Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Francijā un Bulgārijā interesējas par Latvijas izlases aizsargu Maksimenko

Agris Suveizda

Francijā un Bulgārijā interesējas par Latvijas izlases aizsargu Maksimenko
Vitālijs Maksimenko. Foto: SPS, Ļubļanas "Olimpija"

RFS nesenā pretiniece Ļubļanas "Olimpija" šobrīd ir Slovēnijas čempionāta vadībā, bet mēneša beigas Balkānu zemes galvaspilsētā var nest lielas pārmaiņas. Jau visu vasaru tiek baumots par īpašnieku maiņu, bet vismaz četri futbolisti varētu doties prom.

Viens no spēlētājiem, par kuru ir interese ārpus Slovēnijas, ir arī 28 gadus vecais Vitālijs Maksimenko. Kā ziņo slovēņu medijs ekipa.svet24.si, aizsargs esot gan kāda Francijas "Ligue 2" kluba, gan arī Slavišas Stojanoviča iepriekšējā kluba Sofijas "Levski" interešu lokā. Par "Levski" interesi Bulgārijas un Slovēnijas mediji baumoja jau ziemā. Slovēnijā vasaras pāreju periods beigsies 31. augustā, Francijā – 2. septembrī, bet Bulgārijā – 5. septembrī.

Šīs sezonas sākumā "Olimpija" lielākoties rotējusi četrus centra aizsargus. Lielākais spēles laiks bijis 24 gadus vecajam kamerūnietim Makī Baņakam, kurš sācis desmit no komandas vienpadsmit spēlēm, septiņreiz pamatsastāvā bijis 32 gadus vecais slovēnis Mirals Samardžičs, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadīja Krievijas Premjerlīgā, bet Maksimenko sācis sešas spēles. Tikai divreiz pamatsastāvā ticis Deniss Šme, kurš iepriekš bija konkurentes "Maribor" rezervists. Baņaks esot ļoti tuvu pārejai uz citu klubu – tiek lēsts, ka viņu vēlas Belgradas "Partizan".

Ļubļanas "Olimpija" Slovēnijas čempionātu sāka ar 13 punktiem piecās spēlēs, taču iepriekšējos divos mačos palika bez uzvaras – 0:1 pret "Aluminij" un 1:1 pret "Mura". Pēc diskvalifikācijas izciešanas, tiekot noraidīts spēles sākumā pret "Maribor" (0:0), Maksimenko divās spēlēs pēc kārtas bija sākumsastāvā, bet pret "Mura" nespēlēja slimības dēļ. "Olimpija" ar 14 punktiem septiņās spēlēs joprojām ir līdere, taču "Aluminij" ir tikpat punktu un par vienu spēli mazāk. Slovēnijas vadošais klubs "Maribor" ar deviņiem punktiem ir tikai sestajā pozīcijā.

Eiropas līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā "Olimpija" tikai pēdējās sekundēs izrāva uzvaru pār RFS (2:3, 2:0), bet otrajā kārtā sīvi piekāpās Turcijas klubam "Yeni Malatyaspor" (2:2, 0:1). Maksimenko Ļubļanā spēlē otro gadu, iepriekšējā sezonā 29 spēlēs gūstot divus vārtus.

Izmantotie resursi:
https://ekipa.svet24.si/clanek/nogo...