Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Artjoma Rudņeva atklātā vēstule līdzjutējiem

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Artjoma Rudņeva atklātā vēstule līdzjutējiem
Artjoms Rudņevs
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbolists Artjoms Rudņevs atklātā vēstulē līdzjutējiem skaidro pēdējās dienās presē minētos notikumus, norādot, ka tie atspoguļoti kļūdaini un nepilnīgi. Tāpat "Hamburger SV" spēlējošais Rudņevs lūdz ievērot viņa un tuvāko cilvēku privātumu.

Dāmas un kungi, dārgie fani,

pēdējās dienās medijos izskanējis daudz nepareizas un kaitējošas informācijas par mani un manu ģimeni. Aiz tā visa slēpjas personīga ģimenes traģēdija, kas līdz šim mirklim nekur nav tikusi minēta saistībā ar notikušo. Tāpēc es vēlētos izskaidrot situāciju, jo viss līdz šim izskanējušais ticis balstīts uz baumām, kuras Rudņevu ģimeni nostāda ļoti kaitīgā gaismā. Mani vistuvākie ģimenes locekļi patlaban pārdzīvo ļoti smagu laiku.

Mana sieva Santa un es bijām trešā bērna gaidībās. Sestdien, 29. augustā, dažas dienas pirms plaši aprakstītā notikuma vienā no Hamburgas ielām, bērns piedzima nedzīvs. Sievietes dzīvē neviena traģēdija ne tuvu nav pielīdzināma bērna nāvei.

Mana sieva Santa notikušo ļoti smagi pārdzīvo kā jebkura māte pēc tik dramatiska notikuma. Tāpēc nelaimīgajā vakarā Santa brīžiem nespēja domāt racionāli un kļuva histēriska, jo viņa ir dziļi satriekta par mūsu bērna nāvi. Nekādā gadījumā neko nepārmetu sievai par notikušo. Esam kopā 11 gadus, un jau sešus gadus esam laimīgs un precēts pāris, mūsu laulība nekad nav izirusi, tajā nekad nav bijusi vardarbība. Notikušais ir daudziem grūti izprotama mātes uzvedība pēc bērna zaudēšanas. Man nekādā gadījumā nav prātā sievai izteikt pārmetumus. Mūsu ģimene turēsies kopā, jo īpaši šajos grūtajos laikos.

Augstāk minēto faktu sakarā es kategoriski noraidu apgalvojumus, kuros kā konflikta iemesls tika minēta afēra ar citu sievieti, kā to nepareizi minēja mediji. Kā apgalvoja kāda raksta autors, es konflikta brīdī esmu bijis kopā ar kādu mīļāko. Tas ir pilnībā izdomāts un melots. Minētā sieviete, kura mūs tajā vakarā pavadīja, bija Santas tante, kura dažas dienas iepriekš ieradās ciemos, lai palīdzētu mums pieskatīt divus bērnus, kamēr pēc traģiskās bērna zaudēšanas vēlējāmies pabūt vienatnē. Tāpat nepareiza ir informācija, ka pēc ierašanās slimnīcā esmu reģistrējies ar citu vārdu.

Ar katru dienu man kļūst arvien labāk, sāpes mēles rajonā lēnām kļūst mērenākas un aizvien mazāk traucē, normāli ēdot un runājot. Saskaņā ar ārstu teikto, jau nākamnedēļ varēšu atsākt treniņus. Pagaidām nevaru pateikt, tieši kurā dienā tas notiks. Es vēlos atbalstīt savu ģimeni un palīdzēt Santai atgriezties normālā ikdienas ritmā. Savu ģimeni es mīlu vairāk par visu un darīšu jebko, lai atkal viss kļūtu labi.

Visiem mediju pārstāvjiem vēlos paziņot, ka par šo tēmu vairs neizteikšos un nekādus sīkākus paskaidrojumus nesniegšu. Es ļoti lūdzu respektēt manu tuvāko cilvēku privātumu un neaizskart to.

Artjoms Rudņevs un ģimene