Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Jānis Ikaunieks par konfliktu Liepājā: "Klubā kāds mani apmeloja un nomelnoja"

Agris Suveizda

Jānis Ikaunieks par konfliktu Liepājā: "Klubā kāds mani apmeloja un nomelnoja"
Jānis Ikaunieks. Foto: Mārtiņš Sīlis

Latvijas futbola izlases uzbrūkošais pussargs Jānis Ikaunieks īsā laika posmā sniedzis intervijas diviem laikrakstiem "Sporta Avīze" un "Kurzemes Vārds", komentējot arī iepriekšējās sezonas konfliktu "Liepājā" un viņa nosūtīšanu uz dublieriem.

Jānim Ikauniekam līgums ar "Liepāju" bija arī uz šo sezonu, taču ziemā tas tika izbeigts. Kuldīdznieks saka, ka "Liepāja" nevēlējās viņu paturēt par līdzšinējo algu, un sarunā ar "Sporta Avīzi" neslēpa, ka "Liepājā" viņa atalgojums pat bija lielāks nekā Norvēģijas klubā "Stromsgodset". Tiesa gan, Ikaunieks noliedza, ka Kurzemes pilsētā būtu saņēmis desmit tūkstošu eiro mēnešalgu: "Tas ir tālu no patiesības." Viņš saka, ka Norvēģijā vidējās algas varētu būt ap 5-6 tūkstošiem eiro, bet komandu līderi varētu saņemt ap 7-8 tūkstošiem.

Ārzemju klubu varianti tika meklēti jau kopš vasaras, kad Ikaunieks pārsteidzoši tika nosūtīts uz "Liepājas" dublieriem. Pussargs gan saka, ka tas diez vai bijis tā brīža galvenā trenera Aleksandra Starkova lēmums un ka ar treneri viņa attiecības bijušas labas. Starkovs tikšanās laikā, kurā Ikaunieks tika atstādināts no galvenās komandas spēļu aizvadīšanas, pat esot vaicājis vadībai, vai spēlētājs drīkst vismaz trenēties kopā ar pirmo komandu, bet kluba prezidents Oļegs Hramovs bildis, ka nē – Ikauniekam jādodas uz dublieriem.

"Man šķiet, tur vienkārši ir cilvēks, kurš nosaka ļoti daudz lietu un pats ir spēlējis Liepājā. Viņš manipulēja ar prezidentu un nomelnoja mani," 25 gadus vecais Ikaunieks teica "Sporta Avīzei". "Visas sezonas garumā jutu negatīvismu. Ar prezidentu man vairs nebija tik laba kontakta kā tad, kad viņš atnāca uz "Liepāju". Varbūt tā bija mūsu abu vaina. Protams, ja labi spēlē, tevi mīlēs visi – i prezidents, i līdzjutēji. Ja būsi slikts, pateiks, ka savu algu laukumā nenopelni. Konflikts ar klubu man bija, to varu atklāt. Domāju, viņi vienkārši no manis gribēja vairāk, nekā varēju dot. Tā arī tas viss radās. Ne jau gāju viņiem teikt, ka jūs visi esat muļķi vai ko tādu."

Arī "Kurzemes Vārdam" Ikaunieks sacīja līdzīgus vārdus, uzskatot, ka nosūtīšana uz dublieriem nebija Starkova iniciatīva: "Man šķiet, ka viss vairāk bija saistīts ar kluba prezidentu Oļegu Hramovu un direktoru Mareku Zuntneru. Ar prezidentu gan beigās arī viss bija kārtībā, šķīrāmies labi, mani arī atlaida bez maksas. Es dzirdēju, ka [klubā] ir cilvēks, kurš ilgu laiku gribēja mani dabūt projām no komandas un apmeloja mani. Uzvārds? Domāju, ka visi tāpat to saprot. Varbūt kādam nepatika tieši tas, ka kāds ir pārāk spožs. Taču tā ir tikai mana versija. Savulaik taču aizgāja arī Liepājas vizītkarte Māris Verpakovskis, un man vispār nebija saprotams, kā tas bija iespējams." Domstarpības, iespējams, sākušās vai palielinājušās pēc tam, kad Ikaunieks atteicies spēlēt ar savainojumu.

Par spīti konfliktam ar klubu Ikaunieks domā, ka viņam nebūtu problēmu atgriezties "Liepājā" un ka visi tilti nav nodedzināti. Tāpat Ikaunieks teica, ka viņam nav nekādu pretenziju pret Hramovu kā "Liepājas" prezidentu – viņš pilsētā ir saglabājis futbolu, iegulda naudu, uzlabo darba apstākļus ne tikai spēlētājiem, bet arī personālam, kā, piemēram, jaunas medicīnas aparatūras iegāde. Tiesa gan, viņš arī piebilda, ka Hramova vietā, ja viņam būtu tik daudz naudas, daudz ko darītu citādi. "Ar kluba prezidentu bija arī ne tik patīkamas sarunas, taču viņa spēkos lemt, kurš spēlēs un kādus nosacījumus piedāvāt. Viņam vienalga – esmu liepājnieks vai neesmu. Galvenais ir rezultāts. Man gan ir krietni citādi uzskati, kā tikt pie rezultāta, nekā tas šobrīd notiek Liepājā. Daudzi nav apmierināti – ne skatītāji, ne citi futbolisti, kuri tur savulaik ilgi spēlējuši. Ārzemnieku ir ļoti daudz, bet jauno, kuri trenētos ar pirmo komandu, ļoti maz. Ir it kā [Mārtiņš] Ķigurs un [Raivis] Jurkovskis, bet viņiem jau ir 23 gadu! Tie jau vairs nav nekādi jaunie," Ikaunieku citē "Sporta Avīze".

Ārzemēs Ikaunieks ir spēlējis arī Francijas un Grieķijas čempionātos, bet līdz Norvēģijas variantam viņam bijuši piedāvājumi arī Polijā, Ungārijā un Horvātijā. Kā Ikaunieks atklāja "Sporta Avīzei", Hramova pirmie vārdi pēc līguma laušanas esot bijis apsveikums ar nokļūšanu RFS pie Māra Verpakovska – Ikaunieks atzina, ka gadu mijā RFS ir saukusi pie sevis, bet nekādas vienošanās starp Rīgas klubu un futbolistu nebija. Norvēģijas čempionāts sāksies jūnija vidū, un Ikaunieka jaunais klubs "Strosmgodset" 17. jūnijā sāks ar izbraukuma spēli pret "Start".

Izmantotie resursi:
"Sporta Avīzes" jūnija izdevums
"Kurzemes Vārds"
https://www.liepajniekiem.lv/sports...

  +7 [+] [-]

, 2020-06-06 11:16, pirms 4 gadiem
Ļoti ceru, ka Norvēģijā J.Ikauniekam izdosies restartēt savu karjeru! Izlasei ir ļoti vajadzīgs radošs un regulāri spēlējošs Janka.

  +3 [+] [-]

, 2020-06-06 12:20, pirms 4 gadiem
Jāni,ja tas ir Mareks vai jebkurš kurš rada problēmas Liepājas komandā,tad tā arī saki nekautrējoties..!Veiksmi ārzemēs!

  +4 [+] [-]

, 2020-06-06 13:21, pirms 4 gadiem
Protams ,kurš cits ja ne tas ,,mākslinieks,, Zuntners...

  +6 [+] [-]

, 2020-06-06 14:27, pirms 4 gadiem
zutis kad pa Liepāju brauc ar rolleri izskatās pēc bomža...

  +6 [+] [-]

, 2020-06-06 14:35, pirms 4 gadiem
Tas, ka Zuntners savās fantāzijās vēlas savu vārdu Liepājas futbolā iekalt ar zelta burtiem, dzejot par Liepājas futbolu dzejas, dziedāt dziesmas un uzcelt sev pieminekli par ieguldījumu pilsētas futbolā, tas pēc visām intervijām ir skaidri redzams. Ļoti augstprātīgs kadrs. Pēc Verpakovska aiziešanas pat sāka rasties iespēja, ka viņš kļūst par kluba nākotnes seju, bet te vēl tāds jaunais Ikaunieks priekšā. Nepabrīnītos, ka tā arī bija kā Jānis saka. Zuntners ir pietiekami slims, lai komandu veidotu labu, bet viduvējību, kur vienīgā zvaigzne ir viņš.

  +3 [+] [-]

, 2020-06-06 15:10, pirms 4 gadiem
Jā Māra aiziešana bija šoks ... ja arceras viņa devumu futbola saglabāšanai Liepājā ...
P.S. Galma intrigas ... eh ...

  -1 [+] [-]

, 2020-06-06 17:53, pirms 4 gadiem
m. scofield rakstīja: Ļoti ceru, ka Norvēģijā J.Ikauniekam izdosies restartēt savu karjeru! Izlasei ir ļoti vajadzīgs radošs un regulāri spēlējošs Janka.
Cik nu viņš varēs restartēt. Vispirms dāņu čempi jātiek lai varētu restartēt karjeru

     [+] [-]

, 2020-06-07 10:17, pirms 4 gadiem
Madzigais rakstīja: Jāni,ja tas ir Mareks vai jebkurš kurš rada problēmas Liepājas komandā,tad tā arī saki nekautrējoties..!Veiksmi ārzemēs!
Vēl skaidrāk to nemaz nevarēja pateikt...