu https://www.youtube.com/watch?v=pOx...

  +8 [+] [-]

, 2020-11-15 13:18, pirms 3 gadiem
denebs rakstīja: >>> sapnis
Kāds sakars tam idiotismam ar Dinamo? Beidz murgot!
Liels sakars neskatoties ne uz ko savickēni brauc uz Minsku,bet piemēram Jokerit tur nebrauca.

  +5 [+] [-]

, 2020-11-15 13:45, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Vispār jau dīvaini izklausās, ka Hokeja federācijas prezidents ar uzvilktu masku sit vārturūmē cilvēkus. Tiešām tādiem darbiem nav speciāli apmācītu cilvēku?
Juku laiki vienmēr izvelk no alām visādus sadistus, deģenerārus un izvirtuļus - viņiem pļaujas laiks.

  +2 [+] [-]

, 2020-11-15 13:59, pirms 3 gadiem
Domāju, ka Baltkrievijā nenotiks! Būtu jau forši, ja LV organizētu viena pati, bet vai tas ir reāli ar to Ķipsalas halli?

     [+] [-]

, 2020-11-15 14:12, pirms 3 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Domāju, ka Baltkrievijā nenotiks! Būtu jau forši, ja LV organizētu viena pati, bet vai tas ir reāli ar to Ķipsalas halli?
Ķīpsalas halle būšot atdota Kovid 19 hospitālim, reāli ! Visticamāk pandēmijas dēļ čempis izpaliks arī nakamgad.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-15 15:43, pirms 3 gadiem
huters rakstīja: Ķīpsalas halle būšot atdota Kovid 19 hospitālim, reāli ! Visticamāk pandēmijas dēļ čempis izpaliks arī nakamgad.
Tas nebūtu brīnums. Bet nevajag teikt "pandēmijas dēļ". Viss, kas notiek (nenotiek) ir valdības stulbu lēmumu dēļ. Covids, ja vispār eksistē, hoķi spēlēt neliedz. Visādas viņķeles to dara.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-15 16:16, pirms 3 gadiem
Limpompo rakstīja: Tas nebūtu brīnums. Bet nevajag teikt "pandēmijas dēļ". Viss, kas notiek (nenotiek) ir valdības stulbu lēmumu dēļ. Covids, ja vispār eksistē, hoķi spēlēt neliedz. Visādas viņķeles to dara.
Man prieks, ka mūsu valdība ir tik ietekmīga pasaulē. Viņķele laikam ir masonu virsmestre , pat Vaira Vīķe ir zemākā kārtā.

  +3 [+] [-]

, 2020-11-15 16:27, pirms 3 gadiem
Nu, zobārst, cik rubeļus maksā tavs aklums un politikas nejaukšana ar sportu, ekonomiku un sirdsapziņu?

  +3 [+] [-]

, 2020-11-15 16:34, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Liels sakars neskatoties ne uz ko savickēni brauc uz Minsku,bet piemēram Jokerit tur nebrauca.
ākstu hokejisti intervijās saka, ka bija gatavi braukt
sabiedrības spiediens to nobremzēja
no Latvijas sabiedrības šāda spiediena nav
kāpēc?
nu, apskaties apkārt

     [+] [-]

, 2020-11-15 17:22, pirms 3 gadiem
norcha 172 rakstīja: Nu, zobārst, cik rubeļus maksā tavs aklums un politikas nejaukšana ar sportu, ekonomiku un sirdsapziņu?
Šis pats jautājums jāuzdod Koziolam ar Kalvīti.