Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Šabala: "Turkiem vēl neesam zaudējuši – sērija jāturpina"

Agris Suveizda

Šabala: "Turkiem vēl neesam zaudējuši – sērija jāturpina"
Valērijs Šabala divcīņā ar Turcijas izlases kapteini Nuri Šahinu
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlase 2016.gada Eiropas čempionāta atlases ciklā tika ielozēta ļoti spēcīgā grupā – blakus Nīderlandei, Čehijai, Turcijai, Islandei un Kazahstānai. Valstsvienības uzbrucējs Valērijs Šabala sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka grupa ir grūta, taču bija noskaņots kaujinieciski.

Pirms izlozes Valērijs Šabala izteica vēlmi, lai no pirmā groza pretī tiktu kāda zvaigžņota izlase. Šabalas vēlme piepildījās: "Beidzot dabūjām pretī kādu pasaules klases komandu un izvairījāmies no grieķiem. Bet kopumā grupa ir diezgan stipra – iespējams, viena no grūtākajām, kādas izlozē vispār bija. Nebūs viegli."

"Protams, Čehijas un Turcijas izlases vairs nav tik stipras salīdzinājumā ar pagātni, kad tās bija augstākā līmeņa komandas, taču šo valstsvienību līmenis ir ļoti labs. Tāpat, protams, no piektā groza negribējās pretī Islandi, kas vēl nesen cīnījās par iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā. Un arī Kazahstāna no pēdējā groza nav labākais variants (smejas)," 19 gadus vecais Šabala turpināja.

Valērijs gan uzskata, ka ir jāskatās tikai uz priekšu un nav jābaidās, ka pie šādas izlozes nereāla nav pat pēdējā vieta grupā: "Par to pirms cikla sākuma vispār nevajag domāt. Ir jācīnās ne tikai ar Kazahstānu un Islandi, bet var cīnīties arī ar Čehiju un Turciju. Ar turkiem, domāju, jau pierādījām, ka varam spēlēt. Ar viņiem mums ir laba bilance – trīs spēles un neviena zaudējuma [viens zaudējums gan ir piedzīvots tālajā 1924.gadā (1:3) – A.S.]. Jā, protams, ka sērija jāturpina." Interesanti, ka Šabala pirmos vārtus izlasē guva tieši pret Turciju, pārbaudes spēlē maijā divreiz sarūgtinot Mertu Ginoku (3:3).

"Par Nīderlandi lieki kaut ko teikt – tās būs ļoti smagas spēles. Pret ko visvairāk gribētu uzspēlēt? Protams, ka pret Robinu van Pērsiju. Jā, Nīderlandei ir arī citi ļoti labi spēlētāji, piemēram, Arjens Robens, tomēr domāju, ka tieši van Pērsijs ir lielākā zvaigzne. Pēdējie gadi tam ir fantastisks pierādījums – manuprāt, viņš ir viens no labākajiem uzbrucējiem pasaulē," uzskata Šabala.

"Jā, Nīderlande varbūt nedaudz vairāk ļaus spēlēt [nekā citi grandi no pirmā groza], taču tajā pašā laikā mūs tā presingos, ka maz neliksies. Ko dabūjām, to dabūjām – nav pārāk veiksmīga izloze, bet ir jācīnās," noslēdza Šabala. Grupas spēku apzinās arī izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, kurš sniedza komentāru Latvijas Futbola federācijai: "Domāju, ka šis ir viens no sliktākajiem scenārijiem, kāds varēja būt. Šajā apakšgrupā nav vāju pretinieku, tāpēc šobrīd ir maz atšķirību, ar kuru komandu spēlēt kvalifikācijas cikla sākumā. Neskatoties uz izlozi, mums ir jācīnās pret katru pretinieku.''

"Euro2016" izlozes rezultāti

GrupaKomanda 1Komanda 2Komanda 3Komanda 4Komanda 5Komanda 6
A grupaNīderlandeČehijaTurcijaLatvijaIslandeKazahstāna
B grupaBosnija un Herc.BeļģijaIzraēlaVelsaKipraAndora
C grupaSpānijaUkrainaSlovākijaBaltkrievijaMaķedonijaLuksemburga
D grupaVācijaĪrijaPolijaSkotijaGruzijaGibraltārs
E grupaAnglijaŠveiceSlovēnijaIgaunijaLietuvaSanmarīno
F grupaGrieķijaUngārijaRumānijaSomijaZiemeļīrijaFēru salas
G grupaKrievijaZviedrijaAustrijaMelnkalneMoldovaLihtenšteina
H grupaItālijaHorvātijaNorvēģijaBulgārijaAzerbaidžānaMalta
I grupaPortugāleDānijaSerbijaArmēnijaAlbānija

Izmantotie resursi:
LFF: JAUNUMI | LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-23 15:12, pirms 10 gadiem
Viena no smagākajām grupām, ja ne smagākā. Ja godīgi, ceru, ka šī grupa palīdzēs mūsējiem augt kā komandai un pilnveidoties!!! Jācer uz labāko!

  +1 [+] [-]

, 2014-02-23 15:17, pirms 10 gadiem
Laba grupa, 2 komandas nemaz nav eiropā (kazahi un Turcija) un Islande arī pattālu aizpeldējusi, tad jau var teikt, ka no eiropas izlasēm būsim top 3

  +2 [+] [-]

, 2014-02-23 15:24, pirms 10 gadiem
drīzumā būs raksts par visām izlasēm,kāds vispār uzceps?

     [+] [-]

, 2014-02-23 16:05, pirms 10 gadiem
Mūsu izlase ir salīdzināmi jauna, bet šāda grupa tai dos nenovērtējamu rūdījumu un pieredzi cīņām nākotne. Tāpat, laba snieguma gadījumā ir lielāka iespēja, ka mūsu spēlētājus noskatīs labas līgas, tā pati Nīderlandes Eredivise.
Tā ka veiksmi un cīņassparu mūsu puišiem jaunajā atlases ciklā!

     [+] [-]

, 2014-02-23 16:26, pirms 10 gadiem
Galvenais lai visi ir veseli ir labā formā. Uzbrukuma četrinieks - Zjuzins, Cauņa, Šabala, Rudņevs - kopā ir spējīgi iesist jebkurai no šīm izlasēm

  +1 [+] [-]

, 2014-02-23 18:09, pirms 10 gadiem
bembists rakstīja: Galvenais lai visi ir veseli ir labā formā. Uzbrukuma četrinieks - Zjuzins, Cauņa, Šabala, Rudņevs - kopā ir spējīgi iesist jebkurai no šīm izlasēm
varbūt, bet mūsējie ieraksies kā vienmēr un spēlēs nesmuku saspringtu futbolu. Tas ir fakts.

     [+] [-]

, 2014-02-23 18:10, pirms 10 gadiem
Mr.Robo rakstīja: Viena no smagākajām grupām, ja ne smagākā. Ja godīgi, ceru, ka šī grupa palīdzēs mūsējiem augt kā komandai un pilnveidoties!!! Jācer uz labāko!
kātad mos vel 5 gadus pilnveidosies

     [+] [-]

, 2014-02-23 21:51, pirms 10 gadiem
Nē, 1924. gadā turkiem zaudējām!

     [+] [-]

, 2014-02-24 09:32, pirms 10 gadiem
Ļoti laba grupa, būs vismaz ko paskatīties. Būs laba prakse ar spēcīgiem pretniekiem un spēlētājiem iespējas sevi parādīt. Protams, nedrīkst spēlēt totālu aizsardzības futbolu. Par iespējām? Teorētiski jau grūri cīnīties par otro vietu, bet ja atvērsies kāds uzbrucējs, kā 2004.gadā Verpakovskis, tad visādi var gadīties. Bet varbūt pāris uzbrucēju sāks sist golus?!

     [+] [-]

, 2014-02-24 09:48, pirms 10 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Ļoti laba grupa, būs vismaz ko paskatīties. Būs laba prakse ar spēcīgiem pretniekiem un spēlētājiem iespējas sevi parādīt. Protams, nedrīkst spēlēt totālu aizsardzības futbolu. Par iespējām? Teorētiski jau grūri cīnīties par otro vietu, bet ja atvērsies kāds uzbrucējs, kā 2004.gadā Verpakovskis, tad visādi var gadīties. Bet varbūt pāris uzbrucēju sāks sist golus?!
3.vieta grupā dod play-offus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-24 10:43, pirms 10 gadiem
Šabala nenovērtē Turciju. Laikam puisim sakāpuši galvā 2 goli pērn pārbaudes spēlē. Bet toreiz turkiem pirmajā puslaikā bija graujošs pārsvars, varēja būt ne tikai 2-0, bet vismaz 4-0. Otrajā puslaikā turki nomainīja vairākus pamatsastāva spēlētājus un galvenokārt viņus iegāza rezerves vārtsargs, kurš ielaida pāris kuriozus golus. Kopumā 3-3 galīgi neatbilda spēles gaitai, oficiālā spēlē šādas dāvanas nav ko gaidīt!