Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Skonto" un "Jūrmalas" Virslīgas dalības nauda iemaksāta

"Skonto" un "Jūrmalas" Virslīgas dalības nauda iemaksāta
Bijušais "Skonto" prezidents Vladimirs Koļesņičenko
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola klubi Rīgas "Skonto" un "Jūrmala" šodien samaksājuši trīs tūkstošus eiro lielo dalības maksu SMScredit.lv Virslīgā, apstiprinājis biedrības "Latvijas Futbola virslīga" (LFV) izpilddirektors Emīls Latkovskis.

Šorīt LFV paziņoja, ka nenokārtoto parādsaistību dēļ no biedrības tika izslēgti divi klubi – Rīgas "Skonto" un "Jūrmala". Abas komandas nebija nomaksājušas dalības maksu startam šajā Virslīgas sezonā.

Ņemot vērā, ka abas komandas nav biedrības sastāvā, tās arī vairs nav tiesības piedalīties SMScredit.lv Virslīgā, taču galīgais lēmums par izslēgšanu ir jāpieņem Latvijas Futbola federācijai (LFF), kas šodien lūdz LFV pārskatīt šo jautājumu tās biedru kopsapulcē. Pa to laiku nauda dalības maksai Virslīgā ir atrasta un pat jau iemaksāta, apstiprinājuši gan abu komandu pārstāvji, gan LFV izpilddirektors Emīls Latkovskis.

"Jūrmalas" izpilddirektors Andrejs Karacejevs dalības naudas apmaksas faktu apstiprināja jau no rīta, savukārt par "Skonto" saistību nokārtošanu kļuva zināms vien vakarpusē. Par to, ka abi klubi ir samaksājuši dalības maksu, savā "Twitter" kontā paziņoja Latkovskis. Papildus tam maksājumu apliecinoša dokumenta attēlu publiskajā vidē izlika arī bijušais "Skonto" prezidents Vladimirs Koļesņičenko, kurš, kā apliecina maksājuma dokuments, "Skonto" dalības maksu sedzis no saviem līdzekļiem.

Izmantotie resursi:
Emīls Latkovskis (EmilsLatkovskis) on Twitter
ВладимирКолесниченко (KolesLv) on Twitter

     [+] [-]

, 2014-07-22 23:34, pirms 10 gadiem
Šobrīd bLFV tik un tā sastāv no 8 biedriem.

  -2 [+] [-]

, 2014-07-22 23:35, pirms 10 gadiem
Personas kodu jau varēja aizklāt

  +3 [+] [-]

, 2014-07-22 23:39, pirms 10 gadiem
a kas tad parādus maksās? Tas būs pazors ja paņems atpakaļ...vēl lielāks,kā tas ka vispār atļāva viņām uzsākt sezonu ar parādiem ne tikai pašam LFV,bet vēl VID un spēlētājiem.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-22 23:39, pirms 10 gadiem
vienkarsi cirks kkads!

  +1 [+] [-]

, 2014-07-22 23:55, pirms 10 gadiem
tas tiešām nerada nopietnu iespaidu. kaut kāds azerbaidžāņu larītis, kas nevar laicīgi samaksāt par vietu centrāltirgū.

  +4 [+] [-]

, 2014-07-22 23:59, pirms 10 gadiem
Izrādās, ka arī parādu piedziņa var būt ļoti aizraujošs process
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-07-23 00:25, pirms 10 gadiem
Nu jā... tikai kad sāk mest arā no līgas komandas kaut ko dara, tā teikt tikai ar bāršanu... vienkārši bērnišķīgi

  +3 [+] [-]

, 2014-07-23 00:30, pirms 10 gadiem
Nākamreiz jārīkojas daudz savādāk. Mēnesi vai pat labāk divus mēnešus pirms sezonas sākuma - klubiem jāiemaksā dalības maksa. Ja nav iemaksāts - tā laukā un vietā liek citu. Un nebūs vairāk problēmu. Protams, var saprast, ka ar naudām ir grūti un, lai ko sakasītu normālu - ir kā ir. Bet kaut kā kārtībai būtu jābūt daudz lielākai un stingrākai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-23 07:50, pirms 10 gadiem
TOTO=ManaMaize+Kafijas rakstīja: Nu cmoon ja klubs sevi uzskata par klubu un nav spejigs jebkuraa diennkats laikaa iepikot 3k tad tas nav pelnijis so nosaukumu un statusu un tadus ar sudainu mietu jaadzen uz pagalmja chempjiem.
Tā Latvijas virsliga jau ir viens liels pagalma chempis,vienīgais ar sudainu mietu var no laukuma nodzit

  +1 [+] [-]

, 2014-07-23 08:05, pirms 10 gadiem
...ātrais kredīts paķerts

  +3 [+] [-]

, 2014-07-23 08:24, pirms 10 gadiem
Nu redziet,piegrieza skrūvītes un jautājums atrisinājās pāris dienu laikā.Draudzīgs padoms virslīgas organizētājiem.Nākošsezon komandas,kuras sezonas sākumā nebūs samaksājušas dalības maksu,pie turnīra nepielaist.Būs mazāk problēmu sezonas gaitā.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-23 08:43, pirms 10 gadiem
JA KAD NAUDINU VAJAG TAD UZREIZ RAKSTA KA IZSLEDZA KOMANDAS NO CEMPIKA!TAGAD VAJAG KERT TALAK KAS KLJUDAS ,A KA TUR AR DAUGAVA RIGA VINI ARI SAMAKSAJA?

  +2 [+] [-]

, 2014-07-23 09:00, pirms 10 gadiem
Kāpēc pie raksta bildē ir bijušais Skonto prezidents, nevis jaunais?

  -1 [+] [-]

, 2014-07-23 09:01, pirms 10 gadiem
TOTO=ManaMaize+Kafijas rakstīja: Lai Skontas speletaji iemet savus konta parskatus taa lai visi redz ka nav sanemusi ne kapeiku. Ja jau sakam saadi tad jaturpina
tipa katram cilvēkam ir tikai viens konts iespējams? Un, ko tas pierādīs, ka ieliks kādu kontu, kurā nav naudas?
Man piemēram ir konti 4 bankās, ne katru mēnesi nāk uz kādu no tiem nauda.

  +2 [+] [-]

, 2014-07-23 09:04, pirms 10 gadiem
interesanti, no kurienes Koļesņičenko tie miljoni radās lai pirktu stadionu, maksātu Skonto parādu? cerams ka pareizās iestādes šos jautājums atnāks un uzdos

  +1 [+] [-]

, 2014-07-23 09:08, pirms 10 gadiem
tas gājiens kā banānu republikā, staigā apkārt ar naudas kaudzi

  +3 [+] [-]

, 2014-07-23 09:13, pirms 10 gadiem
norins rakstīja: Tā Latvijas virsliga jau ir viens liels pagalma chempis,vienīgais ar sudainu mietu var no laukuma nodzit
Ieteiktu painteresēties kā tādas lietas Latvijā notiek citu sporta spēļu čempionātos. Nešaubos, ka naivajiem ļautiņiem par lielu pārsteigumu vēl lielāki pagalma čempji atklātos

  +1 [+] [-]

, 2014-07-23 10:41, pirms 10 gadiem
O, kad ļipa trīc, sāk arī kaut ko darīt lietas labā! Te arī redzams, ka bez stingras rokas un reālām sankcijām neiztikt - šitiem amatieru klubiem viss vienalga līdz brīdim, kad jau ūdens nevis tik smeļas mutē, bet ir pāri galvai. Eh, grūti ņemt šādu līgu nopietni...

  +5 [+] [-]

, 2014-07-23 12:53, pirms 10 gadiem
Salīdzinot ar citu sporta veidu čempionātiem, Latvijas futbola virslīga šā vai tā ir vislabāk organizētais un prestižākais čempionāts Latvijā, kur futbola klubi cīnās par izdevību spēlēt UEFA Čempionu vai Eiropas līgā. Un dažu klubu, kam futbols nav 1.vietā dēļ nedrīkst apvainot pārējos, t.i., normālos (vienalga profesionālos, pusprofesionālos vai amatieru) futbola klubus, jo ļoti daudz cilvēku ar futbolu nodarbojas ļoti nopietni un arī futbola sabiedrība pamazām atveseļojas.

  +4 [+] [-]

, 2014-07-23 13:40, pirms 10 gadiem
Jolkins rakstīja: O, kad ļipa trīc, sāk arī kaut ko darīt lietas labā! Te arī redzams, ka bez stingras rokas un reālām sankcijām neiztikt - šitiem amatieru klubiem viss vienalga līdz brīdim, kad jau ūdens nevis tik smeļas mutē, bet ir pāri galvai. Eh, grūti ņemt šādu līgu nopietni...
Jā, ļipa trīc gan. Un tas ir tikai normāli, jo tad nāktos pazaudēt visu – laiku, naudu, ieguldīto darbu un vispār cerību kaut ko izdarīt. Bet nu labi, ka beidzot samaksāja. Žēl vienīgi, ka bija jānonāk pie šādiem radikāliem soļiem un jātaisa ne visai laba reklāma Virslīgai. Un šāda situācija Skonto un Jūrmalas klubiem, kuriem ir regulāras problēmas ar naudām, ar pienākumu izpildi un citiem faktoriem nudien nerada sponsoriem pozitīvu iespaidu. Būs ļoti grūti atrast normālus sponsorus, kas būtu gatavi likt naudu iekšā šādā klubā. Vienīgais plus Skonto klubam ir tas, ka ir 1.vietā Virslīgā, ir labi spēlētāji, lielisks treneris, sena vesture un daudzkārtējā čempionu statuss. Tas varētu vēl ieinteresēt. Bet vai tas izdosies – nezinu.

Kas attiecās uz pašu Virslīgu, tad jāsaka, ka nav jau Virslīga tik nenopietna, bet jāatzīst, problēmas ir vairāk kā vajag. Sākot jau ar pašu klubu struktūru un finansēm. Tās ir pirmās divas lielās lietas.
Ir vairākas lietas vairāk vai mazāk ir sakārtotas, bet ir daudz lietu, kur vēl darāmā vairāk kā saprašanas.

Sakārtotais:
1) Ir Virslīgas organizētājs - Latvijas Futbola Virslīgas biedrība
2) Spēles tiek translētas pa sportacentrs.com TV
3) ir regulārāka preses uzmanība (sportacentrs.com, delfi.lv, tvnet.lv, drusku jau arī vairāk sāk ziņot pa televīziju un ziņās).
4) Virslīgai ir sponsori
5) Ir daudz vairāk stabilu klubu, kuri nemainās gadu no gada ar nosaukumiem un struktūrām kā tādām, kā tas bija pirms 6 un vairāk gadiem atpakaļ. Tas ir pat ļoti labs rādītājs.
6) ar LFF un LFV aktīvu darbību ir izveidotas augstākas prasības klubiem gan par akadēmijām, gan par interneta pieslēgumiem, gan vēl daudziem citiem jautājumiem.
7) pamazām sakārtojas arī klubu imidžs, izņemot dažiem klubiem. Tas pats arī ar pirmo līgu. Tur saimniecība arī pamazām sakārtojas uz kaut ko saprotamāku un jēdzīgāku sacensību vidi.

Toties ir daudz vēl nesakārtoto lietu.
1) Ne visiem klubiem ir reāla piramīda no pašas apakšas līdz augšai. Respektīvi - ne visiem klubiem ir savas akadēmijas izveidotas pilnā apmērā. Virslīgai lielai daļai ir, bet pirmās līgas klubiem ir ko vēl augt. Tur arī ir jāsakārto šī vide, ja vien viņi kādreiz grib cerēt uz tikšanu Virslīgā.
2) Ne visiem klubiem ir normālas spēļu vietas - stadioni. Joprojām sezonas sākumā spēlējam skolu mākslīgajos laukumos, kas nav diez ko labs imidžs, bet pagaidām citu risinājumu Latvijā diemžēl nav. Daudzi stadioni joprojām nav labākajā stāvoklī (LU, Daugavas stadions). Te ir lietas, kas ir jāsakārto gan pašam klubam, gan pašvaldībai, gan olimpiskajiem centriem un citiem. Te vēl daudz darāmā, lai sakārtotu šo mājas spēļu vietas, vidi un visu pārējo.
3) Ne visiem klubiem ir skaidra un saprotama kluba struktūra sākot no vadības un beidzot ar sponsoriem (respektīvi, naudas izcelsme).
4) Ne visiem klubiem ir normālas mājas lapas, sociālās aktivitātes un citi komunikācijas rīki. Vāja klubu preses dinamika – respektīvi, cik dinamiska, aktīva un daudzpusīga ir informācijas pieejamība no klubu puses. Protams, te ir viens lielais mīnuss – viss sākas un beidzas atkal pret naudu.
5) Ne visas tiešraides spēlēs notiek ar skatu uz tribīnēm. Nezinu kāpēc ir uzliktas Ramirent stalažas laukumu pretējā pusē, kuras joprojām neizmanto. Te vajadzētu daudz nopietnāk piestrādāt šajā jautājumā.
6) Labu un stabilu sponsoru neesamība vai grūta atrašana - tā ir samērā liela problēma. Lai normāli Virslīgas klubs varētu spēlēt Virslīgā un nodrošināt visu nepieciešamo - minimālās izmaksas ir ap 200-250 tūkstošiem eiro, bet labāka situācija būtu pie 300-700 tūkstošiem eiro. Tad var kaut ko izdarīt jau diezgan solīdi. Tas ir pats minimums. Ja grib tiekties uz ko vairāk un augstākiem mērķiem eirokausos - zem miljona nekas nekustas. Kustēties varbūt kustētos, bet būtu samērā grūti, jo īpaši pret tādiem klubiem kā Aberdeen, Rosenborg, Malmo, Molde, Bronby, Prāgas Sparta un vēl visādiem. Latvijas un Baltijas mērogā + vēl Somija un varbūt vēl kādas mazākas valstis no 200 000 -1 mllj. var pietiekami labi dzīvot un izskatīties gana solīdi. Tikai atšķirība šajā gadījumā mazbudžeta klubos būs tā, ka 90-95% no kluba sastāva (vadība, treneri, masieri, ārsti, spēlētāji) būs uz entuziasma un amatiera līgumiem. Ja budžets sākas no 300 un uz augšu - tad jau parādās arī kaut cik necik normāli profesionālie līgumi, bet tikai dažiem spēlētājiem (atkarībā no budžeta un kluba iespējām). Grozamies kā gribam, bet fakts. Ja gribam visus par profesionāļiem kaut vai ar minimālo algu – kluba budžetam jābūt vismaz no 300 000- 350 000 eiro. Tas ir un būs pats minimums. Bet vai būs daudz spēlētāju, kas gribēs spēlēt par minimālo – tas lūk ir otrs jautājums. Ja gribam katram maksāt vismaz valstī vidējo ~700 eiro mēnesī, tad ar visiem nodokļiem sanāk 1236,26 eiro katram spēlētājam. 25 spēlētaji x 1236,26 x 12 mēneši = 370 878 eiro gadā. Tikai par spēlētājiem!!! Nāk klāt vēl visas stadionu īres izmaksas (jo nevienam Virslīgas klubam 100% nepieder sev stadions), treneri, masieri, ārsti, medicīna, dalības maksas, mārketings, visādas izmaksas par spēles organizēšanu (mediķi, policija utt.), ēdināšana un tā var daudz ko turpināt. Tātad zem 500-700 tūkstošiem samērā grūti. Tāda ir realitāte.

Lai līgu ņemtu nopietni - ir jāmainās visiem vienlaicīgi. Sākot no LFF un LFV un beidzot ar klubiem un to vadību, kā arī līdzjutējiem. Jo vairāk līdzjutēju, jo vairāk klubi varēs iedot vairāk līdzjutējiem un būt interesantāki normāliem un reāliem uzņēmumiem - sponsoriem. Tas ir koks ar diviem galiem. Nav līdzjutēju, nav naudas, ir līdzjutēji - ir nauda. Nav sasniegumi - nav naudas, ir sasniegumi - parādās kāda nauda. Tomēr bez visa šī parasti ir dzīvības vilkšana no kāda entuziasta funkcionāra, kas nomet pārsimts tūkstošus (vienas labas privātmājas cenā), lai klubs dzīvotu, lai džeki krātu pieredzi. Bet tas viss bez 100% garantijas, ka izaudzinās labu spēlētāju un to izdosies pārdot bagātākam klubam. Lai pārdotu citam klubam, spēlētājam jābūt ar profesionāļa līgumiem. Amatieris var spēlēt te un rīt pateikt - beidzam, es dodos uz turieni, kur man maksās X eiro mēnesī. Un klubs tāpat paliek jaņos. Vienīgais, ko šāds klubs var cerēt - uz spēlētāju nesavtīgu mērķtiecību, cīnsparu un šādi iekļūt Virslīgas eirokausu top4 klubu lokā - respektīvi medaļniekos (reizēm arī 4.vieta arī palīdz) un Latvijas kausa ieguvēja statusā. Viss. Tad var kaut ko kaut kā izgrozīties un atpelnīt ļoti nedaudz. Bet biežāk viss ir mīnusos, ja vien nesanāk lielā laimes spēle un izdodas realizēt kādu brīnumu.

Kāpēc viss tā? Kā jau iepriekš teicu - stadions maksā, treniņi maksā, dalība Virslīgā maksā, par viesspēlētājiem arī jāmaksā, treneriem arī jāmaksā, autobuss arī, lai dotos uz viesu spēlēm, plus vēl visas Virslīgas prasības, kas noteiktas reglamentos - stadiona prasības, medicīna (ātrās palīdzības), ugunsdzēsēju, policijas + kārtībsargu klātbūtne, internets, dušas utt utt. Tur ir vesels lērums izmaksām. Un katra spēle maksā zināmas naudiņas. Un līdzjutēju samaksātās naudiņas par biļetēm pat šīs visas izmaksas nenosedz (šobrīd nerunāju par spēlētāju algām, treneriem, bet gan par pamata izmaksām spēles noorganizēšanā). Izmaksas nav astronomiskas, bet pietiekošas. Ja uz katru spēli nāktu vismaz 1000-1500 skatītāji un katrs maksātu par biļeti vismaz 2-3 eiro kā minimums - klubs spētu nosegt visu + vēl paliktu pāri gan konkursiem, gan šoviem, gan visādām reklāmām un kluba attīstībai. Tāda ir realitāte pie fakta, ja klubam pašam viss pilnībā ir jāuztur un nav milzīgie sponsori kā MU, Real utml klubiem. Tā ir pavisam cita pasaule. Un, ja skatītāju maz, reālu sponsoru maz, tad sākās vienam otram šeptmanim kaut kāda shēmošana, muhļīšanās pa totalizatoriem vai arī meklē cita veida metodes. Protams, to nedara visi, jo viss arī atkarīgs no pašu klubu ideoloģijas un pieejas veida, kā arī principiem, kā strādāt un kāpēc. Bet atsevišķos klubos - tā izskatās, ka šeptējas un shēmojas.

Ko darit? Domāju, ka visiem kopā ir jāsaņemās un jāatbalsta klubi, lai sakārtotos saimniecība. Kopā augsim, kopā sametot savu artavu, pēc gadīem (optimistiskais scenārijs) 2-5 mēs varētu runāt par kaut ko jau reāli patīkamu. Protams, visi grib, lai ir lieli un labi rezultāti, sasniegumi. Tas arī ir pievelkošais magnets. Bet ar kaut ko jāsāk no pamatiem. Sākot ar sevi, savu pienesumu. Kaut vai ar to, ka esi stadionā. Kaut vai ar to, ka esi fanu klubā un saceri un dziedi dziesmas. Visu klubi un federācija Jums nevarēs iedot. Ir jāsāk arī no pašiem sevis, nevis tikai gudri runāt un nopelt visu, kas ir.

Otrs ko darīt - jāiztīra visas nezāles un nesakārtotie klubi, klubu vadības, jāceļ jaunas prasības, lai būtu skaidra bilde. Kaut arī Virslīgas reglamentos ir prasība par dokumentālu uzrādīšanu, ka klubā ir nauda un reālais budžets - ne visi to var izpildīt. Vismaz tā izskatās. Varbūt jānosaka klubu budžetu minimums, kam ir jābūt kontā? Tāpat arī daudz pamatīgāk jāizvērtē visi reglamenti, visādas situācijas un jābūt daudz stingrākiem pie dažādiem momentiem. Te ir jāsakārto gan juridiskā puse,gan arī attieksmes jautājumi.

Jebkurā gadījumā cerēsim uz labākiem laikiem. Cerēsim, ka visiem, kas ir futbola lauciņā šī sezona būs liela mācība un pārdomu periods, kā nedarīt un kā darīt labāk, lai, kas tāds neatkārtotos. Es to novēlo visiem, ieskaitot LFV, LFF, visiem klubiem (arī Skonto un Jūrmalai – ja gribēs), kā arī visiem līdzjutējiem. Vienoti viens otru atbalstot, mēs varēsim pacelt futbola lauciņu daudz augstākā līmenī. Nekas neradīsies no nekā. Un nekas nenotiks un nenokritīs no gaisa. Viss tikai ar kopīgu darbu, līdzdalību.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-23 14:47, pirms 10 gadiem
Kur tad SKONTO parāds virslīgai?Man arī kaimiņu bomzis ir 2 gadus parādā .ES zinu ka viņš nekad neatdos to parādu!Šeit tā pati situācija!

  +1 [+] [-]

, 2014-07-23 17:01, pirms 10 gadiem
Ha! Parādā jau bija Skonto, nevis Koļesņičenko! Kādā sakarā Latvijas Futbola virslīgai būtu jāpieņem šis maksājums no fiziskas personas? Murgs, parodija, bardaks!!! Un tad vēl rodas jautājums - kāpēc cilvēki nenāk uz futbolu? Latvijā futbolu mīl un saprot, bet piedalīties šajā farsā...

  +1 [+] [-]

, 2014-07-23 17:26, pirms 10 gadiem
Nu tagad čaļiem atkal būs kādu laiku jāiztiek bez algas!Banānu republikas čempionātā tādas milzīgas summas /3000/nevar nomaksāt,tas jau ir sviests.Žēl tie paši futbolisti!

  +1 [+] [-]

, 2014-07-23 17:29, pirms 10 gadiem
Nu neizslēgs,tas jau ir vairāk kā skaidrs!Kaut kā jau tiem žurnaļugām jau tas reitings ir jāceļ!Atliek tik pamest kaulu"izslēgti no čempi"!Sensācija,FIFA gada notikums!

     [+] [-]

, 2014-07-24 10:09, pirms 10 gadiem
Koļesņičenko gan turīgs,nopērk stadionu pa 13 citroniem,tagad nosedz skonto parādus..un skaidrā,algas gan jau arī maksā skaidrā tiem skonto.jo kā gan savādāk viņi tur spēlētu