Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala" vēstulē Mežeckim: "Mūs apzināti un mērķtiecīgi gremdē"

Agris Suveizda

"Jūrmala" vēstulē Mežeckim: "Mūs apzināti un mērķtiecīgi gremdē"
Benito Montalvo, Giorgi Diakvnišvili, Edgars Kārkliņš un Djego Silva
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Biedrība "Futbola centrs "Jūrmala"" ar oficiālu vēstuli vērsusies pie Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretāra Jāņa Mežecka, vēsta Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija. "Jūrmala" uzskata, ka klubam netaisnīgi atņemti četri punkti turnīra tabulā un ka Spēlētāju statusa un pāreju komisija (SSPK) un Disciplinārlietu komisija (DK) apzināti un mērķtiecīgi vēlas panākt "Jūrmalas" izslēgšanu no SMScredit.lv Virslīgas.

"Jūrmalai" 15. oktobrī atņēma četrus punktus, no kuriem trīs – viens par katru spēlētāju – tika atņemti par parādsaistību nenokārtošanu pret bijušajiem komandas spēlētājiem Pāvelu Mihadjuku, Maksimu Rafaļski un Dmitriju Halvitovu. Taču "Jūrmala" turpina uzstāt, ka visi minētie spēlētāji pārkāpa līguma nosacījumus, esot vieni no galvenajiem boikota pret "Mettu"/LU iniciatoriem un veicot arī citus disciplināros pārkāpumus.

Biedrība trešajā oktobrī SSPK vērsās ar iesniegumu, lūdzot atzīt, ka līgumi ar minēto trijotni ir izbeigti pašu futbolistu prettiesiskas un vainojamas rīcības rezultātā un ka "Jūrmalai" ir tiesības no katra no šiem futbolistiem saņemt sodu (kompensāciju) trīs mēnešalgu apjomā un uzlikt futbolistiem par pienākumu samaksāt klubam sodu (kompensāciju) norādītajā apjomā.

Izgriezums no vēstules Mežeckim:
"Būtiski ir tas, ka laika posmā no 3.oktobra līdz šai dienai notika Spēlētāju statusa un pārejas komisijas sēdes, taču nevienā no tām mūsu iesniegums netika izskatīts pēc būtības, kas ir mūsu tiesību absolūta ignorēšana.

Tāpat nav saprotama Disciplinārlietu komisijas rīcība, piemērojot mums sodu un ignorējot to apstākli, ka mūsu 2014.gada 3.oktobra iesniegumu Spēlētāju statusa un pārejas komisija vēl nav izskatījusi. Disciplinārlietu komisija ignorē arī apstākli, ka Valsts darba inspekcija nav devusi savu galīgo atzinumu saistībā ar spēlētāju P.Mihadjuka, M.Rafaļska un D.Halvitova iespējamo tiesību pārkāpumu. Pie šādiem apstākļiem, neesot galīgajiem Spēlētāju statusa un pārejas komisijas un Valsts darba inspekcijas lēmumiem šajā strīdus lietā, Disciplinārlietu komisijai nebija pamata piemērot mums sodu.

Uzskatām, ka aprakstītajā situācijā Spēlētāju statusa un pārejas komisija, kā arī Disciplinārlietu komisija rīkojas apzināti, saskaņoti un mērķtiecīgi, lai panāktu kluba „FC Jūrmala” izslēgšanu no Virslīgas čempionāta. Šāda rīcība ne tikai aizskar kluba tiesības un likumīgas intereses, bet arī apdraud federācijas reputāciju, ja šis konflikts tiks darīts zināms UEFA.

Ņemot vērā augstāk norādīto, lūdzam federācijas ģenerālsekretāru pievērst pastiprinātu uzmanību Spēlētāju statusa un pārejas komisijas un Disciplinārlietu komisijas darbībai un bezdarbībai izveidojušies situācijā, un savas kompetences ietvaros veicināt mūsu tiesību aizsardzību. Pretējā gadījumā paturam sev tiesības vērsties augstāk stāvošajās iestādēs, tai skaitā, UEFA un arbitrāžas tiesā, kuras neatbalstīs Latvijas futbola federācijas institūciju mērķtiecīgu darbību, kas vērsta uz konkrēta kluba izslēgšanu no čempionāta ar nelikumīgiem līdzekļiem. Šāda situācija var novest pie tā, ka federācijas tēls tiks ļoti nopietni pabojāts starptautiskajā līmenī. Mums negribas šādu negatīvu seku iestāšanos, bet, ja valsts federācijas institūcijas rīkojas pretēji statūtos deklarētajiem mērķiem, tad ir taisnīgi, ka šādas sekas iestāsies."

Tāpat "Jūrmala" pie LFF ģenerālsekretāra Mežecka griezusies ar vēl vienu vēstuli, apstrīdot valdes tiesības atstādināt no amata Apelāciju komisijas vadītāju Kārli Villerušu: "Mūsu skatījumā, šāds lēmums ir pieņemts, pārkāpjot Statūtu noteikumus, jo atbilstoši federācijas Statūtu 21.panta pirmās daļas m) punktam tikai Kongress ir tiesīgs ievēlēt LFF juridisko institūciju priekšsēdētājus. Valdei šādas tiesības nepiešķir neviens Statūtu punkts. Attiecīgi, ja ir bijis nepieciešams risināt jautājumu par Apelāciju komisijas priekšsēdētāja apstiprināšanu, tad tas bija jādara, sasaucot ārkārtas Kongresu.

Ņemot vērā minēto, uzskatām, ka Apelāciju komisijas jauna priekšsēdētāja apstiprināšana ir notikusi neleģitīmi, līdz ar ko lūdzam Jūs pēc iespējas ātrāk iejaukties un atrisināt izveidojušies situāciju atbilstoši Statūtiem. Ja nākotnē šāds Valdes lēmums tiks atcelts, tad tiks atzīti par spēkā neesošiem arī visi Apelāciju komisijas lēmumi, kurus tā pieņēma neleģitīmajā sastāvā. Papildus tam federācijai būs pienākums atlīdzināt klubam visus mantiskos un morālos zaudējumus."

  +1 [+] [-]

, 2014-10-22 12:38, pirms 9 gadiem
Man ir kauns, ka manas dzimtās pilsētas vārdu nes šāda organizācija. Diemžēl aizliegt viņiem izmantot šo nosaukumu nav tik vienkārši.

  -2 [+] [-]

, 2014-10-22 12:41, pirms 9 gadiem
Nezinu nekādas peripētijas utt, bet viss izklausās gana loģiski. Jurists labi pastrādājis, turklāt uzrakstīts visiem saprotamā valodā, nevis minēts tikai 100un1 punkts par kaut kādām darbībām, kas katram jāurbj kaut kādā nolikumā utt.

  +7 [+] [-]

, 2014-10-22 12:42, pirms 9 gadiem
Federācijas reputāciju apdraudētu tas, ja Jūrmala paliktu virslīgā...

Pretīgs klubs.. īstenībā tas kā skatos nav klubs, bet kaut kāda biedrība...

     [+] [-]

, 2014-10-22 12:45, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Nezinu nekādas peripētijas utt, bet viss izklausās gana loģiski. Jurists labi pastrādājis, turklāt uzrakstīts visiem saprotamā valodā, nevis minēts tikai 100un1 punkts par kaut kādām darbībām, kas katram jāurbj kaut kādā nolikumā utt.
Pats varbut sito.sacereji vai sedeji blakus Paulikam kad vins so.sacereja?

  +5 [+] [-]

, 2014-10-22 12:45, pirms 9 gadiem
A paši savā kažokā utis neesat pameklējuši?

  -2 [+] [-]

, 2014-10-22 12:48, pirms 9 gadiem
man ar futbolu maza saistība, tāpēc šitādu penteri diez vai spētu uzdrukāt
Eksperts.par.dažiem.sport rakstīja: Pats varbut sito.sacereji vai sedeji blakus Paulikam kad vins so.sacereja?

     [+] [-]

, 2014-10-22 13:00, pirms 9 gadiem
Ko gan federācija pateiks? Tā kantora cilvēki izlien dienas gaismā reizi pa pusgadu. Kapa klusums, no cilvēkiem, kuri saņem ievērojamas algas, gan arī finansējumu no UEFA vairāku miljonu apmērā.
Mežeckis pateiks : "Mēs smagi strādājam" un ar to viss arī beigsies, kā vienmēr.

"Jūrmala" ar šo paziņojumu parāda, cik nožēlojami cilvēki ir šī kluba vadībā. Labāk vispār būtu paklusējuši. Tieši viņi ir tie, kas apzināti degradē Virslīgu un tagad šeit vēl kko par savām tiesībām te runās? Nokārtojiet saistības un tad veriet mutes vaļā.

  +4 [+] [-]

, 2014-10-22 13:10, pirms 9 gadiem
Labāk būtu gatavojušies 25.oktobra spēlei: pastāv reāla iespēja, ka sestdien ''Jūrmala'' ielaidīs 100.vārtus Virslīgas sezonā.

  +4 [+] [-]

, 2014-10-22 13:10, pirms 9 gadiem
1 rakstīja: Labāk būtu gatavojušies 25.oktobra spēlei: pastāv reāla iespēja, ka sestdien ''Jūrmala'' ielaidīs 100.vārtus Virslīgas sezonā.
"Jūrmalas" spēlētāji varētu sākt sist savos vārtos no pirmās minūtes.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-22 13:14, pirms 9 gadiem
Lai pateiktu, vai Jūrmalas pretenzijām patiešam ir kāds juridisks pamatojums, būtu jāurbjas papīros, ko neviens no mums nedarīs. Bet nebūtu jau nekāds brīnums, ja LFF kaut ko būtu nostrādājusi juridiski nepietiekami korekti (šādus gadījumus no nesenākas pagātnes nav grūti atcerēties), tādējādi dodot iespēju FC Jūrmalai pie tā piesieties (visas problēmas atrisinātos, ja Jūrmala paliktu pēdējā pat tad, ja neviens punkts nebūtu atņemts).

  +3 [+] [-]

, 2014-10-22 13:22, pirms 9 gadiem
Karklins gan vel viens speletajs, ko varetu izmeginat izlase. Tehniski krietni paraks par parejiem. Zel, ka skontietis pie stūres un tikai savējos lobē.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-22 13:43, pirms 9 gadiem
Jā.. ja aizgāja runa par federāciju tad mani interesē cik saņem Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas priekšnieks... jo internetā atradu šo LFF Valdes atskaite 2013 | Jurijs Silovs - YouTube

Kā Jūs draugi vērtējat viņa profesionalitāti?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-10-22 13:48, pirms 9 gadiem
Es domāju, vajag ļaut viņiem vērsties gan UEFA, gan sporta arbitrāžas tiesā. Tie izdevumi šo TOTO klubu pilnīgi noteikti piebeigs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-10-22 15:46, pirms 9 gadiem
Šāda situācija var novest pie tā, ka federācijas tēls tiks ļoti nopietni pabojāts starptautiskajā līmenī.

Jūrmala??? A kā ar Jūsu tēlu LV un ārpus LV????

  +2 [+] [-]

, 2014-10-22 15:55, pirms 9 gadiem
šajā gadījumā, ir redzams ka vēstuli sacerējis jurists, kurš noteikti ka pārzin Latvijas likumdošanu, bet ar FIFA statūtiem diemžēl nav iepazinies, jo šajā gadījumā nekādas atsauces uz darba inspekciju neiet cauri, šei viss ir pakārtots FIFA jurisdikcijai, un šādas vēstules federācijas vadībai ir liekas, ja jau tik labus jutistus klubs būtu noalgojis, tad zinātu ka šādus jautājumus izskata FIFA attiecīgās komisijas, tikai ak vai, tur vienos vārtos klubs zaudē, jo galvenais visā šajā pasākumā ir spēlētāju aizsardzība, nesamaksātas algas vai parādsaistības, un klubs var tikt izraidīts no "VISIEM" FIFA (kuras sastāvā ir LFF) organizētiem pasākumiem. tā kā liekas ka kārtējais kliedziens "ķeriet zagli".

  +2 [+] [-]

, 2014-10-22 16:06, pirms 9 gadiem
FC Jūrmala ir grūti nodēvējams par klubu - drīzāk jau par komandu, vai vienkārši savāktiem spēlētājiem zem nosaukuma FC Jūrmala!!!
Klubi Virslīgā ir - Metta/LU, FC Skonto, FK Liepāja, BFC Daugavpils, FK Ventspils, FK Jelgava. FC Jūrmala ir vienkārši toto komanda, bet FC Daugava Daugavpils ir lielāka toto komanda!!!
Ceru, ka nākotnē FK Daugava Rīga un FK Jūrmalas Spartaks kļūs par klubiem!!!
1.līgā klubi ir vairāk - Rēzekne, FK Auda, RFS, FK Ogre utt., par FB Gulbene nezinu, bet viņiem ir tik tiešām eksistējoša rezervistu komanda FB Gulbene 2, kas cik zinu spēlē 2.līgā!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-10-22 16:08, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: FC Jūrmala ir grūti nodēvējams par klubu - drīzāk jau par komandu, vai vienkārši savāktiem spēlētājiem zem nosaukuma FC Jūrmala!!!
Klubi Virslīgā ir - Metta/LU, FC Skonto, FK Liepāja, BFC Daugavpils, FK Ventspils, FK Jelgava. FC Jūrmala ir vienkārši toto komanda, bet FC Daugava Daugavpils ir lielāka toto komanda!!!
Ceru, ka nākotnē FK Daugava Rīga un FK Jūrmalas Spartaks kļūs par klubiem!!!
1.līgā klubi ir vairāk - Rēzekne, FK Auda, RFS, FK Ogre utt., par FB Gulbene nezinu, bet viņiem ir tik tiešām eksistējoša rezervistu komanda FB Gulbene 2, kas cik zinu spēlē 2.līgā!!!
Arī Ogre šobrīd vēl ir tikai komanda. Ar ambīcijām uz piramīdas statusu, taču vēl neīstenotām.

  +4 [+] [-]

, 2014-10-22 16:20, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: FC Jūrmala ir grūti nodēvējams par klubu - drīzāk jau par komandu, vai vienkārši savāktiem spēlētājiem zem nosaukuma FC Jūrmala!!!
Klubi Virslīgā ir - Metta/LU, FC Skonto, FK Liepāja, BFC Daugavpils, FK Ventspils, FK Jelgava. FC Jūrmala ir vienkārši toto komanda, bet FC Daugava Daugavpils ir lielāka toto komanda!!!
Ceru, ka nākotnē FK Daugava Rīga un FK Jūrmalas Spartaks kļūs par klubiem!!!
Daugava Rīga arī ir totokomanda!

  -1 [+] [-]

, 2014-10-22 17:04, pirms 9 gadiem
Matīss Priedīts rakstīja: Daugava Rīga arī ir totokomanda!
100%.Pat lielāka par Jūrmalu un D-pils Daugavu!

  +2 [+] [-]

, 2014-10-22 18:02, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: FC Jūrmala ir grūti nodēvējams par klubu - drīzāk jau par komandu, vai vienkārši savāktiem spēlētājiem zem nosaukuma FC Jūrmala!!!
Klubi Virslīgā ir - Metta/LU, FC Skonto, FK Liepāja, BFC Daugavpils, FK Ventspils, FK Jelgava. FC Jūrmala ir vienkārši toto komanda, bet FC Daugava Daugavpils ir lielāka toto komanda!!!
Ceru, ka nākotnē FK Daugava Rīga un FK Jūrmalas Spartaks kļūs par klubiem!!!
1.līgā klubi ir vairāk - Rēzekne, FK Auda, RFS, FK Ogre utt., par FB Gulbene nezinu, bet viņiem ir tik tiešām eksistējoša rezervistu komanda FB Gulbene 2, kas cik zinu spēlē 2.līgā!!!
ne Auda, ne Ogre, Ne Gulbene nav uzskatāma par futbola klubu, federācija pieliek daudz pūļu lai visi reālie klubi strādātu ar jaunatni, nezinu gan cik komandas ir šiem klubiem vecumā no U6 līdz U18. kas tas pa klubu bez pēctecības??? ja nav savas piramīdas, vienalga cik spēcīgi puikas un cik daudz, tad to ir grūti par klubu nosaukt. Un liekas ka LFF to ir sapratusi, pirmais solis bija dublis virslīgai, gan būs arī piramīdas nosacījumi, un tikai tā un nekā savādāk.
no pirmās līgas reāli klubi ir Valmierā, Tukumā, Rēzeknē, Šitiki, RFS, daļēji Smiltene un Jēkabpils, ( piedodiet ja kādu piemirsu - vecums). pārējie vairāk vai mazāk apvienojušies futbola entuziasti kas cīnās par vietu zem saules.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-22 18:31, pirms 9 gadiem
FC Jurmala-klaunu bars!!!Vestules rakstaVisu sezonu pelna naudu,zaudejot visiem 0-5,0-7.Tagad,kad palika paris speles,atcerejas,ka vini pedeja vietaTo klubu vispar vajag slegt ciet un paris cilvekus no vadibas saukt pie kriminalas atbildibas!

  -1 [+] [-]

, 2014-10-22 18:47, pirms 9 gadiem
Omamma rakstīja: ne Auda, ne Ogre, Ne Gulbene nav uzskatāma par futbola klubu, federācija pieliek daudz pūļu lai visi reālie klubi strādātu ar jaunatni, nezinu gan cik komandas ir šiem klubiem vecumā no U6 līdz U18. kas tas pa klubu bez pēctecības??? ja nav savas piramīdas, vienalga cik spēcīgi puikas un cik daudz, tad to ir grūti par klubu nosaukt. Un liekas ka LFF to ir sapratusi, pirmais solis bija dublis virslīgai, gan būs arī piramīdas nosacījumi, un tikai tā un nekā savādāk.
no pirmās līgas reāli klubi ir Valmierā, Tukumā, Rēzeknē, Šitiki, RFS, daļēji Smiltene un Jēkabpils, ( piedodiet ja kādu piemirsu - vecums). pārējie vairāk vai mazāk apvienojušies futbola entuziasti kas cīnās par vietu zem saules.
Jā, vecums nenāk viens. Izsaku līdzjūtību Omītim. Ogrē, Audā un Gulbenē ir 14-17 jaunatnes komandas katrā! Tev vēl pa maz? Cik komandu ir, piemēram, Jēkabpilī?

  -1 [+] [-]

, 2014-10-22 19:24, pirms 9 gadiem
Algas izmaksāt spēlētājiem viņiem naudas nav, bet juristus nolīgt - to gan. Tādi paši āksti kā Skonto!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-10-23 23:11, pirms 9 gadiem
gudrais_ansis rakstīja: Spēlētāji kuri boikotē spēli algas nav pelnījuši.
Tu maksātu par neizdarītu darbu, un par tādām izdarībām (boikots) kas pasliktina uzņēmuma/biedrības/kluba reputāciju?
Ja līgumā reiz ir ierakstīts punkts par sekām boikotēšanas gadījumā, un spēlētāji to parakstījuši, tad par kādiem algu parādiem tagad var iet runa?
to nu gan iegalvo uz visu mūžu - runa iet krieviem, latviešiem runa IR!!!