Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Ilggadējais Latvijas izlases kapteinis Vaņins apsver domu par karjeras beigšanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ilggadējais Latvijas izlases kapteinis Vaņins apsver domu par karjeras beigšanu
Andris Vaņins. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins, kurš pēc mēneša svinēs 40. dzimšanas dienu, Jurija Žigajeva veidotajā vlogā "Par futbolu" atklājis, ka apsver iespēju pēc sezonas beigt karjeru. Vaņins Latvijas izlasē aizvadījis 100 spēles, par pirmo vārtsargu kļūstot 2007. gadā.

"Ja nebūs interesantu piedāvājumu, tad drīzāk jā, beigšu karjeru," teica Andris Vaņins, kurš kopš 2016. gada pārstāv "Zurich", taču pēdējo divu sezonu laikā viņš spēlējis maz, būdams otrā vārtsarga lomā. "Jūnijā beidzas līgums, un esmu atvērts piedāvājumiem. Būs interesanti paklausīties. Ja nebūs nekā, tad jā..."

Vaņins nenoraidīja iespēju, ka varētu pievienoties kādai Latvijas Virslīgas komandai, ja darījums būs izdevīgs gan viņam, gan vienībai. "Jūtos tā, it kā man būtu 18 vai 20 gadi. Manī ir tik daudz enerģijas, esmu noilgojies pēc spēlēšanas," teica Vaņins. Viņa plāns pēc karjeras beigām gan nav mainījies – palikt ar ģimeni Šveicē un strādāt par vārtsargu treneri kādā pieaugušo komandā. "Vairāk domāju par ģimeni – bērni šeit iet skolā, viņi zina valodas. Nevienam arī nav noslēpums, ka dzīves līmenis Šveicē ir augstāks. Ģimene ir primārā."

Šajā sezonā Vaņins Šveices Superlīgā aizvadījis tikai vienu spēli, bet pagājušajā sezonā viņš laukumā devās divos mačos, plus vēl četras spēles kausa izcīņā. Pirms tam Vaņins bija pirmais numurs, bet ar jauna trenera atnākšanu iespēja tika dota Janikam Breheram.

"Man tā nebija saprotama situācija. Atradāmies trešajā vietā, kausā bijām pusfinālā. Tad nomainījās treneris, un viss. Uzreiz tiku nolikts rezervē, kaut gan nebija nekādu argumentu, kāpēc tas tiek darīts. Pat neiedeva vienu divas spēles sevi pierādīt," teica Vaņins. "Biju komandas kapteinis, bet treneris uzreiz pateica, ka viņa komandā vārtsargs nebūs kapteinis un ka jāspēlē Breheram."

"Viņš tā izlēma, un viss. Varbūt viens no iemesliem bija tas, ka esmu latvietis, bet Brehers ir vietējais. Jā, uzvarējām Šveices kausā, bet līgas sezonu pabeidzām ceturtajā vai piektajā vietā, daudz ielaidām. Nedomāju, ka manis nomainīšana deva kaut ko labāku. Treneris atnāca, arī citus nosēdināja uz soliņa, bet rezultāti nekļuva labāki," stāstīja Vaņins.

Savukārt to, ka viņš Latvijas izlasē kļuvis par otro vārtsargu aiz Pāvela Šteinbora muguras, Vaņins sauca par loģisku iznākumu. "Paša labi spēlēja pret Poliju, Paša veiksmīgi spēlēja čempionatā, kamēr es nespēlēju vispār. Viss loģiski," teica Vaņins. Viņš atcerējās, ka 2007. gadā pie lielās iespējas tika, kad Aleksandrs Koliņko iedzīvojās savainojumā pirms spēles pret Ziemeļīriju. Savukārt Šteinboram iespēja pavērās pēc Vaņina traumas pret Ziemeļmaķedoniju.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-26 14:42, pirms 4 gadiem
Glābšanas riņķis ir? ...ko darīs? ...varbūt trenēs sīčus Šveicē?....cik noprotams, tad uz Latviju nebrauks atpakaļ

  +3 [+] [-]

, 2020-03-26 14:52, pirms 4 gadiem
dakots rakstīja: Glābšanas riņķis ir? ...ko darīs? ...varbūt trenēs sīčus Šveicē?....cik noprotams, tad uz Latviju nebrauks atpakaļ
Tu izlasi tikai virsrakstu un uzreiz meties komentēt? Nopietni? Rakstā ir atbildes uz taviem jautājumiem...

     [+] [-]

, 2020-03-26 22:38, pirms 4 gadiem
Liepājai lieti noderētu Vaņins vārtos.