Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Īsi pirms sezonas sākuma "Spartaks" paziņo par vēl trīs leģionāru piesaisti

Laura Briņķe
Laura Briņķe

Īsi pirms sezonas sākuma "Spartaks" paziņo par vēl trīs leģionāru piesaisti
Ričlords Enins. Foto: FK Spartaks

Latvijas futbola virslīgas divkārtējs čempions FK "Spartaks" savā tīmekļa vietnē šodien paziņoja, ka komandai pievienojušies vēl trīs leģionāri.

"Spartaks" 2016. un 2017. gadā virslīgā ieguva godpilno pirmo vietu, bet pagājušajā gadā komandai tik labi negāja, jo starp astoņām komandām, "Spartaks" ierindojās tabulas piektajā vietā. Jau šonedēļ sezonu uzsāks deviņas Latvijas futbola virslīgas komandas. FK "Spartaks" pirms savas pirmās spēles uzņēmis komandā vēl trīs jaunus leģionārus, kuri centīsies palīdzēt komandai izcīnīt godalgotu vietu 2019. gada sezonā.

Viens no jaunajiem komandas papildspēkiem ir Ričlords Enins – 20 gadīgs uzbrucējs no Kanādas. Dzimis 1998. gada 17. septembrī Kanādas galvaspilsētā Toronto. Karjeras laikā dzimtenē pārstāvēja "TFC Academy", "Toronto FC II" klubus, kā arī paguva uzspēlēt Itālijas klubos "Isola Capo Rizzuto" un "Castrovillari".
"Man ir liels prieks atrasties šeit Jūrmalā. Esmu sajūsmā, ka sezona drīz sāksies. Turcijā aizvadījām labu nometni. Mēneša garumā veidojām kolektīvu un tagad esam atgriezušiem kā īstā komanda, un esam gatavi sezonas startam. Salīdzinot Kanādas un Eiropas futbolu varu atzīmēt, ka šeit futbols ir daudz taktiskāks - Kanādā otrādi, vairāk fiziskāks stils. No komandas gaidu pašus augstākos mērķus – gribu uzvarēt tik daudz spēles, cik tas ir iespējams. No savas puses darīšu visu, lai palīdzētu komandai gūt vairāk vārtus" – dalās ar savām emocijām Kanādas futbolists.

Otrā leģionāra vārds ir Henriks Tots un viņš ir 21 gadu vecs uzbrūkošais pussargs no Francijas. Dzimis 1997. gada 15. oktobrī. Futbolista karjeru uzsācis sešu gadu vecumā FC "Aulnay" kluba sistēmā. Karjeras laikā pārstāvēja Francijas kluba "SM Caen U19" rindas, kā arī Ungārijas klubu "Budapest Honvéd II-MFA" no Budapeštas.
"Šī nav pirmā reize, kad esmu Jūrmalā. Pagājušajā gadā nedēļu pavadīju ar "Spartaku". Toreiz dabūju traumu un nevarēju turpināt trenēties ar komandu. Bet iepazinos ar personālu, bija viegli iejusties kolektīvā. Aizbraucot uz treniņnometni, biju patīkami pārsteigts, jo komandā bija arī citi spēlētāji no Francijas un franču valodā runājošie. Tas ir super labi, uzreiz sajūtu, ka neesmu viens. Var teikt, ka komandā jūtos kā mājās. Ar jauno treneri arī ir labas un siltas attiecības. Tas nav pārsteigums, jo mana mamma arī ir itāliete. Laikam tāpēc tik labi saprotam viens otru. Nometnē dabūju nelielu savainojumu un pirmajās spēlēs, diemžēl nevarēšu palīdzēt komandai. Bet pozitīvi raugos uz priekšu. Komandā ir izveidojies labs kolektīvs, viens otru atbalstam. Runājot par sezonu, uzskatu, ka ir jāpierāda savs maksimums. Neraugoties uz to, ka Latvijā nav tik daudz komandu čempionātā, tikai deviņās, esmu pārliecināts, ka katrā komandā ir savākušies paši labākie augstās klases futbolisti. Tāpēc mums visiem, un man personīgi, ir jāatbilst visaugstākajam līmenim." – atzīst pats futbolists.

Trešais komandas papildinājums nāk no Horvātijas. 19 gadīgais pussargs – Tins Vukmaničs. Futbolists dzimis 1999. gadā 17. aprīlī Horvātijas pilsētā Karlovaca. Vairākus gadus pārstāvēja Zagrebas "Dinamo" jaunatnes komandas dažādu vecumu grupā. Neraugoties uz savu vecumu, spēlētājs jau ir paguvis uzspēlēt profesionālajā līmenī, pārstāvot klubus "Inter Zapresic" no Horvātijas un Itālijas C-sērijas komandu "Virtus Francavilla Calcio".

To, kā šiem jaunajiem spēlētājiem veiksies "Spartak" komandā, varēs redzēt jau šonedēļ, 10. martā plkst. 13:00, kad "Spartaks" tiksies ar "Venstpils" komandu.

Izmantotie resursi:
https://www.fkspartaks.lv

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībniece.

     [+] [-]

, 2019-03-07 20:36, pirms 5 gadiem
Hm a kapēc tad nav minēts par vakardienas 3 Nigēriešiem?

     [+] [-]

, 2019-03-07 21:02, pirms 5 gadiem
Kuru valstu pilsoņi ir šie spēlētāji:

• Barry Aly (05.07.1999.) uz FK Spartaks (Virslīga). Statuss: Profesionālis. Pozīcija: Pussargs
• Gabriel Charpentier (17.05.1999.) uz FK Spartaks (Virslīga). Statuss: Profesionālis. Pozīcija: Uzbrucējs
• Chinonso Alexander Ogwo (05.09.2000.) uz FK Spartaks (Virslīga). Statuss: Profesionālis. Pozīcija: Aizsargs

Adama Doumbia (01.01.2000.) uz RFS (Virslīga). Statuss: Profesionālis.

  +3 [+] [-]

, 2019-03-07 21:02, pirms 5 gadiem
Uzmanības vērts:

• Artis Jaudzems (04.04.1995.) no RFS uz Valmieras FK (Virslīga). Statuss: Amatieris. Pozīcija: Uzbrucējs
• Krišs Kārkliņš (31.01.1996.) no Riga FC uz Valmieras FK (Virslīga). Statuss: Profesionālis. Pozīcija: Pussargs

• Cedric Kouame Gogoua (10.07.1994.) no FC SKA-Energia Khabarovsk uz BFC Daugavpils (Virslīga). Statuss: Profesionālis. Pozīcija: Pussargs
• Leonardo Alexis Ossa Lopez (06.08.1989.) uz BFC Daugavpils (Virslīga). Statuss: Amatieris. Pozīcija: Pussargs

  +1 [+] [-]

, 2019-03-07 22:34, pirms 5 gadiem
Arī Grjaznovs ir "Valmierā". Ļoti interesants sastāvs "Valmierai" šogad.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-08 08:15, pirms 5 gadiem
>>>1 No Senegālas,Francijas un Nigērijas,cik izdevās atrast netā.(ja vēl tikai atbilst patiesībai)Domāju šie spēlētāji būs no tās šlakas,kuri papīros ir,bet laukumā neredz.Tādi dažos mūsu klubos parādās it bieži.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-08 12:34, pirms 5 gadiem
Jautājums "Jauno žurnālistu akadēmijas dalībniecei": Kas ir Kanādas galvaspilsēta? Vai tiešām Toronto?