Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:534, Did:0, useCase: 3

Krištopānam un PSG vajadzīgs laiks

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Krištopānam un PSG vajadzīgs laiks
Dainis Krištopāns cenšas bloķēt Lasses Mēllera metienu.

Jau rakstījām, ka Daiņa Krištopāna pārstāvētais handbola klubs "Paris Saint Germain" jeb PSG ar zaudējumu sāka EHF Čempionu līgas jauno sezonu - 28:29 (18:14) savā laukumā pret Vācijas vicečempionu SG "Flensburg-Handewitt". No vienas puses - uzvara tikai izlaista (38. minūtē bija 23:18), no otras puses - tāds galaiznākums nav pārsteidzošs.

Flensburgas komanda līdz šim Parīzē nekad nebija uzvarējusi, turklāt tā bija zaudējusi PSG piecas pēdējās spēles pēc kārtas (kopējā bilance pirms trešdienas mača bija 9 uzvaras PSG un 3 uzvaras Flensburgai), tā ka trīskārtējā Vācijas čempiona (vēl 13 reizes un tajā skaitā šogad - vicečempiona un 2014. gada Čempionu līgas uzvarētāja) uzvara ir pat vēsturiska. Un kaut kādā ziņā pat likumsakarīga.

Kā jau to varēja paredzēt, tad spēli uzbrukumā PSG sākumsastāvā sāka Nadims Remili, bet Dainis Krištopāns palika rezervē. Kāpēc tāda bija galvenā trenera Raula Gonsalesa izvēle, to varēja saprast vēlāk. Nevar teikt, ka pirmajā puslaikā mājinieki ļoti dominēja, taču spēles grožus viņi savās rokās turēja - 5:2, 9:5, 14:10 un 18:14 pēc pirmajām 30 minūtēm.

Krištopāns izgāja laukumā 19. minūtē un pirmajā puslaikā realizēja abus savus metienus. Varēja redzēt, ka Dainis vēl nav iejuties jaunās komandas spēlē, ka pagaidām viņš vēl spēlē piesardzīgi, dažkārt varbūt pat bikli, ka partneri par viņu vēl "aizmirst" un tas arī ir saprotams - līdzīgs sākums bija gan Brestas, gan Skopjes komandās, bet mēs labi atceramies, kāds bija turpinājums. Tieši tāpēc treneris arī lika sākumsastāvā Remili.

Otrajā puslaikā Flensburgas komandas vārtos stājās bosniešu vārtsargs Benjamins Buričs (savulaik divas sezonas spēlēja kopā ar Evaru Klešniku HSG "Wetzlar" komandā) un viņš kļuva par lielāko klupšanas akmeni mājinieku ceļā.

Ja pirmajā puslaikā PSG guva 18 vārtus, tad otrajā - tikai 10 vārtus un lielākais nopelns te ir tieši Buričam, kurš atvairīja 40 procentus metienu. Turpretī PSG vārtsargi šoreiz "nepavilka"... SG "Flensburg-Hansewitt" labāk nospēlēja kā komanda un arī tas ir likumsakarīgi, jo Maika Mahullas vadītajā komandā sezonu starplaikā nenotika tik būtiskas pārmaiņas (kaut gan skaitliskā ziņā pārmaiņas ir gandrīz vienādas).

Nereti PSG lielākās zvaigznes Mikels Hansens un Nikolā Karabatičs pārāk daudz spēlēja paši, varēja redzēt, ka šī komandai ir tikai pirmā oficiālā spēle un ka vēl daudz darba, lai īstenotu trenera idejas, lai pilnvērtīgi izmantotu tādu spēlētāju kā Krištopāns.

A grupas turnīra tabula:
1. SG Flensburg-Handewitt 2 2 4 : 0
2. Elverum Handball 1 2 2 : 0
3. KS Vive Kielce 2 2 2 : 2
4. Brest HC Meschkow 2 0 2 : 2
5. FC Porto 2 0 2 : 2
6. Paris St. Germain 1 -1 0 : 2
7. HC Vardar 1961 Skopje 1 -2 0 : 2
8. SC MOL-Pick Szeged 1 -3 0 : 2

Nākamā spēle PSG būs 30. septembrī Brestā pret Daiņa Krištopāna bijušo komandu HC "Meschkow".