Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" priekšējo līniju pastiprina ar brazīliešu uzbrucēju

Agris Suveizda

"Ventspils" priekšējo līniju pastiprina ar brazīliešu uzbrucēju
Žo Santuss. Foto: FK "Ventspils"

Latvijas futbola vicečempione "Ventspils" paziņojusi par 27 gadus vecā brazīliešu malējā uzbrucēja Žo Santusa pievienošanos komandai. Iepriekšējā gadā viņš kļuva par Moldovas čempionu.

"Mūsu līdzjutēji, kuri uzmanīgi seko līdzi sastāva izmaiņām, izteica bažas par vairākām pozīcijām, kaut gan vairākkārt esam uzsvēruši, ka veicam nopietnu darbu pie visu līniju pastiprināšanas," kluba mājaslapā citēts sporta direktors Andrejs Butriks. "Steigšos nomierināt līdzjutējus: priekšējā līnijā esam ieguvuši ļoti spēcīgu uzbrucēju, par kuru cīnījās daudzi nopietni Eiropas klubi. Mēs izrādījāmies sekmīgāki, un Santuss Oliveira tagad ir "Ventspils" uzbrucējs."

"Esmu ļoti priecīgs par nokļūšanu "Ventspilī" un zinu, ka tas ir spēcīgs un ambiciozs klubs, kuru interesē tikai augstākās vietas," sacīja Žo Santuss. "Pirms pārejas rūpīgi izanalizēju situāciju, ieguvu dažādu informāciju un pārliecinājos, ka šī komanda grib tikai uzvarēt un ka tai ir teicams treneru štābs un meistarīgi futbolisti. Vispār, starp citu, dzeltenzilās krāsas man ļoti patīk (smaida). Turklāt, spēlējot Moldovā, lielisku esmu pazīstams ar Adlana Sišhanova ambīcijām un vēlmi uzvarēt. Šis cilvēks uzvarēt grib vienmēr, un tas spārno jebkuru futbolistu."

Karjeru Eiropā Žoalisons sāka Portugāles otrajā līgā, kur pārstāvēja "Tondela" un "Freamunde", bet pēc tam spēlēja Moldovas klubos "Zimbru" un "Sheriff". 2017./18. g. sezonā Žoalisons bija Vitālija Jagodinska komandas biedrs Rumānijas klubā "Politehnica", īrē 27 spēlēs gūstot piecus vārtus, bet gada otrajā pusē viņš atgriezās "Sheriff" un ar vieniem vārtiem trīs mačos palīdzēja izcīnīt titulu. Tas Žoalisonam bija jau trešais zelts Moldovā. Vēlāk kurzemnieki pavēstīja arī par 22 gadus vecā krievu pussarga Pavela Osipova pievienošanos. Savulaik spēlējis arī Sanktpēterburgas "Zenit" dublieros, iepriekšējo sezonu Osipovs pavadīja Somijā, "Lahti" rindās 27 spēlēs gūstot četrus vārtus un izcīnot astoto vietu.

Šodien pirmo pārbaudes spēli aizvadīja "Jelgava", kas izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Dmitrija Kalašņikova jauno klubu Narvas "Trans". Savukārt "Liepāja" treniņnometnē Turcijā ar 0:1 piekāpās Luhanskas "Zorya". Šī spēle iepriekš tika pārcelta lietusgāžu dēļ.

Izmantotie resursi:
FK Ventspils

Slēpts komentārs: maikls19

  +2 [+] [-]

, 2019-01-26 00:07, pirms 5 gadiem
maikls19 rakstīja: Par kuru cīnījās daudzi nopietni klubi!!!😂😂😂😂😂Kuri?Zimbru, Šeriff, Dacia varbūt vēl Torpedo Žodina,bet Ventspils pārspēkoja visus naudas ziņā.Nopietni klubi ir no Top līgām ,bet nevis Moldāvu,Baltkrievijas vai Lietuviešu klubi.
Izrādās tu arī esi viens no gudrajiem runātājiem

  +2 [+] [-]

, 2019-01-26 00:10, pirms 5 gadiem
Nu intersanti! Ari krievs izskatas normals kadrs..! Nu varetu meginat ieklut eiropas liiga! Vot tas tik butu scenarijs?!

  -1 [+] [-]

, 2019-01-26 09:02, pirms 5 gadiem
Pilnīgi piekritīšu Maikla19 skepticismam attiecībā uz brazīliešu uzbrucēju.Nu patīk nedaudz uzslavēt savus jaunos spēlētājus kluba vadībai,un tas ir saprotami.Paskatot Žoa statistiku,redzam ,ka nekā ievērības cienīga tur nav.Pirmkārt jau aizdomīgu dara fakts,ka četru sezonu laikā Moldāvijas čempionātā aizvadījis samērā maz spēļu,tikai 28,kas atbilstu vienai normālai sezonai.Otrkārt guvis šajās spēlēs tikai astoņus vārtus,kas nu dien nav nekāds rādītājs un Moldāvijas čempionāts nudien nav ne santīmu spēcīgāks par Latvijas.Tā kā spēcīgu klubu piedāvājumi neko vairāk kā smīnu izraisīt nevar.Kas attiecās uz jauno krievu leģionāru,tad jaunatnes līmenī par viņu atsauksmes bijušas labas,bet acīm redzot pāreja uz pieaugušo futbolu sevišķi izdevusies nav.Tiesa,statistika Lahti klubā priekš pussarga nav slikta.Pērn aizvadījis Somijas čempionātā un kausā 32 spēles un guvis 6 vārtus.Tā kā ar cipariem it kā būtu viss kārtībā.Redzēsim kā iejutīsies Ventspils klubā.Šeit jau arī nedaudz Ventspils mājas lapā pārslavēts,jo noskatījos abas spēles un galīgi acīs nekrita šis spēlētājs.Tikai spēlē pret dāniem daudzreiz dzirdēju Vukičeviču bļaujot Osipov,Osipov.Acīm redzot vēl neizprot dzeltenzilo taktiku.Tiesa spēlētājs vēl jauns un šeit varbūt varētu kāds labums komandai.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-26 14:49, pirms 5 gadiem
Sheriff ir nopietns klubs (no LV skatu punkta) - tas viens pats 4 reizes spēlēja Eiropas līgas grupā. 4reiz biežāk, nekā visi LV klubi kopā ņemot.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-26 15:42, pirms 5 gadiem
Preiļu un Grobiņas čaļiem pamazām paveras visplašākās iespējas veidot valsts izlases kodolu.

     [+] [-]

, 2019-01-26 18:45, pirms 5 gadiem
Daugavpils šodien ar 2:1 uzveikuši Viļņas Vytis, ar vārtu guvumiem izcēlies Ivanovs un pārbaudāmais spēlētājs. Savukārt Ventspilnieki izcīnījuši pārliecinošu uzvaru ar 4:1 pār Tiaņdzjiņas TEDA, Hat-trick Ajegunam, 1 vārti jaunieguvumam Santosam