Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Morinju: "Gribēju ieiet vēsturē, sasniedzot savu hat-trick - tituls Anglijā, Spānijā un Itālijā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Morinju: "Gribēju ieiet vēsturē, sasniedzot savu hat-trick - tituls Anglijā, Spānijā un Itālijā"
Žuzē Morinju. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas kluba Londonas "Tottenham Hotspur" galvenais treneris Žuzē Morinju brīdī, kad sezona apturēta, gremdējās atmiņās par iepriekš piedzīvoto. Viņš uzsvēra, ka ir vienīgais speciālists ar tituliem Anglijā, Spānijā un Itālijā.

"Noliekot malā Portugāles titulu, tas bija mans hat-trick. Es gribēju uzvarēt Itālijā, gribēju uzvarēt Anglijā un arī Spānijā. Joprojām esmu vienīgais treneris, kuram ir šie trīs tituli. Godīgi sakot, ļoti vēlējos atstāt savu vārdu futbola vēsturē tieši šādā veidā," pauda Žuzē Morinju. Viņš triumfēja kopā ar Londonas "Chelsea", Madrides "Real" un Milānas "Inter".

Pirms astoņiem gadiem Morinju izdevās apturēt "Barcelona" dominēšanu, turklāt tas tika paveikts ar stilu – rekords sakrātajos punktos un arī gūtajos vārtos. "Grūti pateikt, vai tas bija manas karjeras augstākais punkts. Taču laika gaitā esmu pārliecinājies, ka tas bija ļoti nozīmīgs brīdis, jo tobrīd "Barcelona" dominēja pār visiem."

"Mēs uzvarējām labākajā iespējamajā veidā, un tas panākumu padara interesantāku un svarīgāku. Ne tikai uzvarējām "LaLiga", bet paveicām to vēsturiskā stilā," sacīja Morinju. 2011./12. gada sezonā "Real" 38 spēlēs piedzīvoja tikai divus zaudējumus un savāca 100 punktus. Tas bija par deviņiem vairāk nekā "Barcelona", kamēr trešās vietas īpašniece "Valencia" sakrāja vien 61 punktu. Pirms tam Barselona bija izcīnījusi trīs titulus pēc kārtas.

"Tobrīd bijām labākā komanda Spānijā un arī Eiropā. Tāpēc bija grūti pārdzīvot, kad Čempionu līgas pusfinālā pendelēs zaudējām Minhenes "Bayern"," atzina Morinju. "Panākumu pamatā bija tas, ka atradām spēles stilu, kas mums derēja vislabāk. Uzbūvējām identitāti, kas bija ideāli piemērota spēlētāju prasmēm. Protams, mums bija ļoti talantīgi futbolisti. Bijām vienoti un bijām ambiciozi."

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/en/football/r...