Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Isko atzīts par Eiropas labāko U-21 spēlētāju

Agris Suveizda

Isko atzīts par Eiropas labāko U-21 spēlētāju
Isko ar balvu
Foto: AP/Scanpix

Žurnālistu vērtējumā par aizvadītā gada labāko U-21 vecuma futbolistu Eiropā atzīts spāņu uzbrūkošais pussargs Isko. 20 gadus vecais spēlētājs balsojumā apsteidza Stefanu El Šāravi un Tibo Kurtuā.

Itālijas laikraksts Tuttosport jau desmito reizi pasniedza Zelta puisēna balvu, kas tiek gada labākajam U-21 spēlētājam Eiropas futbolā. Uzvarētājs tika noteikts 30 žurnālistu balsojumā no 20 valstīm, pārstāvēti tika tādi laikraksti kā LĖquipe, Marca, A Bola un citi. Isko balsojumā ieguva 137 balsis, par 12 apsteidzot "Milan" uzbrucēju Stefanu El Šāravi un par 21 balsi - Madrides "Atletico" vārtsargu Tibo Kurtuā.

"Esmu sajūsmināts, tas ir brīnišķīgi. Ieraugot iepriekšējos balvas ieguvējus, tas man gandrīz rada trīsas," teica Isko. "Kad izlasīju, ka esmu viens no trim kandidātiem uz balvu, domāju, ka tas ir joks. Kad uzzināju, ka pārējie kandidāti ir El Šāravi un Kurtuā, nedomāju, ka uzvarēšu. Šī balva man būs stimuls kļūt par lielu zvaigzni starptautiskā līmenī, gluži kā tie, kas to ieguvuši pirms manis."

Malagā dzimušais Isko ir "Valencia" akadēmijas audzēknis un Spānijas čempionāta augstākajā līgā debitēja 18 gadu vecumā. 2011.gada vasarā Isko par sešiem miljoniem eiro tika pārdots jaunbagātniecei "Malaga". Pagājušajā sezonā Isko Spānijas čempionātā pamatsastāvā devās 29 no savām 32 spēlēm, guva piecus vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Šosezon Isko devies pamatsastāvā visās kluba Spānijas čempionāta un Čempionu līgas spēlēs - kopumā 23 mačos Isko ir seši vārti un četras piespēles. Šā gada maijā Isko tika izsaukts uz Spānijas izlasi, taču tajā vēl nedebitēja un uz Eiropas čempionātu nedevās.

GadsSpēlētājsValstsKlubs
2012.IskoSpānijaMalaga
2011.Mario GeceVācijaDortmund
2010.Mario BalotelliItālijaMan. City
2009.Alešandre PatuBrazīlijaMilan
2008.AndersonsBrazīlijaMan. United
2007.Serhio AgveroArgentīnaAtletico
2006.Fransesks FabregassSpānijaArsenal
2005.Lionels MesiArgentīnaBarcelona
2004.Veins RūnijsAnglijaMan. United
2003.Rafaels van der VārtsNīderlandeAjax

Izmantotie resursi:
Sky Sports | Sport News

  -1 [+] [-]

, 2012-12-23 12:15, pirms 11 gadiem
es balvu būtu devis V Šabalam nevis Isko !

  +1 [+] [-]

, 2012-12-23 12:22, pirms 11 gadiem
Džerijs5 rakstīja: es balvu būtu devis V Šabalam nevis Isko !
Es - El Šāravijam, bet mūsu viedokļus laikam neņēma vērā.

     [+] [-]

, 2012-12-23 13:11, pirms 11 gadiem
Manuprāt pilnīgi pelnīti, Šī sezona gan Malagai, gan pašām Isco ir vienkārši satriecoša. Ne velti šo jauno puisi salīdzina ar Iniestu. Isco ir gan labs vārtu guvējs ,gan arī dispečers un play-makers. Domāju ,ka viņam šī ir ja ne pēdējā , tad pirmspēdējā sezona Malaga rindās. Viņš manuprāt ideāli iederētos Arsena Vengera spēles zīmējumā,taču visdrīzāk ,ka nokļūs "galactico". Jo tieši tur problēmas ar centriem, Ronaldu jaunāks nepaliek , Ozils ir labs taču vienatnē ar visu laukuma vidusdaļu galā netiksi,bet ar Icso pirkumu Madrides Real komandā parādītos savs Iniesta.

     [+] [-]

, 2012-12-23 13:31, pirms 11 gadiem
Super, ideāli, Isco patiešām to ir pelnījis! Es gan ceru ka uz Real viņš nepāries, jo tur jebkurš labs spēlētājs spēj palikt par viduvējību pēdējos gados...

     [+] [-]

, 2012-12-23 19:43, pirms 11 gadiem
Pelnīti. El Šāravi tomēr vēl jāaug, lai vairāk bombītu arī pret spēcīgākajiem klubiem.

  -1 [+] [-]

, 2012-12-23 23:41, pirms 11 gadiem
fcsanok rakstīja: Manuprāt pilnīgi pelnīti, Šī sezona gan Malagai, gan pašām Isco ir vienkārši satriecoša. Ne velti šo jauno puisi salīdzina ar Iniestu. Isco ir gan labs vārtu guvējs ,gan arī dispečers un play-makers. Domāju ,ka viņam šī ir ja ne pēdējā , tad pirmspēdējā sezona Malaga rindās. Viņš manuprāt ideāli iederētos Arsena Vengera spēles zīmējumā,taču visdrīzāk ,ka nokļūs "galactico". Jo tieši tur problēmas ar centriem, Ronaldu jaunāks nepaliek , Ozils ir labs taču vienatnē ar visu laukuma vidusdaļu galā netiksi,bet ar Icso pirkumu Madrides Real komandā parādītos savs Iniesta.
par Isco baumo jau labu laiku,ka viņu ļoti vēlās MCity,zinot Malagas situāciju,pārdos tam,kas vairāk maksā