Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pēc sešu gadu pārtraukuma Hvoiņickis atgriežas "Liepājā"

Emils Ozerinskis

Pēc sešu gadu pārtraukuma Hvoiņickis atgriežas "Liepājā"
Daniils Hvoiņickis. Foto: Ivars Veiliņš/FK Jelgava

Latvijas kausa ieguvēja futbolā "Liepāja" savām rindām piesaistījusi vietējo futbola audzēkni Daniilu Hvoiņicki, kurš pēdējās divas ar pusi sezonas bija viens no "Jelgavas" pamatrotācijas spēlētājiem.

Liepājas futbola audzēknis Daniils Hvoiņickis pēc sešu gadu pārtraukuma atgriezies FK "Liepāja" rindās. Pie teikšanas "Liepājas" klubā, izņemot vienu Latvijas kausa spēli 2014. gadā, Hvoiņickis līdz šim nebija ticis. Jaunajā sezonā par vietu sastāvā pēdējās sezonas "Jelgavā" spēlējušajam flanga uzbrucējam būs jācīnās ar tādiem sevi jau Vēju pilsētā apliecinājušiem spēlētājiem kā Artūru Karašausku un Eduardu Tīdenbergu, kuru sniegums bija izšķirošs "Liepājas" kausa triumfa kaldināšanā.

22 gadus vecajam Hvoiņickim jau padevusies gana raiba karjera Latvijas futbolā. 2016. gadā futbolists debitēja Virslīgas čempionātā RFS komandas rindās, pirms tam cenšoties sevi pierādīt 1, līgas komandās "Salaspils" un "Olaine/Super Nova". 2018. gada vasarā flanga uzbrucējs pārcēlās uz "Jelgavu", kur ātri vien kļuva par vienu no pamatsastāva spēlētājiem.

Jelgavnieku rindās Hvoiņickis kopumā aizvadījis 54 Virslīgas spēles, atzīmējoties ar 2 vārtiem, bet 2019. gada rudenī futbolists guva vārtus Latvijas kausa finālspēlē pret RFS, kas gan nedeva jelgavniekiem triumfu 120 minūšu mačā. Pagājušā gada sezonā Hvoiņickim Zemgales komandas rindās bija kopumā trešais lielākais spēles laiks, atpaliekot tikai no aizsargiem Ivo Minkeviča un Inga Šlampes.

"Liepāja" jaunajā sezonā centīsies noturēties uz viļņa, kas tika sasniegts aizvadītā gada izskaņā, kad komanda punktu izteiksmē pēdējā Virslīgas aplī bija starp naskākajām uzvaru krājējām, triumfējot arī Latvijas kausā. Vienība pagarinājusi līgumus ar virkni no pērnās sezonas vadošajiem spēlētājiem, kā arī vietējo futbolistu kodolu papildinājusi ar Vjačeslavu Isajevu, tagad mājās atgriežot arī Daniilu Hvoiņicki.

No 25. janvāra "Liepāja" aizvadīs četru nedēļu treniņnometni Turcijā, kuras ietvaros paredzētas septiņas pārbaudes spēles.

     [+] [-]

, 2021-01-14 16:54, pirms 3 gadiem
Ak kungs. Hvoiņickis grib apspēlēt Rīgu, RFS, Valmieru, Ventspili un Spartaku?

     [+] [-]

, 2021-01-14 19:57, pirms 3 gadiem
Interesants spēlētājs ,ja kļūs stabilāks sniegumā ,varēs konkurēt par vietu sākumsastāvā . Iespējams ,ka atgriezšanos sekmēja vecātēva labās attiecības ar kluba īpašnieku .