Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Uvarenko noslēdz pusotra gada līgumu ar titulēto Sofijas CSKA

Rolands Eliņš

Uvarenko noslēdz pusotra gada līgumu ar titulēto Sofijas CSKA
Maksims Uvarenko
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas futbola vārtsargs Maksims Uvarenko oficiāli kļuvis par Bulgārijas titulētākā kluba Sofijas CSKA pārstāvi, parakstot līgumu uz pusotru gadu, proti, līdz 2016. gada vasarai.

Maksims Uvarenko aizvadītajās divās sezonās kopā ar "Ventspils" komandu kļuva par Latvijas Virslīgas čempionu, taču pēc šīs sezonas viņa līgums iztecēja. Jau vēstījām, ka 27 gadus vecais futbolists ir tuvu vienošanās panākšanai ar Sofijas CSKA komandu, un šodien Bulgārijas klubs oficiāli apstiprinājis līguma parakstīšanu.

Vienošanās noslēgta uz pusotru gadu, proti, līdz nākamās sezonas beigām. Bulgārijā šobrīd ir ziemas pārtraukums, un CSKA nākamā spēle vietējā čempionātā paredzēta 28. februārī, tiesa, februāra sākumā gaidāmas pārbaudes spēles pret Rumānijas komandām "Steaua" un "Petrolul".

Sofijas CSKA pamatvārtsargs sezonas pirmajā pusē bija čehs Jakubs Divišs, kura līgums izbeidzas šī gada vasarā. Ar viņa palīdzību CSKA, kuras galvenais treneris ir bijušais Bulgārijas izlases spēlētājs un treneris Stoičko Mladenovs, ieņem pirmo vietu līgā, par trim punktiem apsteidzot šoruden Čempionu līgā veiksmīgi spēlējušo "Ludogorets".

Uvarenko savulaik spēlējis arī Čehijas komandās "Slovan", "Vitkovice" un "Vysocina Jihlava", taču Sofijas CSKA neapšaubāmi ir jauns pakāpiens viņa karjerā. CSKA ir 31 reizi kļuvusi par Bulgārijas čempioni (pēdējoreiz gan tikai 2008. gadā), 19 reizes ieguvusi Bulgārijas kausu un pagājušajā gadsimtā arī vairākkārt spējusi aizsniegties līdz Čempionu līgas (Eiropas kausa) ceturtdaļfināla, divreiz arī iekļūstot pusfinālā. Uvarenko kļūs par otro Latvijas spēlētāju, kurš spēlējis Sofijas klubā, jo no 2008. līdz 2010. gadam to pārstāvēja Viktors Morozs.

Pēdējos gados klubu gan vajāja finansiālas problēmas, taču tās esot atrisinātas, un CSKA pagājušajā sezonā ieguva Bulgārijas sudrabu. Starpsezonā komandas sastāvs gan diezgan krasi izmainījās, un sekoja neveiksme Eiropas līgas kvalifikācijā pret Moldovas "Zimbru" (1:1 un 0:0), kurai vēlāk pievienojās Aleksejs Višņakovs, taču pēc tam Bulgārijas čempionātā 19 spēlēs tikai viens zaudējums. Jāpiemin, ka reizē ar Uvarenko komandai pievienojies arī 24 gadus vecais Melnkalnes uzbrucējs Stefans Nikoličs, kurš iepriekš izmēģināja savus spēkus Dienvidkorejā un ļoti rezultatīvi spēlēja Melnkalnes U21 izlasē (22 spēlēs 15 vārti).

CSKA sastāvā par pasaules mēroga zvaigzni savulaik kļuva bulgāru futbola leģenda Hristo Stoičkovs, kurš 2013. gadā arī bija šīs komandas galvenais treneris, tiesa, visai ātri šo amatu pameta. UEFA valstu rangā Bulgārija ieņem 26. vietu, bet klubu rangā CSKA ir 201. vietā. "Ventspils" šajā rangā no CSKA nemaz tik daudz neatpaliek un ieņem 257. vietu.

Bulgārijas mediji arī vēsta, ka CSKA centusies savervēt Uvarenko jau 2014. gada vasarā, kad viņš vēl bija "Ventspils" sastāvā, taču toreiz nav izdevies panākt vienošanos.

Jaunas komandas meklējumos ir arī cits bijušais "Ventspils" spēlētājs Renārs Rode, kurš trenējas kopā ar Somijas komandu "Inter". Turku komanda spēlē augstākajā līgā, un paredzēts, ka ceturtdien aizvadīs pārbaudes spēli pret Lietuvas "Atlantis", kurā iespēja tiks dota arī Rodem.

Izmantotie resursi:
НОВИТЕ АРМЕЙЦИ - ПФК ЦСКА София - Официален портал
Уваренко отказал на ЦСКА през лятото - БГ...
The official website for European football –...
FC Inter

 +11 [+] [-]

, 2015-01-13 13:25, pirms 9 gadiem
Kaut nu izdotos izkonkurēt Divišu, vai jācer, ka Divišs vasarā aizies un tad Uvarenko kļūs par pirmo. Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2015-01-13 13:26, pirms 9 gadiem

  +4 [+] [-]

, 2015-01-13 13:35, pirms 9 gadiem
..neveiksme.., kurai vēlāk pievienojās Aleksejs Višņakovs.

  +2 [+] [-]

, 2015-01-13 14:50, pirms 9 gadiem
nu ko vecīt visas cerības Tev tik ČL!!!

  +2 [+] [-]

, 2015-01-13 15:07, pirms 9 gadiem
"Vysocina Iglawa Kāpēc čehu klubs Jihlavas Visočina( latviski) vai FC Vysočina Jihlava(čehiski), ir minēts šeit poliski