Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Tobers: "Treneris mani redz aizsardzības centrā, bet ārkārtas gadījumos – kā balsta pussargu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tobers: "Treneris mani redz aizsardzības centrā, bet ārkārtas gadījumos – kā balsta pussargu"
Kristers Tobers. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

19 gadus vecais Latvijas izlases futbolists Kristers Tobers, kurš iepriekš pārstāvēja "Liepāju", pievienojies Polijas komandai Gdaņskas "Lechia". Intervijā kluba fanu mājaslapai viņš pastāstīja par iejušanos komandā.

Sarunas sākumā Toberam tika uzdots jautājums, vai viņš un Ivans Lukjanovs gadījumā nav radinieki. "Lechia" jaunpienācējs ar ironiju atcerējās abu tikšanos laukumā novembrī – Tobers jau desmitajā minūtē nopelnīja sarkano kartīti, bet Lukjanovs guva vārtus. Tiesa, "Riga" izlaida 2:0 pārsvaru un cīnījās neizšķirti pret liepājniekiem.

"Dzīvoju kopā ar Konradu [brazīliešu malējais aizsargs] – jaunpienācēji dzīvo kopā," par jaunajiem apstākļiem teica Tobers. Kamēr viņš lēnām apgūst poļu valodu, angliski esot iespēja aprunāties ar Pāvelu Žuku, kurš četru gadu vecumā kopā ar ģimeni pārcēlās uz Angliju, bet atpakaļ atgriezās tikai 2019. gadā. Žuks vairākus gadus pavadīja Liverpūles "Everton" akadēmijā, U15 vecumā pat tiekot atzīts par tās talantīgāko dalībnieku.

"Runāju ar Pāvelu, viņš man daudz stāsta par laiku "Everton" komandā. Galu galā tieši Anglijas Premjerlīga ir mana mīļākā. No komandām man visvairāk patīk "Liverpool", un skaidrs, ka Pāvelam šāda izvēle ne pārāk patīk," pauda Tobers.

"Pēdējās divas sezonas esmu pavadījis, spēlējot trīs dažādās pozīcijās – aizsardzības vidū un labajā malā, kā arī balsta pussarga pozīcijā. Runāju ar treneri, un viņš mani galvenokārt redz kā centra aizsargu. Pats arī tur jūtos vislabāk. Reizē gan treneris teica, ka ārkārtas gadījumos viņš varētu mani izmantot balstā."

Tobers aizvadījis pirmās divas pārbaudes spēles "Lechia" rindās, un viņš partneris aizsardzības centrā bija Mario Maloka, kuram Gdaņskā dota iesauka Ģenerālis. "Jau pēc divām spēlēm esmu sapratis, kāpēc viņu sauc tieši tā – visas gaisa divcīņas uzvar tieši viņš. Ļoti labs futbolists."

Pēc "Lechia" pārbaudes spēļu vērošanas Polijas U21 izlases galvenais treneris Česlavs Mihņevičs esot jokojis, ka labprāt Toberu redzētu savā komandā. Tikmēr pats Kristers atcerējās mačus pret Polijas lielo izlasi. "Varšavā laukumā devos 85. minūtē, kad rezultāts bija 0:2, kaut pirms desmit minūtēm bija bezvārtu neizšķirts. Likās, ka sapņoju – 19 gadīgais es skrien līdzās Robertam Levandovskim. Neticama pieredze. Un tribīnēs bija 52 tūkstoši līdzjutēju."

Toberam gan tika solīts, ka Polijas čempionāta mačos ir daudz skaļāka atmosfēra par spīti tam, ka tribīnēs ir mazāk cilvēku. "Aģents man par to stāstīja. Polijas izlases līdzjutēji nobāl klubu līdzjutēju priekšā. Dzirdēju, ka viņi ir traki, tāpēc nevaru sagaidīt sezonu," teica Tobers. Viņš atzina, ka vienīgā atšķirība "Liepājas" un "Lechia" treniņos ir ātrums, kurā tiek izpildīti uzdevumi.

Izmantotie resursi:
https://bks.lechia.gda.pl/2020/01/2...

  -1 [+] [-]

, 2020-01-22 15:25, pirms 4 gadiem
Varēs izlase spēlēt ar 5 centra aizsargiem. Vai kārtējo reizi neoptimālās pozīcijās izmantot spēlētājus un tad brīnīties, ka nesaprot līdz galam kā tur spēlēt. Mums izskatās ārpus Latvijas laikam tikai spēlē centra aizsargi un golus-nesitoši uzbrucēji.

     [+] [-]

, 2020-01-22 17:34, pirms 4 gadiem
Latvieši ir samērā sakarīgi aizsardzībā, bet tikai ne uzbrukuma spēlēt!