Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas vasaras transfēru apkopojums

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Virslīgas vasaras transfēru apkopojums
Edgars Gauračs atgriezies Latvijā
Foto: ascolicalcio.net

Jau kādu laiku atpakaļ noslēdzies jauno futbolistu pieteikumu termiņš LMT Virslīgas sezonas otrajai pusei. Liela daļa klubu veica diezgan lielu skaitu pārmaiņu, taču skaļu darījumu vasarā bijis maz. Papildinājumi bijuši švakāki, nekā aizgājēji.

Par lielāko daļu pāreju jau esam ziņojuši, taču par vairākiem klubiem neesam informējuši. Sākumā gan atcerēsimies pārejas spēcīgākajos Latvijas klubos.

Ventspils: Futbola klubu "Ventspils" pārejas skārušas visvairāk, kas skaidrojams ar komandas lielisko dalību Eirokausos. Jau iepriekš ziņojām, ka klubam pievienojies vārtsargs Pāvels Česnavskis (no "Vitebsk"), bet atstājis Andris Vaņins, kurš devies uz Šveices "Sion". No komandas fārmkluba "Tranzīts" pievienojušies Aleksandrs Solovjovs, Eduards Višņakovs, Azamats Baimatovs un Aleksandrs Baturinskis. Uz pretējo pusi devies Visvaldis Ignatāns un nigērietis Jozefs Ogunupe, kurš ventspilnieku rindās neaizvadīja nevienu maču. "Ventspils" rindas atstājis Jānis Vaitkus ("Tauras"), Zurabs Mentešašvili ("Hapoel") un Nauris Bulvītis ("Inverness CT"). Ventspilnieku rindas papildinājis Vitālijs Astafjevs, Edgars Gauračs, Žoau Martins, kā arī argentīnieši - Ivans Nadals un Rubens Bota, kur līdz šim spēlēja dzimtenē.

Skonto: Rīgas klubs ar spilgtiem papildinājumiem lepoties nevar, jo komandu vairāki spēlētāji ir atstājuši, bet pretī iegūti tikai daži. Spilgtākie zaudējumi ir uzbrucēji Ivans Lukjanovs un Vladimirs Dvališvili, aizsargs Sergejs Kožans, kā arī Andrejs Kostjuks. Komandu atstājis arī vārtsargs Vitālijs Meļņičenko, kurš spēlēs "Blāzma" rindās, bet pretī rīdzinieki saņēmuši Aleksandru Vlasovu. Klubā atgriezies arī Aleksandrs Cauņa, kurš gan drīzumā varētu doties atpakaļ uz Angliju. No "Olimps/RFS" paņemti Aleksandrs Perepečko un Deniss Petrenko, bet pretējā virzienā devies Alans Siņeļņikovs.

Metalurgs: Jau iepriekš ziņojām, ka "Metalurgu" pastiprinājuši četri dublieru komandas spēlētāji - Toms Mežs, Roberts Savaļnieks, Raivo Kalniņš un Nils Sitenkovs. Uz Azerbaidžānu devušies Genādijs Soloņicins un Ģirts Karlsons, bet uz Anglijas klubu "Plymouth" devies jaunais Raivo Varažinskis.

Dinaburg: Pie papildinājuma ticis arī Daugavpils klubs. Jau ilgāku laiku komandā spēlē gruzīns Vasīlijs Gučašvili, kā arī Daugavpils "Daugava" spēlētāji Mihails Ziziļevs un Andrejs Kovaļovs. No Jūrmalas ieradies Artjoms Kuzņecovs. "Dinaburg" rindās neredzēsim spēlētājus, kuri šosezon laukumā devās retos gadījumos - Vladimiru Žavoronkovu, Artjomu Jaškinu, Janu Radeviču un Vladimiru Volkovu. Komandu atstāja arī vārtsargs Pāvels Davidovs (devies uz Baltkrieviju) un Maksims Daņilovs, kurš karjeru varētu turpināt Polijā.

Jūrmala: Diezgan nopietnas pārmaiņas skārušas piekto spēcīgāko vienību "Jūrmala-VV". Prom devušies vairāki vadošie spēlētāji. Uz Azerbaidžānu devies Kristians Toress un Mareks Zuntners, uz Baltkrieviju Vadims Gospodars, bet Artjoms Kuzņecovs spēlēs "Dinaburg". Spilgtākais papildinājums būs uzbrucējs Gatis Kalniņš, kurš sezonu uzsāka "Auda" rindās. No dublieru komandas pievienojušies - Valērijs Čistakovs, Edgars Jermolajevs, Vitālijs Jagodinskis. No Čehijas atgriezies Čekulajevs.

Olimps/RFS: Pārmaiņas nav bijušas lielas. Uz "Skonto" devušies pāris spēlētāji (Perepečko, Petrenko), uz "Ventspili" Vitālijs Astafjevs, bet Lietuvā sevi centās izmēģināt Jevgēņijs Kazura, taču jau atgriezies vienībā. No Izraēlas kluba "Beitar" pievienojies Pavels Tarnoruckis, no "Skonto-2" paņemti Jevgēņijs Blagijs, Andrejs Omeljanovičs un Artūrs Petrivs. Tāpat no "Skonto" lielās komandas atgriezies Siņeļņikovs.

Blāzma: Pārmaiņu bijis maz. Klāt nācis Vladimirs Volkovs, Vitālijs Meļņičenko (pretī atdots Aleksandrs Vlasovs), kā arī jaunais spēlētājs Anatolijs Istrankins. Vienību atstājis Oļegs Semjonovs, kurš tagad spēlē Lietuvā.

Daugava: Prom devušies leģionāri, to skaitā ēģiptietis Alekss Ngambi, kurš karjeru turpinās Grieķijā, kā arī Vitālijs Maksimenko, kurš spēlēs "CSkA" dublieros. Rindas papildinājuši dublieru komandas spēlētāji - Dmitrijs Grigorjevs, Vladislavs Ždaņko, Daniils Ulimbaševs, Aleksejs Tarasovs, Jurijs Kamerilovs.

Tranzīts: No "Ventspils" nākuši klāt Ogunupe un Ignatāns, vēl trīs spēlētāji (visiem pa 15 gadiem) nākuši klāt no "Ventspils OC" (Svarups, Ļahovs, Barinovs), no "Tukuma" komandai pievienojies Toms Aizgrāvis, bet no Francijas ieradušies Imrans Čamhanovs un Žulians Ruljē, bet no Gruzijas - Davids Janelidze.

Visas komandas joprojām var pieteikt brīvos aģentus.

Izmantotie resursi:
lff.lv

  +6 [+] [-]

, 2009-08-19 14:33, pirms 15 gadiem
visu vārtusargu bieds un nepārpējamais golu iesperšanas meistars gatis kalniņš atgriežas virslīgā!

  +4 [+] [-]

, 2009-08-19 14:38, pirms 15 gadiem
kāds zin kur Kurakins ar Valleru palikuši, Celtic mājaslapā info netika atrasta

  +3 [+] [-]

, 2009-08-19 14:51, pirms 15 gadiem
Liquid rakstīja: kāds zin kur Kurakins ar Valleru palikuši, Celtic mājaslapā info netika atrasta
Abi ir noslēguši līgumus ar klubu, vismaz vienā no pēdējiem SA numuriem tā bija rakstīts.

  +1 [+] [-]

, 2009-08-19 14:55, pirms 15 gadiem
Kas tas Par Žulijanu Rulje Tranzītā??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-08-19 15:15, pirms 15 gadiem
Neskatoties uz visiem transferim šo apli komandas, visticamāk, tādās pašās vietās un pabeigs... Bet sīva cīņa gaidāma Septembrī-oktobrī

  -2 [+] [-]

, 2009-08-19 15:36, pirms 15 gadiem
Jā ļoti labs un izsmeļoš raksts, tagad varētu ko tādu uzrakstīt arī par EPL!!! būtu garāk bet interesanti!!

     [+] [-]

, 2009-08-19 16:11, pirms 15 gadiem
karlosm rakstīja: Jā ļoti labs un izsmeļoš raksts, tagad varētu ko tādu uzrakstīt arī par EPL!!! būtu garāk bet interesanti!!
vnk var iečekot pāreju tabulas ar notikušiem un iespējamiem, ja krievu valoda tevi neuztrauc
sports.ru: Таблица трансферов чемпионата Англии - Футбол -...

  +1 [+] [-]

, 2009-08-19 16:25, pirms 15 gadiem
Forši, ka Savaķnieks ticis lielajā komandā. Kā nekā 16 gadi tikai.

  +1 [+] [-]

, 2009-08-19 16:59, pirms 15 gadiem
Un Davidovs? Aizgāja taču pie baltkrievu ogļračiem.

     [+] [-]

, 2009-08-19 20:02, pirms 15 gadiem
donkey rakstīja: Un Davidovs? Aizgāja taču pie baltkrievu ogļračiem.
Virslīgas vasaras transfēru apkopojums.
Viņš jau bija br.aģents.

     [+] [-]

, 2009-08-20 00:25, pirms 15 gadiem
Akurāt tikpat brīvs kā Karlsons.