Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Liepājai" pievienojas izlases aizsargs Maksimenko un vārtsargs Doroševs

Rolands Eliņš

"Liepājai" pievienojas izlases aizsargs Maksimenko un vārtsargs Doroševs
Priekšplānā Vitālijs Maksimenko
Foto: Gints Ivuškāns/F64

SMScredit.lv Virslīgas komanda „Liepāja” turnīra pieteikumā iekļāvusi divus jaunus futbolistus – Vitāliju Maksimenko, kurš iepriekš pārstāvēja Anglijas „Brighton&Hove Albion”, un vārtsargu Pāvelu Doroševu, kurš Latvijā atgriezies pēc divām Azerbaidžānā pavadītām sezonām.

„Liepāja” šovasar, lai arī bija vienīgā no Virslīgas līderēm, kura Eirokausos nespēlēja, savu sastāvu pastiprināja visskaļāk, turklāt paveica to pārsvarā ar vietējiem spēlētājiem – komandā parādījās Oskars Kļava, Deniss Ivanovs un Vladimirs Kamešs, un nu šim iespaidīgajam sarakstam pievienojies Latvijas izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko, kurš iekļauts komandas pieteikumā Virslīgā.

Maksimenko izlases sastāvā piedalījies 15 spēlēs un pēdējā laikā bieži tiek iekļauts tās sākumsastāvā, arī pēdējā spēlē pret zvaigžņu pārpilno Nīderlandi. Tieši Maksimenko vārtu guvums pēdējās minūtēs pavasarī izrāva Latvijai neizšķirtu pret spēcīgo Ukrainu pārbaudes spēlē.

Iepriekš 24 gadus vecais aizsargs pārstāvēja Anglijas „Championship” komandu „Brighton & Hove Albion”, kuras rindās piedalījās vienā oficiālā spēlē, taču pārsvarā pēdējās divas sezonas pavadīja īrē – vispirms Skotijas Premjerlīgā, bet pagājušajā sezonā Nīderlandes pirmajā divīzijā. Latvijas klubā Maksimenko pēdējoreiz spēlēja 2012. gada sezonā un savas profesionāļa karjeras pirmos gadus pavadīja „Skonto”.

„Liepājas” sastāvā parādījies arī pieredzējušā vārtsarga Pāvela Doroševa vārds, kurš šīs pilsētas komandā spēlēja 2012. un 2013. gadā. Pēc tam divas sezonas pavadītas Azerbaidžānas Premjerlīgas „Neftci” rindās, ar kuru iegūts Azerbaidžānas kauss un Superkauss.

34 gadus vecais Doroševs savulaik bijis izlases kandidātu rindās un piedzīvojis arī savu debiju Latvijas kreklā, bet „Liepājā” viņam par vietu vārtos, visticamāk, nāksies konkurēt ar Raivo Varažinski, kurš gan pēdējā laikā nespēlē īpaši stabili. LFF vēsta, ka Doroševa gadījumā visas formalitātes jau nokārtots, bet Maksimenko vēl nē. "Liepājas" preses sekretārs Dāvids Jansons portālam Sportacentrs.com norādīja, ka teorētiski abi jaunpienācēji varētu būt sastāvā jau rītdienas spēlē pret "Metta"/LU, savukārt klubs izsūtītajā preses relīzē oficiāli apstiprināja abu spēlētāju pievienošanos.

Pilnīgi visas formalitātes nav nokārtojusi arī „Daugavpils”, kuras sastāvā pieteikts 19 gadus vecais ukraiņu aizsargs Dmitro Makņevs. Viņš pārstāv Ukrainas Premjerlīgas kluba „Stal” sistēmu. "Daugavpils" nākamā spēle gaidāma rīt pret "Ventspili".

Pārmaiņas notikušas arī komanda.lv Pirmajā līgā, kur komandu nomainījis Elvis Teremko. 20 gadus vecais spēlētājs no „Smiltenes” pārcēlies uz vienu no turnīra favorītēm „Valmieru”. Spēlējot ne tajā visspēcīgākajā komandā, Teremko šosezon guvis 13 vārtus, kas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ļauj viņam pagaidām ieņemt dalītu ceturto vietu.

Izmantotie resursi:
Spēlētāju pārejas - Latvijas Futbola federācija

1 2 44 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2015-08-14 12:46, pirms 9 gadiem
prieks, ka strādājam ar jauno paaudzi, dublieri ir pilni ar motivāciju cīnīties, lai tiktu virslīgas komandā..

 +12 [+] [-]

, 2015-08-14 12:47, pirms 9 gadiem
Tad jau pats noteikti esi miljonārs. Negribi Latvijā kādu nopietnu futbola klubu uzraut?

 +19 [+] [-]

, 2015-08-14 12:51, pirms 9 gadiem
varbūt kļūdos un vietējie fani nepiekritīs, bet manuprāt Liepāja ātri aizgājusi nepareizā virzienā - ja līdzšinējie rezultāti ar savējiem bija kā prieks un varēja gaidīt progresu, tad tagad savācot tādu sastāvu palikšana bez zelta jau būs neveiksme... šaubos ka tur daudzi sajūsmā par skontiešiem sastāvā
Slēpts komentārs: jefinnss

  +4 [+] [-]

, 2015-08-14 13:02, pirms 9 gadiem
Tas, ka Liepājai būs Eirokausi nākamgad ir skaidrs. Pareizi - iespēlēs jau tagad sastāvu, ko nākamsezon papildinās ar 2-3 labiem spēlētājiem un konkurētspējīga komanda Latvijai būs. Kā jau Māris teica, ka mērķis, ir kļūt par stabilu komandu Eiropas kausos, kā piem., BATE no Baltkrievijas. Un nav ko čīkstēt par jaunajiem, bez konkurences neviens nav izaudzis.

  +5 [+] [-]

, 2015-08-14 13:05, pirms 9 gadiem
Doroševs; Kļava - Mihadjuks - Ivanovs - Maksimenko; Hmizs - Toress - Afanasjevs; Savaļnieks - D.Ikaunieks - Kamešs... Vēl klāt pāris konkurētspējīgu rotācijas spēlētāju, un kapēc gan nebūtu kaut kur tuvu EL grupu turnīram, ja veiksmīga izloze...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2015-08-14 13:25, pirms 9 gadiem
Žēl, ka Maksimenko nekas neizdevās Anglijā, bet vismaz Virslīgas līmeni uzlabos

  +3 [+] [-]

, 2015-08-14 13:32, pirms 9 gadiem
sc noveerotaajs rakstīja: pirms 2 nedēļām M. Verpakovskim pačukstēju 99% likmi totalizātorā. Šamais mani uzklausīja un šeit mēs redzam iznākumu.
Jā, es no šamā ar to dzirdēju. Teica, ka mēģinās arī Messi parakstīt - pārrunas esot sākušās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-14 13:48, pirms 9 gadiem
Liepaja tic ka var uzvaret. Ja bus zelts, tad ta kompensacija no UEFA par dalibu ČL kvalifikācijā atpelnīs algas un citas izmaksa, bet ja ne ..

Zinot,ka klubs ir par caurspīdīgu finanšu sistēmu, tad pēc laiciņa mums visiem interesentiem vajadzētu uzzināt vai šīs darbības atmaksājas ..

     [+] [-]

, 2015-08-14 13:50, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: No vienas puses visai loģiski, ja paskatās uz Liepājas ielaisto vārtu skaitu
Tieši tā! Saprotamas darbības no FK Liepājas puses!

  +5 [+] [-]

, 2015-08-14 13:54, pirms 9 gadiem
liepajas_dublieri rakstīja: prieks, ka strādājam ar jauno paaudzi, dublieri ir pilni ar motivāciju cīnīties, lai tiktu virslīgas komandā..
man arī prieks, ka jaunajai paaudzei beidzot ir jākonkurē par vietu sastāvā un mēs augam ārā no jauniešu līgas līmeņa.

  +6 [+] [-]

, 2015-08-14 14:05, pirms 9 gadiem
Cerams, FK Liepāja vadība zina ko dara. Galvenais lai ambīcijas neņem virsroku pār patieso ( finansiālo ) varēšanu. Tā vien liekas, ka FK Liepāja vadība iet uz "visu banku", kas attiecas uz eirokausiem un visu grib noslipēt jau pirms laika. Kas attiecas uz Maksimenko, tad īpaši man pretnenzijas nav pret neviena spēlētāja CV, bet šajā gadījumā, ņemot vērā, kurā pozīcijā spēlē Maksimenko, būs ar kādu jāupurē. Bet no otras puses, kā jau šeit minēja, Liepājas ielaisto vārtu stabiņs vienkārši "iespārda". Kas attiecas uz Doroševu, tad pārbaudīta vērtība, labi lasa spēli ( šajā elementā stipri ir priekšā Varažinskim ). Tikai jautājums, kādā formā pašlaik ir Doroševs? Vārtsargu Liepajai vajadzēja, jo, jau no Zvejnieka Belova-Kulakova-Grigjana laikiem, Liepajai nav bijis NEVIENA vārtsrga, kurš kaut necik stabili nostāvētu visu sezonu. Tādas stabilas vērtības vārtos Liepājai ilgtermiņā jau sen nav bijis.

  +4 [+] [-]

, 2015-08-14 14:13, pirms 9 gadiem
Viss tak saprotams,Liepājai beidzot vajadzēja normālu vārtsargu,jo Varažinskis nevelk ...Maksimenko pievienošanās,samazinās Šlampei laiku mačos..

  +3 [+] [-]

, 2015-08-14 14:14, pirms 9 gadiem
Njā, interesanti vai Šlampe izturēs konkurenci. Lai gan pēdējās spēlēs Oskars vairāk nepārliecina.

  +4 [+] [-]

, 2015-08-14 14:15, pirms 9 gadiem
Maksimenko moshka vismaz latviski iemacisis Liepaja, ja lidz shim nav bijis spejigs apgut brivi valodu. Vispar pec visam zinam izskatas, ka sportacentrs ir uznemies popularizet LV futbolu, Virsligu un LV izlasi, plashi atspogulojot to visu. Tas ir jauki. Tikai taa to futbola telu neuzspodrinasi, jo lietas, kuras notika un turpina notikt, ir acimredzami kliedzoshas. Tas visu sabojaa. Kaa savulaik diskvalificetais par toto treneris Pertija LV trene Skonto klubu?! Kapec izlases speletaji neciena latvieshu valodu un runa krieviski? Atnemt viniem par to pilsonibu un vietu izlasee. Lai pec tam megina iekartoties kada rietumu klubaa, veiksmi! Bet, nu LFF vadiba neuztraucas par latvieshu lidzjuteju viedokli, kaa izskatas. Kapec treneri fubola treninjos runa krieviski ar latviesu berniem? Pats esmu dzirdejis, ejot garam bernu treninam. Kas no latvieshu vecakiem laidis savu bernu uz futbolu: uz sporta veidu, kura treninji parsvara notiek krieviski (lidz ar to, tas bernam bus shoks, jo vinsh nesapratis, par ko iet runa)? Bez taa, klausities visus krievu lamu vardus treninju laikaa no krieviski runajoshiem berniem, latvieshu berniem ari nevajag. Turklat treneru daliba toto nekadu labo iespaidu nerada. Es pats savus bernus laidishu uz basi, kur viss notiek latviski un ir augstaks limenis, un visiem vecakiem iesaku darit to pashu. Naids? Ne, neciena mani kaa latvieti, necienishu es vinus. Nav pelnijushi! Priece tas, ka nak izlase vairak speltaju, kuri runa latviski, bet izlase jaruna latviski brivi visiem! Un nevar but nekadas atrunas. Pareizi sava laika igauni darija, ka izlase nema tikai igaunus: gribi tikt izlase, tev jaruna brivi igauniski. LV ar krieviem, kuri neciena LV valodu un tautu, nekur talaka par igauniem netika. Ja, spelejam EC, bet, kas bija tas izlases lideris un ievilka to uz EC? Verpakovskis. Taa kaa, SC var puleties, cik grib, bet kamer nebus no IZLASES SPELETAJIEM attieksmes, nekas nemainisies.

  +5 [+] [-]

, 2015-08-14 14:17, pirms 9 gadiem
Nu, ko liepājnieki, rīt atkal uz stadionu?

Garlaicīga šī sezona liepājnieku izpildījumā noteikti nav!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-14 14:43, pirms 9 gadiem
Un veel Sabala iespeejam Liepaajaa speelees

  +5 [+] [-]

, 2015-08-14 14:56, pirms 9 gadiem
Ja nebūs zelts būs škrobe, jācer, ka pēc sezonas visi labie neizklīdīs kur nu kurais, tad liepājai būtu laba iespēja sevi parādīt Eiropā

  +1 [+] [-]

, 2015-08-14 15:01, pirms 9 gadiem
Alguns būs nikns pēc vella par šitadiem gajieniem. Gan jau Butriks arī malā nestavēs un kaut ko paņems

     [+] [-]

, 2015-08-14 15:05, pirms 9 gadiem
ļoti iederētos Liepajas modelī kārtīgs stratēģis. Kā nekā naudu Rīga nemaksā, turklāt Viktors preses konferencēs tieši tapat gredzenu groza. Kā neka draugi. Būtu stiprs tandems treneru korpusā.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-14 15:12, pirms 9 gadiem
Ričards Dzirnis rakstīja: Tas, ka Liepājai būs Eirokausi nākamgad ir skaidrs. Pareizi - iespēlēs jau tagad sastāvu, ko nākamsezon papildinās ar 2-3 labiem spēlētājiem un konkurētspējīga komanda Latvijai būs. Kā jau Māris teica, ka mērķis, ir kļūt par stabilu komandu Eiropas kausos, kā piem., BATE no Baltkrievijas. Un nav ko čīkstēt par jaunajiem, bez konkurences neviens nav izaudzis.
šaubos vai visi jaunie būs pacietīgi, lai gaidītu savu iespēju, it īpaši aizsargi, kuriem tas ir parasti ilgāk. bez iespējas sevi pierādīt arī neviens nav izaudzis, tā kā koks ar diviem galiem.

     [+] [-]

, 2015-08-14 15:20, pirms 9 gadiem
Amazing rakstīja: šaubos vai visi jaunie būs pacietīgi, lai gaidītu savu iespēju, it īpaši aizsargi, kuriem tas ir parasti ilgāk. bez iespējas sevi pierādīt arī neviens nav izaudzis, tā kā koks ar diviem galiem.
Nēesmu lasījis nolikumu, bet pirms mača Ventspilī, Māris skaidri un gaiši pateica, ka spēlētajiem, kuriem nebūs pienaciga spēļu prkse, tiks izirēti. Tā kā apbizots neviens netiks. Domāju, ka beidzot arī Bergmaņa Liepājai būs iespēja tikt pie labiem spelētajiem un reāli pacīnīties ar "makslīgo" Karambu. Vienīgi Valmieru gan būtu žēl.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-14 15:23, pirms 9 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Tikai jautājums, kādā formā pašlaik ir Doroševs? Vārtsargu Liepajai vajadzēja, jo, jau no Zvejnieka Belova-Kulakova-Grigjana laikiem, Liepajai nav bijis NEVIENA vārtsrga, kurš kaut necik stabili nostāvētu visu sezonu. Tādas stabilas vērtības vārtos Liepājai ilgtermiņā jau sen nav bijis.
Vispār jau Šteinbors bija ļoti stabils un labs. Ne velti tagad spēlē Ekstraklasē. Bet pēc viņa gan nav bijis neviens stabils (arī Doroševu par stabilu bija grūti nosaukt).

  +2 [+] [-]

, 2015-08-14 15:30, pirms 9 gadiem
RolandsB rakstīja: Vispār jau Šteinbors bija ļoti stabils un labs. Ne velti tagad spēlē Ekstraklasē. Bet pēc viņa gan nav bijis neviens stabils (arī Doroševu par stabilu bija grūti nosaukt).
šteinbors ļoti pielika kadā trešā sezonā, pēc tam uzreiz bija arī piedāvajumi. Runa iet par tiem vārtsargiem, kuri ilgtermiņā ir spelejuši Liepājā. Piemēram Spolem un Krucam, labas spēles mijās ar totāliem fiasko. šteinbors stabili nospēlēja tikai savu pēdejo sezonu Liepajā, varbūt pusotru.

     [+] [-]

, 2015-08-14 15:54, pirms 9 gadiem
bondža, 15:01, pirms stundas, ignorēt, atbildēt
Alguns būs nikns pēc vella par šitadiem gajieniem. Gan jau Butriks arī malā nestavēs un kaut ko paņems

Te nu tu alojies.Mani tikai priecē,ka konkurenti pastiprinās,jo pats jau atbildēji.Tas liks citu komandu īpašniekiem arī pastiprināt sastāvu,ja gribēs izcīnīt titulu.Citādi pārējiem būs jāiztiek ar drupačām ,ko atstās Liepāja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-14 16:29, pirms 9 gadiem
Taču iespējams, ka jau pavisam drīz "Liepājas" sakarībā būs pamats runāt par vēl skaļāku transfēru. Neoficiāli, bet uzticami avoti ziņo, ka norit nopietnas pārrunas starp FK "Liepāja" un Latvijas izlases uzbrucēju Valēriju Šabalu. Šajā jautājumā skaidrībai vajadzētu būt nākamās nedēļas sākumā. Latvijas virslīgā transfēru logs aizvērās 17. jūlijā, taču 30 dienu laikā klubi drīkst pieteikt tā saucamos brīvos aģentus. (no Liepajniekiem.lv)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-14 16:44, pirms 9 gadiem
Šabala nav brīvais aģents (viņam līgums ar Club Brugge vēl ir turpat uz trim sezonām spēkā līdz 2018. gada jūnija beigām), tāpēc neredzu kā viņš varētu pievienoties Liepājai...

Pirms sezonas te jau daži labi "eksperti" Skonto iecēla čempionu godā, bet es gan teicu, ka tur nekā ūber kruta nav, tagad tas pats ar Liepāju notiek...

  -1 [+] [-]

, 2015-08-14 16:53, pirms 9 gadiem
tvīterī raksta , ka Liepāja uz īri varētu paņemt Šabalu. Ja Liepāja ar tādu sastāvu neuzvarēs čempionātu , tad tā būs viena liela izgāšanās!
1 2 44 komentāri