Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Vardanjana veselības stāvoklis būtiski uzlabojies, bet sezonas sākumu izlaidīs

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Vardanjana veselības stāvoklis būtiski uzlabojies, bet sezonas sākumu izlaidīs
Edgars Vardanjans spēlē pret Portugāli
Foto: LFF.lv

Jūrmalas “Spartaka” un Latvijas futbola izlases centra pussargs Edgars Vardanjans šobrīd straujiem soļiem tuvojas tam, lai būtu pilnībā vesels, tomēr skaidrs, ka Virslīgas sezonas sākumā viņš spēles vēros no malas.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka 2017. gada novembrī Edgars Vardanjans nonāca “Gaiļezera” slimnīcā, un ārsti sākotnēji nespēja futbolistam noteikt precīzu diagnozi.

Vēlāk tika konstatēts, ka Vardanjanam ir aplastiskā anēmija - asins slimība, kurai raksturīga kaulu smadzeņu asinsrades funkciju samazināšanās un samazināts eritrocītu, leikocītu un trombocītu (palīdz asinīm sarecēt) daudzums asinīs. Šāda slimība ir reti sastopama.

Decembrī futbolistam notika asins pārliešana, asiņu donors bija Edgara brālis. Arī Jauno gadu Edgars sagaidīja slimnīcā, tomēr šobrīd analīzes ir labas, un viņa veselības stāvoklis ir apmierinošs. Vardanjans šobrīd no slimnīcas izrakstīts, kaut gan skaidrs, ka vēl kādu laiku viņam jāatrādās ārstiem.

Tāpat ir skaidrs, ka Vardanjans Virslīgas sezonas sākumu izlaidīs, jo pagaidām no ārstiem vēl nav saņēmis zaļo gaismu treniņu atsākšanai. Edgaram joprojām ir spēkā līgums ar “Spartaku” un saprotams, ka viņš pēc iespējas ātrāk alkst atgriezties laukumā.

Vardanjans 2017. gadā debitēja Latvijas izlasē, piedaloties četros mačos. Debija viņam pret Eiropas čempioni Portugāli, uznākot uz maiņu 72. minūtē, pēc tam 33 minūtes pārbaudes spēlē pret Igauniju, savukārt rudenī pret Ungāriju un Šveici Vardanjans jau bija izlases pamatsastāvā. “Spartaka” rindās Edgars pagaidām pēdējo maču aizvadīja Virslīgas pirmspēdējā kārtā 28. oktobrī pret “Liepāju”/”Mogo”, kad jūrmalnieki nodrošināja čempionu titulu.