Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

papildināts Virslīgas klubu sastāvu izmaiņas vasaras pāreju periodā

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Virslīgas klubu sastāvu izmaiņas vasaras pāreju periodā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola čempionāta klubiem šonedēļ bija pēdējā iespēja veikt izmaiņas sastāvā pirms Virslīgas sezonas otrās puses. Sportacentrs.com atskatās, kuri spēlētāji papildinājuši komandas, bet kuri - tās atstājuši.

Pilnīgāku informāciju par Virslīgas un 1. līgas klubu sastāvu izmaiņām lasiet ŠEIT.

Skonto FC

No valsts čempionu aktivitātēm vasaras transfēru periodā jāizceļ gruzīnu aizsarga Ivanes Kandelaki, Ventspilī un Gulbenē iepazītā japāņu pussarga Minori Sato, kā arī krievu jaunā uzbrucēja Antona Volkova piesaiste. Vienīgais būtiskais zaudējums ir pieredzējušais pussargs Juris Laizāns, kas karjeru turpina Krievijā, savukārt Vladimirs Koļesņičenko (beidzis karjeru) un Vadims Gaiļus (savainojuma dēļ ilgi nespēlēja, tagad izīrēts "Olimpam") komandā līdz šim bijuši statistu lomā. No futbola akadēmijas Nigērijā, kur strādā bijušais "Skonto" treneris Pols Ešvorts, klāt nākuši divi jaunie afrikāņi.

Atklāts ir jautājums par uzbrucēju Artūra Karašauska (bija uz pārbaudi Krievijas 1. divīzijas klubā "Khimki") un Žuniora (baumo par Starkova "Baku" interesi) palikšanu komandā.

Jaunieguvumi: Antons Volkovs, Oskars Darģis (abi - no JFK Olimps), Jānis Skābardis (izīrēts no "Auda"), Artjoms Lonščakovs (Jelgava), Ivane Kandelaki (Metalurgi Rustavi, Gruzija), Minori Sato (Ventspils), Džeimss Nče, Činedu Ažanā (abi - no Kwara Football academy, Nigērija).
Prom devušies: Juris Laizāns (uz "Fakel", Krievija), Vladimirs Koļesņičenko (beidzis karjeru), Vadims Gaiļus, Artjoms Lonščakovs (abi - izīrēti Olimpam).

FK Ventspils

Ventspilnieki transfēru periodā papildinājušies ar Latvijas U-21 izlases aizsargu Antonu Kurakinu, lielas cerības tiek liktas arī uz pieredzējušo un trenera Podpalija iepazīto krievu uzbrucēju Vadimu Jančuku. No Gulbenes pienākušo Kato, no Krievijas atbraukušo Močalinu un no Izraēlas - Nikolaju Kozačuku jau esam redzējuši vairākkārt ventspilnieku sastāvā. Interesanta ir baltkrievu vārtsarga Pāvela Česnovska parādīšanās pieteikumā, amizanti tur izskatās kluba prezidenta Jurija Bespalova vārds.

No zaudējumiem vienīgais, kas līdz šim bija regulāri spēlējis sastāvā, ir japānis Minori Sato, kurš pievienojies konkurentei "Skonto". Diezgan ticami, ka komandu pametīs arī uzbrucējs Maki, kurš pārbaudās Polijas klubā "Cracovia".

Jaunieguvumi: Pāvels Česnovskis (BATE, Baltkrievija), Seržo Kavtaradze (Klaipēda, Lietuva), Vadims Jančuks (FK Ufa, Krievija) Antons Kurakins (Celtic Glasgow, Skotija), Jasuhiro Kato (Gulbene), Pāvels Močalins (Spartak Nalchik, Krievija), Nikolajs Kozačuks (Ahva Arabe, Izraēla), Edijs Joksts, Edgars Omeļjaņenko, Romans Maksimovs (visi - no Tukums-2000), Jurijs Bespalovs.
Prom devušies: Visvaldis Ignatāns, Romāns Bespalovs (abi - izīrēti "Jelgavai"), Deniss Tarasovs (izīrēts "Spartakam"), Minori Sato (Skonto), Pāvels Hohlovs (KS Polonia 1912, Polija).

SK Liepājas Metalurgs

Liepājniekiem par pozitīvām ziņām jāsauc līgumu pagarināšana ar lietuviešiem Činiku un Vaļski, savukārt no 1. līgas kluba "Varavīksne" pievienojies azerbaidžānietis Vugars Askerovs.

Jaunieguvumi: Vugars Askerovs (Varavīksne), Edijs Šlampe, Agris Otaņķis, Reinis Flaksis (visi - no Liepājas Metalurgs-2).
Prom devušies: -

FC Daugava

Ne tikai treneru maiņa Daugavpilī ir vērā ņemams notikums šovasar. Komandā atgriezušies Gulbenei izīrētie Kotjukovs un Kokins, tāpat Daugavpilī atkal spēlēs Vladimirs Žavoronkovs. Par dievu dienvidamerikāņu lietderību spriedīsim sezonas laikā. Savukārt atstājuši komandu ir ukrainis Dudņiks un krievs Kozlovs, kas jau atraduši nebūt ne sliktas darba vietas.

Jaunieguvumi: Jurijs Kotjukovs, Ēriks Kokins (abi - no "Gulbenes"), Saverino de Mauro (Gornil Leczna, Polija), Vladimirs Žavoronkovs (Tauras, Lietuva), Alans dos Santoss (America FC, Brazīlija).
Prom devušies: Igors Dudņiks (Metallurg Zaporozhye, Ukraina), Dmitrijs Kozlovs (Zimbru, Moldova), Dmitrijs Vorobjovs (Trans Narva, Igaunija), Konstantīns Macions (Kruoja, Lietuva).

FK Jūrmala V.V.

Pēdējā brīdī komanda sastāvam pieteikusi dažādus ārzemju un vietējos spēlētājus, lai pēc masveidīgās spēlētāju aiziešanas no komandas (finansiālo problēmu dēļ) būtu iespējams pabeigt čempionātu. No jaunpienācējiem interesanta ir Ērika Pelča parādīšanās, bet, ja visi striķi trūkst, laukumā gatavs doties arī galvenais treneris Vladimirs Babičevs. Par sastāva zaudējumiem - to ir pārāk daudz, lai atkārtoti uzskaitītu, taču skaidrs ir tas, ka komanda izskatīsies pavisam citādi nekā sezonas sākumā.

Jaunieguvumi: Leonardo da Silva (Mesquita FC, Brazīlija), Dmitrijs Hvess (Veres, Ukraina), Zaurs Zeinalovs (Mughan, Azerbaidžāna), Sergejs Plahtijs (Fajur, Krievija), Delise Pietro (Torino A.S.D., Itālija), Mihails Lavrentjevs (TJk Legion, Igaunija), Jānis Krasovskis (Sigulda), Ēriks Pelcis (Flaminko), Vladimirs Babičevs.
Prom devušies: Rolands Krjauklis, Intars Kirhners (abi - FC Jūrmala), Valērijs Čistjakovs (Kruoja, Lietuva), Romāns Mickevičs (Spartaks), Gatis Kalniņš (Jelgava), Artūrs Biezais (Spartaks), Mareks Zuntners, Raivis Hščanovičs, Andrejs Butriks, Ruslans Gazajevs, Narimans Gusalovs (Avangard Kursk, Krievija), Sergejs Kosovs, Karens Oganjans.

FK Jelgava

Jelgavnieki no Ventspils puses ieguvuši trīs spēlētājus ar jaunatnes izlašu pieredzi - Ignatāns un Bespalovs tiek īrēti, bet Baturinskis kļuvis par īstu jelgavnieku. Jāatzīmē arī Gata Kalniņa parādīšanās klubā, bet no zaudējumiem vienīgi Lonščakovs spēlēja regulāri.

Jaunieguvumi: Visvaldis Ignatāns, Romāns Bespalovs (abi - izīrēti no "Ventspils"), Aleksandrs Baturinskis (Ventspils-2), Gatis Kalniņš (Jūrmala-VV), Alekss Naumiks (Dinamo Minsk, Baltkrievija).
Prom devušies: Mārcis Savinovs (Birkirkara), Artjoms Lonščakovs, Harijs Cepurītis (abi - uz "Olimpu").

JFK Olimps

Olimpieši divu zaudēto gruzīnu vietā uzpildījušies ar diviem citiem, kuri futbola publikai jau ir zināmi - Gongadze un Džanelidze te jau ir spēlējuši. Vārtos atgriezies Laizāns, kura iepriekšējais klubs pirms trim gadiem bija bēdīgi slavenā "Dinaburg", no "Skonto" spēļu prakses nolūkos piepalīdzēs aizsargs Gaiļus. Zaudējumos jāuzsver Darģa pakāpšanās uz "Skonto" un Tabatadzes nosvīšana dienvidu kaimiņu virzienā.

Jaunieguvumi: Jevgeņijs Laizāns (Dinaburg), Davids Džanelidze, Laša Gongadze (abi - no "Wigry Suwałki", Polija), Artjoms Lonščakovs, Harijs Cepurītis (abi - no "Jelgavas"), Vadims Gaiļus (Skonto), Dmitrijs Kudeļins, Ivans Gorjainovs (Torpedo Miskow, Krievija), Vladislavs Glutkovskis, Raimonds Langins.
Prom devušies: Oskars Darģis, Antons Volkovs (abi - uz "Skonto"), Ruslans Agafonovs (RFS), Toma Tabatadze (Kruoja, Lietuva), Giorgijs Čikišvili.

FB Gulbene

Gulbenē izmaiņas ir visai pamatīgas. Par trīs jauno japāņu un trīs gruzīnu lietderību vēl spriedīsim nākotnē. Diemžēl smagu traumu jau pirmajās minūtēs guva Krišjānis Vallers, kurš diezin vai tik drīz būs laukumā. No komandu atstājušajiem futbolistiem pazīstamāks plašākai publikai bija japāņa Kato uzvārds (nu spēlē Ventspilī), savulaik Latvijas pilsonību ieguvušais Sputajs pieteikts Jūrmalā. Kutjukovs un Kokins atgriezušies Dagavpilī.

Jaunieguvumi: Hemmi Masaki (Sevilla, Puertoriko), Masakatsu Taga (Thunder Bay Chill SC, Kanāda), Heideni Takeda (FC Indiana Invaiders, ASV), Šalva Purceladze (FC Samtredia, Gruzija), Iraklijs Arveladze, Nukrijs Gogokija (abi - no "35. Football Club Tbilisi", Gruzija), Krišjānis Vallers (Megas Alexandros Irakleia, Grieķija), Reinis Sebris (Smiltene).
Prom devušies: Jasuhiro Kato (Ventspils), Jurijs Kotjukovs, Ēriks Kokins (abi bija izīrēti no "Daugavas"), Ivans Sputajs (FC Jūrmala), Artjoms Murdasovs, Artis Novickis, Ilija Sordija (atgriezies Gruzijā), Ivans Šaracs (atgriezies Bosnijā), Vladimirs Kopča (Maccabi Berlin, Vācija).

FC Jūrmala

Virslīgas otra jaunpienācēja pieteikusi pieredzējušo Vītu Rimku, no kaimiņienes pārvilinājusi Kirhneru un Krjaukli, arī rēzekniešu Silagaiļa un Rečicka uzvārdi nav sveši. Savukārt komandu atstājuši tie, ar kuriem treneris acīmredzot vairs nerēķinās - viņu vidū pie liela spēles laika vismaz sezonas pirmajā pusē tika aizsargs Ivaško.

Jaunieguvumi: Vīts Rimkus (Chrisochous, Kipra), Intars Kirhners, Rolands Krjauklis (abi - no "Jūrmala V.V."), Guntars Silagailis (Ahva Arraba, Izraēla), Dmitrijs Halvitovs (Tauras, Lietuva), Vitālijs Rečickis (Tauras, Lietuva), Ivans Sputajs (Gulbene).
Prom devušies: Oskars Ikstens, Edijs Ivaško, Aleksandrs Zeņkovs (visi - uz RFS), Konstantīns Budilovs (Spartaks), Pāvels Koļcovs (BFC Daugava), Jurijs Idionovs (Auda), .

1 2 3 79 komentāri

 +17 [+] [-]

, 2011-08-03 18:15, pirms 13 gadiem
Malacis Miķelis, ļoti saturīgs un interesants materiāls

  +5 [+] [-]

, 2011-08-03 18:18, pirms 13 gadiem
Aizgājēji - labi skan.

  +8 [+] [-]

, 2011-08-03 18:21, pirms 13 gadiem
Kur Gulbene rauj naudu japāņiem? (vai arī es esmu pilnīgs ambīlis?)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-08-03 18:26, pirms 13 gadiem
Es tik nesaprotu, kādas problēmas FK Jūrmala V.V. ir piesaistīt komandai kādas Jūrmalas sporta skolas audzēkņus? Lieli palīgi protams nebūs, bet vismaz uz soliņa sēdēs un treniņos palīdzēs.

  +8 [+] [-]

, 2011-08-03 18:32, pirms 13 gadiem
Labs raksts!

  -2 [+] [-]

, 2011-08-03 18:32, pirms 13 gadiem
ana10 rakstīja: viss vnk kādi sakari un no Japānas pus prof līgām piedāvā iespēju uzpeļēt fuci un pa brīvu dzīvot un kkādu naudiņu,ir tak labāk nekā spēlēt kkādā vietējā japanu amatieur komanda+tagad viņiem iespeja sevi paradit aizbraukt uz Venspili un pec tam piemeram uz Krieviju
Šeit laikam neder tā filozofija, ka ārzemnieku ņem tad, ja viņš ir labāks par vietējo spēlētāju (tb tie japāņi nav labāki par latviešiem)?

  +7 [+] [-]

, 2011-08-03 18:34, pirms 13 gadiem
maris777 rakstīja: Es tik nesaprotu, kādas problēmas FK Jūrmala V.V. ir piesaistīt komandai kādas Jūrmalas sporta skolas audzēkņus? Lieli palīgi protams nebūs, bet vismaz uz soliņa sēdēs un treniņos palīdzēs.
Jūrmalas Sporta skolai ir sadarbība ar FC Jūrmalu, kam ir piramīda. Jūrmala-VV ir tikai komanda bez jauniešiem un iespējām kaut kur pasmelties krīzes situācijā.

  +3 [+] [-]

, 2011-08-03 18:40, pirms 13 gadiem
žēl ka Antons Kurakins neizauga līdz lielajai Glāzgovas Celtics komandai .... :/

  -3 [+] [-]

, 2011-08-03 18:42, pirms 13 gadiem
Miķelis Osis rakstīja: Jūrmalas Sporta skolai ir sadarbība ar FC Jūrmalu, kam ir piramīda. Jūrmala-VV ir tikai komanda bez jauniešiem un iespējām kaut kur pasmelties krīzes situācijā.
Uz visu Jūrmalu tikai viena sporta skola? Nu ja nevar no tās, tad paņem no parastās skolas 6-8 zēnus kas prot pa bumbu trāpīt. Tomēr labāk, kā dabūt tehnisko par nepietiekamu spēlētāju skaitu laukumā.

  +3 [+] [-]

, 2011-08-03 18:45, pirms 13 gadiem
Njá VV grimst..

  +3 [+] [-]

, 2011-08-03 18:48, pirms 13 gadiem
maris777 rakstīja: Uz visu Jūrmalu tikai viena sporta skola? Nu ja nevar no tās, tad paņem no parastās skolas 6-8 zēnus kas prot pa bumbu trāpīt. Tomēr labāk, kā dabūt tehnisko par nepietiekamu spēlētāju skaitu laukumā.
Nú futbola skolu šeit kcik nopietnu nevienu citu nezinu..

 +12 [+] [-]

, 2011-08-03 18:52, pirms 13 gadiem
pēdējās stundas virsligas transfēru logā un Air Baltic nāksies piešķirt papildus reisus Tbilisi-Rīga

     [+] [-]

, 2011-08-03 18:56, pirms 13 gadiem
V.V. labi izskatas

  +4 [+] [-]

, 2011-08-03 18:59, pirms 13 gadiem
FC Jūrmala labi pastiprinājusies un nu vairs nav šaubu, kura ir labākā pilsētas komanda!
Mvondo uz Poliju - Latvijas futbola prece tur ir pieprasīta, vēlreiz paldies Tev Artjom

  +3 [+] [-]

, 2011-08-03 19:28, pirms 13 gadiem
Kāds nezin, kir Zjuzins palicis? Likās, ka viņš atgriezīsies virslīgā, bet acīmredzot nav

  +2 [+] [-]

, 2011-08-03 19:30, pirms 13 gadiem
kur tad aizgaja Raivis Hščanovičs ?

  +3 [+] [-]

, 2011-08-03 19:56, pirms 13 gadiem
Ar dublieriem trenējas Kristaps Grebis ????????? Nekoo sev jaunumi ! Va ta nevienam Klubam nau vajadziigs kas golus bliezh iekshaaaaa .....

  +3 [+] [-]

, 2011-08-03 19:59, pirms 13 gadiem
bembists rakstīja: Kāds nezin, kir Zjuzins palicis? Likās, ka viņš atgriezīsies virslīgā, bet acīmredzot nav
pagaidām trenējas ar Spartaku, nākamnedēļ būs u21 nometnē

  +3 [+] [-]

, 2011-08-03 19:59, pirms 13 gadiem
alexs rakstīja: kur tad aizgaja Raivis Hščanovičs ?
pagaidām bez kluba

  +2 [+] [-]

, 2011-08-03 20:08, pirms 13 gadiem
Tad jau par 1. līgu arī pie reizes varētu uzrakstīt par kādiem transfēriem.

  +7 [+] [-]

, 2011-08-03 20:09, pirms 13 gadiem
Raksts ļoti labs
Slēpts komentārs: darbagalds

  +1 [+] [-]

, 2011-08-03 20:13, pirms 13 gadiem
Butriks ''Ventspilij'' vai ''Jelgavai'' nav vajadzīgs?

  +2 [+] [-]

, 2011-08-03 20:14, pirms 13 gadiem
Kozlovs un Malašenoks paliek ''Jelgavā''?

  +2 [+] [-]

, 2011-08-03 20:15, pirms 13 gadiem
Kāds brazīliešu futbolists ''Jūrmalai-VV'', ja nav naudas?

  +1 [+] [-]

, 2011-08-03 20:16, pirms 13 gadiem
1 rakstīja: Kozlovs un Malašenoks paliek ''Jelgava''?
Pagaidām jā, bet Eiropā daudzviet transfēru logs ir vaļā līdz augusta beigām.

     [+] [-]

, 2011-08-03 20:20, pirms 13 gadiem
Baturinskis labs papildinājums,gadījumā viņam nebija arī viens iznāciens EL grupu turnīrā?

  -3 [+] [-]

, 2011-08-03 20:23, pirms 13 gadiem
Nu Vjugars to būtu pelnījis tiešām. Lielisks džeks, ar lielisku attieksmi pret futbolu.

     [+] [-]

, 2011-08-03 20:25, pirms 13 gadiem
Kādā veidā Žolto siņije atdod pamatsastāva spēlētāju tiešajiem konkurentiem?! Kas tas par menedžmentu?! Sato tak labi sevi apliecināja sezonas sākumā. Miķeli, Podpalijs šamam kādus trīsstāvīgos uzbļāva un nabaga ķipars nevēlējās pie slāvu mentalitātes spēlēt?

  -2 [+] [-]

, 2011-08-03 20:56, pirms 13 gadiem
Daugava, daugava,
Sarauj, Daugava!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-08-03 21:25, pirms 13 gadiem
Kas īsti ir ar Jūrmalu-VV? Vai tad tik tiešām nevar dabūt kaut vai 1.līgas kādus spēlētājus sakarīgus kuri gribētu izmēģināt veiksmi Virslīgā?
Un lai man nestāsta,ka Virslīgas komanda nevar dabūt spēlētājus...vai arī tur ir kāds man nezināms iemesls????

  +7 [+] [-]

, 2011-08-03 21:41, pirms 13 gadiem
kasparello99 rakstīja: Visu cieņu Askerovam, bet ko viņš darīs šosezon metalurgā?? Cilvēkam ir labi apmksāts darbs, spēlē viņš sava prieka pēc, gadi arī, ja nešaubos pie 34....Ko viņš darīs Metalurgā?? Saprastu, ja viņš izietu pirmsezonas sagatavošanās posmu, bet pēdējā spēlē bija redzams, ka no 30 minūtes vienkārši staigā pa laukumu ar sānos saliktām rokām. Nemociet vecu cilvēku, lai viņš spēlē tur, kur viņš gūst no tā baudu un dara to, kas sirdij tīk ārpus futbola. Prekš kam mocīt sirmgalvi?? Bet ja nopietni, tad lai arī Askerovs pastaigājas pa laukumu, viņam piemīt t.s. vārtu gūšanas "čujs", ko sen ir pazaudējuši esošie LM uzbrucēji. Savulaik man omamma mačīja, lai nedodu sunītim karstu ūdenīti dzert, pazaudēs ožu, ko saodušies šosezon ir Kamšs ar Kalnu, nav saprotams...Lielas cerības uz Askerovu nelieku, bet savureizi var izšaut.
Skatos,ka kompetences līmenis tev diezgan pašvaks..Ja raksti šādus komentārus,tad,vismaz noskaidro tādu sīkumu kā futbolista vecumu...Askerovam līdz 34 gadiem vēl vismaz kādi gadi astoņi jāpadzīvo..

  +2 [+] [-]

, 2011-08-03 22:19, pirms 13 gadiem
Askerovam ir divi lieli mīnusi - nav pilnīgi nekāda ātruma un uzrāviena, un ļoti, ļoti vājš fiziskais. Lai bumbojas Varavīksnē, tad jau labāk Ikauniekam ļaut uzspēlēt!

  +2 [+] [-]

, 2011-08-03 22:29, pirms 13 gadiem
Tiešām labs un izsmeļošs raksts. Citur to visu neuzzināt. Atliek tikai vērot pieteikumus spēlēm un secināt, jo citur ziņots netiek. Vēl, cik man zināms, Konstantīns Macions no Daugavas aizgājis un spēlēs Krouja komandā Lietuvā. Interesanti būs redzēt jaunus leģionārus Virslīgā, kā arī mūsu jaunos spēlētājus.

Īpašs prieks par Mvondo un Karašausku. Cerams, ka viņiem izdosies palikt attiecīgi Polijā un Krievijā, jo Virslīgā viņi sevi ir labi apliecinājuši.
1 2 3 79 komentāri