Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Trīs lietas labas lietas jeb SK Rīga 97 bilance šosezon

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Trīs lietas labas lietas jeb SK Rīga 97 bilance šosezon
SK Rīga 97 komanda

Tikko ir pielikts skaists zeltīts punkts SK Rīga 97 2012./2013.gada hokeja sezonai. Atskatīsimies uz to nedaudz plašāk.

„SK Rīga 97” komanda ir starp tām izredzētajām, kurai nu jau otro gadu pēc kārtas bija iespēja parādīt un galvenais pierādīt savu varēšanu, spēlējot gan Latvijā (Latvijas Bērnu un jaunatnes hokeja čempionātā) divus gadus vecākajā U18 vecuma grupā, gan arī Krievijā, piedaloties Sanktpēterburgas atklātajā hokeja čempionātā.

Latvijā ZELTA godalga rezultējās no kopumā 20 regulārajā čempionātā aizvadītām spēlēm. 16 no tām esam izcīnījuši uzvaras (t.sk. vienu – pēcspēles metienos), bet 4 reizes esam atzinuši pretinieku pārākumu (t.sk. divas reizes – pēcspēles metienos). Skatīt sīkāk

No Sanktpēterburgas otro gadu pēc kārtas mājās esam pārveduši sudraba godalgas. Šogad no septiņām Krievijā spēlējošajām mūsu jauniešu komandām, esam vienīgā, kas izcīnījusi medaļas. Sanktpēterburgā kopumā esam aizvadījuši 33 spēles, no kurām 21 reizi esam uzvarējuši, divas reizes rezultāts ir bijis neizšķirts, bet pretinieku pārākumu esam atzinuši 9 reizes, viens tehniskais zaudējums mums tika piešķirts par neierašanos uz spēli. Skatīt sīkāk

Aprīļa sākumā bijām Čehijas galvaspilsētā Prāgā, kur piedalījāmies aviokatastrofā bojā gājušā Kontinentālās hokeja līgas hokeja kluba Jaroslavļas "Lokomotiv" čehu hokejista Jana Mareka piemiņas turnīrā. Šajā turnīrā mērojāmies spēkiem ar gadu vecākiem, 1996.gadā dzimušiem, hokejistiem no tādām komandām kā HC Sparta Praha (CZE), Okanagan hockey academy Europe (CAN), EHC Kloten Flyers (SWI), ZSC Lions (SWI), HC Vitkovice (CZE). Šajā turnīrā pretinieku pārsvaru atzinām tikai vienu reizi, un arī no Čehijas atvedām sudraba medaļas. Skatīt sīkāk

Aprīļa beigās bija plānots piedalīties 8.Starptautiskajā hokeja turnīrā Riga Cup 2013 šoreiz savā U-16 vecuma grupā. Taču pēc tam, kad turnīra protokolētāja tehniskās kļūdas dēļ komandas uzvara (5:1) tika nepamatoti nomainīta pret tehnisko zaudējumu (0:5), kļūdas, kuru atzina visi, taču labot to negribēja ne turnīra tiesneši, ne turnīra organizatori, SK Rīga 97 no turnīra izstājās, tādējādi apliecinot savu vēlmi cīnīties hokeja laukumā un ar godīgiem paņēmieniem. Atvainojamies mūsu iespējamajiem pretiniekiem un mūsu līdzjutējiem par nenospēlētajām spēlēm, taču uzskatām, ka šāda Latvijas tiesnešu un organizatoru attieksme pret Latvijas komandu (mājās!) nav un nedrīkst būt savienojama ar godīgu sportisku cīņu, ka tiesnešu un organizatoru pienākums ir šādas kļūdas labot un uzdrīkstēties skaidrot tās ārzemniekiem. Ļoti ceram, ka šis mūsu protests kaut nedaudz, tomēr pievērsa ne tikai konfliktā iesaistīto personu uzmanību, bet arī to cilvēku uzmanību, kas šeit, Latvijā, vada un organizē hokeja dzīvi.

Ikreiz, uzvelkot SK Rīga spēļu kreklus, esam centušies savu darbu ledus laukumā paveikt pēc labākās sirdsapziņas, apzinoties, ka pārstāvam gan šo pilsētu, gan arī šo valsti, mēs apzināmies, ka esam daļa no Latvijas, ka tieši šajā brīdī, ledus laukumā mēs stāstām par Latviju. Šajā sezonā esam ieguvuši jaunu pieredzi, ļoti daudz jaunu draugu, ļoti daudz jaunu uzaicinājumu un izaicinājumu nākamajai sezonai un ļoti ceram, ka mums būs iespēja tos pieņemt.

Noslēgumā vēlamies pateikties mūsu treneriem Mihailam Svarinskim un Edgaram Rozenbergam par ieguldīto darbu, laiku, enerģiju, pacietību un mērķtiecību. Pateicība arī mūsu vecākiem un līdzjutējiem par nesavtīgo atbalstu, klāt būšanu un līdzi jušanu. Paldies Rīgas Domei un biedrībai „Hokeja klubs „PROFS Rīga”” par finansiālo atbalstu, mūsu skolām un skolotājiem par sapratni un atbalstu.

Pateicamies Latvijas hokeja federācijai, kas deva atļauju spēlēt Sanktpēterburgas čempionātā. Vienlaikus ļoti ceram, ka šādu atļauju saņemsim arī nākamajā gadā, jo nu jau otro gadu pēc kārtas esam palikuši SKA Petergof uz ledus „atbildi” parādā... Tas arī šosezon viss, punkti uz ledus salikti, vēl tikai jāsaliek punkti mācībās, jāpabeidz pamatskola un jānokārto iestājpārbaudījumi.

Un, ja kādam šķiet, ka tas ir grūti, visu paspēt, visur būt: Rīga – Sanktpēterburga – Rīga – mācības – spēles – treniņi, tad gribas atbildēt Sanda Ozoliņa vārdiem: „Nē, nav grūti – vai nu gribi, vai negribi!” Mēs gribam! Lai mums visiem izdodas! Lai veicas Latvijas izlasei Pasaules čempionātā!

Informāciju sagatavoja:
SK Rīga 97

  +4 [+] [-]

, 2013-05-07 10:42, pirms 11 gadiem
...komandas uzvara (5:1) tika nepamatoti nomainīta pret tehnisko zaudējumu (0:5), kļūdas, kuru atzina visi, taču labot to negribēja ne turnīra tiesneši, ne turnīra organizatori...

kā kaut kas tāds vispār ir iespējams???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-07 11:26, pirms 11 gadiem
Volx rakstīja: jāprasa Lotāram
vai Notāram, kas caļiem sabojāja perfektu dienu....

     [+] [-]

, 2013-05-07 11:59, pirms 11 gadiem
man tikai nelies jautājums, kā puikas domā nokārtot pamatskolas gala eksāmenus, jo ar skolu un mācībām šajā jaukajā projektā ir švakki.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-07 12:10, pirms 11 gadiem
Omamma! Dažreiz nemaz nevajag "jaukus projektus", lai ar skolu un mācībām būtu švaki. Neredzi? Ja gribi, tad vari! Beidz čīkstēt! Šo bilanci viņiem varēsi uzvaicāt pēc eksāmeniem. Te beidzot ir vismaz kāds LV hokeja veiksmes stāsts.

     [+] [-]

, 2013-05-07 12:38, pirms 11 gadiem
Raksts atgādina kaut kādus padomju laiku pionieru atreferējumus, tikai Lenina vietā Ozo... Viss cits ļoti lidzigi.

Bet nu lai jau veicas čaļiem.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-07 12:53, pirms 11 gadiem
redzi - neviens par jauniešu hokeju neraksta vai raksta ļoti maz. Ja raksta - tad tikai sliktu vai nelielus komercijas rakstiņus par turnīriem un nometnēm. Šeit summary par sezonu! Informācijai noderīgi, jo pēc 2 gadiem šie puikas mēģinās vilkt U18 atpakaļ uz A grupu. Tas tikai pie nosacījuma, ja pa 2 gadiem Latvijas hokeja vide nebūs šo komandu un trenerus sačakarējuši.

Piekrītu - lai veicas čaļiem...

Ikrnpk rakstīja: Raksts atgādina kaut kādus padomju laiku pionieru atreferējumus, tikai Lenina vietā Ozo... Viss cits ļoti lidzigi.

Bet nu lai jau veicas čaļiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-07 15:05, pirms 11 gadiem
par SK Rīga 96 raksts nebūs?

     [+] [-]

, 2013-05-07 16:13, pirms 11 gadiem
Neņem aubē rakstīja: Omamma! Dažreiz nemaz nevajag "jaukus projektus", lai ar skolu un mācībām būtu švaki. Neredzi? Ja gribi, tad vari! Beidz čīkstēt! Šo bilanci viņiem varēsi uzvaicāt pēc eksāmeniem. Te beidzot ir vismaz kāds LV hokeja veiksmes stāsts.
super , tā arī darīšu, jo šajā jaukajā pasākumā skolas mācības tiek ietvertas tikai uz papīra.

     [+] [-]

, 2013-05-07 17:00, pirms 11 gadiem
Omamma! Vai nu esi učene vai pati spēlē tajā komandā, ka esi tik "informēta" par viņu mācību procesu un sekmēm???!

     [+] [-]

, 2013-05-07 17:17, pirms 11 gadiem
Neņem aubē rakstīja: Omamma! Dažreiz nemaz nevajag "jaukus projektus", lai ar skolu un mācībām būtu švaki. Neredzi? Ja gribi, tad vari! Beidz čīkstēt! Šo bilanci viņiem varēsi uzvaicāt pēc eksāmeniem. Te beidzot ir vismaz kāds LV hokeja veiksmes stāsts.
da kāds tur veiksmes stāsts... tādi "veiksmes stāsti" ir bijuši katru gadu (agrāk BLR jauniešu čempjos) - savāc izlasi zem "Rīga xx" karoga un močī vietējās komandas...

     [+] [-]

, 2013-05-07 17:20, pirms 11 gadiem
Neņem aubē rakstīja: Omamma! Vai nu esi učene vai pati spēlē tajā komandā, ka esi tik "informēta" par viņu mācību procesu un sekmēm???!
un cik tad kvalitatīvs var but tas mācību process, ja sezonā pie 60 spēlēm? (pie kam, liela daļa ārzemēs)... Gribi teikt, ka komandā visi baigie brīnumbērni matemātikā (un citos priekšmetos), ka var neapmeklēt lielu daļu no stundām?

     [+] [-]

, 2013-05-09 08:25, pirms 11 gadiem
Izskatās, ka skola, mācības un matemātika dažam te ir bērnības trauma! Un vēl izskatās, ka latvietim - pelēkajam nekad nebūs labi, zaudē slikti, uzvar - atkal sameklēs kaut ko, kāpēc slikti! Paši kodējam un kodējamies uz slikto, tāpēc arī esam tur, kur esam! Nekā personīga, mentalitāte.,.