Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

SynotTip handbola Virslīga turpināsies cīņām Ludzā, Ogrē un Rīgā

Jānis Pārums

SynotTip handbola Virslīga turpināsies cīņām Ludzā, Ogrē un Rīgā
Foto: Ritvars Raits

Jaunā SynotTip handbola Virslīgas sezona, kas startēja ar valsts spēcīgāko komandu dueli trešdien, šajā nedēļas nogalē turpināsies ar trim dueļiem Ludzā, Ogrē un Rīgā.

Jāatgādina, ka trešdien sezonas atklāšanas spēlē Latvijas čempioniem "Celtnieks Rīga" zaudējumu sagādāja vicečempioni un jaunie Rīgas čempioni "Tenax Dobele", kas pārspēja rīdziniekus viņu laukumā ar 32:30.

Sestdien plkst. 13:00 jauno sezonu iesāks arī iepriekšējās sezonas trešā spēcīgākā komanda Ludzas "Latgols", kuras līdzšinējais uzbrukuma līderis Austris Tuminskis pašā sezonas ievadā pievienojies "Tenax" un jau pieminētajā mačā pret "Celtnieku" debitēja ar astoņiem vārtu guvumiem. Ludzas komandu pametuši arī Raivis Gorbunovs (pārcēlās uz Slovākijas "Šala"), Kaspars Piševs (šosezon Jūrmalas Sports) un Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs (ASK/LSPA). Komandu papildinājuši vairāki jaunie spēlētāji, bet pārējais sastāvs palicis lielākoties nemainīgs.

Ludzas komandas pirmā pretiniece šosezon būs "Jūrmalas Sports", kas šopavasar Latvijas čempionātā ierindojās sestajā vietā. Nupat jūrmalnieki ne pārāk veiksmīgi startēja arī Rīgas atklātajā čempionātā, arī finišējot sestie. Pirms sezonas Jūrmalas komanda pastiprinājās ar Māri Grēberi, Egonu Miemi, Uldi Vilsonu (iepriekš visi – ASK/LSPA) un jau pieminēto Piševu, taču šķīrās no Mareka Černousova un Toma Popena, kuri pievienojušies "Celtniekam", kā arī Edvīna Latkovska un Edgara Grīberga, kuri pārgāja pie ASK/LSPA.

"Latgola" galvenais treneris Andrejs Narnickis pirmssezonas preses konferencē norādīja, ka komandas mēŗkis ir vispirms iekļūt četriniekā un piedalīties LHF prezidenta kausā, kas decembrī norisināsies Jūrmalā. Viņš arī uzsvēra, ka ludzānieši nevienam punktus nedāvinās, un, neskatoties uz to, ka komandu pametuši vairāki nozīmīgi spēlētāji, labu handbolistu Ludzā netrūkst.

Vēl vienā spēlē sestdien plkst. 18:00 tiksies "Ogre/Miandum" savā laukumā uzņems ASK/LSPA. Ogrēniešu galvenais treneris Andris Molotanovs portālam "Ogrenet" atklājis, ka komandas ambīcijas ir pietiekami augstas: "Zemāk par pirmo vietu nav vērts tēmēt. Pērn uzdevums bija iekļūt labāko četriniekā, kas arī izdevās. Protams, mazliet pietrūka līdz bronzas medaļām. Šosezon komandas uzdevums būs uzvarēt katrā spēlē, cīnīties līdz galam un ar jebkuru pretinieku."

Ogres sastāvs starpsezonā būtiski nav mainījies, taču jāuzsver Dzintara Dravnieka un Mārtiņa Dāvidnieka atgriešanās, kuri komandā spēlējuši jau iepriekš. Dravnieks savu lietderību apliecināja jau Rīgas čempionātā, kur kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju, bet Dāvidnieks pagaidām ir darba darīšanās ārzemēs un plāno komandai pievienoties vēlāk. Tikmēr vismaz līdz novembrim nāksies iztikt bez savainotā Arta Kurmēna.

ASK/LSPA pēdējās divās sezonās ierindojās piektajā vietā. Par vairākām izmaiņām armijnieku sastāvā minēts jau augstāk, bet bijuši vēl vairāki papildinājumi – klāt nākuši gados jaunie Rihards Kristers Ozols (pērn – MSĢ/LAT-98 un Tenax) un Dāvis Reinfelds (Ulbroka SK). ASK/LSPA prioritāte ir gan individuālā, gan komandas spēles kvalitāte, konkrētus mērķus Latvijas čempionātam armijnieku galvenais treneris Andris Ulāns pirmssezonas preses konferencē nenosauca.

Svētdien plkst. 19:00 otro spēli šosezon aizvadīs Latvijas čempioni "Celtnieks Rīga", kas savā laukumā mēģinās tikt pie pirmā panākuma, sacenšoties ar MSĢ/Latvijas jaunatnes izlasi (MSĢ/LAT). Šobrīd, situācijā, kad "Celtniekam" ir tikai viens vesels vārtsargs (Artūrs Buračevskis), jo pārējie divi ir savainoti - gan iepriekšējās sezonas vērtīgākais spēlētājs Raitis Puriņš, gan Edijs Marcinkevičs – rīdzinieki sastāvā pieteikuši pieredzējušo Normundu Reipu, kura pēdējā "pieraksta vieta" Latvijas čempionātā bija Dobeles "Tenax" 2013.gadā. Reips, kuram oktobrī apritēs 55 gadi, gan nebūs vecākais SynotTip handbola Virslīgas spēlētājs – viņa kolēģis "Ogre/Miandum" vārtos Pēteris Ratnieks ir divus gadus vecāks.

MSĢ/LAT sastāvs lielākoties balstās uz 2000. gadā dzimušajiem un jaunākiem spēlētājiem, taču ir arī nedaudz vecāki spēlētāji no kādreizējās MSĢ/LAT-98 komandas, piemēram, Artūrs Meikšāns, Jānis Noviks, Ņikita Pančenko, Uvis Strazdiņš un Armands Usāns. Komandas galvenais treneris Arnolds Straume norādīja, ka MSĢ/LAT galvenais mēŗkis ir jaunatnes izlases starts nākamā gada augustā gaidāmajā Eiropas čempionātā B divīzijā un starts SynotTip handbola Virslīgā būs gatavošanās posms šim turnīram. Latvijas čempionātā MSĢ/LAT centīsies ar katru spēli uzlabot savu sniegumu un cīnīsies par panākumiem ar ikvienu pretinieku, it sevišķi – savā laukumā.

Jāatgādina, ka šosezon visas Latvijas čempionāta vīriešiem spēles tiek demonstrētas SynotTip handbola Virslīga Youtube kanālā.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv