Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rakels: "Ap futbolu notiekošais Anglijā - tas ir vienkārši kosmoss!"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Rakels: "Ap futbolu notiekošais Anglijā - tas ir vienkārši kosmoss!"
Deniss Rakels paraksta līgumu
Foto: futbolista "Instagram" konts

Sportacentrs.com piedāvā interviju ar Latvijas izlases un "Reading" futbolistu Denisu Rakelu, kurš nupat nomainījis klubu, no Polijas "Cracovia" pārceļoties uz Angliju. Intervijā Deniss stāsta par pārejas aizkulisēm un pirmajiem iespaidiem par jauno darba vietu, "Reading".

Pirmkārt, apsveicu ar jauno līgumu! Ņemot vērā, ka par tevi liela interese bija arī no „Club Brugge”, „Legia”, varbūt vēl no kāda, par ko mēs šeit Latvijā nebijām dzirdējuši, pastāsti detalizētāk, kā galu galā nonāci līdz „Reading” izvēlei!
Jā, variantu bija diezgan daudz. Vispār bija aktīva zvanīšana, bet es pats ne ar vienu nerunāju un visus zvanītājus uzreiz pārvirzīju pie sava aģenta. Kad atgriezos no atvaļinājuma [„Cracovia” treniņus atsāka 7.janvārī – aut.], „Reading” bija pirmie, kas interesējās. Jau pirmās treniņnometnes laikā no viņiem bija liela interese. Pāris dienas bija klusums, taču tad tikai sākās – „Legia”, „Club Brugge”, vēl variants un diezgan liela interese bija Ķīnā, taču uz šo variantu es skatījos kā pēdējo. Tomēr es turpināju strādāt „Cracovia” nometnē un tam visam lielu uzmanību nepievērsu. Atbraucām no nometnes atpakaļ Krakovā, un runas kļuva tikai skaļākas.

Galu galā bija divi konkrēti piedāvājumi – „Reading” un Vācijas 2.Bundeslīgas klubs „Greuther” no Firtas [pēc pussezonas ieņem 10.vietu 18 komandu konkurencē, 2012./13.gada sezonā pavadīja vienu gadu Bundeslīgā, bet 2014.gada maijā cīnījās pārspēlēs ar Artjoma Rudņeva HSV par piedalīšanos Bundeslīgā, ar pūlēm pārāks izrādījās HSV – aut.]. Tie bija divi nopietni piedāvājumi. Par beļģiem – forši, ka viņi interesējās, bet no viņiem trūka konkrētības, un arī pats nebiju pārāk ieinteresēts. Savukārt „Legia” negribēju, jo, ja eju prom no „Cracovia”, tad eju prom pavisam, arī no valsts – uz augstāka līmeņa turnīru. Negribējās palikt Polijā citā klubā. Turklāt „Legia” šosezon ir „Cracovia” konkurents, tabulā blakus – man liekas, ka „Cracovia” fani mani nesaprastu, ja izvēlētos konkurentus.

Bija jāizvēlas starp diviem variantiem, es domāju ilgi un Anglija bija prioritāte, jo viņi bija pirmie intereses izrādīšanā, viņi bija konkrēti, viņi arī pirmie atsūtīja uz „Cracovia” pieprasījumu ar vēlmi veikt izpirkuma maksu. Mana vēlme bija pāriet uz „Reading”.

Runājot par Ķīnas variantu, pēdējā laikā šīs valsts klubi veic lielus transfērus un uz šo valsti brauc arī ļoti slaveni spēlētāji. Vai varēja būt tā, ka tur piedāvāja krietni lielāku algu nekā Anglijā, taču savā vecumā gribēji uzsvaru likt uz sportisko pusi, tāpēc paliki Eiropā?
Tā varētu teikt. Tomēr nezinu, par kādiem konkrēti cipariem Ķīnas variantā bija runa, jo uzreiz pateicām, ka Ķīna būs viens no pēdējiem variantiem, ko vispār varētu apsvērt. Skaidrs, ka gribējās palikt Eiropā. Man vēl ir tas vecums, lai spertu soļus uz priekšu Eiropā – par naudu tik daudz vēl nedomāju. Kaut arī visdrīzāk jā – Ķīnā varētu būt lielāka nauda. Taču šobrīd mani tas maz interesēja.

Ārzemju presē izskanēja, ka liela loma tajā, ka „Reading” ieinteresējās par tevi, bija gan Kasparam Gorkšam, gan Marianam Paharam. Vai tu kaut ko par to esi dzirdējis?
Mēs ar Kasparu runājām diezgan daudz – viņš man palīdzēja ar dažādiem praktiskiem padomiem, par pilsētu, par to, kādu dzīvokli labāk izvēlēties. Viņš man daudz palīdzēja.

Kad vēl tikai parādījās runas par „Reading” interesi, mēs ar Kasparu sarakstījāmies, un viņš pastāstīja, ka viņam zvanīja kāds no „Reading” kluba, prasīja par mani, pēc tam viņam zvanījis arī „Reading” treneris. Kaspars par mani diezgan labi izteicās. Arī man Kaspars teica, ka tik labs variants vēlāk vairs var arī nebūt. Īsāk sakot, ieteica pāriet uz „Reading”, uzsverot, ka tas ir ļoti labs līmenis un ka tas būs liels solis uz priekšu.

Sazinājos arī ar Marianu Paharu. Viņš pateica savu viedokli, taču uzsvēra, lai izlemju pats. Tomēr arī viņa domas bija par labu Anglijai – viņš mani redzēja angļu futbolā. Un vispār „Reading” piedāvājums pie reizes arī finansiāli bija izdevīgāks nekā vāciešu piedāvājums. Pahars to arī pieminēja, sak, tādas iespējas tev vairs var arī nebūt. Viņš vaicāja – kāpēc jāņem mazākais, ja var paņemt to lielāko? Dzīvē tomēr katrs vēlas sev vislabāko. Tomēr Pahars atkal piebilda, ka tas ir tikai viņa viedoklis un lai es pats domāju. Arī pats zemapziņā jau no paša sākuma, uzzinot par Anglijas variantu, vēlējos izvēlēties tieši to. Un ja vēl angļu piedāvājums ir tik konkrēts...

Esi Anglijā tikai dažas dienas, bet tomēr – vai jau esi paguvis dzirdēt atsauksmes par „Reading” bijušo spēlētāju Gorkšu? Par Paharu, par citiem mūsējiem?
Klubā no pirmajām dienām visi prasīja, kā Kasparam klājas, lai nododu sveicienus. Komandā joprojām ir daudz tādu, kas bija ar Kasparu kopā, arī sporta direktors, galvenais treneris [Braiens Makdermots trenēja Gorkšu, pēc tam arī viņš „Reading” pameta, bet 2015.gada beigās atkal atgriezies – aut.] – daudzi šeit ar viņu ir labi pazīstami. Kasparu ļoti labi zina un atceras.

Protams, pazīst arī Marianu Paharu. Vakar, piemēram, biju līdzi komandai izbraukuma spēlē pret „Ipswich Town”, sēdējām tribīnēs ar sporta direktori un citiem kluba cilvēkiem, un piegāja klāt cilvēki, kuri teica: „Denis, sveiki, nodod sveicienus Marianam, mēs ar viņu bijām tur un tur.” Redzams, ka šos divus cilvēkus, Kasparu un Marianu, šeit ļoti pazīst.

Tev esot Anglijā, „Reading” aizvadījusi divas spēles, bet tev nav bijis iespējas tikt pieteiktam līdz galam nenokārtotu dokumentu dēļ. „Cracovia” aiztur procesu vai arī tā ir normāla prakse, ka birokrātiskās lietas nenotiek tik ātri?
Nezinu, vai tā ir normāla vai nenormāla prakse. Taču dzirdēju, ka vakar pēcpusdienā visi papīri jau bija atceļojuši no Polijas uz Angliju. Vakar mani piereģistrēja, un tagad oficiāli varu tikt pieteikts spēlēm.

Par atvadām no „Cracovia” – līdzjutēji tev dažādos veidos teica „Paldies!”, bet kā bija ar kluba vadību, treneri? Poļu medijos bija ziņas, ka šķiršanās nebija no patīkamākajām.
Ar līdzjutējiem, protams, viss OK – viņi mani saprot. Skaidrs, ka varbūt ir daži fani, kas tāpat ir neizpratnē, bet tie varētu būt izņēmuma gadījumi. Ar komandu atvadījāmies superīgi. Arī ar treneri labi atvadījāmies, taču taisnība, ka presē viņš izteica nepatiku par to, ka bez atļaujas aizbraucu uz medicīniskajām pārbaudēm Anglijā.

Nesaprotamāka situācija bija ar „Cracovia” vadību. Uz klubu atnāca oficiālais transfēra pieprasījums no „Reading” [atgādinām, ka Rakela līgumā bija minēta 500 tk EUR izpirkuma maksa – aut.], ka viņi grib mani izpirkt un ka vēlas mani Anglijā uz vienu dienu, lai es varētu iziet medicīnisko pārbaudi. Visā Eiropā, visā pasaulē tā ir normāla prakse – ja klubs oficiāli vēlas iegādāties spēlētāju, īpašnieku klubam ir jāatlaiž spēlētājs uz vienu dienu. Poļu klubs vispirms trīs dienas angļiem neko neatbildēja, bet man „Cracovia” vadība pateica: „Mēs neko nezinām – lai pārskaita pusmiljonu uz kontu, un tad tu vari iet, kur gribi.” Es atbildēju, ka tas nav normāli un visā Eiropā vispirms palaiž uz medicīniskajām pārbaudēm un tikai pēc tam futbolistam tiek dots līgums un tiek pārskaitīta transfēra nauda. Poļi uz to: „Jā, jā, bet mēs neko nezinām, tev līgumā ierakstīta izpirkuma maksa 500 tūkstoši eiro – varēsi iet, kad tā nauda būs mūsu kontā.”

Viņi vilcināja laiku, es zināju, ka tā būs [iesmejas], poļi teica, ka „mums ar angļiem nepatīk runāt”. Poļi darīja visu, lai novilcinātu līdz pēdējām dienām. Es nevarēju gaidīt un vienā dienā nebrīdinot aizbraucu uz medicīniskajām pārbaudēm Anglijā. Man otras iespējas varētu vairs nebūt, bet „Cracovia” darīja visu, lai palieku. Es saprotu viņu motivāciju, taču šajā situācijā viņi tiešām nerīkojās labi. Trenerim mana aizbraukšana nepatika, taču pēc tam mēs parunājāmies, un arī viņš izteicās, ka saprot mani. Treneris gan teica, ka varbūt es vēlāk būtu varējis uz to vienu dienu aizbraukt, bet es nevarēju riskēt, jo dienas gāja, „Cracovia” bija jādodas uz treniņnometni Spānijā, un varbūt viņi no Spānijas mani vairs nelaistu prom [smejas]. Tāpēc nolēmu nebrīdinot doties uz vienu dienu un pēc tam uzreiz biju atpakaļ [vēlāk „Cracovia”, kamēr transfērs vēl nebija noticis, Rakelam lika trenēties ar dublieriem, kamēr galvenā komanda devās uz Spāniju – aut.].

Šajā sakarā, ņemot vērā „Cracovia” pretestību un attieksmi, mazliet izbrīnīja, ka presē izskanēja 650 tk EUR transfēra summa, nevis līgumā minētā izpirkuma summa 500 tk EUR. Skaidrs, ka tā nav tava kompetence, bet varbūt esi kaut ko par to dzirdējis?
Jā, sevišķi komentēt nevaru un arī īsti nezinu, bet arī es dzirdēju, ka transfēra summa galu galā bija lielāka. Nezinu, kā klubi tirgojās, bet angļi samaksāja 650 tk EUR vai 675 tk EUR. Kaut kur šādas summas dzirdēju – precīzi nezinu summu, bet zinu, ka bija vairāk par pusmiljonu.

Skaidrs, ka „Reading” piedāvājums bija ļoti labs un tu karjerā sper soli uz priekšu, bet vai nebija žēl, ka nevarēsi aizvadīt sezonas otro pusi Polijā, ņemot vērā, ka „Cracovia” reāli cīnās par medaļām, Eirokausiem, savukārt tu pats snaiperu sarakstā esi otrais un varēji iegūt lielisku ierakstu savā CV? Tagad diezin vai paliksi Ekstraklases TOP3 rezultatīvāko spēlētāju sarakstā...
Jā, zinu, ka situācija bija ļoti pateicīga, lai Polijā pacīnītos par augstiem mērķiem. Piekrītu, ka bija grūti aiziet, jo Polijā pretendējām uz trijnieku, arī bombardieru sarakstā esmu augstu, bet... jau laicīgi zināju, ka ziemā būs labi piedāvājumi, no kuriem būs grūti atteikties. Daudz strādāju un atdevu daudz spēku, lai nopelnītu šādus piedāvājumus. Strādāju un gaidīju šādus piedāvājumus. Neviens nezina, kas būtu vasarā, ja paliktu Polijā. Vasarā šādu piedāvājumu varbūt vairs nebūtu – varbūt man spēle neietu, komandai neietu. Tu nekad to nevari zināt. Nolēmu, ka šis ir īstais brīdis. Uzskatu, ja ir labs piedāvājums, nevajag no tā atteikties, jo vēlāk tāda vairs var nebūt.

Par Anglijas Čempionāta un Polijas Ekstraklases stiliem. Daudzi biedē, ka Anglijā ir grūti spēlēt, jo futbols ir ļoti fizisks. Taču, cik esmu skatījies, arī Polijā tas stils principā ir līdzīgs – ļoti daudz cīņas, ass futbols. Kā tu pats domā – kā veiksies ar pierašanu pie Anglijas futbola? Protams, pakomentē arī Anglijas Čempionāta līmeni, ne tikai stilu.
Esmu šeit nepilnu nedēļu, ir bijuši jau vairāki treniņi, divas spēles klātienē jau redzēju. Stils... piekrītu, pareizi ir salīdzināt ar Poliju – arī šeit ir ļoti daudz cīņas, ļoti lieli centra aizsargi. Tomēr var redzēt, ka šeit, Anglijā, kopējais līmenis ir labāks, jo visi ir ne tikai fiziski stipri, bet arī ļoti ātri. Grūti pateikt, kā man klāsies – paskatīsimies. Katrā ziņā skaidrs, ka man tas ir liels solis uz priekšu, šeit līmenis ir ļoti augsts. Strādāšu un, domāju, pieradīšu. Treniņos viss ir OK – jā, ir mazliet grūti, bet ar mani strādā, tai skaitā pēc treniņiem, jo viņi grib, lai debitēju pēc iespējas ātrāk. Viņi grib, lai pēc iespējas ātrāk esmu labā fiziskajā formā, jo sezona rit pilnā sparā, savukārt man bija trīs nedēļu pauze, pēc tam bija nometne Polijā [ziemas apstākļos – aut.], pēc tam trenējos ar „Cracovia” otro komandu, bet pirms došanās uz Angliju četras dienas vispār neko nedarīju. Tagad viņi to visu ļoti labi redz, tāpēc intensīvi trenējamies. Viņi grib ātru manu debiju.

Lai gan treneris Makdermots zvanīja Gorkšam, lai apjautātos par tevi, britu presē cirkulēja informācija, ka tevi noskatīja nevis treneris, bet gan „Reading” kluba vadība. Kā tu jūti, vai tev būs laba sapratne tieši ar galveno treneri? Esat taču jau aprunājušies? Kādu lomu viņš tev plāno?
Jā, esam ar viņu runājušies, un viņš savukārt ir runājis ar Kasparu. Cik es zinu, pirms iegādes arī treneris mani pētīja – tas notika pēc tam, kad „Reading” skauti mani noskatīja, kas notika jau pirms pusgada. Kā dzirdēju, skauti iedeva informāciju trenerim, un tālāk jau mani vēroja arī treneris. Treneris šobrīd vēlas, lai pēc iespējas ātrāk esmu labā fiziskajā formā. Par manu iespējamo lomu vēl nerunājām, jo neesmu par 100% gatavs. Viņi to saprot un dod man laiku adaptācijai, jo man te viss ir jauns, arī angļu valoda man nav tā labākā. Ir sapratne un ar treneri man veidojas labs kontakts. Treneris ir ļoti labs, un arī Kaspars viņu slavēja un teica, ka tas ir treneris, ar kuru vienmēr var izrunāties.

Kādā pozīcijā viņi tevi redz?
Cik esmu paguvis redzēt, „Reading” spēlē ar diviem uzbrucējiem, bet vispār katrā mača komanda var spēlēt ar citu taktiku. Var spēlēt ar trim uzbrucējiem (ar uzbrucējiem malās), var spēlēt ar diviem uzbrucējiem kā vakar. Cik dzirdēju, viņi mani var izmantot gan malā [4-3-3 shēmā – aut.], gan zem uzbrucējiem, kad ir divi uzbrucēji. Skatīsimies, skatīsimies, es vēl pats visu droši nezinu.

Kurus tu uzskati par „Reading” šī brīža slavenākajiem un labākajiem spēlētājiem?
Uzreiz izceļama ir vidējā līnija, jo tur spēlē Olivers Norvuds [„Manchester United” sistēmas produkts, spēlējis Anglijas U-16 un U-17 izlasēs, bet, sākot no U-19 vecuma, pārstāvējis visu vecuma Ziemeļīrijas izlases, ieskaitot 29 spēles nacionālajā izlasē; visticamāk, piedalīsies „Euro2016” finālturnīrā – aut.]. Ar Latvijas izlasi mēs pret viņu spēlējām Belfāstā novembrī [Latvija zaudēja Ziemeļīrijai ar 0:1 – aut.]. Uzreiz redzams, ka lielisks spēlētājs. Ar viņu vidējā līnijā kopā spēlē Denijs Viljamss no ASV [ASV izlases spēlētājs, sakrājis 19 spēles – aut.] – arī par viņu bija dzirdēts vēl pirms ierašanās šeit, viņš spēlēja vēl kopā ar Kasparu un pirms dažiem gadiem pārgāja uz „Reading” no „Hoffenheim” [Vācijas Bundeslīgā Viljamss kopā sakrājis 59 spēles – aut.]. Arī par Viljamsu uzreiz viss ir skaidrs – augstas kvalitātes futbolists. Aizsardzībā ir Entons Ferdinands, Rio Ferdinanda brālis.

Arī priekšējās līnijas spēlētāji ir ļoti labi. Piemēram, Čehijas izlases spēlētājs Vidra [23 gadu vecumā 13 spēles izlasē, tiesa, „Euro2016” kvalifikācijā tikai divreiz nāca uz maiņu, pret Latviju laukumā netika – aut.]. Rezervē sēž tādi spēlētāji kā, piemēram, brazīlietis Lukass Piazons [„Chelsea” īpašums, „Chelsea” rindās tikai viena spēle, bet vēl spēlējis Spānijas, Vācijas un Nīderlandes augstākajās līgās – aut.], Ola Džons, viņš daudzus gadus spēlējis „Benfica”, arī Čempionu līgā [viņa kontā astoņas spēles ČL grupu turnīrā, tāpat piedalījies Eiropas līgas grupu turnīrā, Portugāles un Nīderlandes čempions – aut.]. Daudz individuāli spēcīgu futbolistu.

Bet personīgi laikam pirms tam nevienu nepazini?
Personīgi nevienu nepazinu, bet vairākus zināju no spēlēm televīzijā [smejas].

Par „Reading” vietu tabulā – šobrīd ir tā, ka izkrišanas zona ir mazliet pat tuvāk nekā TOP6 jeb „play-off” zona [attiecīgi 10 un 13 punkti – aut.]. Esat pa vidu un laikam šosezon nav reāli cīnīties par Premjerlīgu?
Cik dzirdēju, tad klubā apzinās, ka šogad būs ļoti, ļoti grūti. Plus vēl vakar nelaimīgi zaudēti punkti – pēdējā minūtē ielaisti vārti [„Ipswich Town” 89.minūtē izrāva uzvaru 2:1 – aut.]. Saprotams, ka tagad svarīgākais ir normāli pabeigt sezonu, nevis sapņot par Premjerlīgu. Skatīsimies, kādi uzdevumi būs nākamajā sezonā. Taču, godīgi sakot, ja vēl par šo sezonu, tad neesmu pilnīgi drošs, kādi mērķi ir kluba vadībai. Zinu tikai, ka pirms sezonas mērķi bija ļoti augsti, bet šobrīd situācija ir sarežģīta un tagad jau būs ļoti, ļoti grūti, lai vēl ielēktu tajā TOP6.

Jau pats ieminējies par angļu valodu, taču arī man šis jautājums bija sagatavots. Pastāsti sīkāk – cik tieši labi vai slikti ar to tev ir? Vismaz futbola terminus angliski pārzini?
Nē, nē, īstenībā nav nemaz tik slikti. Ir pietiekami normāli. Ar treneri un komandas biedriem varu normāli angliski runāt. Jā, kad ļoti ātri runā tie angļi, tad ir drusciņ grūti [smejas], taču kopumā varu normāli ar visiem sazināties. Tai pašā laikā, protams, gribu zināt angļu valodu tikpat labi, kā iemācījos poļu valodu. Man šeit būs angļu valodas skolotājs un darīšu visu, lai mana angļu valoda būtu vēl labāka. Taču tiešām šobrīd nav tik kritiski, kā bija, kad atbraucu uz Poliju – tad vispār neko nezināju. Šeit ir cits, labāks, starta punkts.

Vai klubs tev šeit ir piešķīris dzīvokli, automašīnu? Cik tālu dzīvo no stadiona?
Šobrīd vēl mitinos viesnīcā pie stadiona – šeit tāds vienots komplekss. Taču tieši šodien biju skatīties dzīvokli un jau no svētdienas man būs dzīvoklis. Mašīnu klubs jau vakar iedeva. Līmenis šeit ir fantastisks – viens cilvēks palīdz ar vienu lietu, otrs ar citu, viss notiek ļoti ātri. Lietas, kas ir apkārt futbolam, šeit ir vienkārši kosmosā, absolūti cits līmenis. Savā karjerā ar ko tādu nekad vēl nebiju sastapies. Šeit ir viss, ko vien var vēlēties – nodrošina ar visu. Kā jau man Kaspars solīja, ka te būs pavisam cits līmenis. No vienas puses mani par to brīdināja, bet no otras puses tik un tā biju pozitīvi pārsteigts.

Skaidrs, ka algu nedrīksti nosaukt, bet, teiksim, salīdzinoši ar Poliju tas ir reiz divi vai vēl lielāks pieaugums?
Drusciņ vairāk nekā reiz divi [smejas].

Vai jau ir nācies sniegt daudz interviju angļu medijiem un, ja ir nācies, vai viņi nav bakstījuši acīs vēsturiskās ķibeles ar disciplīnu, kas bija Latvijas U-21 izlasē un arī Polijā?
Godīgi sakot, pagaidām bijusi tikai viena intervija – kluba preses dienestam, kad parakstīju līgumu. Un tādu jautājumu nebija – vaicāja vienkārši, vai esmu priecīgs šeit ierasties un tamlīdzīgi. Kad debitēšu un par mani vairāk uzzinās, tad noteikti vairāk iztaujās.

Par tavu draugu Artūru Karašausku, kurš pārgājis uz Gļivices „Piast”. Vai, tavuprāt, viņš tur iedzīvosies? Pagaidām pārbaudes spēlēs viņš nāk tikai uz maiņu.
Jā, mēs ar viņu sazināmies katru dienu. Viņš man uzdod dažādus jautājumus, es viņam palīdzu, cik varu. Viņš ir nokļuvis diezgan labā komandā, „Piast” ir turnīra līderi. Par viņa spēles stila atbilstību Polijai man grūti teikt. „Piast” katru spēli aizvada ar citu taktiku un grūti spriest, kādu lomu viņi redz Artūram. Ar pašu Artūru runāju, viņš stāstīja, ka it kā viņu redz dažādās pozīcijās – gan kā centra uzbrucēju, gan kā malējo uzbrucēju. Nezinu, nezinu, kā būs, bet es ļoti gribu, lai viņam viss tur izdodas – lai spēlētu un lai sistu iekšā golus. Manuprāt, viņam ir viss, lai Polijā veiksmīgi spēlētu un gūtu vārtus.

Diezgan drīz, marta beigās, Latvijas izlasei būs pārbaudes spēles ar Slovākiju un Gibraltāru. It kā jau Pahars tevi labi zina un šobrīd nevajadzētu būt šaubām par tavu vietu izlases modelī, turklāt pēc ierašanās jaunā klubā futbolisti bieži vēlas maksimāli koncentrēties, lai iejustos jaunā kolektīvā, jaunā līmenī, un arī klubs šādās situācijās nelabprāt laiž prom savus spēlētājus uz izlasēm. Kā būs ar tevi – brauksi uz izlasi, un klubs nedos mājienus, ka pārbaudes mačus šoreiz varētu izlaist?
Neko droši nevar paredzēt par kluba attieksmi, taču vispār jau „Reading” ir liels klubs, profesionāls klubs, un, domāju, viņi visu sapratīs un nekādus šķēršļus neliks. Galu galā izlasei gadā nav tik daudz spēļu, lai kaut ko izlaistu. Un arī man pašam ļoti gribas doties uz izlasi un darīšu visu, lai pievienotos valstsvienībai. Domāju, problēmu nebūs.

Nu un tad sestdien gaidām tavu debiju Anglijas Čempionātā?
Pastāv tāda iespēja, taču skatīsimies, kā būs. Viņi grib, lai pēc iespējas ātrāk esmu gatavs. Vispār viņiem šeit ir tāda tradīcija, ka komandas jaunpienācēji debitē mājas spēlē, savā stadionā. Varbūt debitēšu šo sestdien, bet varbūt nākamo sestdien, jo tagad „Reading” ir divas mājas spēles pēc kārtas [attiecīgi ar „Wolverhampton” un „Burnley” - aut.].

Reading pēdējās 10 sezonas

SezonaLīgaBilancePV (D)
2006./07.Premjerlīga16-7-15558. (20)
2007./08.Premjerlīga10-6-223618. (20)
2008./09.Čempionāts21-14-11774. (24)
2009./10.Čempionāts17-12-17639. (24)
2010./11.Čempionāts20-17-9775. (24)
2011./12.Čempionāts27-8-11891. (24)
2012./13.Premjerlīga6-10-222819. (20)
2013./14.Čempionāts19-14-13717. (24)
2014./15.Čempionāts13-11-225019. (24)
2015./16.Čempionāts9-8-123516. (24)

Piezīmes:
Bilance: uzvaras – neizšķirti – zaudējumi.
P – punkti.
V – vieta.
D – dalībnieču skaits turnīrā.
2015./16.gada regulārajā sezonā aizvadītas 29 no 46 kārtām.
2011./12.gada sezonā, izcīnot 1.vietu Čempionātā, 42 no 46 spēlēm (turklāt vienmēr aizvadot 90 minūtes) piedalījās Kaspars Gorkšs. 2012./13.gada sezonā Premjerlīgā Gorkšam 14 spēles, bet 2013./14.gada sezonā viņš aizvadīja 25 spēles.

Rakela karjeras statistika nacionālajos čempionātos

SezonaKlubsTurnīrsSp (P)V
2009.Liepājas metalurgsVirslīga14 (10)9
2010.Liepājas metalurgsVirslīga26 (23)18
2010./11.Ļubinas ZaglebieEkstraklase4 (1)0
2011./12.Katovices GKSPolijas 1.līga20 (17)5
2012./13.Katovices GKSPolijas 1.līga27 (24)11
2013./14.Ļubinas ZaglebieEkstraklase5 (1)0
Krakovas CracoviaEkstraklase8 (1)0
2014./15.Krakovas CracoviaEkstraklase33 (31)11
2015./16.Krakovas CracoviaEkstraklase20 (20)15
ReadingAnglijas Čempionāts??

Piezīmes:
Sp – spēles.
(P) – spēles pamatsastāvā.
V – vārti.

  +5 [+] [-]

, 2016-02-04 06:26, pirms 8 gadiem
Pats kādu laiku tur spēlēju...tā ir fantastika..iesaku vecākiem kam bērni nopietni spēlē futeni pārcelties uz UK!!!

  +5 [+] [-]

, 2016-02-04 07:23, pirms 8 gadiem
Super! Lai veicas Deniss! Sveicieni no Liepaajas!

  +3 [+] [-]

, 2016-02-04 07:30, pirms 8 gadiem
Malacis Deniss, domāju, ka iejutīsies un būs mums špīlers Anglijā, gan jau premjerlīgā ar laiku ar.

 +13 [+] [-]

, 2016-02-04 09:51, pirms 8 gadiem
Būtu pavisam fantastiski, ja debijas spēlē izdotos izcelties ar vārtiem.

  -2 [+] [-]

, 2016-02-04 12:37, pirms 8 gadiem
Veiksmi tev karjeras noritēja!

  +1 [+] [-]

, 2016-02-04 13:22, pirms 8 gadiem
puramuk rakstīja: Pats kādu laiku tur spēlēju...tā ir fantastika..iesaku vecākiem kam bērni nopietni spēlē futeni pārcelties uz UK!!!
Sveiks Kaspar!

  +1 [+] [-]

, 2016-02-04 16:01, pirms 8 gadiem
Novēlu daudz golu klubā un izlasē, neatlaidību, sakarību un mērķtiecību!

     [+] [-]

, 2016-02-04 16:22, pirms 8 gadiem
Vai šis bija Putina fans?
Slēpts komentārs: OILER1981

  +3 [+] [-]

, 2016-02-04 18:54, pirms 8 gadiem
OILER1981 rakstīja: Nekā personīga, tomēr nevietā jautājums par atsauksmēm par Gorkšu un Paharu. Praktiski, viņi ir prom un labi, ja viņus kāds atceras. Jā, atbrauca Rakels un davai viņu visi par Kasparu un Marianu prasīs vai būs ielas viņu vārdā. Neviens viņus pat neatcerēsies, ja pats nesāks runāt. Visiem ir viena alga, kas viņi bija
muļķības, tas ka Latvijā klubi neseko līdzi kā veicas agrākajiem spēlētājiem, nenozīmē ka ārzemēs tā ir, it sevišķi Anglijā. Tur katrs spēlētājs, kurš atstājis kaut kādas pēdas kluba vēsturē ir īpašā cieņā!

  +3 [+] [-]

, 2016-02-04 21:15, pirms 8 gadiem
>> OILER1981
Tas, ka tev un līdzīgi domājošiem vienalga, nenozīmē, ka arī citiem tāpat. Nespried pēc sevis par citiem un nerunā citu vārdā.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-04 21:56, pirms 8 gadiem
Superintervija! Lai Rakelam veicas izkarot vietu "Reading" sastāvā!

     [+] [-]

, 2016-02-05 00:11, pirms 8 gadiem
Nu ja gribas k..kakat tad ejat.nu neaiztiekat cilveku kas strada
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-07 18:11, pirms 8 gadiem
Lūdzu izdzēsiet augstāko komentāru un nobanojiet tā autoru. Paldies