Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

"Masters" līdera godā pieci golferi, Vudss viena sitiena attālumā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Masters" līdera godā pieci golferi, Vudss viena sitiena attālumā
Taigers Vudss. Foto: AP/Scanpix

Pirmoreiz "Masters" turnīra vēsturē pēc otrā raunda jeb nospēlētām 36 bedrītēm līderu godu dala uzreiz pieci golferi, turklāt viena sitiena robežās ir deviņi spēlētāji, ieskaitot 14-kārtējo "major" čempionu Taigeru Vudsu, kurš pēdējo titulu šajā līmenī izcīnīja pirms 11 gadiem.

"Masters" līderi pēc otrā raunda: -7 Frančesko Molinari, Džeisons Dejs, Brukss Kepka, Adams Skots, Luī Ustheizens, -6 Dastins Džonsons, Džastins Hārdings, Zanders Šofelī, Taigers Vudss, -5 Ians Polters, Džons Rams, -4 Petons Hizairs, Mets Kučars, Fils Mikelsons, Čārlzs Hauls III.

Visi līderu pieciniekā esošie golferi ir "major" čempioni, bet Ogastā no viņiem uzvarējis tikai Adams Skots, kurš sezonas pirmajā lielajā turnīrā triumfēja 2013. gadā. No pirmās dienas līderu dueta augšgalā palika tikai Brukss Kepka, kuram nācās atspēlēties pēc otrajā bedrītē pieļautā "double bogey". Tikmēr Braisons Dešambo, kuram arī pēc ceturtdienas bija -6, otro dienu izspēlēja ar +3, noslīdot uz 16. vietu.

Četrkārtējais "Masters" čempions Taigers Vudss (1997, 2001, 2002, 2005) pirmoreiz kopš 2012. gada "PGA Championship" pirmos divus raundus "major" turnīrā izspēlēja ar rezultātu zem PAR (70, 68). Vudss, kurš pēdējo "major" titulu izcīnīja 2008. gadā "US Open", bija pārdesmit centimetru attālumā no kļūšanas par līderi – viņam pēdējās divās bedrītēs pavisam nedaudz pietrūka "birdie" iegūšanai, kas ļautu sasniegt rezultātu -8.

Pagājušā gada čempions Patriks Rīds otrajā dienā nospēlēja par trim sitieniem labāk nekā turnīra ievada raundā (73, 70) un ar rezultātu -1 no 44. vietas pacēlās uz 29.

Sliktākas sekmes pirms Rīda iepriekšējos divos gados uzvarējušajiem spēlētājiem – aiz "cut" līnijas palika 2016. gada čempions Denijs Vilets un 2017. gada čempions Serhio Garsija. Abi Ogastā tālāk par 36 bedrītēm netika arī pērn. Prestižo turnīru pusceļā spiests pārtraukt arī pasaules pirmais numurs Džastins Rouzs.