Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Rudeni vērot brauc uz Siguldu, meklēt intrigu – uz Virslīgu

2020. gada Virslīgas sezonā ir aizvadītas jau 20 kārtas, vēl atliek tikai 7 kārtas, kurās, kā izskatās, daudz kas izšķirsies. Gandrīz katru gadu, šo gadu ieskaitot, intrigas var atrast dažādas – vai “Riga” noturēs pārsvaru pār “RFS” un izcīnīs trešo “Svēto Grālu” pēc kārtas, kuri no tālākā četrinieka – “Valmiera”, “Ventspils”, “Spartaks” un “Liepāja” – tiks pie Eirokausu ceļazīmēm, kā arī kuram nāksies paildzināt sezonu un tikties pārspēlēs?

Cīņa par titulu – "Riga" jau nenoķerami?

Pēc Rīgas derbija 30. augustā, kurā uzvaru Skonto stadionā spēja izcīnīt "RFS" (2:0), punktu starpība starp abiem Rīgas klubiem saruka līdz diviem punktiem, taču "Riga" pirmo vietu saglabāja. Nākamajās trijās spēlēs Virslīgas līderi ne bez grūtībām pārspēja gan ventspilniekus izbraukumā ar rezultātu 2:0, gan mājās "Valmieru" (mačs norisinājās pirms Eiropas līgas kvalifikācijas dueļa pret "Celtic") 1:0, gan "Spartaku" Slokā 2:1, pateicoties Elvja Stugļa vārtu guvumam un nopelnītajam 11 metru soda sitienam, ko realizēja komandas biedrs Herdijs Prenga. Tādējādi divkārtējie Virslīgas čempioni sakrāja deviņus punktus, kamēr "RFS", uzvarējusi "Tukumu" 3:0 un divreiz nospēlējusi neizšķirti (1:1 pret "Ventspili" un 2:2 pret valmieriešiem), – 5 punktus. Tagad abas komandas tabulā šķir 6 punkti.

Abiem klubiem atlikušajās spēles ir jāaizvada pret tabulas pēdējo četrinieku – “Tukumu”, “Mettu”, “Jelgavu” un “Daugavpili” –, ja pieņem, ka tiek izcīnītas uzvaras, tad atliek vien 3 mači, kas izšķirs, vai kaut kas mainīsies tabulas galvgalī vai tomēr ne. Uzreiz nākamā spēlē “Riga” sacentīsies pret liepājniekiem, kuri uzņēmuši labu formu, bet čempionāta pēdējās spēlēs – “RFS” un “Ventspils”. “RFS” visu izšķirs 3. un 17. oktobra (starp šīm spēlēm izlašu pauze) dueļi pret “Spartaku” un “Liepāju”. Ja nebūs divu uzvaru, “Riga”, domāju, kļūs par čempioniem. Bet, ja Arkādija stadiona mājiniecei būs uzvaras un galvenais pretinieks buksēs (lasi – zaudēs punktus), tad priekšpēdējā spēle Virslīgā abām konkurentēm var viss izšķirties. Cerams, ka intriga būs vēl dzīva līdz šim derbijam!

“Liepāja” smeļ izlieto; kuri iegūs Eirokausu vietas?

Neticami, bet pirms kāda laika, jūlijā, domājot par liepājnieku neveiksmēm, neticējās, ka viņi spēs kaut teorētiski pacīnīties par Eirokausu ceļazīmi, jo "Liepāja" spēlēja ļoti vāji, tabulā bija meklējama ap beigu galu. Taču, izcīnījusi uzvaru pār mettiešiem 28. septembrī (3:0), tagad atrodas 5. vietā, par punktu apdzenot "Spartaku" (28 punkti) un atpaliekot ventspilniekiem (30 punktu). Tamaza Pertijas "Valmiera", ne reizi nezaudējusi sev zemāk tabulā esošajām komandām, gana komfortabli ierindojusies 3. vietā ar iekrātiem 35 punktiem.

Jāsaka, cīņa par tiesībām startēt Eiropas kausos būs ne tikai ar Virslīgas palīdzību, bet arī, ja neuzvar kāds no trijnieka (visticamāk, "Riga" un "RFS" klubi paliks pirmajās divās pozīcijās) Latvijas kausā, tad ceturtā vieta būs Eirokausu dalībniece nākamajā sezonā. “Liepāja” jau astoņas spēles pēc kārtas Virslīgā (deviņas, ja pieskaita kausa spēli pret daugavpiliešiem, kurā uzvara 1:0) ir spējusi nezaudēt – šajās spēlēs izcīnījusi 5 uzvaras un 3 neizšķirtus.

Tikmēr “Spartaks” iespējis iepriekšējos četros mačos pa diviem neizšķirtiem un zaudējumiem. “Ventspils”, piedzīvojot grūtu brīdi dažādu problēmu dēļ (kā vienu no tām minot, ka trūkst spēlētāju, tādējādi aizvadot spēles gandrīz vienā un tajā pašā sastāvā), no augusta sākuma, kad zaudēja viesos 0:3 pret “Valmieru”, atzinusi pārākumu tikai Virslīgas līderiem, protams, neskaitot Eiropas līgā piedzīvoto 1:5 pret “Rosenborg”.

Šķiet, to, kura vai kuras tiks Eirokausos, lai cik tas banāli skan, izšķirs savstarpējās spēles. Kā valmieriešu plusu var minēt, ka cīņas pret top2 klubiem jau aizvadītas. Ja netiks izgāztas sezonas beigas (lasi – vinnēs tos, kuri ir obligāti jāvinnē), tad droša trešā vieta garantēta.

Vai mettieši pirmo reizi izvairīsies no pārspēlēm?

Kā izskatās, “Tukums” nespēs izrāpties no pēdējās vietas, ja nu vienīgi notiks, es teiktu, liels brīnums.
Tādēļ izskatīsim trīs komandas, no kurām viena spēlēs pārspēlēs pret 1. līgas 2. vietas ieguvēju (manuprāt, tā būs “Auda”, kura ir uzņēmusi labu formu).

Tabula pagaidām izskatās šādi:
7. “Jelgava” 18 p.
8. “Daugavpils” 16 p.
9. “Metta” 16 p.

Jelgavnieki ir atjaunojuši sastāvu, ir uzaicināti vairāki jaunie latviešu spēlētāji – uzskatu to par labu esam –, cerams, būs atraduši savu misiju Virslīgā, jo līdz šim “Jelgava” izskatījās, neteikšu, nekāda, bez vīzijas.

Ja tikko izlasē debitējušais Raimonds Krollis no “Mettas” un U21 izlasē un Virslīgā labi spēlējošais Marko Regža (jā, viņš māk runāt latviski) no “Daugavpils” spēlēs labi un abi spēs pavilkt aiz sevis komandu, tad katra no šīm komandām var cerēt nebūt devītie. Pēc manām domām, grūti prognozēt, kura no komandām spēlēs pārspēlēs,

Vai kāds spēs apdzīt Tolu Arokodari labāko vārtu guvēju topā?

Tolu šobrīd, kaut atstājis Virslīgu, ir rezultatīvākais, kopā guvis 15 vārtus. Viņam seko spartakietis Nemanja Belakovičs, kuram kontā 12 precīzi sitieni, Kulē Mbombo ar 11 goliem, pa deviņiem vārtiem – “Metta” uzbrucējs Raimonds Krollis, Činonso Ofors un Emersons no “RFS”.

Tādēļ aicinu visus uz stadioniem vērot lielisko Virslīgu!

     [+] [-]

, 2020-09-30 15:40, pirms 3 gadiem
Paldies, jāuzslavē autors - labs raksts - informatīvā, stila un arī gramatikas ziņā! Daļa SC autori varētu pamācīties.

Teikumu konstrukcija gan varētu būt nedaudz vienkāršāka.

Bet droši turpini rakstīt!