Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Šabala tuvu leģendārā Hadži klubam, uz Rumāniju devies arī Latvijas čempions Rožers

Agris Suveizda

Šabala tuvu leģendārā Hadži klubam, uz Rumāniju devies arī Latvijas čempions Rožers
Valērijs Šabala. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas futbola izlasē vairāk nekā 50 spēļu aizvadījušais uzbrucējs Valērijs Šabala karjeru visdrīzāk turpinās 2017. gada Rumānijas čempionē un 2019. gada kausa ieguvējā Konstancas "Viitorul", liecina portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija.

26 gadus vecajam Valērijam Šabalam vēl ir jāiziet medicīniskās pārbaudes, taču, ja to izdosies izdarīt, viņš savā futbola dzīvē atklās jau septīto ārzemju valsti. Šabala ir ļoti tuvu tam, lai pievienoties Georges Hadži piederošajam "Viitorul", kas vēl pavisam nesen bija viens no Rumānijas vadošajiem klubiem. Pagājušajā sezonā "Viitorul" gan samierinājās ar septīto vietu, augustā Rumānijas futbola leģendai Hadži atkāpjoties no galvenā trenera amata, kurā viņš ar panākumiem atradās sešus gadus, bet šosezon Konstancas klubs atrodas astotajā pozīcijā 16 vienību konkurencē. "Viitorul" iepriekšējo gadu pabeidza ar piecām neuzvarētām spēlēm pēc kārtas, bet 2021. gadu uzsāks jau svētdien.

Šabala iepriekšējo pusgadu pavadīja Lietuvas klubā Marijampoles "Sūduva", kas sezonas izskaņā palika gan bez kausa, finālā zaudējot pendelēs, gan bez čempiona titula. Šabala Lietuvas čempionātā sāka četras no tŗīspadsmit spēlēm un guva četrus vārtus – divi no tiem bija uzvaras vārti, tostarp kompensācijas laikā izraujot trīs punktus pret Kauņas "Žalgiri" (1:0). Latvijā labākās sezonas aizvadījis Rīgas "Skonto", ārzemēs Šabala ir spēlējis Kipras, Čehijas, Polijas, Slovākijas un Lietuvas čempionātos un piederējis arī Beļģijas klubam "Club Brugge". Valstsvienībā Šabala ir iekrājis 53 spēles un 12 vārtus, tiesa, izlasē nav spēlējis kopš 2019. gada septembra.

Rumānijā karjeru turpinās divkārtējais Latvijas čempions Rožers, kurš pārgājis uz "Arad", kas tabulā ar tikpat punktiem atrodas uzreiz aiz "Viitorul". Rumānijas 2. līgas čempioni šajās dienās papildinājuši vēl divi futbolisti no Baltijas līgām – Lietuvas izlases pussargs Modests Vorobjovs un rumāņu uzbrucējs Liviu Antals, kuri spēlēja Viļņas "Žalgirī". 24 gadus vecais brazīliešu uzbrūkošais pussargs Rožers iepriekšējā sezonā Latvijas čempionātā sāka 13 no 20 spēlēm un guva piecus vārtus.

Izmantotie resursi:
Primele transferuri din 2021 la UTA!
Liviu Antal e jucătorul UTA-ei!

     [+] [-]

, 2021-01-04 17:14, pirms 3 gadiem
Manuprāt, nav slikti, pēc statistikas pusklasi zemāks klubs, bet nu cik ilgi meklēs īsto klubu?
Rumānijas futbols tāds ļoti uz aizsardzību tēmēts, interesanti kā Valērijam tur klāsies.

     [+] [-]

, 2021-01-04 17:30, pirms 3 gadiem
Polijas twitterotājs vairāk pārzin mūsu futbolu nekā mēs paši?

     [+] [-]

, 2021-01-04 20:22, pirms 3 gadiem
Šabala malacis. Mēģina pārcelties uz Rumānjas kūrortpilsētu. Vasarā tur tīri tā neko. Var labi pačilot pie Melnās jūras un pasauļoties.