Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Veršakovam deviņi vārti, Dobeles "Tenax" sper platu soli pretim Baltijas "top 4"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Veršakovam deviņi vārti, Dobeles "Tenax" sper platu soli pretim Baltijas "top 4"
Māris Veršakovs. Foto: handbols-dobele.lv

Spilgtu uzvaru Baltijas handbola līgas (BHL) ceturtdaļfināla pirmajā mačā Viļņā izcīnījusi Latvijas čempionvienība Dobeles "Tenax", kas izbraukumā ar 32:27 sakāva "Šviesa". Atbildes spēle paredzēta 15. martā Dobelē. BHL "Četru finālā" iekļūs uzvarētājs divu spēļu summā.

Mača sākumā lietuvieši vairākas reizes izvirzījās minimālā vadībā, tomēr pakāpeniski iniciatīvu pārņēma "Tenax". Pēc 20 minūtēm Latvijas čempioniem bija trīs vārtu handikaps - 10:7. Nekur tālāk dobelnieki gan aizbēgt nespēja, mājinieki pat vienus vārtus atspēlēja, tādējādi visa intriga tika atstāta uz otro puslaiku - 15:13.

"Tenax" sev ierasti ļoti labi spēlēja uzbrukumā, un ar to tikt galā Viļņas komandai tā arī neizdevās. "Šviesa" rādīja rezultatīvu sniegumu, taču sacensties ātrumā ar "Tenax" komandu nespēja. Spēles noslēgumā uz tablo latviešiem piecu vārtu pārsvars 32:27, kas lieti noderēs atbildes spēlē.

Latvijas komandas sastāvā rezultatīvākais ar deviņiem vārtiem bija Māris Veršakovs. Seši vārti līnijas spēlētājam Egilam Politeram, Oskars Arājs un Andis Ērmanis pievienoja piecus, bet ar četriem spēli noslēdza Ņikita Pančenko.

"Tenax" un "Šviesa" pāra uzvarētāja Baltijas līgas pusfinālā spēkosies ar regulārā čempionāta labāko komandu Minskas SKA. Pārējos divos ceturtdaļfināla pāros savā starpā spēkojas Uvja Strazdiņa Kehras "Horizon Pulp&Paper" no Igaunijas ar Nila Kreicberga pārstāvēto Somijas un Baltijas līgu čempioni Rīhimeki "Cocks", kā arī Igaunijas Pilvas "Serviti" ar Klaipēdas "Dragūnas".

"SynotTip" Virslīga vīriešiem

Savukārt Latvijas čempionāta otrajā posmā ceturto zaudējumu četrās cīņās piedzīvoja "Ogre", kas mājās ar 28:32 atzina sīvākās konkurentes Ludzas "Latgola" pārākumu. Pirmajā puslaikā gan biežāk priekšgalā atradās ogrēnieši, kuri vairākkārt iekrāja trīs vārtu pārsvaru, taču turpinājumā laukumā dominēja Latgales vienība. Zīmīgi, ka "Ogres" komandas vārtos stājās treneris Andris Molotanovs, kurš pamanījās bumbu vienreiz ieraidīt pretinieku cietoksnī.

"Latgols" sastāvā par līderi ar desmit vārtu guvumiem kļuva Endijs Kušners, savukārt septiņas reizes ogrēniešu vārtus ieņēma Raivis Gorbunovs. Ogres komandas sastāvā astoņi rezultatīvi metieni Andrim Pozņakam, bet seši - Andrejam Mancurovam.

Augšējais četrinieks

VKomandaSUNZ+/-Punkti
1.Tenax3300+3110
2.Celtnieks4202+47
3.Latgols5302-47
4.Ogre4004-302

Apakšējais četrinieks

VKomandaSUNZ+/-Punkti
1.Vaiņode5302+1910
2.Jūrmalas Sports5302+49
3.MSĢ/LAT 20005203-106
4.ASK/LSPA5203-35

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija
https://www.baltichandball.net/cale...
"Tenax Dobele" uzvar Viļņā un...