Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Spāņu golfa leģenda Baljesteross zaudē cīņu ar vēzi

Andrejs Siliņš

Spāņu golfa leģenda Baljesteross zaudē cīņu ar vēzi
Seve Baljesteross
Foto: AFP/Scanpix

Leģendārais spāņu golferis Seve Baljesteross agrā sestdienas rītā savās mājās Pedrenā pēc ilgas un mokošas cīņas ar vēzi tomēr zaudējis, aizejot aizsaulē 54 gadu vecumā. Baljesteross bija viena no pasaules sporta vadošajām figūrām aptuveni divu dekāžu garumā.

Audzēju smadzenēs Baljesterosam konstatēja 2008. gadā pēc tam, kad izcilais golferis bija zaudējis samaņu Madrides lidostā. Kopš tā laikā pieckārtējam lielo turnīru uzvarētājam bija veiktas četras operācijas,kā arī ķīmiskā terapija, taču tas procesu tikai paildzināja, nevis apturēja. Baljesterosu ģimene izplatījusi paziņojumu, kurā pasakās ikvienam, kurš atbalstīja sportistu un aicināja cienīt un respektēt ģimeni tik grūtā brīdī.

Savas karjeras laikā Baljesteross izcīnīja 87 uzvaras, trīskārt triumfēja "British Open", divas reizes "The Masters". Piecas reizes Balesteross aizvedis Eiropas komandu līdz uzvarām Raidera kausā. "Šī ir skumja diena. Esam zaudējuši iedvesmojošu personu, ģēniju, piemēru, varoni un draugu. Seve padarīja Eiropas golfu tādu,kāds tas ir šodien," savā Twitter kontā līdzjūtību par bijušā pasaules pirmā numura aiziešanu paudis pašreizējais pasaules labākais golferis Lī Vestvuds.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage