Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Caics - pasaules čempions galda hokejā

Caics - pasaules čempions galda hokejā
Pasaules čempions - Edgars Caics

Zelta medaļu Čehijas pilsētā Liberecā notiekošajā Pasaules čempionātā galda hokejā izcīnījis Latvijas pārstāvis Edgars Caics. Finālā viņš ar 4:3 sērijā uzveica savu tiešāko konkurentu Maksimu Borisovu no Krievijas.

Prestižākajā nominācijā jeb OPEN sacensībās piedalījās 148 dalībnieki no 25 valstīm, to skaitā arī 10 Latvijas labākie galda hokejisti. Visā turnīrā ar augsto #2 numuru tika izlikts Edgars Caics, bet ar #3 numuru - Atis Sīlis.

Sestdienā tika aizvadīta kvalifikācijas kārta, kur visi dalībnieki tika sadalīti 8 apakšgrupās. No katras grupas nākamajā kārtā iekļuva 8 spēlētāji, tādējādi iekļūstot labāko 64 dalībnieku skaitā. No mūsējiem šo uzdevumu izdevās izpildīt visiem desmit.

Svētdienā 64 labākie tika sadalīti divās finālgrupās, no kurām katras grupas 16 labākie iekļuva izslēgšanas spēlēs jeb play-off. Šeit jau mūsu dalībnieku skaits saruka līdz pieciem, jo 1/16 finālā iekļuva jau pieminētie Sīlis un Caics, kā arī Valts Smagars, Edgars Saulītis un Jevgēnijs Zaharovs.

1/16 fināls bija arī apstāšanās punkts Valtam Smagaram (zaudējums čeham Patrikam Petram ar 1:4 sērijā), Edgaram Saulītim (zaudējums somam Kevinam Eriksonam ar 2:4 sērijā) un Jevgēnijam Zaharovam (zaudējums krievam Venjaminam Gerasimovam ar 1:4). Savukārt Caics un Sīlis tika galā ar saviem pretiniekiem, attiecīgi - zviedru Andersu Ekestubi (4:0) un somu Janu Pelkonenu (4:2).

1/8 finālā abiem mūsu līderiem stājās jau pavisam cita kalibra spēlētāji. Caics pret junioru vicečempionu krievu Ņikitu Žolobovu, bet Sīlis pret citu krievu Alekseju Zaharovu. Jau daudz sīvākās cīņās, bet atkal labāki izrādījās abas mūsu cerības. Uzvaras ar 4:1 un 4:2 sērijās.

Tā nu nācās, ka pēc finālgrupās ieņemtajām vietām jau 1/4 fināls saveda kopā abus mūsu sportistus - latviešu derbijs Caics pret Sīli. Pārmaiņus uzvarot te vienam, te otram cīņa nonāca līdz septītajai spēlei. Nervozā un uzvilktā spēlē tika fiksēts rezultāts 1:1, kas nozīmēja, ka labākā noskaidrošanai bija nepieciešams papildlaiks. Arī tajā bez kļūdām neiztika, līdz izgājienu izdevās realizēt Caicam - vieta pusfinālā, savukārt Atim Sīlim 7. vieta kopvērtējumā.

1/2 finālā pretī stājās jaunais Pasaules junioru čempions Oskars Henriksons no Zviedrijas, ar kuru šosezon play-off tika spēlēts jau divas reizes un abās gūtas pārliecinošas uzvaras. Šoreiz zviedrs bija sagatavojies labāk un izrādīja sīvu pretestību. Caics bija vadībā ar divām uzvarām - 2:0 un 3:1, tomēr Henriksons prata novest cīņu līdz septītajai spēlei, kurā tomēr izdevās uzvarēt ar 3:2 un visā sērijā ar 4:3.

Finālā Caicam pretī nāca pašreizējais Pasaules čempions un Pasaules ranga līderis Maksims Borisovs. Šosezon abi bija tikušies divreiz - vispirms Rīgā ar 4:1 uzvarēja Caics, bet Tallinā 4:2 pārāks bija Borisovs. Sērijā diezgan ātri ar 2:0 un 3:1 vadībā izvirzījās Borisovs, tomēr Caics spēja izlīdzināt līdzsvaru sērijā un jau trešo reizi vakarā aizvadīja septīto sērijas spēli. Tajā nervi bija uzvilkti ne vien pašiem spēlētājiem, bet arī skatītājiem uz vietas. Līdzīgi kā ar Sīli, arī šeit bija nepieciešams pagarinājums, kurā gan vairāk uzbruka Borisovs, tomēr veiksmīgs pretuzbrukums sanāca Caicam, kurš gūstot zelta vārtus kļuva par 2017. gada Pasaules čempionu!

VietaSpēlētājsPārstāvniecība
1.Edgars CaicsLatvija
2.Maksims BorisovsKrievija
3.Oksars HenriksonsZviedrija
4.Venjamins GerasimovsKrievija
5.Jānis GaluzoKrievija
6.Aleksandrs MiloradovsKrievija
7.Atis SīlisLatvija
8.Kevins EriksonsSomija
22.Valts SmagarsLatvija
24.Edgars SaulītisLatvija
28.Jevgēnijs ZaharovsLatvija
36.Elvijs SiliņšLatvija
42.Edgars MucenieksLatvija
47.Raivis MiglinieksLatvija
48.Artjoms ZaharovsLatvija
53.Gints LasmanisLatvija

Līdz ar to Edgars Caics savam šī gada Pasaules tūres kopvērtējuma titulam un pagājušā gada Eiropas čempiona titulam ir pievienojis arī Pasaules čempiona titulu, turklāt jau rīt Pasaules reitingā ieņems pirmo vietu.

Apsveicam Edgaru ar vēsturisko panākumu!

  -1 [+] [-]

, 2017-06-19 00:28, pirms 7 gadiem
Apsveicam Edgaru!
P.S. 6.vietā esošam krievam tiešām ir uzvārds Mildronadovs?

     [+] [-]

, 2017-06-19 02:17, pirms 7 gadiem
Malacis! Godam izcīnīts tituls!

     [+] [-]

, 2017-06-19 08:20, pirms 7 gadiem
Cerams ka prēmija būs!!!

     [+] [-]

, 2017-06-19 09:17, pirms 7 gadiem
Saulītis jau te tā sakomentējis galda hokeju,ka nu....Ātrais pretuzbrukums galda hokejā...tādas rokas īstenībā viņiem ir.

     [+] [-]

, 2017-06-19 10:48, pirms 7 gadiem
video?

     [+] [-]

, 2017-06-19 15:15, pirms 7 gadiem
thekurmis rakstīja: video?
https://www.youtube.com/watch?v=Ar8...