Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Karaļa pasakas: Kā divi godīgi vīri vietas galmā dalīja

Karaļa pasakas: Kā divi godīgi vīri vietas galmā dalīja
Foto: AFP/Scanpix

Pavasaris ziemu šogad Latvijā nomainīja strauji. Mēneša sākumā vēl putināja sniegputenis, bet pēc nedēļas meitenes Rīgas ielās jau atkailināja plecus. Taču šādas straujas pārmaiņas nav vienīgais izskaidrojums manam sliktajam miegam pēdējās dienās. Ziemas sporta veidu personāži jau ir pagaisuši no sapņiem, taču daba nemīl tukšumu. Pēdējās naktīs esmu sācis dzirdēt balsis un dažbrīd saskatīt arī vīzijas, kurās darbojas pāris karaļa galma pārstāvju. Tautā runā, ka, lai sapņi nepiepildītos, tie ir jāizstāsta, tādēļ jau iepriekš lūdzu piedošanu, ka esmu nolēmis jūs apgrūtināt ar šo nastu.

- „Cik tev ir?” skaidri saklausu kādu balsi, bet attēls vēl ir miglains.
- „Kādi 15 ir manējie,” lepni atbild uzrunātais.
- „Labi esi pastrādājis,” secina vaicātājs. „Un, ko tu par to gribi?”

Iestājas klusums, bet bilde noskaidrojas. Dzirdama skaņa, it kā kāds ar kurpes purngalu uz asfalta zīmētu pusapļa lokus, bet rokas nervozi rosās pa kabatām.

- „Kas tad nu? Par Zemeni aizdomājies?” ierēc neliela auguma vīrietis.
- „Ģenerālsekretārs,” no aizvainojuma pēkšņi dzimušā drosmē noskan kārotais amats karaļa galmā, bet runātāja zods sāk sniegties pretī mākoņiem.
- „Augstu tēmē, draudziņ,” pēc neilgas pauzes atbild sarunas aizsācējs, kuram rokās tagad saskatu kreklu ar numuru 77. „Nu, davai, paskatīsimies. Bet, kāpēc vispirms gāji pie matainā?”

Draudziņš šādam jautājumam izrādās negatavs, tādēļ vaigos iezogas sārtums, ko tumsā par laimi nevar pamanīt. Taču strauji ievilktā elpa un iztaisnotais mugurkauls neļauj noslēpt pārsteigumu.

- „Da labi, nemīz,” sarunas biedrs smaida, it kā tikko veiksmīgi būtu dabūjis pāri robežai nelegālās degvielas kravu.
- „Klau, bet kā tu dabūji savā pusē studentus?” jaunības dienu profesija cēsniekā rosina dabisku ziņkāri.
- „Nav tev viss jāzina,” atcērt augumā mazākais, bet tad saprot, ka tik skarbi ar jauno draugu runāt nevajadzētu. „Matainais jau arī pie viņiem bija, bet dabūja pa purnu. Naivā dvēsele. Nosvinēsim uzvaru kapteiņa bārā, bet par mierinājumu uzdāvināsim viņam biļeti uz „Guns N’ Roses” konci Tallinā.”
- „Tavs piedāvājums bija labāks?” garākais turpina rakt.
- „Es viņiem prasu – skatītājiem vietas vajag? Vajag. Kompensācijas par pārejām vajag? Vajag. Nu tad – būs!” recepti diktē vecākais no sarunas biedriem. „Bet tu man labāk pastāsti, ko tavs vecais draugs pa Ventspili maisās?”
- „Oļegs?” funkcionārs tēlo izbrīnu.
- „Nē, bļeģ, Mežiks… Protams, ka Oļegs,” otram slikts teātris uzdzen dusmas.
- „Nav ne jausmas,” dievojas oponents.
- „Tu man te basņas nestāsti. Man labi čaļi pa simts štukām gatavi atmest federācijai, ja tikšu par prezidentu. Nepiesmirdini manu laukumu,” norūc nr. 77.

Balsis kļūst arvien klusākas un cilvēku stāvi pamazām izgaist. Bieži tā negadās, kad vienas nakts laikā tēli no viena sapņa pārkāpj nākamajā, taču karaļnamā viss ir iespējams. Ne vella neatceros, ka būtu vēl par ko sapņojis līdz pat rīta pusei, kad pēkšņi atkal saklausu augumā nelielā vīrieša vokālu.

- „Bļeģ, ko tu sadarīji?” viņš pukojas.
- „Kas noticis?” sabijies jautā tas otrais, kurš nekad nav ticis pieķerts vai apsūdzēts spēļu rezultātu ietekmēšanā.
- „Ko tu tā raidījuma laikā laizījies man klāt kā Panevēžas ielene? Tagad visiem ir skaidrs, ka tu savējos jau ieskaiti par manējiem,” dusmas nepāriet.
- „Un?” cēsniekam pierāpo lēnām.
- „Ko – un? Tu domāji, ka tikai pacelsi īkšķi un tavējie balsos par mani? Tagad ir sūdi, un par genseka vietu tu vari aizmirst,” ar vārdiem tiek sabradāti jaunākā vīrieša sapņi. „Lai gan tāpat tu to nebūtu dabūjis. Neiešu jau tevis dēļ upurēt veco, kurš labi pastrādāja. Arrivederči, salaga. Tiekamies pēc diviem gadiem.”

P.S. Sajūtot hokeja pavasara kulminācijas tuvošanos, nopietni sāku satraukties arī par kvalitatīva miega trūkumu nākamajās nedēļās.
P.P.S. Ja kāds sapnī saskata līdzību ar reāliem personāžiem, lai vaino pats sevi.

  -3 [+] [-]

, 2018-04-22 10:38, pirms 6 gadiem
Cik sapratu, par skeletonu iet runa! Turies Gati Gūt!

     [+] [-]

, 2018-04-22 10:48, pirms 6 gadiem
Jā jā, tīrs skeletons. Sārtvaidzīti Krišiņu uzmeta, gagaga.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-22 10:59, pirms 6 gadiem
KK nobāl pie tās ziepēšanās, kas notika 2 gadus atpakaļ, kur autors intervēja guņu. Pat askolds labākajos laikos pat nebija tik līšķīgs kā freimanis pāŗis gadus atpakaļ. Laikam guņa ieškiņķoja par raksteli.

     [+] [-]

, 2018-04-22 12:21, pirms 6 gadiem
vecās sporta avīzes kopija. tie sapņi varēja būt mazliet miglaināki, šeit nav pilnīgi nekādas noslēpubainības vai oriģinālu ideju, un viss kas te aprakstīts visiem kas seko līdzi jau ir skaidrs.

bet labs mēģinājums šoreiz, jo atceros pirms pāris nedēļām bija krietni vājāk.

     [+] [-]

, 2018-04-22 12:43, pirms 6 gadiem
burakobra rakstīja: KK nobāl pie tās ziepēšanās, kas notika 2 gadus atpakaļ, kur autors intervēja guņu. Pat askolds labākajos laikos pat nebija tik līšķīgs kā freimanis pāŗis gadus atpakaļ. Laikam guņa ieškiņķoja par raksteli.
šis jau principā kā turpinājums, tā paša interesēs.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-22 12:48, pirms 6 gadiem
Bet pasaka diezgan drosmīga. Tātad tiek iedarbināti melnie ieroči (tikko arī blakus portālā bija), mazais napaleoniņš?

Bet kas nosit ticamību - tas, ka mēģināts atstāstīt dialoga saturu - ja arī abi runājuši, tad neviens to nav klausījies un viss saturs ir tikai fantāzija, publiskais iespaids kā kaut kas varbūt varētu būt, tāds twitter netīrumu apkopojums..

  +2 [+] [-]

, 2018-04-22 13:20, pirms 6 gadiem
Tikko Kļaviņš OLE raidījumā sāka cepties par šo. Esot sponsorēts raksts...
Lai katrs spriež pēc saviem ieskatiem .

  +1 [+] [-]

, 2018-04-22 13:28, pirms 6 gadiem
Dainis1998 rakstīja: Tikko Kļaviņš OLE raidījumā sāka cepties par šo. Esot sponsorēts raksts...
Lai katrs spriež pēc saviem ieskatiem .
hmm, pats KK atzina, ka izmaksas 17400 - viņa rakstos gan bija norādīts, ka apmaksāts info..

     [+] [-]

, 2018-04-22 14:30, pirms 6 gadiem
aprakstīts interesanti, bet par ko vispār ir stāsts? par futbolu? neorientējos tik ļoti virtuvē, lai šo no fantastikas plaukta ievietotu kriminālo aprindu plauktā

     [+] [-]

, 2018-04-22 15:13, pirms 6 gadiem
.............. rakstīja: aprakstīts interesanti, bet par ko vispār ir stāsts? par futbolu? neorientējos tik ļoti virtuvē, lai šo no fantastikas plaukta ievietotu kriminālo aprindu plauktā
Par futbolu gan. Matainais vinnēs un viņam to arī novēlu

     [+] [-]

, 2018-04-22 15:51, pirms 6 gadiem
vajag no Pučes pamācīties. Viņam talants šādus stāstus rakstīt.

     [+] [-]

, 2018-04-22 17:11, pirms 6 gadiem
Labaas 😂

  -1 [+] [-]

, 2018-04-22 17:41, pirms 6 gadiem
Слишком уж откровенно Клявинъш без мыло...............

     [+] [-]

, 2018-04-22 21:19, pirms 6 gadiem
SC autori jau tikai reizi gada sadusojas kadam labak rakstam, parejais ir vai nu sapni vai murgi, atkariba no vajadzibas/noskanojuma. Bet jautajums ir cits, vai pirms sada sapna publicesanas sapnotajam neradijas aaza kaaja ar kaudziti zalas zaales ?

  -1 [+] [-]

, 2018-04-22 21:57, pirms 6 gadiem
nevar nepamanīt melnā pr spēcīgu klātbūtni. Kauns Sportacentrs!

  -1 [+] [-]

, 2018-04-23 11:28, pirms 6 gadiem
pr ir, samaksāts noteikti ir, bet pasakiet, ka viss nav ļoti ticami no A līdz Z.
Un to jau arīes padomāju, ka ļoti netālredzīgs gājiens no KK tik atklāti līmēties krievam klāt jau pirms vēlēšanām. Tā var tikai pazaudēt savas balsis par labu Gorkšam.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-23 19:32, pirms 6 gadiem
Stāsts ļoti ticams. Jo kas gan vēl tur varēja notikt, lai kvēlais opozicionārs un reformators KK tik pēkšņi mainītu savu pārliecību!