Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Skonto nāve - liecība

Jaunajā Sporta Avīzē interesanta intervija ar kluba direktoru A.Uldriķi par viņa skatījumu uz bankrota iemesliem (autors I.Jurisons). Ielikšu precīzus man interesantākos citātus, par iespējamo naudas plūsmu. Amatus, īpašniekus, galvenos notikumus un to datumus var sameklēt internetā. Pērciet SA un lasiet pilno versiju, var gūt ieskatu kā notiek lietas Latvijas futbolā!

Kluba ikdienas vadība kopš 2013.gada - prezidents V.Koļesņičenko, direktors A.Uldriķis, treneris T.Pertija.

A.Uldriķis:
.. Tādas ieceres (t.i. 2014.gada oktobra solījums atdot visus parādus) Indriksonam patiešām bija, un, cik zinu, daļu no šiem parādiem viņš patiešām arī samaksāja - pateicoties Skonto stadiona pārdošanas darījumam ..

.. Un iesniedzām policijā dokumentus pret grāmatvedi, jo izrādījās, ka nauda vienkārši pazudusi - arī no SSA, kur bija ienākušas lielas summas, bet visu laiku mistiski izkūpējušas gaisā ..

.. Tajā pašā laikā investori patiesībā bija gatavi maksāt pat vairāk - vēlāk SSA viņiem kompleksu pārdeva par 35 miljoniem. Peļņa iespaidīga, vairāk nekā 20 miljonu, varēja nojaust, ka daļa tika arī Indriksonam, un no tās viņš arī sāka norēķināties par kluba vecajiem parādiem ..

.. kopējais parāds VID ir aptuveni 600 tūkstošu .. vēl ir parādi spēlētājiem, organizācijām - kopā apmēram 100 tūkstošu. Uzskatu, ka visi šie parādi bija reāli dzēšami ..

.. Piemēram, 2016.gadā Skonto FC ienākumu daļa bija apmēram 500 tūkstošu - nauda, kas reāli ienāca par Gutkovska un Karašauska pārdošanu, par kluba spēlētāju dalību Latvijas izlasē, kādas vecākas astītes par Eirokausiem. Taču - kur šī nauda palika - tas atkal būtu jājautā tam pašam Koļesņičenko, Indriksonam. Jo paša komandas budžets, spēlējot 1.līgā, bija minimāls .. Nauda klubā it kā nāca, taču kaut kur pazuda ..

.. Teiksim, Koļesņičenko - vai viņš šajā situācijā ir labais vai sliktais? No vienas puses, viņš kā kluba prezidents bija tas, caur kura rokām gāja visa nauda - par transfēriem, Eirokausiem. Nauda, kas pazuda - nauda, kuras mums pietrūka. Taču tajā pašā laikā redzu, ka viņš nav tas, kurš šajā situācijā kļuvis par turīgu cilvēku - viņš ar sievu un bērnu joprojām dzīvo kopā ar sievas vecākiem divistabu dzīvoklī Bolderājā .. Jo nauda, kas ienāca klubā, nepalika viņa rīcībā ..

.. Bija investori, kas bija gatavi parādus izpirkt, taču Skonto saimnieki (tobrīd oficiāli - Kiprā reģistrētā ārzonas firma Tremova) nespēja saprast un noformulēt, kādu cenu vēlas. Kas slēpās aiz Tremova izkārtnes, droši nevar apgalvot neviens, taču Indriksons aktīvi dzīvoja līdzi kluba gaitām, sekoja visiem transfēriem un ikdienas lietām, kas ļāva noprast, ka viņš šajā pasākumā ir iesaistīts ..

Skonto akadēmija, kas 2014.gada nogalē tika izsludināts kā revolucionārs projekts, ir nogrimusi - tas ir zināms fakts ... Akadēmijas puiši apmēram pusgadu patrenējās, pabraukāja apkārt, līdz saprata, kas tas nestrādā, un projekts sabruka ..

Sporta Avīze Nr.4 - "Ķaralis ir miris - Skonto epilogs" (autors I.Jurisons)

     [+] [-]

, 2017-04-11 22:55, pirms 7 gadiem
Te tiešām viss kā pie bikts!