Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Izlases aizsargs Jurkovskis pievienojas Īrijas titulētajam klubam "Dundalk"

Emils Ozerinskis

Izlases aizsargs Jurkovskis pievienojas Īrijas titulētajam klubam "Dundalk"
Raivis Jurkovskis. Foto: Aiga Veisa

Ilggadējais "Liepājas" futbolists Raivis Jurkovskis ziemas pāreju periodā pārcēlies uz vadošo Īrijas futbola komandu "Dundalk", kuru Latvijas futbola līdzjutēji iepazinuši Eirokausu spēlēs.

"Raivis var spēlēt abās aizsardzības malās. Viņš ir ļoti labs, spēcīgs, ātrs un fizisks spēlētājs. Viņš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem spēlētājiem Latvijā, un, sākot viņam sekot līdzi, mums nebija šaubu par to, kāds spēlētājs viņš ir," sacīja komandas jaunais galvenais treneris Filipo Džovanjoli.

24 gadus vecais aizsargs Raivis Jurkovskis līdz šim nav spēlējis ārpus dzimtenes. Virslīgā Jurkovskis spēlējis kopš 2015. gada, kad aizsargs debitēja Kurzemes komandas "Liepājas" rindās. 2016. gadu malējais aizsargs pavadīja īrē RFS komandas rindās, bet pārējā laikā bijis viens no liepājnieku pamatsastāva spēlētājiem, kopumā vietējā čempionātā aizvadot 129 spēles, kurās izdevies gūt 15 vārtus.

Jurkovska jaunais klubs būs Latvijas līdzjutējiem zināmā Īrijas komanda "Dundalk". 2019. gadā tā brīža Īrijas čempionvienības ceļi krustojās ar "Riga" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā. Nospēlējot divas bezvārtu spēles, rīdzinieki skarbi zaudēja īriem pēcspēles sitienu sērijā. "Dundalk" vienībai visai sekmīgi klājies uz Eiropas skatuves, divas reizes pēdējo piecu gadu laikā iekļūstot UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Pagājušajā sezonā Īrijas vienība Eiropas līgā cīnījās ar Premjerligas klubu "Arsenal", austriešu Vīnes "Rapid" un norvēģu "Molde".

Jaunajā sezonā par vietu Čempionu līgā gan "Dundalk" necīnīsies, jo tikai otro reizi pēdējo septiņu gadu laikā vienība nekļuva par valsts čempioni, pabeidzot Īrijas čempionātu trešajā pozīcijā aiz divām Dublinas komandām "Shamrock Rovers" un "Bohemian". Līdz ar to Jurkovska jaunā komanda cīnīsies jaunizveidotajā UEFA Eiropas Konferenču līgas kvalifikācijā no pirmās kārtas, kur startēs arī Jurkovska līdzšinējā komanda "Liepāja", kā arī Virslīgas medaļnieces RFS un "Valmiera".

Aizvadītajā sezonā nedaudz Jurkovskim pietrūka, lai izpildītu dzelzs vīra normatīvus "Liepājas" komandā. Futbolists piedalījās 26 no 27 Virslīgas mačiem, vienu spēli izlaižot sakrāto brīdinājumu dēļ, bet vēl vienā mačā iesaistoties no rezervistu soliņa. Pārējās 25 Virslīgas spēles Jukovskis nospēlēja no zvana līdz zvanam, gūstot divus vārtus. Tāpat Jurkovskis piedalījās četros Latvijas kausa mačos pret Virslīgas komandām, palīdzot liepājniekiem gūt uzvaru pār ventspilniekiem kausa fināla papildlaikā, ar 1:0 kaldinot vēju pilsētas komandas atgriešanos uz Eiropas skatuves.

Kā liecina Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, "Liepājas" klubs par Jurkovska pāreju uz četrpatsmitkārtējo Īrijas čempionvienību transfēru nesaņems, jo futbolista līgumā bijis punkts, kas ļauj pārcelties uz ārzemju klubu bez pārejas maksas.

Nedaudz vairāk nekā gadu Jurkovskis ir arī Latvijas izlases pamatsastāva spēlētājs kreisajā aizsardzības malā. 24 gadus vecais futbolists pieaugušo izlasē aizvadījis 13 spēles.

"Dundalk" tituli

TurnīrsTituli
Īrijas Premjerlīga14
Īrijas Federācijas kauss12
Īrijas līgas kauss7

Izmantotie resursi:
https://www.dundalkfc.com/lilywhite...

     [+] [-]

, 2021-01-08 11:44, pirms 3 gadiem
Jānovēl veselību un daudz spēles laika !

     [+] [-]

, 2021-01-08 11:46, pirms 3 gadiem
Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2021-01-08 11:51, pirms 3 gadiem
Pēdējās dienās jau 3 izlases kandidāds kas maina klubu Šabala ,Tarasovs tagad Jurkovskis kas būs nākamais?

     [+] [-]

, 2021-01-08 11:57, pirms 3 gadiem
Lai izdodas sevi pierādīt!

  +1 [+] [-]

, 2021-01-08 12:05, pirms 3 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Pēdējās dienās jau 3 izlases kandidāds kas maina klubu Šabala ,Tarasovs tagad Jurkovskis kas būs nākamais?
Mūsu Polijā spēlējošais vārtsargs