Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Treniņi mazās grupās: Virslīga vadlīnijas nosūta ministru prezidentam

Agris Suveizda

Treniņi mazās grupās: Virslīga vadlīnijas nosūta ministru prezidentam
"Riga" ar čempiones kausu. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova, LFV

Latvijas augstākā līga futbolā turpina aģitēt, lai varasiestādes ļautu atsākt treniņprocesu, kas būtu pirmais solis pretī tam, lai drīkstētu beidzot sākt arī 2020. gada sezonu. Līgas vadība nosūtījusi vēstuli ministru prezidentam Krišjānim Kariņam, Izglītības un zinātnes ministrijai, Veselības ministrijai, Iekšlietu ministrijai un Slimību profilakses un kontroles centram, kurā izsaka savu piedāvājumu, kā varētu izskatīties futbola komandu treniņi. Piedāvājam vēstules saturu pilnā apjomā.

Virslīgas vēstule

"Papildinot biedrības “Latvijas futbola virslīga” (turpmāk tekstā – LFV) vēstuli par āra fizisko nodarbību atsākšanu, kā arī par iespējām atsākt Latvijas futbola virslīgas čempionātu, LFV lūdz atbildīgajām institūcijām kopā ar nozares dalībniekiem nekavēties un atbildīgi lemt par organizētu profesionālā futbola aktivitāšu atsākšanu visā Latvijas teritorijā, to organizatoriem īstenojot strikti noteiktus preventīvos un drošības pasākumus.

Lai īstenotu šādas aktivitātes, LFV un tās biedri – profesionāli futbola klubi ir izstrādājuši drošības un prevencijas pasākumu plānu, tai skaitā dalībnieku skaita ierobežojumu nodarbībās, kur uz vienu dalībnieku tiek paredzēts 50 m2, vadoties pēc noteiktās nodarbības vietas platības (nepārsniedzot astoņu cilvēku grupu), nodrošinot noteikto distanci, izvairoties no fiziska kontakta, kā arī nodrošināt nodarbību plānu, lai tas atbilstu prasībām un noteikumiem.

Lūdzam izvērtēt un pieņemt lēmumu atļaut profesionālo futbola klubu sportisko āra aktivitāšu organizēšanu un vadīšanu no š.g. 27. aprīļa tām sporta organizācijām, kuras ir spējīgas nodrošināt visus nepieciešamos apstākļus un drošības pasākumus. Balstoties uz izstrādātajām vadlīnijām, āra sporta nodarbību laikā ir iespējams ievērot visus valstī noteiktos ārkārtas stāvokļa ierobežojumus, neveicinot infekcijas izplatības riskus, t.sk., izslēdzot ciešu kontaktēšanos un jebkādas saslimšanas izplatību.

Vadlīnijas organizētām futbola un sporta nodarbībām āra futbola un sporta laukumos (sākot ar šā gada
27. aprīli līdz 14. maijam):

1. Ierašanās sporta infrastruktūrā un aiziešana -
1.1. nodarbībā var piedalīties tikai pēc aizpildītas anketas un organizatoru atļaujas saņemšanas;
1.2. ieeja un izeja ir tikai caur norādītajām vietām;
1.3. ierašanās uz nodarbību ir ne ātrāk kā 10 minūtes pirms nodarbības;
1.4. ierodoties uz treniņu, katra persona tiek atzīmēta nodarbības žurnālā;
1.5. katrai personai un pavadonim tiek norādīta atbilstoša uzturēšanās vieta un laukums;
1.6. sporta laukums ir jāatstāj 5 minūtes pēc nodarbības beigām.

2. Āra sporta laukuma raksturojums un izmantošana -
2.1. minimālais āra sporta laukuma izmērs – 20 x 15 m;
2.2. laukuma platībai uz vienu personu jānodrošina minimums - 50 m2;
2.3. laukuma malā jānodrošina dezinfikcijas līdzekļi;
2.4. laukuma malā ik pēc 3m jābūt norādītai katras personas mantu novietnei;
2.5. pirms, pēc un nodarbību laikā pieeja ģērbtuvēm un dušām ir stingri aizliegta.

3. Nodarbības dalībnieka noteikumi un atbildība -
3.1. piedalās nodarbībā tikai pēc organizatoru atļaujas saņemšanas;
3.2. persona vai tās aizbildnis ir aizpildījis organizācijas izsniegto anketu;
3.3. savstarpēja sasveicināšanās ar rokas spiedienu vai cita fiziska kontaktēšnās ir aizliegta;
3.4. katrs dalībnieks drīkst izmantot tikai personīgo dzeramā ūdens pudeli;
3.5. ar jebkādiem saaukstēšanās slimību simptomiem nodarbībā piedalīties aizliegts;
3.6. katram atļauta viena pavadošā persona un tā uzturas norādītajā vietā;
3.7. persona apņemas ievērot visus noteiktos organizatora noteikumus un instrukcijas;
3.8. dalība nodarbībās ir brīvprātīga.

4. Nodarbību personāls -
4.1. katrs personāla loceklis ir iepazīstināts un pārzina noteikumus;
4.2. personāls tiek nodrošināts ar individuāliem dezinfekcijas līdzekļiem;
4.3. personāls veic plānoto nodarbību attiecīgi norādītajā laukumā vai tā daļā;
4.4. katra personāla locekļa veselība tiek uzraudzīta;
4.5. personāls drīkst izmantot aizsargmaskas, aizsargstiklus, cimdus.

5. Nodarbības apraksts futbolam -
5.1. nodarbības tiek veidotas saskaņā ar valstī noteiktajiem drošības noteikumiem;
5.2. katrā futbola uzdevumā tiek stingri ievērota distancēšanās;
5.3. katra treniņa plānu apstiprina atbildīgās organizācijas vadība;
5.4. pilna izmēra futbola laukums tiek iedalīts 8 daļās ( 1 daļa – 20 x 30 m = 600 m2);
5.5. katra daļā var atrasties līdz 8 dalībnieki (sākot ar 75m2 uz personu);
5.6. nodarbību laukumi ir atdalīti ar specializēto inventāru – konusi, lentas, barjeras;
5.7. tehnisko, fizisko, taktisko uzdevumu izpildē tiek nodrošināta distancēšanās vismaz 3 m;
5.8. nodarbībās netiek izmantotas divcīņu, kontakta uzdevumi, savstarpējās spēles komanda pret komandu;
5.9. nodarbību laikā nerekomendējas uzdevumu veidošana un izpilde, kur paredzēta bumbas aizskaršana ar
kailām rokām;
5.10. nodarbībās lietotais inventārs tiek dezinficēts gan pirms, gan pēc nodarbības.

6. Organizatora pienākumi un atbildība -
6.1. nodrošināt noteikto kārtību un tā izpildi;
6.2. nodrošināt atbilstošu personālu;
6.3. rūpēties par atbilstošu norāžu un nepieciešamo līdzekļu nodrošināšanu;
6.4. rūpēties par noteikumu pilnveidošanu;
6.5. darboties saskaņā ar noteikumiem.

Ar cieņu
Biedrības “Latvijas Futbola virslīga”
Izpilddirektors
A. Dakša"

LFF paziņojums

"Latvijas Futbola federācija (LFF), vēršoties Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) un Veselības ministrijā (VM), aicina izvērtēt un pieņemt lēmumu atļaut organizētu bērnu, jauniešu un pieaugušo sportisko āra aktivitāšu vadīšanu visā Latvijas teritorijā no drīzākā iespējamā termiņa tām sporta organizācijām, kuras ir spējīgas nodrošināt visus nepieciešamos apstākļus un drošības pasākumus.

LFF pauž pateicību un gandarījumu par atbildīgo institūciju - īpaši IZM - līdzšinējo darbību un izstrādātajām kopējām rekomendācijām fizisko aktivitāšu norisei āra sporta bāzēs, kuras pašlaik izvērtē VM, kā arī Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) profesionāļi. Tāpēc LFF un tās biedri - futbola klubi un organizācijas – ir izstrādājuši specifiski futbolam paredzētas treniņu aktivitāšu norises rekomendācijas, kuras LFF vērtējumā var palīdzēt risināt esošo situāciju. Rekomendācijas nodotas izvērtēšanai atbildīgajām institūcijām.

Aktivitāšu organizatoriem nodrošinot un īstenojot strikti noteiktus preventīvos un drošības pasākumus, ir iespējams nodrošināt kontrolētu procesa organizēšanu, lai bērni, jaunieši un pieaugušie varētu iesaistīties fiziskajai un garīgajai veselībai tik ļoti būtiskajās āra sporta aktivitātēs. It īpaši bērniem un jauniešiem ierobežotās socializēšanās iespējas ilgtermiņā var iezīmēt negatīvas sekas. Kontrolētas nodarbības trenera vadībā un distancēta citu vienaudžu klātesamība kalpotu kā būtisks atspaids esošajā situācijā, kā arī mazinātu jauniešu vēlmi nesankcionēti un neorganizēti tikties citās publiskās vietās.

Izsakot piedāvātās rekomendācijas, LFF vadījusies no vispārzināmajiem principiem imunitātes stiprināšanai, kas tostarp paredz nepieciešamību nodrošināt nodarboties organizētās āra sporta aktivitātēs ar koordinētu piekļuvi āra sporta infrastruktūrai vismaz reizi nedēļā bērniem līdz 6 gadu vecumam, vismaz divas reizes nedēļā bērniem no 7 līdz 9 gadu vecumam, vismaz trīs reizes nedēļā jauniešiem no 10 līdz 14 gadu vecumam un neierobežotu skaitu reižu nedēļā jauniešiem no 15 gadu vecuma un pieaugušajiem.

Piedāvātajā drošības un prevencijas pasākumu plānā uz vienu futbola nodarbības dalībnieku tiek paredzēti vismaz 50 kvadrātmetri teritorijas nodarbības aizvadīšanai. Vadoties pēc noteiktās nodarbības vietas platības un nepārsniedzot 8 cilvēku grupu, piedāvāts starp dalībniekiem nodrošināt noteikto distanci un izvairīties no dalībnieku fiziska kontakta. Balstoties uz piedāvātajām vadlīnijām, āra sporta nodarbību laikā ir iespējams ievērot visus valstī noteiktos ārkārtējā stāvokļa ierobežojumus un neveicināt infekcijas izplatības riskus.

LFF cer, ka piedāvātās rekomendācijas, pieņemot attiecīgus lēmumus, būs noderīgas turpmākas "Covid-19" ietekmes mazināšanai un Latvijas sporta dzīves stiprināšanai."

Izmantotie resursi:
https://optibetvirsliga.com/uploads...
https://lff.lv/zinas/12569/lff-aici...

1 2 3 4 5 6 7 228 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2020-04-24 10:37, pirms 4 gadiem
Tas viss saucas "Kad nauda svarīgāka par veselību". Kamēr masveidā nesāks mirt, tikmēr, laikam, nepieleks, ka šis viss ir diezgan nopietni. Vajag Lietuvas, Igaunijas, vai Zviedrijas skaitļus?

Tālāk par punktiem 1.1 un 1.3 var nelasīt, jo šobrīd, kad vīruss vairs neizplatās tikai tad, ja esi bijis ārzemēs, vai zini, ka esi kontaktējies ar slimu personu, no anketēšanas nav nekādas jēgas. Tu iespējams, vakar dabūji to bacili, slikti jutīsies tikai aizparīt, bet šodien jau nodod to tālāk citiem. Un kā tā anketa tiks izdalīta un nodota? Būs kāds viens, kad visus apstaigās, vai visi to nesīs vienuviet? Un ierašanās cilvēku grupai ne ātrāk par 10 minūtēm pirms treniņa jau paredz drūzmēšanos.

Sauciet mani par pesimistu, bet šobrīd galvenais ir nogaidīšanas stratēģija. Tas, ka pie mums tie s.di ir salīdzinoši mēreni, ir liels veiksmes stāsts, ko var salaist dēlī ar šādām savtīgāk iniciatīvām.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 11:04, pirms 4 gadiem
Ja nenotiks katra spēlētāja un tehniskā personāla testēšana un ārpus treniņu/spēļu laika izolēšana no ārpasaules (veikali, draugi, ģimene), tad šis viss ir ļoti bezatbildīgi un nepārdomāti. Un varu pateikt laicīgi VM un SPKC šo tuvākajā laikā neakceptēs

  +2 [+] [-]

, 2020-04-24 11:25, pirms 4 gadiem
8 spēlētāji uz 1/8 laukuma? Vēl tuvāk nevarēja sabāzt.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-24 11:28, pirms 4 gadiem
Teikšu tā, atļaus šiem neievērot čupošanas likumu, sāks citas nozares bombardēt ministrijas ar līdzīgām prasībām, un zudīs jēga visiem ierobežojumiem!
Normālus treniņus aizvadīt tāpat nevarēs, nav ko ākstīties. Lai trenējās individuāli vēl pagaidām.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 11:38, pirms 4 gadiem
Pandora rakstīja: Tas viss saucas "Kad nauda svarīgāka par veselību". Kamēr masveidā nesāks mirt, tikmēr, laikam, nepieleks, ka šis viss ir diezgan nopietni. Vajag Lietuvas, Igaunijas, vai Zviedrijas skaitļus?

Tālāk par punktiem 1.1 un 1.3 var nelasīt, jo šobrīd, kad vīruss vairs neizplatās tikai tad, ja esi bijis ārzemēs, vai zini, ka esi kontaktējies ar slimu personu, no anketēšanas nav nekādas jēgas. Tu iespējams, vakar dabūji to bacili, slikti jutīsies tikai aizparīt, bet šodien jau nodod to tālāk citiem. Un kā tā anketa tiks izdalīta un nodota? Būs kāds viens, kad visus apstaigās, vai visi to nesīs vienuviet? Un ierašanās cilvēku grupai ne ātrāk par 10 minūtēm pirms treniņa jau paredz drūzmēšanos.

Sauciet mani par pesimistu, bet šobrīd galvenais ir nogaidīšanas stratēģija. Tas, ka pie mums tie s.di ir salīdzinoši mēreni, ir liels veiksmes stāsts, ko var salaist dēlī ar šādām savtīgāk iniciatīvām.
Kārtējais ziņu nozombētais dalbajobs..ignore

     [+] [-]

, 2020-04-24 11:45, pirms 4 gadiem
norins rakstīja: Kārtējais ziņu nozombētais dalbajobs..ignore
Sēdi savā sādžā un nelien ārā. Itālijā vienkārši aiz gara laika visi mājās sēž?

  -3 [+] [-]

, 2020-04-24 12:04, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Sēdi savā sādžā un nelien ārā. Itālijā vienkārši aiz gara laika visi mājās sēž?
Varenais zābaks ierunājās! Garāžā dzīvo,ka vis tik bēdīgi ir!?

  -2 [+] [-]

, 2020-04-24 12:05, pirms 4 gadiem
Pandora rakstīja: Tas viss saucas "Kad nauda svarīgāka par veselību". Kamēr masveidā nesāks mirt, tikmēr, laikam, nepieleks, ka šis viss ir diezgan nopietni. Vajag Lietuvas, Igaunijas, vai Zviedrijas skaitļus?

Tālāk par punktiem 1.1 un 1.3 var nelasīt, jo šobrīd, kad vīruss vairs neizplatās tikai tad, ja esi bijis ārzemēs, vai zini, ka esi kontaktējies ar slimu personu, no anketēšanas nav nekādas jēgas. Tu iespējams, vakar dabūji to bacili, slikti jutīsies tikai aizparīt, bet šodien jau nodod to tālāk citiem. Un kā tā anketa tiks izdalīta un nodota? Būs kāds viens, kad visus apstaigās, vai visi to nesīs vienuviet? Un ierašanās cilvēku grupai ne ātrāk par 10 minūtēm pirms treniņa jau paredz drūzmēšanos.

Sauciet mani par pesimistu, bet šobrīd galvenais ir nogaidīšanas stratēģija. Tas, ka pie mums tie s.di ir salīdzinoši mēreni, ir liels veiksmes stāsts, ko var salaist dēlī ar šādām savtīgāk iniciatīvām.
Nozombētais pajolis!

  +2 [+] [-]

, 2020-04-24 12:17, pirms 4 gadiem
Zviedri jau arī stāsta, ka viņiem viss forši, bet tikai pieklājīgi noklusē, ka viņiem krietni vairāk upuru no COVID-19 nekā pārējām ziemeļvalstīm, un, protams, nekur neuzrādās cik no šiem upuriem bija gados jauni un darbaspējīgi cilvēki.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-24 12:24, pirms 4 gadiem
andromons2 rakstīja: Varenais zābaks ierunājās! Garāžā dzīvo,ka vis tik bēdīgi ir!?
4 nedēļu no mājām strādāju, viss izņemot pastu,aptiekas,pārtikas veikalus un bankas ciet. Aiz gara laika tādi ierobežojumu uzlikti pajoli?

     [+] [-]

, 2020-04-24 12:45, pirms 4 gadiem
Kāda jēga no šādiem treniņiem, ja spēles tāpat vēl nevarēs notikt?

Apstākļi visiem vienādi, lai trenējas inviduāli.

Ātrāk pie īstās spēlēšanas tāpat netiks, tieši otrādāk, ja šādu treniņu dēļ kāds saķertu šo slimību.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-24 12:58, pirms 4 gadiem
Šī nav skaitļu spēle. Šeit ir jādomā vispārīgākā kontekstā. Futbolisti nevar sēdēt bez futbola vairāk kā gadu. Virslīga vēlas treniņus, lai vispār sākumā iekustinātu procesu

  +2 [+] [-]

, 2020-04-24 12:59, pirms 4 gadiem
Nepasargāsim mēs visus. Ar cilvēciskiem zaudējumiem tāpat ir jārēķinās. Bet finansiālā krīze sitīs ne mazāk uz cilvēku dzīvēm.

  +3 [+] [-]

, 2020-04-24 13:00, pirms 4 gadiem
Varenais un pandora...ko teiksiet pa sabiedriskajiem transportiem un lielveikaliem kur cilvēkiem uzspļaut(ne visiem,bet lielai daļai)uz distancēšanos?...un tagat šie futbolisti būs lielie viņķelenes statistikas pumpētāji,ja?....neesiet smieklīgi...

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 13:02, pirms 4 gadiem
Vēl nav zvanīts, vai Zviedrijas taktika ir nepareiza

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 13:05, pirms 4 gadiem
Bronsons rakstīja: Varenais un pandora...ko teiksiet pa sabiedriskajiem transportiem un lielveikaliem kur cilvēkiem uzspļaut(ne visiem,bet lielai daļai)uz distancēšanos?...un tagat šie futbolisti būs lielie viņķelenes statistikas pumpētāji,ja?....neesiet smieklīgi...
Cik es esmu ievērojis, sabiedriskie ir pustukši, veikalā kad biju aizvakar, lielākoties 2m tika ievērots(iespēju robežās).

  +2 [+] [-]

, 2020-04-24 13:08, pirms 4 gadiem
Pareizi saka Bronsons, transportā tādas gūzmas, ka futbolistu potenciālie treniņi ir šķaudiens jūrā

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 13:09, pirms 4 gadiem
Ir maršruti, kuri ir pārpildīti. Un tie paši Depo ir puspilni

  -1 [+] [-]

, 2020-04-24 13:12, pirms 4 gadiem
Vajadzīgs laiks treniņiem, lai pēc tam var domāt par spēlēm

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 13:13, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Ir maršruti, kuri ir pārpildīti. Un tie paši Depo ir puspilni
Tu domāji 3.autobusu virzienā uz Bolderāju?

  +2 [+] [-]

, 2020-04-24 13:19, pirms 4 gadiem
Bronsons rakstīja: Varenais un pandora...ko teiksiet pa sabiedriskajiem transportiem un lielveikaliem kur cilvēkiem uzspļaut(ne visiem,bet lielai daļai)uz distancēšanos?...un tagat šie futbolisti būs lielie viņķelenes statistikas pumpētāji,ja?....neesiet smieklīgi...
Neesmu Latvijā pašlaik, nezinu kāda tur ir precīza situācija. Savējos radus esmu pārliecinājis izmantot pārtikas pasūtīšanas iespējas un plānot iegādi visai nedēļai, lai mazāk vazājas pa veikaliem. Protams, tas nebūs visur iespējams, bet arī ārpus Rīgas atradām 2+ opcijas pārtikas piegādei. Vecvecākiem gan bija grūti ieborēt, lai paliek mājās.

Šveicē veikalos laiž iekša tikai noteiktu skaitu cilvēku, ir dezinfekcijas līdzekļi, visulaiku skan paziņojumi, lai neiet tuvāk klāt otram un lielākoties to arī cilvēki ievēro. Ar sabiedrisko neesmu braucis kādu laiku tagad, bet zinu, ka kursē pēc brīvdienu grafika t.i. samazinātā skaitā. Cik no paziņām dzirdēts, tad vilcieni ir lielākoties tukši, lielākā daļa cilvēku tiešām strādā no mājām.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 13:23, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tu domāji 3.autobusu virzienā uz Bolderāju?
4. trolejbuss arī, 15. autobuss

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 13:24, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Vēl nav zvanīts, vai Zviedrijas taktika ir nepareiza
Jau tagad ir skaidrs, ka SWE taktika ir nepareiza. Stabili ar lielu atrāvienu priekšā visām ziemeļvalstīm upuru skaita un saslimušo ziņā.
Ja netici, tad paskaties sauso statistiku.

https://www.worldometers.info/coron...

P.S. Atļaujos domāt, ka zviedri pat slēpj patieso statistiku, jo valdībai sausie cipari var būt pat ļoti nepatīkami.

     [+] [-]

, 2020-04-24 13:26, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Neesmu Latvijā pašlaik, nezinu kāda tur ir precīza situācija. Savējos radus esmu pārliecinājis izmantot pārtikas pasūtīšanas iespējas un plānot iegādi visai nedēļai, lai mazāk vazājas pa veikaliem. Protams, tas nebūs visur iespējams, bet arī ārpus Rīgas atradām 2+ opcijas pārtikas piegādei. Vecvecākiem gan bija grūti ieborēt, lai paliek mājās.

Šveicē veikalos laiž iekša tikai noteiktu skaitu cilvēku, ir dezinfekcijas līdzekļi, visulaiku skan paziņojumi, lai neiet tuvāk klāt otram un lielākoties to arī cilvēki ievēro. Ar sabiedrisko neesmu braucis kādu laiku tagad, bet zinu, ka kursē pēc brīvdienu grafika t.i. samazinātā skaitā. Cik no paziņām dzirdēts, tad vilcieni ir lielākoties tukši, lielākā daļa cilvēku tiešām strādā no mājām.
Latvijā pirmkārt situācija ir daudz labāka. Un ne tāpēc, ka būtu lieli ierobežojumi. Otrkārt, cik ilgi tad sēdēsim mucā?

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 13:29, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Vajadzīgs laiks treniņiem, lai pēc tam var domāt par spēlēm
Tu pēc tam viņus ārstēsi?

  +2 [+] [-]

, 2020-04-24 13:29, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Latvijā pirmkārt situācija ir daudz labāka. Un ne tāpēc, ka būtu lieli ierobežojumi. Otrkārt, cik ilgi tad sēdēsim mucā?
nafig sēdi mucā? kas tevi tur iebāza?

     [+] [-]

, 2020-04-24 13:31, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jau tagad ir skaidrs, ka SWE taktika ir nepareiza. Stabili ar lielu atrāvienu priekšā visām ziemeļvalstīm upuru skaita un saslimušo ziņā.
Ja netici, tad paskaties sauso statistiku.

https://www.worldometers.info/coron...

P.S. Atļaujos domāt, ka zviedri pat slēpj patieso statistiku, jo valdībai sausie cipari var būt pat ļoti nepatīkami.
Tie ir tikai pliki šī brīža skaitļi. Zviedri savu pīķi ļoti iespējams jau ir sasnieguši, kamēr citur vēl nezin kas gaidāms, kad pamazām atcels ierobežojumus. Un zviedri mazāk būs sagrāvuši savu ekonomiku

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 13:31, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jau tagad ir skaidrs, ka SWE taktika ir nepareiza. Stabili ar lielu atrāvienu priekšā visām ziemeļvalstīm upuru skaita un saslimušo ziņā.
Ja netici, tad paskaties sauso statistiku.

https://www.worldometers.info/coron...

P.S. Atļaujos domāt, ka zviedri pat slēpj patieso statistiku, jo valdībai sausie cipari var būt pat ļoti nepatīkami.
Tagat pāragri spriest vai zviedri dara pareizi vai nē....

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 13:32, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Tu pēc tam viņus ārstēsi?
Ārstēt / neārstēt .Nedomāju ka futbola klubi var pārvērsties par infekciju perēkļiem

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 13:33, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Latvijā pirmkārt situācija ir daudz labāka. Un ne tāpēc, ka būtu lieli ierobežojumi. Otrkārt, cik ilgi tad sēdēsim mucā?
Latvijā ierobežojumus vispār pieņēma pirms Šveices, kur valdība raustījās federācijas mērogā pieņemt nepopulārus lēmumus, lai "nebiedētu" cilvēkus. Ar ko tas beidzās? Ar vienu no lielākajiem saslimušo skaitiem uz miljonu iedzīvotāju Eiropā pārspējot pat Itāliju. Ok, arī testēja te ļoti daudz, bet tie skaitļi nebūtu tik lieli, ja būtu rīkojušies ātrāk.

Es tikai priecājos, ka Latvijas valdība reaģēja tik ātri un tāpēc arī tā situācija ir daudz labāka kā citur. Un tieši tāpēc, ka bija laicīgi ierobežojumi. Kādi tur vēl var būt citi iemesli?

Sēdēsi mucā cik vajadzēs. Kolēģi Ķīnā sāk strādāt normālā režīmā atkal, tas viņiem prasīja ~2-3 mēnešus. Šveicē arī maija sākumā sāks lēnām atlaist ierobežojumus, tā kā "normālā" dzīve atsāksies ap vasaru. Iedomājies analoģiju apr izpletni - Latvija atvēra izpletni īstajā laikā un samazināja kritiena ātrumu, bet tas nenozīmē, ka var viņu vērt tagad ciet un atlikušo gabalu krist brīvajā kritienā. Domāju Maijā jau sāks lēnām atsākties normālāka dzīve Eiropā.

     [+] [-]

, 2020-04-24 13:34, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Ārstēt / neārstēt .Nedomāju ka futbola klubi var pārvērsties par infekciju perēkļiem
Tas, ka futbolisti esot imūni no covid-19, to es pirmoreiz dzirdu...

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 13:35, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jau tagad ir skaidrs, ka SWE taktika ir nepareiza. Stabili ar lielu atrāvienu priekšā visām ziemeļvalstīm upuru skaita un saslimušo ziņā.
Ja netici, tad paskaties sauso statistiku.

https://www.worldometers.info/coron...

P.S. Atļaujos domāt, ka zviedri pat slēpj patieso statistiku, jo valdībai sausie cipari var būt pat ļoti nepatīkami.
Un vēl...paņem vērā to ciparu uz iedzīvotāju skaitu starp skandināvvalstīm...tur tā aina būs savādāka

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 13:41, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Latvijā ierobežojumus vispār pieņēma pirms Šveices, kur valdība raustījās federācijas mērogā pieņemt nepopulārus lēmumus, lai "nebiedētu" cilvēkus. Ar ko tas beidzās? Ar vienu no lielākajiem saslimušo skaitiem uz miljonu iedzīvotāju Eiropā pārspējot pat Itāliju. Ok, arī testēja te ļoti daudz, bet tie skaitļi nebūtu tik lieli, ja būtu rīkojušies ātrāk.

Es tikai priecājos, ka Latvijas valdība reaģēja tik ātri un tāpēc arī tā situācija ir daudz labāka kā citur. Un tieši tāpēc, ka bija laicīgi ierobežojumi. Kādi tur vēl var būt citi iemesli?

Sēdēsi mucā cik vajadzēs. Kolēģi Ķīnā sāk strādāt normālā režīmā atkal, tas viņiem prasīja ~2-3 mēnešus. Šveicē arī maija sākumā sāks lēnām atlaist ierobežojumus, tā kā "normālā" dzīve atsāksies ap vasaru. Iedomājies analoģiju apr izpletni - Latvija atvēra izpletni īstajā laikā un samazināja kritiena ātrumu, bet tas nenozīmē, ka var viņu vērt tagad ciet un atlikušo gabalu krist brīvajā kritienā. Domāju Maijā jau sāks lēnām atsākties normālāka dzīve Eiropā.
Notiek diskusijas zinātniskās aprindās, kāpēc Latvijā ir tik salīdinoši zemi skaitļi. Versijas ir par to, ka vīruss, kas ir Latvijā ir nedaudz citādāks, ar mazāku ietekmi. Un ka Latvijā cilvēkiem ir augstāka imunitāte kā daudz kur Eiropā

     [+] [-]

, 2020-04-24 13:42, pirms 4 gadiem
fkscd rakstīja: Un ka Latvijā cilvēkiem ir augstāka imunitāte kā daudz kur Eiropā
Pēc kā tu to spried?

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 13:43, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Tas, ka futbolisti esot imūni no covid-19, to es pirmoreiz dzirdu...
Sporistiem tiešām ir augstāka imunitāte
1 2 3 4 5 6 7 228 komentāri