Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Baturinskis: "Jelgavā ir labākā atmosfēra Latvijā – vienmēr vēlēšos te atgriezties"

Agris Suveizda

Baturinskis: "Jelgavā ir labākā atmosfēra Latvijā – vienmēr vēlēšos te atgriezties"
Aleksandrs Baturinskis (ar bumbu)
Foto: Ivars Veiliņš, "Jelgavas Vēstnesis"

Aleksandrs Baturinskis šovasar šķīrās no "Jelgavas" un karjeru turpina Vācijas Oberlīgā jeb piektajā spēcīgākajā līgā, kur pievienojies "Teutonia". Sarunā ar Sportacentrs.com 22 gadus vecais Ventspilī dzimušais malējais aizsargs pastāstīja, kāpēc mainīja komandu un kā nonāca Vācijā.

"Mainīju klubu, jo biju uz pārbaudi Kipras augstākās līgas jaunpienācējā "Othellos" un pēc atgriešanās vadība teica, ka vairs ar mani nerēķinās un varu sev meklēt jaunu komandu. Man tas bija neliels šoks, jo ļoti gribēju palikt, taču tāds ir futbols," sacīja Aleksandrs Baturinskis. "Vēl bija cits piedāvājums ārzemēs, bet Vācijā klubu atradu ar aģenta palīdzību un viņi mani uzreiz uzaicināja. Latvijā bija sarunas – piemēram, ar Daugavpils "Daugavu", taču nekā konkrēta."

"Klubs ir pusprofesionāls. Daudzi strādā vai mācās, jo Vācijā svarīgs ir ne tikai futbols, bet arī tas, lai spēlētāji ar kaut ko nodarbotos arī papildus. Pašam plānā ir mācības, taču tagad galvenais ir apgūt vācu valodu, adaptēties un sākt spēlēt, lai varētu progresēt," Baturinskis turpināja.

"Līmenis šeit ir labs, daudzas komandas ir ļoti stipras. Futbols no Latvijas atšķiras ar to, ka te viss notiek krietni ātrāk. Ja salīdzinātu ar "Jelgavu", līmenis, kā pagaidām izskatās, ir līdzīgs, bet futbols tiek spēlēts pilnīgi atšķirīgs," uzskata Baturinskis. "Iespaidi par jauno komandu ir labi. Ļoti draudzīga komanda, visi spēlētāji turas kopā. Braucot uz šejieni, biju gaidījis, ka būs citādi, taču esmu patīkami pārsteigts par kolektīvu un viss pagaidām apmierina. Visi spēlētāji pēc pases ir vācieši, taču tautību ir ļoti daudz – piemēram, ir krievs, kazahs, arī itālietis."

"Par valsti zināju daudz ko, ir arī draugi, kuri šeit dzīvo, bet par futbolu un pašu klubu nezināju pārāk daudz. Tikai to, ka tas labi nostartēja iepriekšējā sezonā," teica Baturinskis. "Runāju arī ar Gintu [Freimani, kurš agrāk spēlēja Vācijā], kurš man ir liels piemērs, kā vajag strādāt laukumā un ka visu var iegūt, pateicoties smagam darbam. Viņš sacīja, ka te ir labs līmenis un viss nepieciešamais, lai progresētu – jābūt tikai vēlmei. Infrastruktūra te ir laba – stadions ir mazs, taču ar ļoti kvalitatīvu segumu un uz spēlēm nāk daudz skatītāju. "

"Vēlos pateikt paldies "Jelgavas" vadībai un visiem faniem un atbalstītājiem. "Jelgava" man ir klubs, kuru mīlu un kurā vienmēr gribēšu kaut kad atgriezties. Komanda tagad rāda ļoti labu spēli, un novēlu tai izcīnīt to, ko tā vēlas. Jelgavā futbola atmosfēra ir labākā Latvijā!" Baturinskis noslēdza.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-08-25 23:27, pirms 10 gadiem
Rezumee : Oberliiga=Virsliiga

  -3 [+] [-]

, 2014-08-26 00:16, pirms 10 gadiem
"Runāju arī ar Gintu [Freimani, kurš agrāk spēlēja Vācijā], kurš man ir liels piemērs, kā vajag strādāt laukumā un ka visu var iegūt, pateicoties smagam darbam. Viņš sacīja, ka te ir labs līmenis un viss nepieciešamais, lai progresētu – jābūt tikai vēlmei."

Nu ja Gints patiesam ir daudz ko sasniedzis. Un lielakais sasniegums ir tas, ka Gints speja pieradit ka Latvijaa ari prot spelet futbolu (0:4, 0:2)

     [+] [-]

, 2014-08-26 07:50, pirms 10 gadiem
Vācijas 5 līgā salīdzinot ar Latvijas virslīgu. "Te viss notiek daudz ātrāk." Tā Baturinskis par Vācijas 5 līgu. It kā loģiski , it kā neloģiski. Visi zinām , cik zems ir mūsu virslīgas līmenis(to it kā nezin tikai virslīgas vadība), bte vai tik zems, ka mūsu klubi zaudē Vācijas 5 līgai. Laikam arī 5 līga ieliek mūsu virslīgai.

     [+] [-]

, 2014-08-26 15:05, pirms 10 gadiem
FUNS rakstīja: Vācijas 5 līgā salīdzinot ar Latvijas virslīgu. "Te viss notiek daudz ātrāk." Tā Baturinskis par Vācijas 5 līgu. It kā loģiski , it kā neloģiski. Visi zinām , cik zems ir mūsu virslīgas līmenis(to it kā nezin tikai virslīgas vadība), bte vai tik zems, ka mūsu klubi zaudē Vācijas 5 līgai. Laikam arī 5 līga ieliek mūsu virslīgai.
Ļoti subjektīvi un nepārbaudāmi lielumi, taču es neticu, ka 5. līgā līmenis būtu augsts. Skaidrs, ka ar pirmajām divām Bundeslīgām Virslīga nevar sacensties, piemēram, infrastruktūras ziņā, bet pats futbols ir cita lieta. Redzējām, kā FKV pirms 5 gadiem spēlēja pret Herthu, kas toreiz bija Bundeslīgas vienība... Tagad, protams, līmenis vairs nav tik augsts, bet nu domāju, ka tādas komandas kā FKV, Skonto, DD un Jelgava arī 2. Vācijas Bundeslīgā nepazustu.

     [+] [-]

, 2014-08-26 15:34, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Ļoti subjektīvi un nepārbaudāmi lielumi, taču es neticu, ka 5. līgā līmenis būtu augsts. Skaidrs, ka ar pirmajām divām Bundeslīgām Virslīga nevar sacensties, piemēram, infrastruktūras ziņā, bet pats futbols ir cita lieta. Redzējām, kā FKV pirms 5 gadiem spēlēja pret Herthu, kas toreiz bija Bundeslīgas vienība... Tagad, protams, līmenis vairs nav tik augsts, bet nu domāju, ka tādas komandas kā FKV, Skonto, DD un Jelgava arī 2. Vācijas Bundeslīgā nepazustu.
DD pret fareriem jau paradija kaa nepazust,bet Jelgava pret Rosenborg ari paradija parliecinoshu sniegumu.