Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" uz diviem gadiem izīrē Latvijas izlases aizsargu Koļesovu Rumānijas klubam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Ventspils" uz diviem gadiem izīrē Latvijas izlases aizsargu Koļesovu Rumānijas klubam
Ņikita Koļesovs pret Krištianu Ronaldu. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas Virslīgas trešās vietas īpašnieci "Ventspili" pametis 22 gadus vecais aizsargs Ņikita Koļesovs, kurš karjeru turpinās Rumānijas vienībā "Botosani", kas pagājušajā sezonā ierindojās astotajā vietā.

"Futbolā viss mainās ātri, un tieši tā notika ar mani. Priecājos, ka nokļuvu Rumānijā, kur futbols ir ļoti mīlēts un kur līmenis ir ļoti nopietns. "Botosani" – labs un spēcīgs klubs ar teicamu spēlētāju atlasi. Konkurence par vietu sastāvā ir augsta, bet nopietnā komandā tā ir jābūt. Šeit ir citi ātrumi, bez tam darbošanās ar bumbu visiem ir augstā līmenī. Konkurencei esmu gatavs – viss ir manās rokās. Atliek neatlaidīgi strādāt un pierādīt, ka esmu pelnījis vietu sastāvā," teica Koļesovs.

Aizsargs veltīja pateicības vārdus "Ventspils" komandai, kurā pavadīja astoņus gadus. "Nebija vienkārši doties prom, bet ir pienācis laiks jaunam etapam karjerā, jaunam izaicinājumam. Tādu iespēju nedrīkstēja palaist garām." Par Koļesova pāreju uz Rumāniju bija zināms jau pirms pāris nedēļām, taču tikai tagad nokārtotas visas formalitātes, kas ļaus viņam doties laukumā. Futbolists jau aizvadījis vairākus treniņus jaunās komandas rindās.

"Spēlētāju pārejas uz laba līmeņa komandām – tas ir svarīgs solis. Tas rāda, ka futbolists grib spēlēt daudz augstākā līmenī, grib augt un progresēt. Tas runā arī par to, ka "Ventspils" vienmēr nāk pretī saviem spēlētājiem, ja viņiem ir kvalitatīvs piedāvājums, kas apmierina gan pašus, gan arī klubu," teica kurzemnieku direktors Sergejs Usačovs.

Iepriekš direktora amatā bija Andrejs Butriks, bet kopš jūlija viņš vairs nav "Ventspils" darbinieks un šobrīd koncentrējies aģenta darbam, tostarp kārtojot arī Koļesova darījumu.

2020. gada Eiropas čempionāta atlases ciklā Koļesovs nav spēlējis, savukārt 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijā viņš aizvadīja piecas pilnas spēles pret pieciem dažādiem pretiniekiem – Portugāli, Šveici, Ungāriju, Fēru salām un Andoru. Pret abām vājākajām komandām izdevās palikt sausā, kamēr vadošās vienības katra Latvijas vārtos ieraidīja trīs bumbas.

"Botosani" pagājušajā sezonā Rumānijas čempionātā ierindojās astotajā vietā, kas bija atkārtots labākais rezultāts (spēcīgākajā līgā vienība spēlē kopš 2013. gada). UEFA Eiropas līgu rangā Rumānija ir 29. vietā (aiz Bulgārijas, priekšā Slovākijai), kamēr Latvija ieņem 42. pozīciju (aiz Lietuvas, priekšā Luksemburgai).

Izmantotie resursi:
https://fkventspils.com/transferu-j...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-28 13:20, pirms 5 gadiem
Šajā sezonā ļoti bieži bija manāms, ka Kolesovs laukumā izskatījās ļoti pasīvs, gandrīz vai izskatījās, ka spēlē piespiedu kārtā, nevis tādēļ, ka vēlētos. Varbūt vides maiņa palīdzēs atgriezt kkādu degsmi, kas pēc gadiem acīmredzot ir pazudusi