Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas debitanti tukumnieki būtiski maina kursu, galvenā trenera amatā atgriežas Kalns

Agris Suveizda

Virslīgas debitanti tukumnieki būtiski maina kursu, galvenā trenera amatā atgriežas Kalns
Jurģis Kalns. Foto: FK Tukums 2000/TSS

Latvijas futbola 1. līgas čempions un Virslīgas debitants "Tukums 2000"/TSS sociālo tīklu vietnē Facebook pavēstījis par lielām izmaiņām gan sastāvā, gan treneru štābā, atsakoties no lielākās daļas leģionāru un arī poļu galvenā trenera Mareka Zuba.

"Ja gaidāmajai Virslīgas sezonai būvējām komandu, kurā tika plānots apvienot pieredzējušus leģionārus ar vietējiem spēlētājiem, tad gan pēc globāliem pēdējā laika notikumiem, gan notikumiem kluba iekšienē šajā sezonā uzsvars tiks likts uz vietējiem spēlētājiem, noteikti nesasniedzot noteikto viesspēlētāju limitu," sacīts kluba paziņojumā.

"Daļa no pirmssezonas sagatavošanās procesā iesaistītajiem leģionāriem klubā neatgriezīsies, klubā paliks neliels skaits pieredzējušu, iepriekšējā karjerā augstā līmenī spēlējošu leģionāru. No tādiem var minēt ukraini Maksimu Kučinski, poli Mateušu Cetnarski un lietuvieti Edgaru Žarski, kurš pagājušo sezonu aizvadīja Baltkrievijas spēcīgākajā futbola līgā. Neslēpsim, ka šī sezona būs lieliska iespēja FK "Tukums 2000" jauniešiem palielināt savu meistarību un pierādīt savu varēšanu. Visi, kas mums izteica pārmetumus, ka vietējiem spēlētājiem nebūs iespējas, ir kļūdījušies," paziņojumā turpināts.

Sākotnēji sezonai tika pieteikti desmit leģionāri, taču nu kļuvis zināms ka nepaliks pa trim Baltkrievijas un Francijas pilsoņiem, kā arī viens ukrainis. Tāpat galvenā trenera amatā bija nozīmēts bijušais Jūrmalas "Spartaka" vadītājs Mareks Zubs, 1. līgas zeltu nodrošinājušajam Jurģim Kalnam kļūstot par viņa asistentu, taču nu komandas stūre uzticēta tieši Kalnam. 37 gadus vecais speciālists (38 gadi paliks oktobrī) savulaik ir vadījis arī "Audu" un "Super Nova", bet Virslīgā viņam šī būs debijas sezona. Turklāt Kalns, kuram ir A-UEFA licence un kurš drīkst trenēt Virslīgas komandu, jo mācās Pro-UEFA licences kursos – līdzīgi kā RFS jaunais galvenais treneris Viktors Morozs -, kļuvis arī par pašlaik jaunāko galveno treneri Virslīgā, apsteidzot Andri Rihertu un Andreju Kaļiņinu, kuriem iepriekšējā nedēļā apritēja 39 gadi.

"FK "Tukums 2000" - Virslīgas dalībnieks, tas jau skan ļoti skaisti un lepni," teica Kalns. "Protams, pandēmija ir ieviesusi pārmaiņas arī mūsu klubā, jo sagatavošanās process ir izvērties ļoti saraustīts gan taktiski, gan fiziski, gan mentāli, kā arī ir mainījusies kluba vīzija, salīdzinot ar to, kāda tā bija šī gada sākumā, kad uzsākām gatavošanos gaidāmajai sezonai. Jaunpienācēji Latvijas futbola elitē šajā sezonā būsim jebkurā gadījumā. Domāju, ka arī 80% no čaļiem, kuri šosezon spēlēs un spers savus pirmos soļus lielajā futbolā visaugstākajā līmenī, kāds mūsu valstī ir iespējams, šim ļoti svarīgajam notikumam gatavojas ar vistīrāko sirdsapziņu, un komandas galvenās vadlīnijas šajā sezonā būs emocijas, pieredze un, protams, sezona, ko atcerēties. Veidojam komandu, kas spēlē ar sirdi, tas varētu būt tāds kā mūsu mazais moto. Protams, ar nepacietību gaidām sezonas sākumu, lai beidzot iet vaļā...Un, protams, katrā spēlē cīnīsimies tikai un vienīgi par uzvaru."

Ja valdība atļaus rīkot sacensības, Virslīgas sezona varētu sākties 14. jūnijā, savukārt tukumnieki varētu debitēt 16. jūnijā ar mājas spēli pret "Jelgavu".

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/fktukums20...

     [+] [-]

, 2020-06-04 16:43, pirms 4 gadiem
Kaln,uzrauj vienu!😅

  +2 [+] [-]

, 2020-06-04 16:45, pirms 4 gadiem
Kalnu uz Latvijas izlasi par galveno treneri.

     [+] [-]

, 2020-06-04 16:55, pirms 4 gadiem
Šogad virslīgā būs latvieši galvenie trenri, bet vai viņi arī pabeigs sezonu kā galvenie?

  -3 [+] [-]

, 2020-06-04 16:56, pirms 4 gadiem
Tukums ar DPili pēdējās vietas sadalīs šosezon tātad

  +1 [+] [-]

, 2020-06-04 17:33, pirms 4 gadiem
Daļa no pirmssezonas sagatavošanās procesā iesaistītajiem leģionāriem

Cik šis prieks izmaksāja?

  +1 [+] [-]

, 2020-06-04 17:35, pirms 4 gadiem
mācās Pro-UEFA licences kursos – līdzīgi kā RFS jaunais galvenais treneris Viktors Morozs

Kāds ir Kaļiņina statuss?
https://lff.lv/izglitiba/treneriem/...

  +2 [+] [-]

, 2020-06-04 18:05, pirms 4 gadiem
Par tiem minētajiem pārmetumiem gan smieklīgi izklausās..nebūtu piespiedu kārtā šī visa jezga,tad manītu ,cik vietējo spēlētu.Šis variants vairāk izskatās,.... nu ko darīt jamauc ar to kas ir,nav variantu...

  +1 [+] [-]

, 2020-06-04 18:37, pirms 4 gadiem
Žēl,pandēmija izjauca manuprāt visai interesantu šī gada virslīgas sezonu,kurš varēja būt priekš Latvijas ļoti labā kvalitātē.Tagad atgriežamies pie pierastām lietām,kur autsaideri un līderi zināmi jau sezonas sākumā.Kā būs ar kvalitāti,redzēsim.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-04 19:04, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tukums ar DPili pēdējās vietas sadalīs šosezon tātad
Bogdaškins Latvijas izlase. Varbūt Metta ar DPili dalīs pēdejo vietu. Mettā liekas, ka tik laba neleģionāra futbolista nav.

     [+] [-]

, 2020-06-05 10:51, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tukums ar DPili pēdējās vietas sadalīs šosezon tātad
domāju ka Jelgava arī būs pastarīte...

     [+] [-]

, 2020-06-05 10:54, pirms 4 gadiem
1 rakstīja: mācās Pro-UEFA licences kursos – līdzīgi kā RFS jaunais galvenais treneris Viktors Morozs

Kāds ir Kaļiņina statuss?
https://lff.lv/izglitiba/treneriem/lff-treneru-registrs/
2017 gadā mācijās uz UEFA pro...