Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ignatāns par konfliktu Ventspilī un pāreju uz Daugavpils "Daugavu"

Agris Suveizda

Ignatāns par konfliktu Ventspilī un pāreju uz Daugavpils "Daugavu"
Visvaldis Ignatāns izklupienā pret Artjomu Osipovu
Foto: Juris Gūtmans

Perspektīvais pussargs Visvaldis Ignatāns, kuram rīt apritēs 23 gadi, tikai pagājušās sezonas izskaņā beidzot ielauzās "Ventspils" pamatsastāvā. Šosezon viņš jau bija stabila sākumsastāva vērtība un maijā debitēja Latvijas futbola izlasē, taču tagad viņš pārstāv Daugavpils "Daugavu". Sarunā ar Sportacentrs.com Ignatāns sīkāk pastāstīja savas domas par notikušo kluba maiņu.

Vakar Daugavpils "Daugava" ar 0:1 atzina līderes Rīgas "Skonto" pārākumu. Visvaldis Ignatāns atzina, ka pretinieki bija spēcīgāki: "Nezinu, kā mums pietrūka. Pirmajā puslaikā tīri zaudējām cīņu laukuma vidusdaļā. "Skonto" vienkārši bija labāks. Nezinu, kā pietrūka – varbūt arī tās pēdējās piespēles. Momentu mums nebija gandrīz nemaz."

"Tā sanāca," Ignatāns atbildēja, vaicāts par komandas maiņu. "Tas bija kopējs lēmums. Aprunājāmies un pieņēmām lēmumu, ka laikam labāk būtu turpināt šādi. Vajadzēja arī kaut ko pamainīt. Uz Daugavpils "Daugavu" esmu aizgājis īrē."

Nesen "Ventspils" galvenais treneris Jurģis Pučinsks atklāja, ka komandā pēc Baltijas kausa esot bijušas attieksmes problēmas, izdarot netiešu mājienu arī Ignatāna virzienā. "Ja treneris tā redzēja, tad…(Dziļa nopūta) Nezinu, es varu teikt, ka no manas puses nekā tāda nebija. Man bija normāla attieksme, bet, ja treneris tā redzēja, tad…Ar kādām emocijām šķīrāmies? Esmu aizgājis tikai īrē, bet šķīrāmies ar labām emocijām."

"Tā dažreiz sanāk," Ignatāns atbildēja, vaicāts, kādēļ pēc debijas izlasē no čempiones pamatsastāva pēkšņi nokļuvis vājākā komandā. "Pēc izlases mums bija spēle, un viņam [Pučinskam] nepatika manas darbības. Es viņam atbildēju. Nedaudz salamājāmies, un beigās, kad pie viņa aizgāju, viņš sacīja, ka man ir jātrenējas un viss jāpierāda no jauna. [Par spīti nelielajam konfliktam] šķīrāmies normāli."

Ignatāns apstiprināja, ka pirms Daugavpils "Daugavas" viņš bija ļoti tuvu nonākšanai otrā Daugavpils komandā: "Tieši tāds variants arī bija, ka man bija jāpievienojas BFC. Taču beigās piezvanīja "Daugavas" treneris un piedāvāja karjeru turpināt šeit. Šeit zināju daudz puišu – Kosmačovu, ar kuru iepriekš spēlēju kopā, arī Žatkinu. Un vēl būtisks iemesls bija tas, ka "Daugavai" ir dabīgais laukums, kamēr BFC ir mākslīgais."

"Finansiālā puse? Plus mīnus tāda pati, kāda man bija "Ventspilī"," sacīja Ignatāns. "Daugavpils "Daugavas" reputācija? Nezinu, kāda ir reputācija. Raksta daudz ko. Gatavojamies katrai spēlei, un man patīk atmosfēra komandā. "Daugavas" mērķis? Trijnieks."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-08-02 21:58, pirms 10 gadiem
Uz BFC vajadzēja iet!
DD tā ir bedre!

  -2 [+] [-]

, 2014-08-02 22:12, pirms 10 gadiem
tomasmuller rakstīja: Nesaprotu kāpēc Skonto vēl spēlē virslīgā viņus jau sen vajadzēja izslēgt no šejienes.
jo viņi ir labākie un priekšā huuteem? haha! džeki bez algām apspēlē citus, lūk kas ir komanda. Gluži kā piem. Bošs pelna stipri vairak kā Pārkers, bet Pārkers ir stipri labāks, jo viņam nauda nav galvenā, džeks domā par komandu.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-02 22:19, pirms 10 gadiem
Bayern/Heat fans rakstīja: jo viņi ir labākie un priekšā huuteem? haha! džeki bez algām apspēlē citus, lūk kas ir komanda.
Tu raksti pretrunā veselam saprātam!Bez naudas neviens nespēlēs!Tātad skonta barojās!No kā???
Bez tam pamanās nekaunīgi boikotēt TV-6 tiešraidi,pēdējos mačos acīmredzami tiesneši saņēmuši uzstādījumus šos nesodīt(ar kartiņām)... u.t.t.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-08-03 09:35, pirms 10 gadiem
Beidzot uzzinu, kas ar Ignatānu. Vismaz Paldies kādam tur augšā, ka tikai izīrēts. Stabili viens no labākajiem piespēļu daļītājiem, skaistas spēles veidotājiem Ventspilī ! Sen jau mans top3 favorīts no visiem spēlētājiem, bet Pučinskis nemāk viņu izmantot.
Ja spēlētājam pēc Pučinska teiktā "ir sakāpis galvā" vai "nav gatavība spēlēt formas ziņā" tad tā manuprāt ir trennera vaina. Visu cieņu Pučinskis ir izdarījis daudz laba ar komandu, un katrā spēlē stāv pie līnijas un dzen un koriģē, bet spēlētāji ir jāprot motivēt un izmantot pareizi.
Ceru, ka šis perspektīvais spēlētājs atgriezīsies pie mums kā vēl labāks un stabilāks spēlētājs.

     [+] [-]

, 2014-08-04 15:50, pirms 10 gadiem
Ņemot vērā to, ka tā ir tikai īre, nevajadzētu to uzreiz saukt par aiziešanu no komandas. Varbūt uz nākamo sezonu atgriezīsies un atkaros vietu pamatsastāvā. FKV šovasar arī solīdi papildinājusies, līdz ar to pie sastāva rotācijas DD Ignatānam varbūt pat būs labāks variants, lai tiktu pie regulāras spēļu prakses. Teicami tālsitieni Visvaldim un laba laukuma pārredzēšana, tāpēc negribētos, lai šāds talantīgs un perspektīvs futbolists pazūd. Ieteiktu FKV viņu tomēr paturēt savās važās un neatdot DD. No Daugavpils būs arī daudz grūtāk tikt izlases kandidātos, ņemot vērā to, ka pēdējā laikā tas bija izdevies vienīgi Kovaļovam, kurš bija izteikts komandas līderis un viens no labākajiem Virslīgā. Ignatānam īpaši smagi būs Daugavā jāstrādā, lai Pahars viņu atstātu kandidātos.