Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņina nākotne Sionā neskaidra

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Vaņina nākotne Sionā neskaidra
Andris Vaņins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šveices kluba "Sion" prezidents Kristiāns Konstantēns Andrim piedāvājot divas iespējas - beigt karjeru un strādāt "Sion" sistēmā vai vasarā mainīt klubu. Bet Vaņins beigt karjeru negrasās.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas izlases un līdzšinējais "Sion" pamatvārtsargs Andris Vaņins (35) pārsteidzoši pat nebija atrodams savas komandas pieteikumā Šveices Superlīgas mačā pret "Lugano" (3:1). Futbolists spēli ar ģimeni vēroja tribīnēs un, pēc Šveices mediju ziņām, esot atteicies sēsties uz rezervistu soliņa kā komandas otrais vārtsargs. Savukārt Sionas vārtus pirmoreiz sargāja ziemā iegādātais jaunais krievu vārtsargs Antons Mitrjuškins. "Pēkšņi, taču ne bez brīdinājuma signāliem - Andra Vaņina laiks "Sion" klubā pēc 269 aizvadītajām spēlēm ir beidzies," šovakar raksta "Blick".

"Sion" prezidents Kristiāns Konstantēns sarunā ar minēto laikrakstu nav slēpis vārtsargu rokādi "Sion" klubā: "Antons ir mūsu jaunais pirmais numurs. Vaņinam sezonas beigās ir divas iespējas - beigt karjeru vai mainīt klubu. Pēc spēles pret "St. Gallen" mūsu treneris Andrim atklāja, ka sagaida labāku sniegumu, tāpēc notiks vārtsargu nomaiņa. Un es šo lēmumu atbalstu. Teiksim tā - ja vārtsargi būtu mainīti jau spēlēs pret "Braga", mēs Eiropas līgā būtu tikuši tālāk." Tādējādi Konstantēns Andra personā atradis vainīgo "Sion" zaudējumā Eirokausos un nestabilajos rezultātos pēdējā laikā. Ironiski, ka 20. aprīļa mačā pret "St. Gallen" līdzjutēji Vaņinu atzina par labāko komandas spēlētāju par spīti zaudējumam ar 1:2.

Andris Vaņins radušos situāciju sarunā ar Sportacentrs.com komentēja lakoniski. "Es negrasos beigt karjeru pēc šīs sezonas un arī pēc nākamajām četrām ne. Manos plānos ir spēlēt augstā līmenī līdz 40 gadu vecumam! Futbolā gadās visādi, un šādas situācijas mani nevar apturēt. Tas man ir jauns izaicinājums. Esmu atvērts citu klubu piedāvājumiem," tā Vaņins, plašāk pagaidām nevēloties iedziļināties Šveices presē minētajā.

"Sion" fani, kuri jau ir pieraduši pie Konstantēna pārsteidzīgajiem lēmumiem, internetā spriež, ka Vaņins, kuram šonedēļ apritēs 36 gadi, pavisam noteikti būtu pelnījis cienīgākas beigas "Sion" klubā. Savukārt kluba prezidents Konstantēns pieļauj Andra palikšanu Sionā - tiesa, ne spēlētāja statusā: "Andris reiz teica, ka vēlas kļūt par vārtsargu treneri. To viņš var šeit darīt, taču tad četros gados nopelnīs tik, cik pelna kā futbolists vienas sezonas laikā." Vaņinam līgums ar Sionu ir spēkā vēl uz vienu sezonu. Andris pagājušajā gadā trešoreiz karjerā tika atzīts par Latvijas labāko futbolistu.

Izmantotie resursi:
Eklat in Sion! Goalie Vanins rasiert - Blick
rro mobile

1 2 49 komentāri

 +21 [+] [-]

, 2016-04-25 23:14, pirms 8 gadiem
Lai arī Andris vairs nav nekāds jaunais, bet domājams, ka viņam nevajadzētu būt problēmām atrast jaunu klubu tajā pašā Šveicē.

 +12 [+] [-]

, 2016-04-25 23:15, pirms 8 gadiem
Nu gan sastreba karstu prezidents... Andrim vēl pāris sezonas bākā noteikti ir palikušas.

 +21 [+] [-]

, 2016-04-25 23:17, pirms 8 gadiem
Da labi. Ja gribēs spēlēt, klubu atradīs. Ir augstas klases vārtuvīrs. Kaut kā nesmuki klubs rīkojas. Līdzīgi kā Real ar Kasiliasu.

 +11 [+] [-]

, 2016-04-25 23:17, pirms 8 gadiem
Mierīgi Vaņins varētu stāvēt Anglijas championship,vai pat labākajā gadijumā Bundeslīgā.

 +12 [+] [-]

, 2016-04-25 23:19, pirms 8 gadiem
Tādi tie saimnieki reizēm gadās...ir godavīri, un ir šādi...tāda tā dzīve ir...

     [+] [-]

, 2016-04-25 23:30, pirms 8 gadiem
Neviens ar svecīti blakus nav stāvējis, tāpēc izdarīt secinājumus būtu pāragri. Lai vai kā, jaunāks neviens nepaliek, un zinot, ka Vaņins kā īstens latgalietis, ir ar raksturiņu, šeit var sagaidīt visādus brīnumus

  -4 [+] [-]

, 2016-04-25 23:38, pirms 8 gadiem
karjeras beigas klubos nozīmētu arī karjeras beigas izlasē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2016-04-25 23:42, pirms 8 gadiem
Nu, no Konstantēna ne tādus brīnumus vien var sagaidīt. Žēl, ka šoreiz šis āpsis savas negācijas izvēlējās izliet pār Andri. Pēc tik ilgiem gadiem Sionā Andris noteikti bija pelnījis vairāk cieņas. Bet pats viņš nepazudīs, lai izdodas atrast labu klubu, teicami turpināt karjeru vēl vismaz dažus gadus! Un lai Konstantēns var daudzkārt pirkstos kost!

     [+] [-]

, 2016-04-25 23:43, pirms 8 gadiem
pleesonja rakstīja: karjeras beigas klubos nozīmētu arī karjeras beigas izlasē
Domāju, ka nebeigs karjeru, bet nu Izlasē arī visticamāk kvalifikācijas Cikls uz PČ būs viņam pēdējais.

Personīgi ceru, ka turpinās karjeru, bet nu negribētos viņu redzēt ne Polijā vai tamlīdzīgā un pat zemēkā līmenī.

  +5 [+] [-]

, 2016-04-25 23:47, pirms 8 gadiem
Loti siiki nesekoju Vanina gaitaam, bet zinu ka vartsargs vinsh ir augstaakaas klases!
Jautaajums kritikiem, va tieshaam Vanins sakasakoja kaadaa no atbildiigajaam speeleem, vai tomeer tas darbadeveejs ir sagaajis sviestaa!?

  +5 [+] [-]

, 2016-04-25 23:48, pirms 8 gadiem
Ļoti nesmuki šitā izteikties pēc vienas spēles rezultāta, ceru, ka Sion fani ierādīs vietu diktatoram

  +4 [+] [-]

, 2016-04-25 23:55, pirms 8 gadiem
ANDZA84 rakstīja: Loti siiki nesekoju Vanina gaitaam, bet zinu ka vartsargs vinsh ir augstaakaas klases!
Jautaajums kritikiem, va tieshaam Vanins sakasakoja kaadaa no atbildiigajaam speeleem, vai tomeer tas darbadeveejs ir sagaajis sviestaa!?
Pēdējā laikā Šveices līgas spēles neesmu skatījies, bet nu šeit pieminētajā EL spēles pret ''Braga'' pirmajā spēle viņš tiešām daudz glāba un labi nospēlēja kaut ielaida divus vārtus, atbildes spēlē bija kļūdas dažas un iespējams viens gols uz viņa vainas, bet nu iespējams pie vainas vienkārši ir ielaisto vārtu skaits tajās divās spēlēs, netikšana tālāk un vainīgā meklēšana. Kaut lielā mērē, pateicoties Vaniņam ''Sion'' tika ārā no gribas un vispār tik tālu, kaut ''Sion'' šogad tiešām ļoti labi spēlē un uzbrukums ir labā līmenī. ( spriežot no EL spēlēm. Kā teicu Šveices līgu īpaši neskatos.)

  +6 [+] [-]

, 2016-04-26 00:00, pirms 8 gadiem
Domāju, ka Vaņinam atrast Rietumeiropā klubu nebus problēmas! Viņam ir labs CV!

 +13 [+] [-]

, 2016-04-26 00:01, pirms 8 gadiem
Andri vainot pie izstāšanās no Eiropas līgas nu ir pilnīgākais dulburisms. Cik reizes viņš tur neglāba? Es pat teiktu, ka Andris bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Sion vispār tika pie iespējas tur spēlēt un aizspēlējās līdz pat izslēgšanas mačiem.

Neredzu neko pārsteidzošu faktā, ka prezidents grib atjaunināt sastāvu, dodot iespēju Mitrjuškinam, bet jebkurā gadījumā Andris būtu pelnījis cienīgāku atvadīšanos no kluba, kurā tik ilgi nospēlējis, esot tā balsts vairāku sezonu garumā.

Prieks, ka Andris plāno turpināt karjeru, jo izlasei viņš ir un būs vajadzīgs kā Baltijas kausā, tā arī nākamajā kvalifikācijas ciklā. LV atgriezties vēl nav vērts. Domāju daudzi Šveices klubi tagad berzē rokas, redzot šo ziņu un apsverot iespēju iegūt Andri par lētu naudu. Mēs kā līdzjutēji, protams, ceram uz brīnumiņu un to, ka Andrim radīsies iespēja divas - trīs sezonas aizvadīt kaut kur vēl labākā līmenī.
Slēpts komentārs: Ich liebe Deutschland

 +13 [+] [-]

, 2016-04-26 00:06, pirms 8 gadiem
Skaidrs, ka Vaņinam ir 36 gadi, un piedāvājums beiegt karjeru, jo Latvija ar Šveices izlasi ir vienā grupa PČ kvalifikācijā.

  +4 [+] [-]

, 2016-04-26 00:07, pirms 8 gadiem
Domāju ka Sion Vaņins karjeru nebeigs bet kautkad atgriezīsies Ventspilī un tur arī noslēgs karjeru

  +6 [+] [-]

, 2016-04-26 00:34, pirms 8 gadiem
Jobchik, 35 gadi vartsargam laba forma tas nav nekas

  -4 [+] [-]

, 2016-04-26 00:46, pirms 8 gadiem
BFC Daugavpils

  +4 [+] [-]

, 2016-04-26 00:51, pirms 8 gadiem
tizli no prezidenta puses,bet nu Vanins pat pieleeja ellju uz karstas pannas, atsakoties kaut vai kaa otrais vaartsargs uz kaadu laicinju buut,nebuutu to dariijis,domaaju ka ar prezidents nebuutu neko publiski teicis un peec paaris speeleem buutu atgriezies vaartos

  +3 [+] [-]

, 2016-04-26 01:00, pirms 8 gadiem
kurā vietā Siona būs nākamgad?-lunis viņu prezis-komandas motors tiek atlaists-lidojiet ārā((((((((((((((

  +1 [+] [-]

, 2016-04-26 02:55, pirms 8 gadiem
Kada vispar varetu but Vanina alga aptuveni? Vismaz aptuveni!?!?!?

  +2 [+] [-]

, 2016-04-26 07:23, pirms 8 gadiem
Domāju,ka tajā pašā Šveicē Andris darbu arī atradīs.Un nav pat svarīgi ,kādā līgā.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-26 07:35, pirms 8 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Kada vispar varetu but Vanina alga aptuveni? Vismaz aptuveni!?!?!?
kādi 15-20k mēnesī

  +3 [+] [-]

, 2016-04-26 08:08, pirms 8 gadiem
Vēl viens naudas maiss, kuram galvā ... sakāpušas
pat ja patmīlība par lielākiem mērķiem šefam,
varēja līgumu pārtraukt bez tādiem izteikumiem,
atceroties, ka EL grupas spēlēs arī palīdzēja.
un ne jau viņam lemt par tālāko, nav ne vecāks, ne onkulis Andrim.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-26 08:11, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: tizli no prezidenta puses,bet nu Vanins pat pieleeja ellju uz karstas pannas, atsakoties kaut vai kaa otrais vaartsargs uz kaadu laicinju buut,nebuutu to dariijis,domaaju ka ar prezidents nebuutu neko publiski teicis un peec paaris speeleem buutu atgriezies vaartos
nū, nevar zināt... taču no otras puses, atteikšanās būt rezervistam ir mazliet padošanās. Var taču pieņemt šādu izaicinājumu, kļūt uz brīdi par otro vārtsargu un skatīties, kā jaunajam iet... Tā ir konkurence - jaunais aizstāj veco. Taču, domāju, ka Andris ir nedaudz apvainojies, ka viņu vaino par likstām UEFA cīņās. Tā nu gan īsti nav taisnība, jo tieši vārtsarga dēļ Sion tika tik tālu... Atcerieties, kad pagājušogad iegādājās jauno vārtsargu, tad mēs bijām neizpratnē - "kā? jauns vārtsargs, bet Vaņins vēl pašā formas zenītā.." Lūk kur rezultāts! Andrim jāmeklē cits klubs, man ir nojausma, ka Šveicē pēc viņa rindā stāvēs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2016-04-26 08:41, pirms 8 gadiem
Ir saprotams, ka vēlas atjaunināt sastāvu, bet pateikt, ka Andris ir vainīgs pie EL izkrišanas ir vienkārši pretīgi.
Viņš klubu iznesa no tās grupas uz saviem pleciem. Bļin viņš arī ir iemesls kāpēc Sion vispăr spēlē EL.

Tāpat pērn līdz Vaņins atgriezās komandā no traumas Sion bija izkrišanas zonā, nezvai izkļūtu bez milzīgas Vaņina palīdzības.

  +4 [+] [-]

, 2016-04-26 08:44, pirms 8 gadiem
nopietni, tādi secinājumi pēc vienas spēles? džeks gadiem velk Sionu un arī šogad ir savā līmenī un tāds būs arī citā klubā, konkurenti berzē rokas. un ne jau Antons būs tas stabils pirmais numurs, pāris spēles izgāzīs un prezidents jau pirks citu ..

     [+] [-]

, 2016-04-26 08:47, pirms 8 gadiem
Laimes Lācis rakstīja: kādi 15-20k mēnesī
Saspiedies esi ?
Pirms pāris sezonām tie bija 70-80k mēnesī !!!

  +4 [+] [-]

, 2016-04-26 09:30, pirms 8 gadiem
Vaņins izvilka EL Sion no ,vărětu teikt,nāves grupas. Kaut vai tā pati spēle pret Liverpool. Tajās spēlēs Andris izvilka daudz nereālas bumbas. Principā nebūtu Vaņins vārtos Sion paliktu grupā.
Esmu pārliecināts,ka Andris ir Bundesligas līmenī. Bet dēļ viņa vecuma viņam diez vai ļaus tur nokļūt un spělět.

  +4 [+] [-]

, 2016-04-26 09:35, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Domāju,ka tajā pašā Šveicē Andris darbu arī atradīs.Un nav pat svarīgi ,kādā līgā.
Domāju, ka nav pat divu domu, kurā līgā. Tāpati Superlīga un ne soli zemāk.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-26 09:40, pirms 8 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Uz Jūrmalas Spartaku,klubs ar naudu un mērķiem!
Un jaunu talantīgu vārtsargu - Kurakinu. Domāju Andrim Virslīgā atgriezties vēl nav vērts. Varēs darīt tāpat kā Koļinko - atgriezties 40 gados un pēc sezonas beigt karjeru. Tikai Andra gadījumā tas visdrīzāk nebūs Spartaks, bet gan FKV!

  -2 [+] [-]

, 2016-04-26 10:14, pirms 8 gadiem
Bet ...nolieciet sevi klubu saimnieku un galv.menedžera vietā...jūs ņemtu par pirmo vārtsargu džeku 36 gadi?...laikam jau tomēr par otro vārtsargu...nu, vēl variants, kad labà komandā ir uz ilgu laiku traumējies pirmais...tad kā glàbiņu var nolīgt Andri..
1 2 49 komentāri