Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ar "Tenax" viesošanos Vaiņodē atsākas SynotTip Virslīga

Andris Liepa
Andris Liepa

Ar "Tenax" viesošanos Vaiņodē atsākas SynotTip Virslīga
Foto: Tenax dobele

Šovakar pēc mēneša pārtraukuma atsāksies SynotTip handbola Virslīgas čempionāts. "Vaiņode" savā laukumā spēkosies ar valsts čempioni "Tenax Dobele" komandu. Mača sākums pulksten 17:00.

SynotTip handbola Virslīgā pārtraukums bija sakarā ar vēsturisku Latvijas handbola panākumu. Izlase piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīra. Norvēģijas pilsētā Tronheimā gan pie uzvarām tikt neizdevās, jo nācās atzīt Spānijas, Nīderlandes un Vācijas pārākumu.

Tieši "Tenax Dobele" komanda bija visplašāk pārstāvētā komanda izlasē. No valsts čempiones valstsvienības sastāvā bija septiņi handbolisti - Aivis Jurdžs, Māris Veršakovs, Egils Politers, Andis Ērmanis, Oskars Arājs, Emīls Kurzemnieks un Antons Šuleiko. Savukārt treneru korpusā bija "Tenax Dobele" galvenais treneris Sandris Veršakovs.

"Tenax Dobele" Latvijas handbola Virslīgas čempionātā ir aizvadījusi vismazāk spēles, taču kopumā komandas grafiks sezonas pirmajā pusē bijis ļoti saspringts. Pēc padsmit gadu pārtraukuma vienība atgriezās uz Eiropas skatuves un aizvadīja četras spēles EHF Izaicinājuma kausā, bet septiņus mačus vienība nospēlējusi Baltijas handbola līgā.

SynotTip handbola Virslīgas turnīrā komandas šosezon savā starpā tikušās vienu reizi. 18. oktobra spēlē Dobeles komandas mājvietā "Tenax" svinēja panākumu ar 36:22. Antons Šuleiko un Andis Ērmanis guva pa sešiem vārtiem, bet piecus pievienoja Emīls Kurzemnieks. Savukārt Vaiņodes komandas rindās ar sešus vārtus guva Matīss Mickus.

"Tenax Dobele" šajā sezonā zaudējuma garšu SynotTip handbola Virslīgā nav izjutusi. Komanda izcīnījusi uzvaras visās 11 spēlēs un šobrīd ar 22 punktiem atrodas otrajā vietā. "Celtnieks Rīga" ar diviem zaudējumiem 14 mačos iekrājusi 24 punktus. "Vaiņode" arī aizvada itin labu sezonu - 13 spēles, septiņas uzvaras un piektā pozīcija.

Mača sākums "Vaiņodes" laukumā šovakar pulksten 17:00. Tiešraidē spēli būs iespējams vērot SynotTip handbola Virslīgas Youtube kontā.