Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Latvijas U21 izlases pamatsastāva pussargs Saveļjevs atgriežas Itālijas C sērijā

Agris Suveizda

Latvijas U21 izlases pamatsastāva pussargs Saveļjevs atgriežas Itālijas C sērijā
Aleksejs Saveļjevs. Foto: LFF

Itālijas futbola klubs "Mantova 1911" pavēstījis par Latvijas U21 izlases centra pussarga Alekseja Saveļjeva pievienošanos komandai. Tiesības uz bijušo "Hellas Verona" spēlētāju esot iegūtas pilnvērtīgi.

Lombardijas reģiona klubs "Mantova 1911" iepriekšējo sezonu pavadīja Itālijas ceturtajā līgā un līdz pandēmijai bija sava reģiona līdere, beigās kļūstot par vienu no deviņām reģionu uzvarētājām, kuras tika pie ceļazīmes uz C sēriju. Tieši C sērijā Saveļjevs pabeidza iepriekšējo sezonu, tiekot izīrēts "Rende" un līdz pandēmijai februārī un martā pagūstot aizvadīt sešas spēles, pamatsastāvā gan izejot tikai vienreiz, un gūt vienus vārtus.

Latvijas U21 izlasē Saveļjevs šajā kvalifikācijas ciklā ir sācis visas septiņas spēles. Šomēnes Latvijas U21 valstsvienība savā laukumā divreiz cīnījās neizšķirti – gan pret serbiem (2:2), gan igauņiem (1:1) -, un abās spēlēs komandas jaunais galvenais treneris Aleksandrs Basovs izmantoja izvietojumu 4-2-3-1 un centra pussargu lomā sākumsastāvā izvēlējās Saveļjevu un "Valmieras" futbolistu Kristapu Liepu.

"Hellas Verona" iepriekšējā sezonā finišēja devītajā vietā A sērijā, taču Saveļjevs pirmajā komandā tā arī nepiedzīvoja debiju, 2018./19. g. sezonā pa reizei tiekot rezervē gan B sērijā, gan Itālijas kausā. Virslīgā Saveļjevs ir pārstāvējis "Babīti", 2017. gadā līdz vienības diskvalifikācijai sākot desmit mačus. Saveļjevs ir dzimis 1999. gadā, un šis būs viņa pēdējais U21 atlases cikls.

Itālijas C sērijas sezonas sākums ir paredzēts 27. septembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.mantova1911.club/notizi...