Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

FK "Ventspils" pastiprina uzbrukumu

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

FK "Ventspils" pastiprina uzbrukumu
Aleksandrs Solovjovs tagad nēsās dzeltenzilas krāsas.

Pāreju perioda beigās divkārtējais Latvijas čempions futbolā FK "Ventspils" papildinājis sastāvu ar trim spēlētājiem – diviem uzbrucējiem un pussargu, turklāt tie katrs pārstāv citu valsti.

Pēc svētdienas mača ar "Skonto" (2:2) ventspilnieku galvenais Romāns Grigorčuks sūdzējās, ka komandas sastāvs nav sabalansēts, tāpēc ar maiņām nav iespējams pastiprināt spēli vai izmainīt to sev vēlamā veidā. Viņš arī izteica pārliecību, ka spēlētāji, kas pievienojušies komandai, pastiprinās to, bet šodien klubs darīja zināmi šo spēlētāju vārdus.

Komandai pievienojušies uzbrucēji Ivans Špakovs un Aleksandrs Solovjovs, kā arī serbu pussargs Marins Mioks. 22 gadus vecais Špakovs uz Ventspili pārcēlās no Samāras "Krilja Sovetov", bet pirms tam viņš dažus mačus aizvadīja arī FK "Rīga", gūstot vienus vārtus. Grigorčuks ar vēl visai jauno spēlētāju saista lielas cerības: "Ja futbolists spēlējis Krievijas čempionātā visai nopietnā klubā, tas tomēr kaut ko nozīmē. Špakovs lieliski iederas mūsu taktiskajās shēmās un viņam ir labs dažādu prasmju arsenāls. Centīsimies to maksimāli izmantot, lai tas nestu labumu "Ventspilij"."

20 gadus vecais Solovjovs pirms tam pārstāvēja JFC "Olimps/ASK", kura sastāvā 25 mačos guva trīs vārtus. Grigorčuks atzina, ka jaunais un perspektīvais futbolists šobrīd ir ļoti labā formā, tāpēc jau tagad var sagādāt nepatikšanas jebkuram pretiniekam. Protams, progresam nepieciešams nopietns darbs, taču tas attiecas uz jebkuru spēlētāju.

Savukārt nepieciešamība uzaicināt 22 gadus veco Mioku radās pēc tam, kad smagā traumā iedzīvojās sezonas vidus ieguvums Jurijs Žigajevs. "Mums bija nepieciešams pastiprināt malējo pussargu pozīciju, ko arī izdarījām. Šī spēlētāja iespējas vēl turpinām atklāt, lai gan pamatīgi viņu izpētījām dublieru mačos. Redzams, ka esot labā formā, Marins var dot daudz labuma "Ventspilij". Turklāt spēlētājs vēl noteikti var progresēt."

FK "Ventspils" futbolisti 20 virslīgas spēlēs izcīnījuši 44 punktus, tuvākos sekotājus "Skonto" apsteidzot par septiņiem punktiem (šovakar tas gan var mainīties). Lai gan vadība ir visai droša, vēl atlicis pietiekoši daudz spēļu, lai ventspilnieki nevarētu atļauties kaut kādu vieglprātību. Vai jaunpienācēji tiešām varēs kvalitatīvi mainīt čempionu spēli, redzēsim nākamajos mačos – tuvākais risināsies 14. septembrī Daugavpilī, kur FK "Ventspils" spēlēs ar "Dinaburg".

Izmantotie resursi
fkventspils.lv

  +7 [+] [-]

, 2008-09-01 16:26, pirms 16 gadiem
Parakņājos arhīvā un atradu par Špakovu KS saitā.Tiem,kas saprot krieviski:
Общая информация:
Значительную часть сезона-2006 Иван Шпаков провел в «Шиннике». Решение покинуть Ярославль далось, по словам футболиста, ему тяжело. «Но я должен играть, переезды, смена клубов - часть моей профессии. Постараюсь хорошо завершить этот сезон, и в следующем быть полезным самарскому клубу», - сетовал Шпаков.

«У меня будет постоянная практика, мне предложили здесь хорошие условия, и я думаю, что принял правильное решение. Полгода - не такой уж большой срок, и я постараюсь за это время помочь своей новой команде в такой нелегкой ситуации», - рассказывал футболист.

Правда, стать полноценным игроком основного состава самарского клуба Шпакову пока не удается. В прошлом сезоне Шпаков лишь шесть раз появился на поле, выходя на замены, проведя на поле в общей сложности чуть более тайма. Голами в премьер-лиге молодой форвард также себя не радовал.
FK Rīgā šosezon 10 spēlēs vieni vārti un tie paši pret Olimpu.
M.Miok dublieru spēlēs esmu redzējis,pagaidām nepārliecina.Par Solvjovu
šosezon runāja ,ka spēlēšot ārzemēs,bet vai viņam vispārībā šosezon ir spēļu prakse ,nezinu.Mans secinājums-nepastiprinās viņi šogad klubu.
Būtu priecīgs kļūdīties.

  +3 [+] [-]

, 2008-09-01 16:36, pirms 16 gadiem
pārmaiņas ir uz labu!!!

 +12 [+] [-]

, 2008-09-01 16:43, pirms 16 gadiem
Anglju klubs Solovjovu nevareeja atljauties, toties Ventspils mieriigi panjem!

  +3 [+] [-]

, 2008-09-01 16:50, pirms 16 gadiem
Špakovs Latvijas Virslīgas līmenim ir derīgs, taču diemžēl bieži traumējas. Par Solovjovu līdz šim varēja teikt: "Iekšā ir, bet ārā nenāk" -- atsevišķas spožas epizodes mijās ar daudzām mazizteiksmīgām spēlēm. bet nu jau gandrīz gadu nav redzēts, interesanti, vai ir progresējis?

  +2 [+] [-]

, 2008-09-01 17:10, pirms 16 gadiem
Ventspils rullē.....

  +2 [+] [-]

, 2008-09-01 17:19, pirms 16 gadiem
Domāju, ka Solovjovs šogad uguņus vēļ nešķils, jāpagaida līdz nākamajai sezonai, lai gan pieļauju lielu iespējamību ka jau ziemas transfēru laikā viņš atkal izvazāsies pa ārzemju klubiem...
Būtu veiksmīgi nostiprinājies Krievijā (dublieros) un turpinājis izaugsmi tur, bet tiešām glupas neveiksmes dēļ arī manuprāt arī citur ārvalstīs nekas nesanāca....
ceru ka tagad jau ir pilnvērtīgi atlabis...
Iekšā viņam ir un pats galvenais, ka spēlē uz uzvaru, nevis tikai lai pabūtu laukumā - Centīgs...
Slēpts komentārs: Willy

  -4 [+] [-]

, 2008-09-01 18:15, pirms 16 gadiem
Grigorčuks ar vēl visai jauno spēlētāju saista lielas cerības:"Ja futbolists spēlējis Krievijas čempionātā visai nopietnā klubā, tas tomēr kaut ko nozīmē..."
Tas nozīmē tikai to, ka viņš tur ir spēlējis, bet...

  +1 [+] [-]

, 2008-09-01 19:03, pirms 16 gadiem
a no kura kluba ir tas Marins Mioku?

     [+] [-]

, 2008-09-02 09:28, pirms 16 gadiem
nuuu diezgan negaidits,neviennozimigs,bet interesants paopildinajums!

     [+] [-]

, 2008-09-02 13:13, pirms 16 gadiem
Vel jadabon paris (centru un aizsargu) labu speletaju un komanda bus pat loti pieklajiga! Reali brivo vietejo vairs nav. Obligäti vajag izmantot vel vienigo neeiropiesha vietu komandaa.