Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Uvarenko nepaliek Slovākijā un atgriežas "Ventspilī"

Rolands Eliņš

Uvarenko nepaliek Slovākijā un atgriežas "Ventspilī"
Maksims Uvarenko
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas futbola vārtsargs Maksims Uvarenko nav palicis Slovākijas augstākajā līgā, tā vietā pievienojoties savas bijušās komandas „Ventspils” sastāvam.

Maksims Uvarenko no „Ventspils” aizgāja pirms šīs Virslīgas sezonas sākuma, kad pievienojās slavenajam Sofijas CSKA. Kluba milzīgās finanšu grūtības gan neļāva viņam Bulgārijā pavadīt ilgāku laiku par pusgadu, bet rudenī Uvarenko pārstāvji paziņoja par komandas atrašanu Slovākijas augstākajā līgā, taču "Zlate Moravce" vienībā viņš oficiālā spēlē nemaz nedebitēja. Viņš bija pieteikumā divās spēlēs, abās paliekot rezervē, taču komandā nepalika, kā liecina Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, ģimenes apstākļu dēļ.

28 gadus vecais Uvarenko līdz ar to atgriezies komandā, ar kuru kļuva par divkārtējo Latvijas čempionu, proti, „Ventspilī”. Virslīgas sezona gan nupat kā noslēgusies, taču Kurzemes klubs līgumu ar Uvarenko noslēdzis jau tagad. Kā jau ierasts, „Ventspils” par līguma termiņu nav paziņojusi.

„Protams, vienmēr patīkami atgriezties dzimtajā klubā,” komandas mājaslapā citēts Uvarenko. „Apsveicu „Ventspili” ar to, ka grūtā brīdī komanda spēja saņemties un parādīja lielisku sniegumu, beigās ieņemot trešo vietu līgā. Patīkami, ka varam atkal sākt cīņu par visaugstākajām vietām, ko arī noteikti darīsim nākamajā sezonā. Man jau izdevās kopā ar „Ventspili” izcīnīt divus čempionu titulus, tagad sākas ceļš pēc trešā.”

„Šosezon man izdevās redzēt vairākas „Ventspils” spēles, laiciņu arī trenējos kopā ar komandu, tā ka apkārt man būs pazīstamas sejas,” turpināja Uvarenko. „Protams, man bija saruna ar galveno treneri Polu Ešvortu – kārtīgi parunājām un apspriedām vairākus jautājumus. Starp citu, kad pirmoreiz tiku pielaists „Ventspils” galvenās komandas treniņiem, arī tad komandu vadīja Ešvorts.”

Uvarenko abus Virslīgas čempiona titulus ieguva Jurģa Pučinska vadībā, taču neveiksmīgā komandas snieguma dēļ viņu šosezon nomainīja Ešvorts. Ar viņu priekšgalā „Ventspils” finišēja trešajā vietā Virslīgā un nodrošināja vietu Eiropas līgas kvalifikācijā, kas gan ir līmeni zemāks sasniegums nekā piedalīšanās Čempionu līgas kvalifikācija iepriekšējos divos gados.

„Ventspils” sporta direktors Andrejs Butriks līguma parakstīšanu raksturoja kā apstiprinājumu komandas sastāva veidošanas darbam, kas uzsākts jau šobrīd: „Tuvākajā laikā paziņosim arī par citiem transfēru jaunumiem, turklāt saistītiem ne tikai ar jaunu futbolistu uzaicināšanu, bet arī sakarā ar citu svarīgu uzdevumu, proti, komandas kodola noturēšanu.”

Jāpiebilst, ka Uvarenko iepriekš „Ventspils” sastāvā bija visai izteikts pamatvārtsargs, bet šosezon šo uzdevumu pildīja 27 gadus vecais Vitālijs Meļņičenko.

Izmantotie resursi:
FK Ventspils

  +4 [+] [-]

, 2015-11-10 20:20, pirms 8 gadiem
Jā grib konkurēt ar Liepāju,kuri arī nesēdēs rokas klēpī salikuši,nāksies krietni vien pastiprināties.Švakie posmi bija būtībā visās līnijās.

  -1 [+] [-]

, 2015-11-10 20:51, pirms 8 gadiem
Labākā ziņa ! Atā Meļņičenko, sveikts Uvarenko !
Neko sliktu nesaku, reakcija uz vārtu līnijas Meļņičenko ir diezgan laba, bet cituviet pieļāva daudz kļūdas izgājienos, kad pēc centrējumiem jāizsit bumba.. kā arī nereāli bieži, ievadot bumbu spēlē no saviem vārtiem, tā tika raidīta pāri sānu līnijai autā. Sāka likties, ka tā ir trennera pavēle.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-11 08:42, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Jā grib konkurēt ar Liepāju,kuri arī nesēdēs rokas klēpī salikuši,nāksies krietni vien pastiprināties.Švakie posmi bija būtībā visās līnijās.
Lai arī komanda ielaida maz šosezon, man visvairāk nepatika aizsargu darbības. Pēc Koļesova piesaistīšanas lielajai komadai, aizsardzībā atgriezās vismas pārliecība un pēdējā aplī, ja nemaldos, tika ielaisti tikai 2 varti?
Bet gribas tomēr Alanu redzēt viduslīnijā, nevis pildot vēl aizsarga funkcijas. Gadījumā serbs nevar spēlēt sekmīgi abos flangos?
Savukārt pussargu līnijā tieši centrā ļoti pietrūkst radoša uzbrūkošā tipa pussarga. Man ne ļoti iet pie sirds vērot n-tos centrējumus Karlsona virzienā, cerot uz laimi un viņa meistarību, gribas redzēt vairāk spēli ar bumbas kontroli pa zemi, kam ir nepieciešams radošs pussargs.
Bet ar uzbrukumu pēc Ešvorta atnākšanas, kā redzams, viss bija kārtībā.

     [+] [-]

, 2015-11-11 08:45, pirms 8 gadiem
Visvairāk man žēl Raļkevičs,kurš tāpat kā Uvarenko ir Ventspils futbola audzēknis,pie tam šībrīža meistarība viņam ir stabili virslīgas līmenī,bet kā netiek pie vārda,tā netiek.Būs kopā ar Reinholdu atkal jāspēlē dublieros.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-11 09:29, pirms 8 gadiem
>>>Januks
Kā jau rakstīju ,manuprāt problēmas bija visās līnijās,bet piekritīšu,ka aizsardzībā tās bija vislielākās,it sevišķi pēc Kurakina aiziešanas.Protams,ka Siņeļņikovam jāspēlē pussargos.Šogad bieži Jemeļinam nācās segt Siņeļņikova malu,kad tas nepaspēja atgriezties aizsardzībā un diemžēl ar šīm papildus funkcijām Antonam bija grūti tikt galā.Krjauklis arī bieži kļūdījas un arī Žuļeva,kā malējā aizsarga spēle nebija tā labākā.Labi vēl ,ka Nikola un Koļesovs izšķirošajos mačos bija līmenī.Pussargi šogad aizvadīja ne savu labāko sezonu.Gan Žigajevs,gan Pauļius līdz savam labākam līmenim bija tālu.Jaunajiem treneri uzticējās maz.Teiksim Tīdenbergam it kā 11 spēles sastāvā,bet laika ziņā tās izskatās tā-2 minūtes;8;14;24;1;9;1 un tikai vienu reizi Jurģis ļāva nospēlēt 89 minūtes.Žigajevam tad mačš bija jāizlaiž.Tiesa,arī Pols izlaida Eduardu mačā ,kad Žigajevs bija diskvalificēts.Rezultātu zinām.Divi gūti vārti pret čempioniem.Uzbrucēju līnija virslīgas līmenim nav slikta.Sezonas otrajā pusē kaut kur pazuda Turkovs,runāja ,ka neesot formā.Nezinu,bet potenciāls Turkovam priekš Latvijas virslīgas ir pietiekošs.Muječi un Karlsons nospēlēja savā līmenī.Ģirtu manuprāt labāk izmantoja Pols,vairāk ļaujot spēlēt tieši priekšējā līnijā.No jaunajiem uzbrukumā Jurģis uzticējās Mordatenko.Šim puisim viss vēl priekšā,ja nopietni izturēsies pret savu darbu.Otrs pieteiktais uzbrucējs Kaspars Svārups diemžēl tālāk par rezervistu soliņu un spēlēm dublieru komandā netika.Kasparam manuprāt pietrūkst cīņas spara un neatlaidības.Dublieru spēlēs brīžam uzsprāgst,bet pēc tam atkal izskatās apātisks.Vārdu sakot ,nav stabils.Tāds ir mans amatierisks skatījums no malas.

     [+] [-]

, 2015-11-11 12:22, pirms 8 gadiem
Januk....nedomāju ka no Ešvorta sagaidīsi vairāk spēli ar bumbu pa zemi...uzstādījums bus centrējumi no flangiem

     [+] [-]

, 2015-11-11 16:30, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Visvairāk man žēl Raļkevičs,kurš tāpat kā Uvarenko ir Ventspils futbola audzēknis,pie tam šībrīža meistarība viņam ir stabili virslīgas līmenī,bet kā netiek pie vārda,tā netiek.Būs kopā ar Reinholdu atkal jāspēlē dublieros.
Reinholds jau labu laiku spēlē Itālijā. Viņš bija pārbaudē Birmingham City, bet tur nepalika un pievienojās Latina Calcio. Šogad augustā pārgāja uz Padova Calcio (Itālijas 3. līga pēc spēka) un spēlē jauniešu komandā.

Il Padova tessera il portiere lettone Reinis...

     [+] [-]

, 2015-11-11 16:35, pirms 8 gadiem
Spēcīgs papildinājums, bet interesanti, kā Meļņičenko un Uvarenko dalīs spēles laiku. Vitālijam šī bija laba sezona un šaubos, ka viņš gribēs atgriezties rezerves vārtsarga lomā, varbūt meklēs variantus ārzemēs. Ja Meļņičenko paliek, tad domāju Raļkevičam jāmeklē jauns klubs, ja grib savā karjerā kaut ko sasniegt un pienācīgi uzspēlēt. Jāskatās, cik vēl beigās būs komandas Virslīgā, bet gan jau kāda paņemtu Valentīnu savās rindās ar prieku. Ja ne tur, tad kādā no vadošajiem 1. līgas klubiem. 24 gadi jau kā ne kā, bet parādījies laukumā tikai epizodiski.

     [+] [-]

, 2015-11-14 16:14, pirms 8 gadiem
No malas skatoties liekās, ka Kasparu Svārupu jau tik tālu ir nomarinējuši dublieros, ka čalim jau viss sāk piegriezties. Reāli būtu jau gatavs startēt Virslīgas līmenī, bet vēl arvien tiek turēts dublieros kurus jau pāraudzis, tādēļ izskatās, ka pietrūkst cīņas spara un neatlaidības